måndag 18 april 2011

TUFF NATT

{ fina lungor }

Inte en bild knäpptes på mig i lördags. Glömde totalt bort! Och jag som hade piffat med lösögonfransar, korallröda naglar, gröna skor, matchande grön clutch, utanpå-fläta och klänning. Kände mig faktiskt riktigt fin! Men som sagt inte ett kort! Suck! Stressat som vanligt när man ska iväg. Partyt var dock hur najst som helst och Herr Tandläkare med fru hade fixat så fint. Mycket trevligt! Att fylla 40 verkar helt ok ...

När vi kom hem berättade Svärmor att Nilsen inte velat sova då han hade hosta och var lite ledsen så han hade somnat just innan vi kom hem. Vi trodde kanske att han körde sitt lur-trick för att få som han ville. Stanna upp och vara större än lillebror! Under söndagen blev Nilsen dock blekare & blekare, andfådd & trött som tusan. Framåt eftermiddagen (efter en fm på dagis och röjning av gård & källare) andades han tungt och hade fått feber. Han fick sin speciella luftrörs-medicin och lite alvedon, somnade trött. Då och då jämrade han sig. När vi sedan skulle lägga oss tittade jag till honom och hans lilla bröst andades i 100 km/tim och hans hjärta slog snabbt-snabbt-snabbt. Så ansträngt. Och från bröstet kom en obehagligt ljud. Vi funderade på hur vi skulle göra - hur vet man när man måste åka in!? Vi ringde vårdguiden som läxade upp oss för att vi gett alvedon; "feber får barn för att bekämpa sjukdomen!". Jaha, men hur mycket ska en liten barnkropp orka undrade jag och berättade om rasslet, de snabba-snabba andningarna och hjärtat som bultade så fort. "Åh, jaha - ni ska nog åka in nu!". Jag klädde på min lilla kille, så trött & yrvaken. Maken tog med honom till AL. De åkte strax efter 23:00. De kom hem i morse klockan 06:15! Va? Är det möjligt att ett litet barn på 5 år ska behöva tillbringa en hel natt på en barnakut! Efter 3 timmar hade INGEN läkare tittat på honom ... Och ja, jag förstår att akutfall måste prioriteras, absolut. Men nästan 8 timmar på en barnakut.

De vet fortfarande inte riktigt vad det är. Början till lunginflammation, förkylningsastma, luftrörskatarr ... men penicillin är insatt och han är röntgad och har fått mediciner för andningen samt en remiss för fortsatt utredning. Nu har de (maken och han) sovit hela förmiddagen då Busen lekt på dagis och jag tagit en latté med Fru Fabrik. Nu är han vaken min prins så nu måste jag krama, krama, krama ... älskade små barn!


2 kommentarer:

  1. Skickar en kram härifrån. Det är jobbigt när barnen inte mår bra. Hoppas att han känner sig piggare nu!

    SvaraRadera
  2. Anna: Nils mår bättre. Men tagen! Han har nu fått mediciner i massor som dricks, äts & sprayas (andas). O.M.G! Vi är som ett helt apotek här hemma. Men bara han blir bra så!
    Nu längtar vi tills vi drar mot söder till påsk.
    Kram!

    SvaraRadera