söndag 25 april 2010

[home sweet home]


Tillbaka!

Ååååh  så tråkigt ... att vara hemma!

25 timmar senare!
Vi åkte i fredags kväll.
Lämnade detta underbara Paradis runt sju-tiden svensk tid (21:00 Mauritius tid). Bilen kom och hämtade oss och vi rullade mot flygplatsen. Det är då man inser hur Mauritius är på 'riktigt' - infrastrukturen är inte den bästa, väldigt små, söndriga & krokiga vägar mitt i djungeln - många gånger direkt längs havet vilket gav fatastiska vyer. Mauritius är ett mycket naturskönt land! Jag fasade för att komma till flygplatsen - gissade på kaos p g a askmolnet. Men icke. Vi blev så väl omhändertagna och flighten gick som den skulle. Barnen var ganska hypade - klockan var 23:00 svensk tid när flighten lyfte. Båda barnen var vakna då men somnade på ca 2 minuter och sov fram till halv åtta på morgonen. Inte så illa. MEN shit - vi vuxna sover ju som purjolökar i de där hemskt obekväma stolarna. Kändes som rygg och nacke skulle gå av - men tröttheten mattade ut en och sömnen infann sig i en-timmas-perioder från och till.

Framme i Paris 11:30 nästa dag (och ganska ofräscha) upptäcker vi att vår vagn blivit incheckad hela vägen till Stockholm. Suck! Och fransoserna och service = inte lika med sant! Men vi kämpade på och ca 1 timma försenade (17:00 istället för 16:00) lyfte vi mot Stockholm. Vi landade sedan vid 19:00 på svensk mark. Hoho - brrrr ... MEN solen tittade fram och bjöd på sitt bästa humör. Tack för det! Annars hade jag kanske {på riktigt} fått en depression. Bagaget kom, bilen var hel & startade och vi rullade in 'på vår gata i stan' runt 20:00.

Vilken lycka att se barnen komma in i sitt hem. Det är då man inser att home sweet home är ett helt rätt uttryck. Jag - ja, jag hade gärna stannat ett par MÅNADER till på Hotel Paradis {på helt & fullt allvar}.

Våra kids borde få en bragdmedalj för sitt uppförande under hela resan. Ja, Bosse ballade ur lite den sista halvtimmen innan vi steg på i Paris. Men vaddå - sedan slocknade han och sov hela flighten hem. StorBusen också, så den flighten var cool.

Nu tvättas det för fulla maskiner här hemma, i tvättstugan och jag har t o m hunnit möblera om 2 rum och stuvat undan vinterkläder i de fiffiga schlurp-påsarna som som jag skrev om här. Man blir effektiv när man är trött och har massor att ta tag i.

Ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar