måndag 31 maj 2010

[andra bil]

{ cool som apan }

Eftersom vi kommer bo på ön mer eller mindre hela sommaren {fr o m midsommar} så känner vi att det vore bra med en andra bil. Maken kommer pendla mellan ön & jobbet {& lägenheten} Jag och pojkarna kommer mestadels bo i stugan och njuta av havet och den friska luften.

Vilken bil som passar bäst som andra bil har jag och Maken väldigt olika tankar om. Ooh yes! 

Spännande, snart vet vi vad det blir!

söndag 30 maj 2010

{mamma}

{ puss mamma - du är lovely }

lördag 29 maj 2010

[herbs]

{ basilika, timjan, citronmeliss, persilja, gräslök, salvia, lavendel ...

Nu ska jag gå ut och plantera alla kryddor som jag köpte idag. I mitt kryddland, just utanför fönstret. Det luktar ljuvligt. Lovely!
Maken eldar all gammal bråte {och löv} som vi har på tomten. Och Nilsen tvättar bilen.

Sedan ska jag gå ut i garaget och ha ett minispa. Jag ska duscha, göra en fuktande och uppbyggande ansiktsmask, färga fransar & bryn och scrubba mig. Kanske basta lite också. Det är ganska ruggigt idag. Solen tittar fram då & då men det är då inte varmt.

Sedan ska jag preppa inför middagen. Makens kollega med fästmö kommer på middag ikväll. Trevligt!

[tack!]

{ längtar så mycket tills jag ska dit ... }

Igår fyllde jag alltså år!

Mina fina killar väckte mig med fanfar & eldsprutande ljus. Jag fick en kaffe latté och detta underbara paket från maken, pojkarna och mamma & pappa.
Vet ni vad det var i det? Jo : en heldag på Grand Hotel och en 90 {nittio!} minuters lång fotbehandling med deras FotPrinsessa {som de kallar henne}. FÖRSTÅ vad jag ska njuta! Jiiiiiihaaaaa!
Och jag ska passa på att göra det när mamma & pappa är här så att de kan ta kidsen hela dagen & kvällen - för då möter maken upp mig och så ska vi käka på Mattias Dahlgrens restaurang. Världens bästa restaurang! Vilken present. Förstå! I'm in heaven! LYCKA!
{speciellt för en trött mama som jag - veckan blev lite för mycket för mig tror jag ... }

Av LittleSis {fortfarande ingen bebe} fick jag en så himla bra {lila} 'inspirationsbok' från Bookbinders. Ni vet där jag skriver ner allt jag kommer på & funderar över och skissar på smycken och annat. Klipper ut & klistrar in. Mycket bra att ha liggandes framme hela tiden. Och desto bättre att den är så snygg {lila}! Ett O.P.I nagellack i korallrött {coolt} och en prenumeration på Elle Interiör.

WOW! Vilken dag!

Vi for snabbt ut till ön och njöt av Prinsesstårta {"men mamma, det MÅSTE man äta på mammors födelsedagar - alltid!" sa Nilsen och tittade storögt på mig, som om jag inte fattar ett skvatt. haha.} och solen. Så underbar härligt här ute och maken fixar alltid det bästa för mig på mina födelsedagar. Tack Mr Make. I  LÖVE YOU!

... och tack till alla som skickat gartulationer via sms, email & facebook. I love you too.

fredag 28 maj 2010

[hipp hurra]

{ min dag idag }

torsdag 27 maj 2010

{ mmmmmm ... }

Önskar just nu att jag hade ett vackert badkar på tassar mitt i vårt badrum som jag kunde spola upp varmt, hälla i mitt lavendel-salt {i lavendel}, hoppa i, stänga {låsa!} dörren och ligga där i en evighet i det varma sköna vattnet och bara njuta av tystnaden. {Gärna om badrummet kunde förflyttas till en hemlig ö långt hemifrån också}.

Well, in my dreams ...

... barnen och jag är kvar i sjukarresten här hemma. Prickarna kommer fler & fler men är under kontroll {verkar inte klia alltför mycket - än}. Busen är i någon slags utvecklingsfas och är som en igel på sin bror. Ska ha & göra allt-allt som storebror har/gör! Bråk-skrik-gnäll-utbrott.
Ge mig styrka någon! Tålamod, please!
Och till råga på allt så ska maken ut på något trevligt event ikväll.
Jamen bring it on - ge mig så mycket jag de går. Lika bra att all 'skit' kommer samtidigt!

