fredag 30 april 2010

[IDAG]

Idag 
önskar jag er alla 
en riktigt trevlig
VALBORG!

torsdag 29 april 2010

[happy friday]


Fast - ja just ja - det är bara torsdag idag! Kändes en stund som fredag. Kanske för att jag varit på systemet och handlat 4 flaskor gott rött. Kanske för att det kommer knacka på dörren runt klockan halv 7 ickäll och där kommer min fina mamma & pappa stå. Hurra! Det blir en bra helg känner jag.

Anyway. Idag har jag  varit riktigt grumpy! Vad är det med det med mig? Så fort jag kommer hem igen blir jag apa-trött & grumpy. Är det den här stan - det här landet? Jag kanske måste flytta? ... till typ Mauritius ...

Nu skiner solen igen {det regnade imorse} och Busen sover så jag ska pilla med min pärlor lite grann, gör mig alltid glad. Har 2 beställningar som jag ska jobba ihop för delivery nästa vecka. Och så ska jag göra en ny brudtiara som ska fotas. Busy, busy, haha ...

Om ni bor i Stockholm {eller om ni kommer hit på besök} och aldrig ätit kebaberna i Hötorgs Hallen - gör det! Holy macarony vad de är smaskiga.

onsdag 28 april 2010

[flugor]


Älskade små pruttkorvar

tisdag 27 april 2010

[glad]



Idag har varit en lite bättre dag. Sakta men säkert kommer jag tillbaka till vardagen ...

Solen skiner, det är varmt ute.
Nilsen ville gå på dagis.
Busen är på ett strålande bus-humör.
Jag har träffat en massa trevliga vänner.
Först LittleSis {vi gick på HD's utförsäljning - O.M.G! Får gå dit senare. Folk är som djur när det gäller utförsäljningar ... }, sedan en kaffe med Fru Granne & Noah på 'Lilla'. Stötte på en gammal granne som fått en son, trevligt, och sedan ett par andra vänner som har sin atelje i vårt hus. Många trevliga snack under dagen.

Dessutom fanns de coola denim sittdynorna kvar på Åhlens som jag spanade in innan vi åkte iväg. Då hade de inte hunnit komma in - MEN nu fanns de så jag passade på att inhandla 6 stycken {199 sek -som hittat}.
denim a la åhlens

Nu njuter jag av lugnet {Busen sover}och av en bit mörk choklad, slösurfar, tar tag i viktiga saker och har en lilla- u-stund. Me like!

Glöm inte titta in i mittt smyckesskrin de närmaste dagarna. Jag kommer att ha en utlottning av ett smycke ... ett sommarsmycke.

måndag 26 april 2010

[barn fötter ♥ ]

Barfota barn ...
Nilsen & Busen sprang barfota HELA vår resa.
Vägrade skor.
{ förrutom Busen som ville gå i mina med klackar - så klart! }

[vardag]


Jaha - så var man tillbaka i vardagen igen ...
Shiiiiit vad tråkigt! Jätte tråkigt att inte vara alla i lilla familjen längre - att Maken måste jobba, Nilsen går på dagis och jag & Busen är själva hemma om dagarna. Jag vet! Livet ser ut så här ... men herre gud, man kan väl få deppa lite efter att ha haft ett paradis i paradiset och levt i sus & dus och i sol & värme i nästan tre veckor.

Kanske dags att göra något nytt? Några idéer?

Ikväll ska jag göra smycken så att jag kan uppdatera mitt smyckesskrin med lite nya smycken.

Det är i alla fall tur för solen att den skiner idag och att det börjar bli vår. Annars hade det INTE varit skoj för mina nära & kära att vara i min omgivning just nu.

Jajajaja! Jag ska rycka upp mig, deal with it - och hitta rätt i vardagen igen. Lite shopping på HD's utförsäljning imorgon ska nog pigga upp ...

söndag 25 april 2010

[home sweet home]


Tillbaka!

Ååååh  så tråkigt ... att vara hemma!

25 timmar senare!
Vi åkte i fredags kväll.
Lämnade detta underbara Paradis runt sju-tiden svensk tid (21:00 Mauritius tid). Bilen kom och hämtade oss och vi rullade mot flygplatsen. Det är då man inser hur Mauritius är på 'riktigt' - infrastrukturen är inte den bästa, väldigt små, söndriga & krokiga vägar mitt i djungeln - många gånger direkt längs havet vilket gav fatastiska vyer. Mauritius är ett mycket naturskönt land! Jag fasade för att komma till flygplatsen - gissade på kaos p g a askmolnet. Men icke. Vi blev så väl omhändertagna och flighten gick som den skulle. Barnen var ganska hypade - klockan var 23:00 svensk tid när flighten lyfte. Båda barnen var vakna då men somnade på ca 2 minuter och sov fram till halv åtta på morgonen. Inte så illa. MEN shit - vi vuxna sover ju som purjolökar i de där hemskt obekväma stolarna. Kändes som rygg och nacke skulle gå av - men tröttheten mattade ut en och sömnen infann sig i en-timmas-perioder från och till.

Framme i Paris 11:30 nästa dag (och ganska ofräscha) upptäcker vi att vår vagn blivit incheckad hela vägen till Stockholm. Suck! Och fransoserna och service = inte lika med sant! Men vi kämpade på och ca 1 timma försenade (17:00 istället för 16:00) lyfte vi mot Stockholm. Vi landade sedan vid 19:00 på svensk mark. Hoho - brrrr ... MEN solen tittade fram och bjöd på sitt bästa humör. Tack för det! Annars hade jag kanske {på riktigt} fått en depression. Bagaget kom, bilen var hel & startade och vi rullade in 'på vår gata i stan' runt 20:00.

Vilken lycka att se barnen komma in i sitt hem. Det är då man inser att home sweet home är ett helt rätt uttryck. Jag - ja, jag hade gärna stannat ett par MÅNADER till på Hotel Paradis {på helt & fullt allvar}.

Våra kids borde få en bragdmedalj för sitt uppförande under hela resan. Ja, Bosse ballade ur lite den sista halvtimmen innan vi steg på i Paris. Men vaddå - sedan slocknade han och sov hela flighten hem. StorBusen också, så den flighten var cool.

Nu tvättas det för fulla maskiner här hemma, i tvättstugan och jag har t o m hunnit möblera om 2 rum och stuvat undan vinterkläder i de fiffiga schlurp-påsarna som som jag skrev om här. Man blir effektiv när man är trött och har massor att ta tag i.

Ses snart igen!

fredag 23 april 2010

[buhuuuu]


Det visade sig att vi är bokade på kvällens nattflyg - inte måndagens.

Så idag är sista dagen och jag VILL INTE åka hem.
Inte alls, för fem öre. Jag njöt så mycket - som in i sjutton - av att jag skulle stanna tills på måndag. Suck! Hem till snö! Nej tack!

Men jaja, det ska ändå bli ganska mysigt att komma hemma - komma in i de vardagliga rutinerna (who am I trying to fool?) och hänga med höggravida LittleSis så klart. OCH jag hinner hem till HD's utförsäljning på tisdag. LottaPotta - beställning?

By the way ... Om jag bodde i USA skulle jag webshoppa här.

Nu ska jag chilla de sista timmarna innan vi drar mot flyget. Wish us luck! Hoppas vi kommer hela vägen hem och att det hinner bli solstrålande vår innan vi landar OCH att barnen är små änglar.

SOL, SOL, SOL!
Varför bor jag/vi (lilla familjen) i SWE?
Jag älskar ju solen, hur glad den gör oss ...
Hur vackra människor blir av solens solstrålar ...
{paniiiiik - vill inte åka hem}

torsdag 22 april 2010

  

Min nya bikini från River Woods. Lite 80-tal, eller hur?

Ännu en dag av chill-chill-chill-time!
Hängt vid poolen, ätit lunch och nu läser vi & spelar spel hemma på rummet. Busen sover. Jag ska äta en Twix. Mmmm ...

När jag kommer hem börjar mitt NYA LIV! Som många gånger förrut - men nu på riktigt ...

onsdag 21 april 2010

[tjingelingeling]

I heart the ocean!

Igår efter att vi fick veta att vi blir kvar här på Mauritius ett tag så släppte stressen och nu chillar vi bara igen. Även om jag stressar till mig lite ibland ... ni vet - ullekanelbulle i ett nötskal.

Vi har tillbringat hela förmiddagen borta vid poolen, soligt & varmt och bara underbart. Jag vet, jag har skrivit det FÖR många gånger nu, men herre gud vilket underbart ställe det här är ... Önskar att ALLA kunde få chansen att åka hit och softa upp själen en smula.

Plötsligt får vi ett samtal från vår resebyrå som säger att om vi vill kan vi kasta oss i en taxi NU på studsen och åka med 4-flighten idag. Då skulle vi landa vid 2 på morgonen i London, vänta 6 timmar tills flighten mot Stockholm går (OM den går)- med 2 små barn - jamen troooooligt! NOT! Så vi undrade sedan när vi kommer få flyga om vi inte tar denna chansen. Svaret: Troligen på måndag kväll. Måndag kväll! Om en vecka typ ... Det kan dock dyka upp något innan dess, men troligen inte. Spännande!

Efter lunchen tog jag & Nilsen en taxi till närmsta supermarket. Och halleluja - vilket fantastiskt ställe! (ja, alltså det var en liten plutt affär med bara de allra nödvändigaste sakerna men eftersom vi bott på ett resort de senaste 2 veckorna känndes det som jaá, helt super). Jag & Nils gick och jublade över sakerna vi såg. Kakor, kex, dricka, godis, balsam (till mitt risburr), roliga målar-böcker, glass ... massor! Nu är vi hemma igen, Busen vaknat och vi njuter av allt go-go. Poolen here we come, sugarloaded!

tisdag 20 april 2010

[en liten stund till i paradiset]


Som vi trodde blir vi kvar någon dag till i Paradiset!
Så synd om oss då ... :)

Nu ska vi duscha efter en härlig eftermiddag vid poolen. Eftermiddagarna här på Mauritius är ljuvliga. Lagom varmt & man softar, chillar. I like!

Ikväll blir det middag på den trevliga italienska restaurangen  på systerhotellet. Mmmm ... ett italienskt, stort, riktigt gott glas rött ska jag ha. Känner att jag behöver det efter dagens stress över att få veta om vi ska åka eller inte ... nu vet vi. Men inte NÄR vi åker hem, ännu.

måndag 19 april 2010

[filmer]


En annan sak som jag gillar massvis när vi är på semester är att jag & maken, efter att barnen somnat in, kryper ihop och kollar en massa filmer tillsammans. Två flugor i en smäll. Det är mysigt att sitta nära maken och det är kul att äntligen se de filmer som annars aldrig orkar titta på hemma i vardagen. Jag älskar det!

Den här resan har vi hunnit se några riktigt bra filmer (och några sämre):
- 500 days of Summer
- Sherlocks Holmes
- Law abiding citizen
- The blind side
- Zack & Miri makes a porno
- All about Steve
- 5 min av 'Bruno' (OMG!!!)
- The September Issue

'500 days of Summer' gillade jag massvis - för den var inte som alla andra filmer samt att det var en massa bra musik i den. Sök efter den på Spotify! Zooey Deschanel is a really cool chic!

'Law abiding citizen' - O.M.G - så välgjord! Spännande, läskig så man håller på att sk**a på sig & en riktigt bra story.

'The September Issue' - well, what can I say. Jag älskar mode, kläder & färgstarka personer. Så det var en ulle-kanel-bulle-rulle ... Gillade inte Anna W - men däremot deras fashion editor, I adore. Vilken underbar kvinna!

'Sherlock Holmes' - helt ok. Det var kul att se Robert Downy Jr igen. Det var ett tag sedan. He's gooood! Och Judd Law... mmm ...

'Bruno' - vi var tvungna att stänga av efter 5 minuter för den rullen är ju helt twisted! W.T.F!!! Han den där Sacha måste ha en skruv lös.

'The blind side'  - Sandra Bullock at her best! "Ompa lompa there ..." En mycket bra & rörande film. Jag blev så berörd. Hur olika alla människor i ett och samma land har det. Beskriver väl USA som det är ... känns det som. Sandra var kul i 'All about Steve' också. Ingen #1 film, men kul.

Ikväll ska vi nog se 'The International'. Dags att plocka fram kudden att gömma sig bakom kanske.

söndag 18 april 2010

[nu]


Sitter & tittar ut på detta just nu ...

[imorgon]


... och ja just det ja :
Imorgon får vi väl vår dom! Kan vi resa hemåt på tisdag kväll???
Känns lite som om vi blir kvar här ett tag.
Vad tror ni?
Håll tummarna!

(... men visst är det också lite läskigt. Vet inte om jag vill vara en av de första som får flyga. Tänk om aska finns kvar i luften. Tänk om de inte har megakoll på den. Det lider ingen nöd på oss (verkligen inte) om vi måste stanna kvar några dagar. En vecka. Helt ok! Well, det kommer svida lite i plånkan kanske ... ! Det är ovissheten - att inte veta NÄR vi kan resa hem igen som känns jobbig. Vi är ju trots allt väldigt, väldigt långt hemifrån ...

[idag]

Mycket tid spenderas på beachen & vid havet - I like!



Idag har vi varit ute med en snabb båt - en snabb röd båt.

Vi började med att åka till korallrevet för att snorkla - wooohoow! På med utrustningen, en bit bröd i handen & och så. Sedan var det bara att ligga stilla, stilla och runt omkring oss hade vi ett akvarium fullt av färgglada och pigga små fiskar. Korallrevet är otroligt vackert. Vilken upplevelse!!

Sedan bar det av mot The Crystal Rock (en megastor sten som kastats ut i havet då en av vulkanerna var levande och hade utbrott) - vattnet var helt turqouise och klart. Jag är fortfarande helt fascinerad av de otroligt starka, klara & vackra färgerna här på Mauritius. Jag gillar dem skarpt! Ger mig massvis med inspiration.

