torsdag 14 april 2011

MITT-I-VECKAN-FEST

{ inbjudan till pappan, som tejpades upp på toadörren ... }

I tisdags kväll blev Maken sen hem, kom inte förräns långt efter att barnen somnat. Nilsen tyckte det var lite trist & så tyckte han synd om honom som inte fick komma hem. Så han bestämde att 'imorgon' (onsdag) skulle vi ha en riktig "mitt-i-veckan-fest" för pappa när han kommer hem. Vi skulle laga en riktig köttbit, potatis och sås (för det gillar pappa), dricka bubbel och ha en massa ballonger & sugrör. "Mamma, du ska dansa till musik i vardagsrummet, jag ska hoppa hopprep i hallen och Bosse ska hoppa i sängen i barnrummet - då kommer pappa bli så glad när han kommer hem." Söta små barn.

Så mycket riktigt; igår hade vi vår 'mitt-i-veckan-fest'. Och med succé! Det var ballonger överallt, serpentiner, sugrör med glitter på och bubbel i glasen. Vi stekte oxfilé, grillade småpotatis i ugnen och smaskade i oss bearnaissås. Och till efterrätt serverades det Päronsplit (som är pappans favoritglass). Sedan mös vi alla inne i tv-soffan och det hoppades lite hopprep som uppträdande (men mamman dansade inte till hög musik, haha) innan det var dags för extra lång saga i sängen. (Då passade mamman på att titta på Mästerkocken!)

Om vi gör om det nästa vecka?
Jajamensan! Vilken härlig grej! Blir en fin vecko-tradition ... vad gör man inte för att vardagen ska bli lite roligare. Heja!

 


1 kommentar:

  1. Åh så härligt! Vi brukar också se till att festa till det på liknande sätt i vardagen :) Underbart! Just sugröret på sista bilden köpte Ella hem när hon varit på shoppingtur med mormor i fredags. Har förgyllt vår helgfrukost här hemma. Ha en fin söndag! /Malin

    SvaraRadera