Jag har i alla fall kunnat sitta ca 45 min i tystnad {Busen sov & Nilsen kollade favoriten Spiderman (som han aldrig annars får se för jag tycker det är lite våldsamt, men idag ....)} och tillverka smycken som ska vara klara nästa vecka till en festlighet som 'Tjejen K' ska gå på {tror maken ska ta sin graduation typ på universitetet}. De blir riktigt fina ... faktiskt! {och jepp. bilder kommer i little u's smyckesskrin snart}

Och så fick jag just ett så majsigt email från min 'bästa kompis' i Småland som värmer. Fin-fina Fröken G! Kram till dig vännen. Saknar dig och hoppas vi kan få till en date i Stockholms Skärgård i sommar!? Och så ringde Fröken K och babblade länge. Underbart!
Det är de där små sakerna som gör vardagen lite extra ...

Andas in - andas ut - räkna till 10 {och i värsta fall, lås in dig på toaletten någon minut - vad kan hända mer än att barnen slår varandra }!

onsdag 26 maj 2010

{ jag hos 'farbror doktor' }

Igår kväll runt halv 9 på kvällen fick jag panik med stort P. Halsen gjorde ondare än ondast - trots penicillin i 2 dygn. Närakuten hade en tid och lät mig komma. Kåvepeninet hade inte tagit, halsen var 'riktigt otäck' som Fru Doktor uttryckte sig och jag fick en ny antibiotika som är en av de starkaste. Så nu ska jag väl ändå bli frisk {synd bara att magen tar sån stryk av den starka antibiotikan. aj!}!!

Och jajamensan. Nilsen är en pricki-korv idag! En mycket energisk och glad sådan. Som tycker det är kul att undersöka mamma med sin doktorslåda. Det bor visst 'konstiga typer' i min hals och 'det finns INGET att göra åt det'. Sötnos.

Så med andra ord. Highlife!

... and by the way, snygg hairdo! O.M.G!

[appropå ...]

{ baaaaaleeeenciaaaaga. ja. det är väl alla som är 11 år värda? bara det bästa - så klart . }


... gårdagens filmsnutt jag la upp.

Igår var premiären av SATC 2 och Stockholms 'grädda' var så klart där. Gissa vem som var där - med sin rosa lilla Balenciaga? Cloe 11 år med Mamma-Fina-Butiken. Ska en 11-åring verkligen kolla på SATC?

tisdag 25 maj 2010

[mot posten]

{ bättre sent än aldrig }

Nu är de sommar-armbanden på väg mot sina vinnare.  Och nästa veckan tror jag att jag ska ta och lotta ut något mer - det var så kul!

... speciellt när de som vann blev så glada.

Vad tycker ni jag ska lotta ut?

[!]

I have no words!

[prickar]

{ prickar = vattenkoppor }

Halleluja! Ibland får man allt på en gång och det blir liksom inte riktigt som man tänkt sig. Misstänker nu att NilsenFilsen har fått vattenkoppor. Vi får väl se om det blir fler prickar under dagen - då är det ju kopporna. Men om inte - hmm, undrar då hur mycket loppor vi har i vår sängkammare!??

Själv kurerar jag mig så gott det går med 2 kids hemma som helst av allt vill ha vad den andra har hela tiden. LillBusen blir hysterisk och skriker & gråter. StorBusen blir grumpy och sur. Mamman blir likgiltig tillslut och känner för att låsa in sig på tjottahejti. Härlig stämning här hemma. Jaá och för att göra dagen ännu bättre. Det regnar & är grått-grått ute. Yiiihaa! Bring more troubles on!

Men ändå är ju livet rätt så bra. Jag ska verkligen inte klaga. Inte alls ...
Så nu ska jag ta och surfa runt lite och drömma om vad som kanske kommer finnas i alla {för många måste det ju vara, eller hur} paketen på fredag när jag vaknar av hipphurra & sång!

måndag 24 maj 2010

[bröllop]


{ nya smycken in the jewelbox }

Idag har jag och båda barnen varit hemma. Jag tror aldrig att jag har haft sådan fruktansvärd värk i min hals tidigare. Det är en sån hemsk smärta. Jag varvar alvedon med ipren för att överleva. Men nu borde ju medicinen från herr doktor snart börja kicka in ...