Efter det styrde vi in mot Coconut Island (vilket tydligen har varit en helt orörd strand dit sköldpaddorna kom för att lägga ägg, men pga alla människor finns de inte kvar. Ön har likväl förblivit ett trevlig turist-ställe dit man åker för att chilla & bada). Vi satte oss på stranden, fick lite gott att dricka och sedan serverades nyfiskad & grillad hummer - ooohlala! Kanske den godaste hummer jag någonsin ätit - smälte som smör i munnen. I LOVE hummer! Vi chillade, lyssnade på musik som mauritiusborna gick omkring och spelade & sjöng. Vi 'hagglade' med diverse köpmän som ville sälja ditten och datten till oss.

Efter ca 3 timmar var hemma på fastlandet igen. Nilsen & Busen fick köra båten tillsammans med mannen som ägde båten - vilken lycka. Maken strålade av lycka - han älskar stora, snabba båtar på havet. Nu vill han köpa större båt - what a surprise! Alla lyckliga och glada. Jag - lite båtsjuk. Me -Tanten!

lördag 17 april 2010

Något man saknar när man är iväg är sin familj ...

Little sis och jag pratar med varandra flera gånger per dag normalt - och vi bor dessutom grannar {hon en trappa upp, jag en trappa ner - galet va? Perfekt tycker vi!}. Vi är bästa vänner. Hon betyder så mycket för mig.

Mamma & jag pratar också en gång per dag (oftast). Oftast om inget alls. Och pappa är glad om han lyckas svara då & då så han också får ordet ...

Därför känns det lite tomt nu - att inte bara kunna lyfta på luren och säga hej. Men vi pratar/chattar en del via Messanger. Fab!

PUSS
till er!

[mmmm ... ]

{ bild från stranden precis utanför vårt rum }

Mmmmmm ... det är så ljuvligt med sol och värme!

När man traskar på där hemma i Sveriges grå & kalla klimat hinner man nästa glömma bort det. Hur underbart det är. Sol, ljus & värme gör en {i alla fall mig} så himla mycket gladare & trevligare.
My soul get lighter!

fredag 16 april 2010

[barn]

Det ska börjas i tid ...
Underbart söt liten tjej!


En sak som jag funderat väldigt mycket under denna semester är det här med barn. Inställnigen sig till sina barn. Att barnen är 'jobbiga' att ha med på sin semester så det är ju faaaaantastiskt det här med Kidsclub. Jag vet inte hur många gånger vi får kommentarer på restaurangerna om hur 'fantastiskt duktiga' våra barn är, hur bra de sköter sig och vad lugna de är. Själva sitter jag och maken som frågetecken eftersom vi tycker de korvar sig, sitter inte still och låter mycket. Jag & maken brukar känna oss ganska urblåsta efter en lunch eller middag (även om Nintedo DS & bärbar dvd är till stor hjälp). Men de är ju barn, våra barn ... och det är ju vi som väljer att åka på semester och gå på restauranger och äta. De får hänga på ... liksom ... Som det ska vara - tycker vi.

Som idag. Ett par i vår ålder sitter vid bordet i jämte, sippar på sitt rosévin och äter en 3-rätters lunch. De ler lite då & då mot oss. Jag och maken känner oss lite urblåsta när lunchen drar mot sitt slut. Då lutar sin tjejen fram och säger (på bruten fransk/engelska):
- Your kids are soooo nice! Behaving so well.
- Ohno, well ... we don't think so, säger jag.
- Our kids are at kidsclub for 4-5 hours at least per day. I can highly recommend you .. so nice & quiet. Our kids would go crazy in a place like this, säger hon.
- Yes, I will look into it. Hehe, svarar jag och ler.
Istället för att säga sanningen.
Att jag njuter av att vara med mina barn på semestern. Även om det ibland är jobbigt och man känner sig jätte stressad och springer hit och dit och inte kan ligga still och läsa ut de där böckerna man gärna hade läst ut.

Många här (de flesta) har sina barn på kidsclub. Alltså inte den där kidsclubben där de lite större barnen leker & har det skoj och gör utflykter, utan det är allt från spädbarn till de lite större som lämnas där för att mamma och pappa ska kunna ligga och slappa vid poolen, äta lunch på tu man hand (sippa rosé) och dessutom lämnar man också in barnen där på kvällen så man kan gå ut och äta på tu man hand. Dag in och dag ut. Visst - det låter ju lovely ... men jag skulle aldrig ha mage att göra det.

Alla är vi olika. Och jaá, jag accepterar att vi alla har olika preferenser - men jag måste ändå erkänna att det skär lite i mitt mamma-hjärta varje gång jag ser alla dessa söta små barn (klädda i tjusiga designers kläder) som tillbringar hela dagarna på kidsclub (nursery) medans deras päron njuter ett gott liv. Det är jag!

Och om barnen inte får vara med - hur ska de då lära sig att uppföra sig?

[i'm back!]


Jahapp, så nu har vi äntligen fått vårt eget modem. Lovely! Sitter just nu ute på terassen, Busen sover och maken & Nilsen spelar Nintendo DS.

I tisdags tog vi oss alltså från Hotel Le Victoria (som så här i efterhand inte var något höjdarhotell, helt ok, men ... näe, inte alls det jag tänker om Mauritius) med egen chaufför till vårt andra hotell: Hotel Paradis. Resan var inte helt smärtfri. Busen ville inte sitta i bilen (skrik, skrik), maken & Nilsen blev åksjuka (Nilsen kräktes i en vykortspåse - som maken lyckades skvimpa ut över honom. Vi fick stanna och klä av honom, torka bilen och lufta en riktigt blek fis. Stackarn!), chauffören var sur som ättika och resan tog alldeles för lång tid.

Men väl framme kändes det som att komma till 'the paradise' ... wooohooow! Vilket ställe, vilket hotell. Vi bor mitt i ett stort naturområde omringat av berg, turqouist hav och vita stränder. Maten 'magnific' och servicen likaså. Rummen är fab och precis utanför gar vi cocospalmer, vit sandstrand & havet.
Ska ni till Mauritius - this is da shit!

Vi njuter verkligen och tänker på hur himla bra vi har det som kan åka på en sån här fantastisk resa. Det är så härligt att få tillbringa tid tillsammans som familj. Jag älskar att se maken slappna av och njuta av att vara med barnen på heltid. Och jag älskar se barnens lyckliga små ansikten när de sitter vid havet och gräver i den vita, mjuka sanden eller lyckan av att få äta glass till dessert.

Life is good!

Nu blir det spännande att se om vi kommer hem med vår flight på tisdag kväll? Well, en månad till här på Paradis kan jag leva med ...

torsdag 15 april 2010

onsdag 14 april 2010

[kommer snart ...]


Vi har hamnat i paradiset ...
Hotel Paradis!
Wooohoooow!
WOW!
Awsome!
Vilken natur ... vi har det så bra! Jag & lilla familjen.

Vad som inte är lika awsome är internet-uppkopplingen ... men imorgon eller på fredag ska det lösa sig genom en egen router på rummet. Håll tummarna - så lovar jag lägga in en massa inlägg och bilder härifrån vårt paradis.

Imorgon drar vi ut med en båt med glasbotten - spännande!

Kommer snart tillbaka!

måndag 12 april 2010

[drar vidare]




Imorgon drar vi vidare till nästa hotell, som enligt vår rese-kille (och stjärnorna), ska vara ett riktigt schysst hotell. Vad spännande! Hoppas det lever upp till våra förväntningar ...

[simma lugnt]


Vi har en riktig fisk i vår familj - Nilsen. Han är helt fantastiskt duktig i vattnet. Mer under än över. Och om han inte är under och utforskar poolens botten så hoppar han stora hopp från kanten. Han lärde sig väldigt mycket under vår resa till Florida, USA i höstas. Då försvann rädslan för vatten (i alla fall i poolen). Men nu denna veckan har han lärt sig simma. Han simmar faktiskt själv - helt själv utan några flytmedel. Han kan dessutom dyka under mina ben och han kan sitta på botten. Hoppen från kanten kom också denna veckan. Han såg en tjej göra det en gång och så ville han också göra det. Och voíla! Hopp! Splash!
Så cool - min fina Nilsen!

Det som är kul är att lillebror tar snabbt efter. Han är inte det minsta rädd - men han har stor respekt det ser man tydligt för det finns inga tendenser till att han bara knallar i. MEN han springer på i lilla bassängen, simmar med armarna som storebror gör när vi håller honom under magen och hoppar från kanten själv mot pappa och hamnar med huvudet under vatten. Så cool! Super cool! BosseBus!

Havet däremot är ingen av dem speciellt förtjusta i! Det kommer väl ...

söndag 11 april 2010

[brun]

Varför får jag ta alla kort på mig själv ...
Sorry - snygg friss ... haha!

Känns inte som om jag blir något brun ...
... trots supersol & värme!

Kanske kan bero på att vi smörjer in oss noggrant från topp till tå med spf 30-50 varje morgon och att vi är mycket i skuggan p g a barnen. 

Jag gör detta av flera olika anledningar:
1. För att jag vill inte utsätta mig för solen eftersom jag lätt får pigmentsförändingar (ärvt av min fina mamma).
2. Min 86-åriga farmor har lärt mig i alla år (sedan jag var typ 10) att man blir väldigt rynkig om man är i solen för mycket. Och det vill man inte för man vill se ung ut så länge man kan ...
3. Dessutom känns det löjligt att pressa. Hudcancer-risken är bevisat större ju mer man är i solen (efter 3 år i UK vet jag detta genom deras 'skrämsel-propaganda'. Konstigt att vi 'bleka' svenskar inte är mer upplysta om detta än vad vi är).
4. Sist men inte minst jag pallar det inte - får solsting. Jag har blivit väldigt känslig för värme efter att jag fått barn. Stor skillnad! Konstigt va?

Men ändå - sitter den där himla sol-stressen i en. Så fort jag kommer in kollar jag bikini-linjen. Jaá ni vet: Hur brun är jag nu?! Och lika besviken blir jag varje gång för jag inte är speciellt brun ... inte så konstigt, jag vet, men ändå!

Bara jag kommer hem och ser solkysst ut så är jag nöjd. Det är vackert!
{ ... även om Emma Sjöbergs bränna är lockande}

[kjol]

Måste visa den fina kjolen jag hittade på Indiska innan jag åkte. Ett klipp med tanke på prislappen: 249 sek.
Jag gillar den massvis, så där lagom bohem-chic. Kommer bli en riktig sommar-favorit.
 
Nils har fotat mig ... för han tycker den är så fin!

lördag 10 april 2010

[la cucaracha]


Man får se upp var man går ...

UUUUIIIIIIII!

Igår när vi gick hem från restaurangen kände jag att det kliade lite i min armhåla. En INSEKT! Jag sprattlar & slår bort den - panik! Ännu mer panik när jag tittar ner och ser vad det är för en insekt: en-5-cm-stor-jäkla-KACKERLACKA!

Ni som känner mig vet vad jag känner för insekter. Så ni förstår hur jag paniksprattlade va? Och hur jäkla läskigt det var!
Maken: "Va f*n skärp dig, det är ju bara en kackerlacka!"
Mamma: "Jamen en kackaerlacka på Mauritius det är ju som vilken insekt som helst här hemma i Sverige!"
Jamen tack för alla denna sympati!

EN KACKERLACKA!
I!
MIN!
ARMHÅLAN!
HELLO!!!!!!

UUUUUIIIIIIII!

Nu känner jag kackerlackor på min kropp hela tiden - överallt!

fredag 9 april 2010

[en dag på Mauritius - sett ur Nilsens kamera]

Först lapar vi sol vid hotell poolen ...
(Mamma & pappan springer mest efter deras 2 badglada barn om sanningen ska fram ...)

... sedan drar vi ner till havet för lite vattensporter.
Finns massor att välja på - alla inkluderade i priset!
Awsome dude!
Jag tittar på fiskar i sin surfbräda med glasbotten!
Igår såg jag en drakfisk & en sjögurka
... och så kanske några Nemo!
Sweet!
Mama!
Vid havet.
Mums - barfota i silver sandaler.
Mamma  a lot!

Vila på rummet.
Mer bad i poolen & havet ...
För att till slut njuta av den fantastiska solnedgången!
Innan det är dags för middag på den helt fantastiska fisk- & skaldjursrestaurangen.

WOW! Kan man ha det mycket härligare?

torsdag 8 april 2010

[bild-bevis]


Sol, palmer & söta barnfötter ...

[livet på en pinne]

Vad vi njuter!

Idag:
- Frukost bestående av pannkakor, french toasts, färsk frukt, pain chocolate, croassaints, esspressos, juices ... vad mer kan man begära?!
- Hem - smörja, smörja sollotion (vi kör inget under spf 30-50) och på med bikini, badkbrallor & spf-tröjor (surfstile)
- Till poolen för att bada av oss - svalkande. Busen kastar sten, mamma plockar upp, maken chillar, Nilsen simmar med sin simväst i stora poolen. Som det ska vara ...
- Dags för miljöombyte & lite mer action - mot havet! Vi chillar lite i varsin solstol innan det är dags för the paddlingboat för hela lilla familjen. Vi åker hit, dit & överallt ...  Nilsen styr, mamma & pappa agerar motorer. Som det ska vara! Sedan lackar Busen ur och vill in mot stranden. Nilsen hittar en surfboard med ett glasfönster som han ville testa. Vilken hit! Wooohooo! Han såg massor av fina fiskar - och hade kunnat hålla på i eveigheter, hade nog legat där än om han fick bestämma!
- Lunch för lilla familjen (mums, grillad fisk & sallad. I like a  lot!). Vi är fortfarande på svensk tid, d v s 2 timmar efter Mauritius tid.
- Hem & vila! Innebär att Busen sover, Nilsen spelar Nintendo DS (jaá, eller maken spelar mest och Nilsen tittar på ...), jag surfs the net och äter gott. Wonderful!

I eftermiddag ska vi ut och försöka åka lite speedboat. Nilsen tjatar om det hela tiden - han vill åka den snabba båten - den gula, snabba båten! Jahapp - så får det bli. Och ikväll ska vi äntligen äta på fisk- & skaldjursrestaurangen. Gott!
Life is treating us very well ...

ps. ska försöka ladda ner lite bilder ikväll och publicera här på bloggen.

onsdag 7 april 2010

[salta bad]

Salta bad!

Wooohoooow! Vilket paradis vi hamnat i. Vi har det hur underbart! Hotellet är super - kanske lite för mycket barnfamiljer (och vissa från helt fel länder) - men hotellområdet är fab! Palmer, hav, pool, sol, god mat. Everything! Vi har ett super stort rum på nedre plan med utgång direkt mot havet. Poolen är gigantisk och havet, som ligger 5 meter härifrån, är så varmt & så turquise att det nästan är löjligt. På stranden kan man som gäst gör alla diverse vattensporter - all included.

Det finns 3 restauranger & en bar (där det är livemusik på kvällarna - och dans - ohlala!). En av restaurangerna är modell a la buffé (ohno tänkte jag - men shit, vilken buffé! De lagar all mat framför dina ögon), en fisk- & skaldjurs restaurang och en italiensk (såklart - vi är ju på Mauritius!). Vi hade inte bokat restaurang hemifrån (jasså, skulle man göra det) så nu de två första kvällarna får vi äta buffé - gissa om kidsens ögon var som tefat när de såg dessertbordet. Helt ok, men de kommande kvällarna kommer vi äta på fisk- och skaldjurs restaurangen. Mmmm ...

Idag har vi redan hunnit med att bada i poolen en lång stund. Bosse upptäckte att man kunde slänga i de vackra, runda stenarna som ligger pryldigt & dekorativt vid poolkanten. Stooort nöje {oh yes, bra träning för mama, böja sig - plocka upp!}! Och Nilsen leker fisk - mer under än över - med sina simglasögon. Sedan har vi förflyttat oss ner till havet { I stranden}. Busen fick panik - sand mellan tårna! Många tårar kom det innan han fattade att det var ok. Maken har snorklat en del och hälsat på Mr Sharktale (ni vet han den där stora, svar-vit-gula i akvariumet i Finding Nemo). Vi har varit ute med trampbåt - snurrat hit och dit eftersom det var en liten man som styrde båten. Mamma & pappa var motorer. Fortare, Fortare, Fortare! Busen kiknade av skratt - och höll sedan på att somna! Nu: Vi slappar nu på rummet. Svalt och avslappnande!

Ps. Måste berätta en himla rolig sak. Löken, kissa inte på dig! Igår behövde jag lite saker - saker som vi kvinnor behöver lite då & då - så jag gick till receptionen för att fråga var jag kunde köpa det. Jag blev hänvisad till ett ställe, en trappa ner "next to room 153". OK - jag gick & gick och kom fram till ... läkarmottagningen! Jamen herre gud! Så klart man köper women stuff hos läkaren! Han i sin tur (en liten, mörk man som troligen spenderade alldeles för mycket tid i det lilla läkarrummet) fattade inte alls vad det var jag ville ha.
Me: - Well, you know Tampax?
He: - NO?
Me: - Eeeh ... !
Tillslut så fattade han och såg ganska generad ut ... jag fick vad jag behövde, betalde och gick snabbt från det där lilla trånga rummet och höll på att spricka -dörren stängs: jag AAAAASFLABBADE {hahahahahahahahaha}! Vilken grej va! Och nej löken - jag visade inte med fingret! Hahahahaha! {asflabb}

tisdag 6 april 2010

[FRAMME]



Vi är framme ...

... efter ca 22 timmar på resande fot. Vilka kids vi har - I adore! Vilka globetrotters! De enda tårarna på hela resan kom idag då Busen insåg att han var tvungen att sätta sig i en bil - när vi väl var framme på Mauritius. Då hade vi rest i 21 timmar. Men nu är vi alltså här!

Och jag har doppat tån i havet. Som kärlek för själen! I

Imorgon ska jag ta kort på den helt makalösa solnedgången - precis utanför vårt rum, på strandkanten! Jag njuter! I ! Och plocka koraller - och borra ner fötterna ännu djupare in den varma sanden, pussa på barnen och njuta & tänka på hur lycklig jag är. Tänk vad Mauritius kan göra ... man blir så glad!

{c u soon}

söndag 4 april 2010

[resa]

Imorgon bär det av ... Mmmmmmauritius!
På tisdag kommer jag gå i solen med bara ben ...

Vi kom hem till stan idag efter lunch. Hela ön kändes som en enda stor geggamoja nu när våren är på intåg. Vi var ute en stund på morgonen och hoppade i alla vattenpölar (hav) och kastade barkbåtar i bäckarna som forsade fram. Busen älskade det, trodde knappt det var sant att han fick hoppa i pölarna. Nilsen tyckte det var spännande att hoppa sönder den tunna isen som lagt sig som en hinna på pölarna. Det var dock kallt så barnen ville inte vara ute så länge. Så vi gick in, packade ihop oss och åkte in mot stan. Stannade till på Mdonken och åt lunch och kom hem för att ta tag i den sista packningen. Schlurp, schlurp lät det - jaá, för maken köpte väldigt fiffiga platspåsar {Spacebags} i USA. Man stoppar i alla sina kläder i påsarna, drar igen zippen och sätter dammsugaren till ett hål och SCHLURP blir allt ca 1/2 så stort, vacumförpackat. Väldigt, väldigt fiffigt! De ska tydligen finnas på Mekonomen. Ett hett tips!!! (Vi fick tipset från fiffiga Kalaslotta - mange tack! Så nu i vår ska alla vinterkläder schlurpas innan de läggs undan för förvaring.)

Men OHNO! Jag upptäckte framåt kvällen, när jag skulle ta mitt penicillin, att jag glömt den väldigt viktiga {för mig} Busen-väskan i stugan. Den innehåller termos, Näsfrida, näsdropapr, nappar, vällingpulverbehållare och lite annat smått och gott). Went bananas! Pack-stressad som jag redan är. Så nu måste jag till Närakuten imorgon morgon för att få nytt penicillin utskrivet (hade halva kuren kvar), försöka hitta en termos modell mindre samt inhandla allt det där andra fiffiga jag har i Busen-väskan - innan vi drar. Suck! Maken erbjöd sig åka ut till stugan ToR imorgon men det känns inget bra. Jag fixar det! Typiskt bara att det händer just nu. När man åker imorgon och är som jag är : pack-stressad!

Mamma & LittleSis kommer vakta lägenheten. Lovely! (Efter inbrottet i lägenheten precis här i jämte oss så känns det riktigt bra att veta att den inte står tom).

Nu, kika igenom listan en gång till och sedan: Chilla. In. Da. Sofa!

lördag 3 april 2010

[vår i luften]

hej va´re går!
maken ska köpa en grön, gammal flakmoppe till sommaren.
wiiieeee!

Vi bestämde oss för att stanna hemma i stan långfredagen för att fixa det allra sista med packningen. I alla falll skriva ner saker som inte får glömmas i handbagaget och handlade de sista sakerna etc. Vi chillade och bara njöt av tanken på att vi nu har 14 dagars semester i ett soligt paradis framför oss. På eftermiddagen gick vi ner till lilla lekparken och lekte - åkte mest rutschkana; den STORA rutschkanan. På mage, på rygg, på rumpa - med fötterna först, med huvudet först, med rumpan först - ja'a, på alla tänkbara vis. Och det skrattades högt! Sedan en god middag, nattade barnen och så ett glas rött framför underbara Solsidan (vår tur att asgarva).

Påskafton! Och idag njuter vi av stugmys. Kaminer som sprakar sådär ljuvligt, solen som skiner alldeles fantastiskt och så krokusen som börjar titta fram i rabatterna. Nu när Busen vaknar om en stund ska vi ut och utforska vårtecknen i trädgården innan vi ska ner till Fam Kusin på påskmiddag. Life is good!
Men jag saknar familjen - mamma, pappa, Cissi & T! Nästa påsk vill jag kunna bjuda in till ett dignande påskaftons bord. Inspirerad av Lantlivs fab Mat & Vin tidning. Ett tips - köp!

{semester} {semester} {semester} {semester} {semester} {semester} {LOVE IT}

torsdag 1 april 2010


{ HAPPY EASTER }

Nu är det påsk ... oj, vad fort tiden har gått den senaste tiden! Vi ska packa inför resan, dricka ett glas vin & njuta av att vi är lediga mer än 14 dagar i sträck fr o m ikväll. Wiiiieee! Är det sant! Lycka! Om packningen går som den ska så åker vi eventuellt ut till stugan imorgon och stannar i ett par dagar. Vi får väl se hur rese-nerven känns.

Mauritius { mmmmm }, sol { mmmmm }, lilla familjen tillsammans { mmmmm }, mmmmmmmhmmmm!