söndag 11 april 2010

[brun]

Varför får jag ta alla kort på mig själv ...
Sorry - snygg friss ... haha!

Känns inte som om jag blir något brun ...
... trots supersol & värme!

Kanske kan bero på att vi smörjer in oss noggrant från topp till tå med spf 30-50 varje morgon och att vi är mycket i skuggan p g a barnen. 

Jag gör detta av flera olika anledningar:
1. För att jag vill inte utsätta mig för solen eftersom jag lätt får pigmentsförändingar (ärvt av min fina mamma).
2. Min 86-åriga farmor har lärt mig i alla år (sedan jag var typ 10) att man blir väldigt rynkig om man är i solen för mycket. Och det vill man inte för man vill se ung ut så länge man kan ...
3. Dessutom känns det löjligt att pressa. Hudcancer-risken är bevisat större ju mer man är i solen (efter 3 år i UK vet jag detta genom deras 'skrämsel-propaganda'. Konstigt att vi 'bleka' svenskar inte är mer upplysta om detta än vad vi är).
4. Sist men inte minst jag pallar det inte - får solsting. Jag har blivit väldigt känslig för värme efter att jag fått barn. Stor skillnad! Konstigt va?

Men ändå - sitter den där himla sol-stressen i en. Så fort jag kommer in kollar jag bikini-linjen. Jaá ni vet: Hur brun är jag nu?! Och lika besviken blir jag varje gång för jag inte är speciellt brun ... inte så konstigt, jag vet, men ändå!

Bara jag kommer hem och ser solkysst ut så är jag nöjd. Det är vackert!
{ ... även om Emma Sjöbergs bränna är lockande}

4 kommentarer:

 1. Du är duktig som inte solar oklokt. Det finns grymma brun utan sol cremer som du kan ta till o fejka en bränna hehe..

  Njut istället

  SvaraRadera
 2. Lotta: Visst är jag en duktig flicka! ;)
  Tips på brun utan sol motages gärna, tack!!! (på ritkigt - tycker alla luktar pecka-leinen och att man blir som en morot)

  SvaraRadera
 3. Åh vad ni verkar ha det härligt !!! Njut Bullen! Jag kommer från samma skola som du - åren i UK, pigmentförändringar och medelålders (så långt har ju inte du kommit ännu...) rynknojja ! MEN tycker du jag ser blek ut? Nej, just det! Med smink och fejk kommer man långt !!! Och det går ju mycket brun-utan-sol-produkter på en ansiktslyftning... Du KOMMER få en flott bränna, en sund bränna !!! Njut nu !!! kram från Maraya

  SvaraRadera
 4. Min personliga favvo som INTE luktar illa, INTE blir orange är St Tropez, finns för body och för face..

  SvaraRadera