söndag 18 april 2010

[idag]

Mycket tid spenderas på beachen & vid havet - I like!Idag har vi varit ute med en snabb båt - en snabb röd båt.

Vi började med att åka till korallrevet för att snorkla - wooohoow! På med utrustningen, en bit bröd i handen & och så. Sedan var det bara att ligga stilla, stilla och runt omkring oss hade vi ett akvarium fullt av färgglada och pigga små fiskar. Korallrevet är otroligt vackert. Vilken upplevelse!!

Sedan bar det av mot The Crystal Rock (en megastor sten som kastats ut i havet då en av vulkanerna var levande och hade utbrott) - vattnet var helt turqouise och klart. Jag är fortfarande helt fascinerad av de otroligt starka, klara & vackra färgerna här på Mauritius. Jag gillar dem skarpt! Ger mig massvis med inspiration.

Efter det styrde vi in mot Coconut Island (vilket tydligen har varit en helt orörd strand dit sköldpaddorna kom för att lägga ägg, men pga alla människor finns de inte kvar. Ön har likväl förblivit ett trevlig turist-ställe dit man åker för att chilla & bada). Vi satte oss på stranden, fick lite gott att dricka och sedan serverades nyfiskad & grillad hummer - ooohlala! Kanske den godaste hummer jag någonsin ätit - smälte som smör i munnen. I LOVE hummer! Vi chillade, lyssnade på musik som mauritiusborna gick omkring och spelade & sjöng. Vi 'hagglade' med diverse köpmän som ville sälja ditten och datten till oss.

Efter ca 3 timmar var hemma på fastlandet igen. Nilsen & Busen fick köra båten tillsammans med mannen som ägde båten - vilken lycka. Maken strålade av lycka - han älskar stora, snabba båtar på havet. Nu vill han köpa större båt - what a surprise! Alla lyckliga och glada. Jag - lite båtsjuk. Me -Tanten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar