fredag 29 april 2011

ÄNTLIGEN ...


Äntligen fredag!
Vet inte vad som hände med den här veckan men det har kännts galet - det har liksom gått i ett.

Vi har haft momo här och det innebär alltid en massa aktiviteter, vilket är härligt!
Vi har firat en kär väns födelsedag.
Vi har haft utvecklingssamtal för båda boysen. Och vi är mäkta stolt över våra frön. De sköter sig, de är duktiga och de är fina. Mmmm ...
Vi har haft inskolningsmöte för Nilsen som ska börja skolan  (S.K.O.L.A.N) till hösten. Min Nils börja skolan! Han är ju min baby! Han är väldigt spänd & nyfiken på skolan samtidigt som han har separationsångest från dagis och känner nervositet. Lilla Nils. Du kommer älska skolan & dessutom klara det gallant. Jag är (hoppas) säker på det!
Vi har haft en dag mindre också eftersom annandagen var en måndag.
Vi har fixat med andra bilen som inte riktigt gillade att stå på vinterförvaring (argh).

Och nu njuter vi av att det är fredag. Imorgon ska vi njuta av solen & värmen ute på ön vilket också ska bli gudomligt härligt. Det ska påtas i landen, vi ska prommenera och vi ska hänga med fina vänner som kommer på besök till oss framför majbrasan. Ni hör ju, kan ju bara bli galet skönt!

Och nästa vecka drar vi till London hela familjen ... mmm ...

Trevlig helg alla fina!

torsdag 28 april 2011

HUNKY-TIPS


Idag måste jag tipsa er som inte vet om att Hunky Dory har sin utförsäljning/outlet. Idag och imorgon mellan typ 08:00-19:00. Det är en blandning av olika kollektioner, årstider och förmodligen lager som de säljer till minst halva priset.
Idag på förmiddagen - när jag var där - fanns det en hel del fint kvar. Speciellt i lite större storlekar. Jag tror/vet att det kan vara väl värt att gå en runda i eftermiddag också då de röjt upp efter morgonruschen. Folk blir ju lite som galna och rycker åt sig allt de ser som sedan blir liggandes i provrummet och lite överallt. Jag gick några varv - kände, klämde och tillslut handlade jag 3 finstickade koftor, en sommarklänning & en scarfs för 2100 pix. Det kan man väl kalla fynd! Så ni som inte varit där och gillar HD - lycka till!

onsdag 27 april 2011

PRUTTLERA




Våren är ljuvlig! 
Sol & äntligen lite värme.
För att inte tala om Körsbärsträden som är i full blom i Kungsträdgården. Så vackra!

Igår efter vilan gick jag & Busen för att möta upp momo & Nilsen som njöt av storstaden. Härligt! "Prutt-lera" införskaffades och många klingande skratt lockades fram. Hahaha! Hur kan pruttar vara så skoj! Haha! Vi köpte sushi på vägen hem och så var det dags för mig att gå på Brf's årsstämma. Jag är en sån där person som lyckas engagera mig i allt ... ibland trevligt, ibland mindre ...

Nu ska jag äta något och sedan mysa med två små kottar som gått halv-dag på dagis. Momo är ju här!
Och ikväll ska vi fira Herr Fabrik. Nice!

tisdag 26 april 2011

HEARTs + KIDS


En kompis kompis fick reda på att hon väntade sitt tredje barn och ville beställa ett smycke som piffade upp hennes mama-outfits. Hon ville ha en lång kedja med 'något' hängandes i den. Gärna så lång som dit magen börjar puta. Jag tyckte det var coolt att göra något med de fina halvädelstens-hjärtan som jag hittade för ett tag sedan plus de silverbrickor jag köpte med mig hem från London. Då tillverkade jag 3 + hearts till henne.  En bricka har fortfarande ingen initial, men i augusti så stämplar vi dit en ...


En nära vän till mig har två barn som är hennes hjärtan. Så då tillverkade jag 'samma' halsband men med två stenar. Så fint att bära med sig runt halsen ... så vackra färger!



Titta in på littleujewelbox.blogspot.com - kanske finns det något för dig!

BÄÄÄÄ ...


{ rackarn som höll på att mumsa upp min väska! hungriga små lamm ... }

Idag hade Nilsen ett återbesök hos läkaren för att kolla hur lungor & hjärta mådde. Han mår så mycket bättre men är lite medtagen. Skönt att det är bättre. Mitt hjärta!

Eftersom barnen har bondgårdsskola varje tisdag ute på en 4H gård körde momo & jag ut dem direkt då vi var klara. Så härligt! Strålande sol, grönska på träden, vitsippor i stora sjok, magnoliaträd i full blom och barnen som sprudlade av glädje. Kolla in de här godbitarna som alla (15 barnen) fick mata! Gölligt - så det förslår! Bääää ...

måndag 25 april 2011

TILLBAKA HEMMA



Åh vilken påskhelg vi har haft!
UNDERBART VÄDER & mys med familjen!

skärtorsdagen stressade jag & Nilsen runt som två skållade råttor. Så mycket att fixa. Och detta i strålande solsken. Så skönt! Barnen gick påskkärringar tillsammans med sina vänner. Och sedan kom familjen Fabrik hem till oss med en väldigt god fisksoppa från Fabriken. Gott bröd, goda ostar och vin till det. En härlig vårkväll tillsammans med fina vänner!

Sedan på långfredags packade vi ihop oss och körde mot Småland. Äntligen skulle killarna få träffa momo & mofa under lite fler dagar. (Förra gången fick ju lilla kusin Flisan magsjuka och jag flydde fältet.) Resan ner tog en evighet på grund av trafiken. Väl framme njöt vi av en härlig eftermiddag tillsammans i lekparken och vi gick till kyrkogården och tänkte på våra fina i himeln. Busen var överlycklig då momo & mofa hade köpt en springcykel åt honom. "Jag älskar min cykel mamma!". Lilla plutten! Sedan en god middag ute på deras härliga inglasade altan. Som en sommarkväll. Ljuvligt!

Maken & mofa spelade golf i lördags och jag & momo tog barnen med ner på stan för att uträtta lite ärenden, handla ett gott vitt vin & lite kul till barnen. När vi kom hem hade Maken med sig en påskpresent till Nilsen; ett eget riktigt golfset. O.M.G! Nilsen talade oma tt han minsann ska bli tennisproffs! Jaha, men det heter golf! Jamen, tennisproffs också! Mmmhmm  ...
Påsklunch a la mamma. Mums! Sedan vilade vi alla lite och gick sedan till lekparken där Nilsen mycket tålmodigt övade på sin sving. Och wow, vilken talang! Han smackade på bollarna, no fear liksom. Även denna kväll bjöds det på god mat & dryck ute på altanen där vi satt och snackade till midnatt.

Igår, påskdagen, åkte vi alla ut till lilla stadens pay & play bana så att Nilsen skulle få testa på golf på riktigt. Jaá. Han tycker ju att han kan det där nu. Vi har förklarat att man måste öva, ha tålamod och öva ännu mera för att kunna spela på en riktig golfbana. "Men jag HAR ju övat!". Så ut på ranchen och slå, slå, slå och så var det dags för hans första hål. Och han var så duktig. Jätte duktig! Och det som är roligast är att han har ett sånt engagemang i golfen, något han annars inte har i olika sorters sporter. Han tröttnars annars snabbt. Kul! Kanske är han bättre än sin mamma redan i sommar! Häpp! Maken & mofa tog en riktig 18-hålare och jag, momo och barnen åkte hem för plätt-lunch och lite vila. Sedan ännu mera lek ute, cyklande och övande på golfswingen. Jag har hittat ett par nya brillor också - ett par schyssta Marc Jacobs. Kul! En härlig grillmiddag på altanen, gott vin & vuxensnack på altanen.

Idag åkte vi tidigt mot Stockholm för att slippa fastna i trafiken. Det gick prima och nu är vi hemma och har städat, tvätatt och packat upp allt. Så skönt! Nu CSI i tv-soffan. I like my sofa! Och att momo är med oss här i stan hela veckan. Jippi!

{ en kompis hemma hos momo & mofa - annorlunda djur vid fågelbordet, hihi!}

Och så njuter jag av att solen & värmen äntligen kommit till Swiiiden. LJUVLIGT!

NU DRAR VI MOT STOCKHOLM

Jag har 'glömt' blogga i Småland. Så härligt vi har haft det! Nu åker vi hem & vi tar momo med oss ... Lite bilder & så kommer senare idag. Kram!

torsdag 21 april 2011

MINA PÅSKPRESENTER


Jaá visst kan man väl få ge sig själv en påskpresent! Så här på skärtorsdagen.
På väg hem idag gick vi inom Whyred's outletbutik och hittade dessa klackar. Jag har spanat in dem förut. Så idag fick de följa med hem. Älskar Whyreds skor - de är de skönaste som finns, trots höga klackar. Dessa kan jag kanske ha på mig ikväll när jag drar till Blåkulla - hahaha ... Nils tycker nämnligen att de ser ut som häx-skor!! Hmm!


Dessutom gick jag & Nilsen till Statsmissionen och lämnade tre stora papperspåsar med kläder. Känns vemodigt (en massa fina {& svindyra} kostymer som jag hade då jag arbetade inom finans, en vacker silvrig dress jag sydde upp en gång i tiden, Makens första smooking etc etc.) samtidigt som det är en lättnad när man gjort det. Och så hoppas vi ju att någon anna får nytta av dem. Bättre än oss!
Naturligtvis kan man inte låta bli att ta titt på vad som finns inlämnat & till salu. Och där stod de! De där slipade, fina kristallglasen som jag alltid tittar efter. De var perfekta och till ett fyndpris med tanke på att de är äkta kristall. Så fina! Och redan diskade grundligt och nu invigda ... Skål!

Flyg lugnt till Blåkulla!

onsdag 20 april 2011

I HEART BUSNEL


Jag har länge tänkt köpa en Busnel-kofta, ni vet de där klassiska. Och nu äntligen hänger en mörkblå sådan i min vårgarderob! Lyckliga jag. Nu är jag sugen på en ljusrosa också. Ljusrosa och guldknappar, oh så fint!

Och som ni kanske ser bakom koftan så har 3 (!) nya doftljus från Voluspa hittat hem hit också. Älskar dem! ÄLSKAR! Ni som aldrig testat dem, gör det! De doftar ljuvligt, man blir på bra humör och de är så vackra. Allra bäst är att hemmet luktar så gott när man kommer innanför dörren ...

Dags att jobba. Nilsen spelar och jag plockar fram mina pärlor. Det blir fina påskgåvor i äggen till de som beställt dem, eller hur! Håll utkik, tänkte snart ha en liten vår-kampanj på ett av mina smycken.

tisdag 19 april 2011

EN GOD PÅSKKANIN



Lycklig som en tupp gick Busen till dagis idag för att gå till parken och leta påskägg. Fröken E klär ut sig till påskhare varje år och låter barnen leta efter ägg (fram till förra året små, små chokladägg. Men i år ägg av trä!). Barnen älskar det! Och alla är utklädda till påskkärringar ... så söta! Det här är min extra goda lilla påskkanin! Kaninmasken på & påskgula byxor (såklart!). Glad Påsk!


måndag 18 april 2011

TUFF NATT

{ fina lungor }

Inte en bild knäpptes på mig i lördags. Glömde totalt bort! Och jag som hade piffat med lösögonfransar, korallröda naglar, gröna skor, matchande grön clutch, utanpå-fläta och klänning. Kände mig faktiskt riktigt fin! Men som sagt inte ett kort! Suck! Stressat som vanligt när man ska iväg. Partyt var dock hur najst som helst och Herr Tandläkare med fru hade fixat så fint. Mycket trevligt! Att fylla 40 verkar helt ok ...

När vi kom hem berättade Svärmor att Nilsen inte velat sova då han hade hosta och var lite ledsen så han hade somnat just innan vi kom hem. Vi trodde kanske att han körde sitt lur-trick för att få som han ville. Stanna upp och vara större än lillebror! Under söndagen blev Nilsen dock blekare & blekare, andfådd & trött som tusan. Framåt eftermiddagen (efter en fm på dagis och röjning av gård & källare) andades han tungt och hade fått feber. Han fick sin speciella luftrörs-medicin och lite alvedon, somnade trött. Då och då jämrade han sig. När vi sedan skulle lägga oss tittade jag till honom och hans lilla bröst andades i 100 km/tim och hans hjärta slog snabbt-snabbt-snabbt. Så ansträngt. Och från bröstet kom en obehagligt ljud. Vi funderade på hur vi skulle göra - hur vet man när man måste åka in!? Vi ringde vårdguiden som läxade upp oss för att vi gett alvedon; "feber får barn för att bekämpa sjukdomen!". Jaha, men hur mycket ska en liten barnkropp orka undrade jag och berättade om rasslet, de snabba-snabba andningarna och hjärtat som bultade så fort. "Åh, jaha - ni ska nog åka in nu!". Jag klädde på min lilla kille, så trött & yrvaken. Maken tog med honom till AL. De åkte strax efter 23:00. De kom hem i morse klockan 06:15! Va? Är det möjligt att ett litet barn på 5 år ska behöva tillbringa en hel natt på en barnakut! Efter 3 timmar hade INGEN läkare tittat på honom ... Och ja, jag förstår att akutfall måste prioriteras, absolut. Men nästan 8 timmar på en barnakut.

De vet fortfarande inte riktigt vad det är. Början till lunginflammation, förkylningsastma, luftrörskatarr ... men penicillin är insatt och han är röntgad och har fått mediciner för andningen samt en remiss för fortsatt utredning. Nu har de (maken och han) sovit hela förmiddagen då Busen lekt på dagis och jag tagit en latté med Fru Fabrik. Nu är han vaken min prins så nu måste jag krama, krama, krama ... älskade små barn!


lördag 16 april 2011

LÖRDAGS PARTY



{ party details }


Lördag och idag blir det PARTY. Jag & Maken ska på 40-årsfest! Men, va? Har vi SÅ gamla vänner? Hahaha ...

Skorna står redo, klänningen hänger till sig och nu är det bara jag som behöver fixas till inför kvällen. Och det är minsann inget lätt jobb. Jag tycker att jag just nu ser riktigt trött ut. Håret är stripigt, huden knottrig & grå och hela jag är allmänt glåmig. Och jag tycker att jag börjar se så himla gammal ut (är det Makens 40-års kris som smittar av sig?).
 Har ni tips på några super-kurer? Bring it on ... please!

fredag 15 april 2011

PETER Å PETER!


Min syster textade mig i förra veckan: "Vill du gå med mig på Peter Jöback!"
PETER JÖBACK, liksom! Hahaha ... ( min söta littlesis älskar smörsjungande sångare, behöver väl bara nämna Michael Bolton så förstår ni vad jag menar ). Jag textade tillbaka att jag måste kolla med Maken. Hmmm ... Men han hade ju inget inbokat och med littlesis en trappa upp hade det ju varit ganska tydligt en vit lögn. Hon bokade biljetter. Längtade! Jag - hmmm ... Kände mig inte riiiktigt lika längtig.

 Kvällen kom och vi rusade iväg, hungriga som 17. Sprang in på Riche och tänkte kanske inte riktigt på att det var krogveckan samt torsdag i Storstaden. Suck! Så ofta är man ute så man glömmer bort innerstadshetsen. Hamnade tillslut mätta på Lydmars där vi sippade på en drink och snackade skit i deras sköna soffor. Caipirinha är ju sååå gott! Väl på Hamburger Börs beställdes en till och nu såg jag nästan fram emot Peter Jöbacks show. Hahaha! Vi fick, efter lite dealande, toppenplatser nära senen och in kommer PETER JÖBACK.

Jamen vilken hunk (om än lite feminin & långhårig)! Och vilken kille! Sån fabulous röst, såna moves, sådan utstrålning och vIssa låtar får ju en att bara smälta. Cissi och jag fnittrade och diggade med. Han är rolig också - och vilket liv han levt, så rörande. Jamen, ni hör ju. Jag är Peter Jöback omvänd! Som Kalaslotta skrev: "haha vilken sten har du legat under..."

Jamen, jag vet. Men nu fattar jag! Peter Å Peter!

F.




Pst. ska strax berätta om min kväll igår. Lyssna på det här så får ni en liten hint ... 


torsdag 14 april 2011

MITT-I-VECKAN-FEST

{ inbjudan till pappan, som tejpades upp på toadörren ... }

I tisdags kväll blev Maken sen hem, kom inte förräns långt efter att barnen somnat. Nilsen tyckte det var lite trist & så tyckte han synd om honom som inte fick komma hem. Så han bestämde att 'imorgon' (onsdag) skulle vi ha en riktig "mitt-i-veckan-fest" för pappa när han kommer hem. Vi skulle laga en riktig köttbit, potatis och sås (för det gillar pappa), dricka bubbel och ha en massa ballonger & sugrör. "Mamma, du ska dansa till musik i vardagsrummet, jag ska hoppa hopprep i hallen och Bosse ska hoppa i sängen i barnrummet - då kommer pappa bli så glad när han kommer hem." Söta små barn.

Så mycket riktigt; igår hade vi vår 'mitt-i-veckan-fest'. Och med succé! Det var ballonger överallt, serpentiner, sugrör med glitter på och bubbel i glasen. Vi stekte oxfilé, grillade småpotatis i ugnen och smaskade i oss bearnaissås. Och till efterrätt serverades det Päronsplit (som är pappans favoritglass). Sedan mös vi alla inne i tv-soffan och det hoppades lite hopprep som uppträdande (men mamman dansade inte till hög musik, haha) innan det var dags för extra lång saga i sängen. (Då passade mamman på att titta på Mästerkocken!)

Om vi gör om det nästa vecka?
Jajamensan! Vilken härlig grej! Blir en fin vecko-tradition ... vad gör man inte för att vardagen ska bli lite roligare. Heja!

 


onsdag 13 april 2011

TILL FRÖKEN



Barnen och jag (kanske mest jag) älskar att plocka snäckor, stenar & sand på de semesterdestinationer som vi besöker. Maldiverna var ett paradis. Snäckorna var 'riktiga' snäckor! Så vackra så man nästan svimmade. Alla som små konststycken var & en. Jag plockade snäckor varje dag och blev väldigt inspirerad till att göra något med dem.

Barnen ville ge sina snäckor till vänner & så gott som alla de känner. Istället för att bara ge bort en snäcka så har vi gjort halsband av dem. Det var det som jag testade att borra i igår. Svårare än jag trodde - och stenhårda. Men jag måse säga att jag är nöjd med resultatet. Dessa halsband gav Nilsen & Busen till sina dagisfröknar igår. Snäckor, Swarovskikristaller, silver & läderrem.
Och de gillade dem. Vi vet det för de hade dem på sig idag!

tisdag 12 april 2011

EN JOBB-DAGENS


{ Hmmm - någon modebloggare blir jag nog inte ... }

Idag kör jag i alla fall den lite manliga-stilen (kallas det boyfriend-looken kanske?). Whyred-tshirt, makens scarfs (oups!), True Religion jeans & mina Whyred jodpurs. Skönt som apan att sitta och jobba i. 

{ herre gud - hur darrig var jag på handen ... suddigt, sorry! }


Idag har jag använt mitt nya verktyg. Specialborren! Ohlalala! Här börjar det hända grejer på little.u jewelbox. Att precisionsborra i hårda material var svårare än vad jag trodde, men nu har jag lyckats och ni kommer att få se resultatet senare idag. Ska bar överlämna mina gåvor till Nilsen & Bosse som i sin tur ska ge dem till sina fina dagis-fröknar; "with love from the Maldives" kan man väl säga.

måndag 11 april 2011

TTREVLIGA MÄNNISKOR


Sist jag använde bilen parkerade jag där det fanns en plats. Trängde mig in mellan två bilar. Av naturliga själv hamnade min bil ni vet sådär så att ingen kan parkera varken framför eller bakom när bilar flyttas om. Och jag använde inte bilen på 4 dagar. Nu när jag skulle använda den hade en 'vänlig' själ satt en lapp på framrutan där det stod: 
"IDIOT! Bra parkerat. Nu får alla bilar plats." 
Jag bara undrar, har folk inget bättre för sig! Och hur orkar man! Tänk er själva. Bemöda sig med att hitta papperslapp och penna, skriva lappen, gå ur sin bil och sätta den på min bil för att sedan gå tillbaka till sin bil och köra vidare. På den tiden hade kanske personen i fråga hunnit hitta en ledig parkering! Eller hur!

Härliga, fina grannar i stan!