Nilsen vaknade och hade ont i huvudet. Och han har en hemsk hosta plus att det piper i bröstet. Så han fick vara hemma. Det var livat värre här på förmiddagen ... städerskan var nämligen här också. Vi bytte rum allt eftersom hon städade rummen. Och ändå hann jag med att fota lite smycken som jag länge tänkt fota för att lägga på little u.

Sedan blev det våffellunch. Och vila. Och nu kom just maken hem så jag tror minsann jag ska vila en stund på soffan innan middagen. Fy för halsfluss! {stackars mig - haha}

söndag 23 maj 2010

[apelsin i halsen]

{ blommor till mig }

Jahapp. Så vaknade man med en apelsin i halsen och värsta, värsta ont.
Pling-pling-till-kvarters-akuten-som-svaar: Halsfluss kan det vara!

Och nu efter ett 5 minuter långt besök hos en trist läkare sitter jag hemma igen med en ask Kåvepenin och ska kurera mig. Japp :: halsfluss! Jädrans streptokocker!
{ man får tycka lite synd om sig själv - eller hur ... }

Det enda positiva : vi 'slapp' vara med på dagis-städdag. Vilket egentligen är ganska trist, eftersom vi gör det för barnen. Jag får ta och sy lite nya gardiner i veckan {igen ... }.

[grattis världens bästa pappa]

{ hipp hipp hurra pappa }

lördag 22 maj 2010

[två]

{ grattis & fanfar till mamma & pappa som firar bröllopsdag idag }

[hurra]

{ vet ni en sak - inom 2 veckor ska jag bli moster. vilken lycka. ♥ }

[lööööördag med sol :: makes me happhapphappy]

{ idag ska kjolen på ...}

s.k.ö.n.a..l.ö.r.d.a.g.!
Solen skiner.
Det är härlig svensk sommarvärme ut.
Och barnen och jag ska ut på äventyr.
Ljuvligt!

Gårdagens eftermiddag blev kanon!
Solsken & ljuvlig värme och ...
Jag hade missat att vi hade A.W med dagisföräldrar vid 4-tiden (de kör A.W på Matvarufabriken - vin 50 pix och man får plocka så mycket gott man vill från en superhärlig italiensk buffé, kanon.). Så trevligt att sitta och snacka, sippa på ett glas rosé medan barnen lekte på trottoaren {jag satt dock med hjärtat i halsgropen för om barnen skulle råka springa ut i gatan}.

Sedan blev vi uppbjudna på middag till Fru S och Herr C. Vilken hit! Jag fick {äntligen} smaka på deras ljuvliga tonfisk med nudlar & koriander- & chilisås. Mmmmhmmm, yum! Barnen lekte och lekte {så bra vänner} tills de blev trötta. Hem och i badet, två trötta kids i säng. Och en mamma som halvslumrade framför tv:n. Synd att maken fick med sig datorn med mina romatiska komedier på ... ärligt talat. Svensk tv! Suck!

Nu : ut i solen!
{njuta}

fredag 21 maj 2010

[home alone]

{ jag behöver hitta ett par nya brillor - oh, dessa var coola ! }

Idag åkte maken till London för att vara med på 'viktiga möten' --- jamen hoppala, på en lyxig golfbana! Måste vara riktigt viktiga möten, haha! Men det är kul för honom eftersom han ska träffa Mr P {vilket han inte gjort på länge}och han får spela golf {vilket han älskar att göra men satt åt sidan lite sedan kidsen kom}. Hoppas du får en riktigt trevlig helg min love!

Jag och kidsen vaknade trötta imorse. Jag hade tänkt att vi skulle åka ut till stugan idag och komma tillbaka imorgon. Men eftersom Busen var vaken halva natten var det en mycket trött mama som vaknade och kände att stress-nivån inte riktigt höll för matinköp, bilåkning & fix-av-stuga-när-man-kommer-fram själv med två vildingar. Istället hade vi mys-morgon, vi tog det lugnt - tittade ut och beslutade oss för att gå ut i solskenet ... till Vasaparken och leka. Nilsen träffade sin dagis-kompis I där så de lekte massor. Busen skrämde bort alla mindre barn genom att skrika så högt han kan och tar i från tårna så han blir illröd i ansiktet. Hjälp! Vilket litet monster! Sedan gick vi sakta hemåt, åt kokt korv med mos från mojjen och satt ute på gården i solen och åt den. Lunchen avslutade så klart med en glass och några springvarv.

Nu vilar Busen, jag sitter vid datorn och lägger in nya smycken och Nilsen målar fina teckningar. Kanske morfar ska få en på posten på söndag ... {han fyller år då!}.

Oh ja. Gårdagen blev mycket, mycket trevlig. Föst förskolans dag där Nilsen uppträdde för oss och vi bjöds på fika. Så söta barn är när de sjunger!

Sedan middag med bästa vänner. Måste säga att Lydmar är ett schysst ställe - kanske inte någon höjdar mat - men mycket trevligt. Gillar den stilen {ljust & cool inredning} på restauranger. Som alltid har vi  {Fru M, Fru L & jag - men vi saknade Fröken K även denna gång } massvis att snacka om. Och Fru M köpte mina Sculls smycken i guld & ljust rosa. Vad kul! Och min gula, fina Anthro-klänning fick komma ut och se solen. Åh vad jag gillar den!

Och så köpte jag en riktigt fin, mörkblå kavaj igår som även den fick hänga med ut på galej. Ska se om jag kan hitta en bra bild på den ... Nu ska jag & Nilsen spela Nintendo så det ryker om det!

h.a.a.a.a.a.a.a.a.a.p.p.y..w.e.e.k.e.n.d..m.y..f.r.i.e.n.d.s!

torsdag 20 maj 2010

[stanna-kvar-i-sängen-dag]

{ idag är en sån där 'stanna-kvar-i-sängen-dag' för mig : suck }

... men så kom jag på att jag ska ju ut och käka middag på Lydmars med Fru M & Fru L ikväll. För att fira att Fru L sagt upp sig från sitt skit-jobb! Hurra!

onsdag 19 maj 2010

[h. b-day]

{ världens finaste little sis  }

Vad är det för dag idag?
Är det en vanlig dag?
Nä det är ingen vanlig dag för det är LittleSis födelsedag
Hurra. Hurra. Hurra.

Idag fyller min fin {världens bästa} little sis år. Det ska firas ikväll ...
Puss på dig Britta!
Du vet att jag älskar dig - mest!

tisdag 18 maj 2010

[presenter]

{ älskar shoppa presenter - extra fint inslagna}

Jag älskar köpa födelsedagspresenter.
Speciellt till min LittleSis.
Wooohoo!

Jag har idag tillbringat hela förmiddagen tillsammans med Busen downtown för att hitta de där {rätta & lyxiga} presenterna till henne. Extra kul blev det när mamma kastade in sin & pappas budget också. Så nu har jag släpat hem en hel drös paket - och så fina innehåll så jag gärna skulle behålla dem själv. Vad det är?

Kan jag inte berätta ... eftersom den lilla 'löken' läser min blogg ... {hähä}!

måndag 17 maj 2010

[shoes]

{ vill ha ALLA }

[entré]

{ välkommen ! }

Ända sedan vi bodde i London har jag drömt om & önskat mig en färgglad ytterdörr!
Inget är mer välkomnande & inget gör en mer glad.
Tyvärr får vi inte måla vår ytterdörr i någon annan färg än den lite småtråkiga dass-gröna färg vi idag har på vår dörr in till lägenheten {brf}.
Well, det är väl kanske en god tanke - för hur skulle det se ut om alla hade olika färg på sina dörrar i trapphuset.

Men jag drömmer fortfarande om en turquise, gul, röd eller varför inte starkt gul entré dörr. Så - den nya ytterdörren i stugan - den ska vara färgglad & mycket välkomnande!

Idag skiner solen ute och det är en härlig {fantastisk} försommardag. Men ännu är det väl för kallt att sätta på sig sandalerna va? Utan strumpor? Jag traskar själv fortfarande omkring i mina godingar från NY. Men så är jag också varm om fötterna. Kanske måste byta till de vita Conversen i alla fall. Önskar att jag hade några lite mer 'mellan-skor' - inte så sportiga som Conversen. Hmm ... undrar vad jag ska hitta på? Och hitta ...

 
{ kanske dessa små underverk ... från Antro }


Busen och jag har hängt hela förmiddagen på Öppna Förskolan. Alltid lika trevligt och Busen gillar {älskar} sångstunden. Massvis!

Och jag slutar aldrig le åt vår-& sommarfenomenet inom föräldrarledigheten. Poff säger det och så är alla mammor tillbaka på jobbet och plötsligt är det pappan som ska ta över. Så lägligt att det just råkade bli vår, sommar & soligt! Hahaha ... ni hemma-pappor, ni är roliga ni!

söndag 16 maj 2010

[SÅ smart]

{ cykla = }

Har hittat en ny sak som jag vill ha.
Kolla in den här mackapären.
Cykel & vagn i ett {Taga}.
Så smart!
Så cool!
{prylgalen som jag är}


{ pärlan =  }

Min make har i o f just slagit till på den här pärlan.
Ö-bor som vi är på somrarna!
Japp, då måste man bara ha en sån här, eller hur?
LOVE IT!
Visst är 'hon' cool?
Längtar tills vi får den och kan köra den ner till havet och njuta av vinden i håret - med barnen & fika-korgen fram på flaket!

[ :c( ]



Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss ... Inget Grönan.

Nilsen har så ont i benet att han inte kan stå på det och efter diverse undersökningar {klämt, kännt, tryckt, test-gått & pratat med Nilsen om-&-om-igen och med kvartersakuten} så är nu maken & lill-prinsen på Astrid Lindgrens barnakut. Plutten!

Han trillade förra helgen och sa då att det gjorde ont i ryggen. Sedan har han vid ett par tillfällen under veckan sagt att det gjort lite ont i ryggen. Men inte mer än så. Idag verkar det som om ryggen strålar ner i låret ... eller jaá, det gör i alla fall ont i låret {benet!}. Så mycket att han själv valde att åka till doktorn istället för Grönan. Då har man ont som 4-åring!

Hoppas att det inte är nå´t. Bara lite växtvärk.
{oroliga mamman}

Uppdatering {ca 3,5 timmar senare}: Nilsen har 'snuva i höften'! Atjoooooo! :c) Ska läka ut av sig självt och botas under tiden med 3 ggr/dag Ipren. En glad Nils hemma med 3 nya bakugans {som Busen och jag var och köpte som en liten tröst åt honom ... blodprover & röntgen är ju aldrig kul för små barn}. Blir kanske kalas idag i alla fall.

[Grönan]


... nu drar vi mot Grönan!
Makens jobb har abbonerat HELA Grönan mellan 10-12 med fria åk & attraktioner.
WOW!
Och hoppla vá kul!

Och i eftermiddag har vi ett Prins & Prinsesskalas att gå på.
Gissa om kidsen är eld & lågor.
Vilken kalasdag va!

lördag 15 maj 2010

[lördag]

{ en dag full av bus }

Solen skiner och vi fick sovmorgon till tjugo i nio.
Galet härligt!
Nu ska vi mys-starta dagen!

HaPpY hApPy HaPpY hApPy WeEkEnD !

fredag 14 maj 2010

[vill ha]

{ vilket underbart halsband }

Idag vill jag ha:
- ett stort glas rött vin
- en bra film att titta på {feel good movie, please}
- min make nära mig i soffan
- & många pussar av min make.

{jaá, och gärna det här helt fantastiska halsbandet - haha!}

Ljuvliga fredags kväll ...
Jag längtar!

[home again]

{ älskar rosa ihop med denna gröna färg }


Nu är jag hemma igen.
Så härligt att få komma hem och krama på barnen igen. Fast det inte var så länge jag var iväg {2 dagar} så saknar jag kidsen så mycket, så mycket. Mina fina små grisar! {puss}

Jag har dock haft ett par bra dagar nere hos morfar och farmor & farfar tillsammans med mamma & pappa i småland. Och trots att det var tungt att behöva se morfar i sin rullstol så vet jag att han har det jätte bra och mår väl. Han bor på ett fantastiskt hem. Verkligen! Och farmor är lika galen som vanligt. Hahaha!

Idag har jag och kidsen hunnit med ett besök på Tekniska museet och sedan en våffellunch på 'Lilla'. Solen börjar titta fram och nu vilar vi. Härliga fredagar!

{ t.r.e.v.l.i.g h.e.l.g ! }

onsdag 12 maj 2010

[bara ben]

{ längtar }

Nu längtar jag som en TOK efter att få gå med BARA BEN ...

... och efter att få shoppa på J Crew {skulle kunna kunna äga allt på bilden ovan - i like. Speciellt den lilla
volangkjolen - visst är den cool?}. Varför finns de inte i Swiiiiden? Och Anthro - hello - ?

[lila]

{ Älskar accessoarer - speciellt i härliga färger & former.
Just nu är lila en storvinnare hos mig. }

Kvällen med Fru M & fru L var mycket trevlig - som alltid när vi ses. Synd bara att ligan inte kan ses lite oftare! Kanske nästa vecka igen ... Stället vi gick på - {tyvärr} - uff! Var magsjuk i natt.
Jag älskar redan mina nya {lila/guld} örhängen som jag gjorde igår - för att matcha väskan. De är på idag också. Får mig att känna mig fin. Bilder kommer på http://www.littleujewelbow.blogspot.com/ så fort jag är hemma igen.

Nu sitter jag på ett svängigt x2000 mot småland. Inte så skönt i magen. Även om jag försöker trycka ner en 'snorbulle' {mums - nästan i Roddys-klass} & sippar på en latte. Framme om 1,5 timma. Längtar.

tisdag 11 maj 2010

[vackert med sol]


 { gick förbi Kungsan idag : åh så vackert }

Och så skiner solen. Som ni vet : Makes me HAPP:HAPP:HAPPY !

Och så 'fick' jag en ny väska idag - som jag länge velat ha men tyckt att jag 'inte behöver för det priset'. Nu var den på rea och jag 'behövde'verkligen använda mina presentkort innan de går ut här i maj. Den är i lila lammnappa. Liten {lagom storlek för en kväll ute} och med axelrem {som går att knäppa av}. Very lovely!
{... men vad trist den såg ut på bilden . Den är mycket bättre i.r.l }

{ ... och japp, den ska med ikväll på middagen med Mrs M & Mrs L }

Nu ska jag kolla Svenska Hollywood Fruar, eftersom maken valde att kolla på den nya brittiska deckaren igår kväll {den var bra : men tyvärr en följetångare}. Och så ska jag göra ett par smaskiga örhängen i guld och lila som matchar min nya väska. Och armbanden som ska skickas till de lyckliga två. Och så ska jag röja inför min resa imorgon. Så maken & barnen får det fint här hemma när jag är borta.

måndag 10 maj 2010

[busy week för lilla u]

{ ... och skulle jag behöva en manikyr. }

Oj, oj vilken busy vecka jag har framför mig!
Busy för en annars så 'slapp hemmafru' som jag.
{skratt}

Idag ska jag på styrelsemöte i Brf. Sitter ju med som sekreterare samt att jag är med i gårdsgruppen [och där händer det stora grejer nu i sommar].

Imorgon ska jag ut med Fru M & Fru L (som är här på besök i storstan, från lilla stan med rolig dialekt) på middag. Tyvärr var BAR fullbokat men det blir nog bra ändå. Ska bli så kul att träffa Fru L eftersom vi ses så himla sällan sedan hon flyttade från storstaden för många år sedan. Jáa och Fru M också så klart, även om vi ses då & då {men alldeles för sällan}.

Och sedan på onsdag tar jag tåget tidigt på morgonen för att åka ner och hälsa på morfar och farmor & farfar. Mamma och pappa kommer också vara där så det blir en riktig familjeträff. Mysigt {ska krama mamma mycket}. Tanken var att vi skulle röja ut morfars hus som ska säljas så snart som möjligt MEN eftersom vi har 'dessa tråkigheter i familjen' just nu så får det vänta. Jag åker ändå och ser fram emot att träffa morfar på hans nya boende. Och så kan jag passa på att tillbringa lite mer tid med min galna famor & farfar iställt. Jag är väldigt nära mina mor- och farföräldrar då jag och min syster mer eller mindre bodde hos dem om somrarna när vi var små. Och så är vi de enda barnbarnen i familjen. Jag saknar min mormor otroligt mycket då hon inte längre finns med oss här på jorden. Men jag vet - jag är lyckligt lottad som har alla de andra i livet fortfarande. Tyvärr hinner jag inte träffa dem lika ofta längre - vilket är tråkigt. Och det känns som om det är nu man egentligen behöver finnas där för dem. De är ju trots allt i de prestigefyllda åren 85+ , alla tre.

Sedan på fredag är barnen hemma med mig och så kanske vi drar ut till stugan. Vi får se ...
{ Vill ut nu! Älskar livet där ute på ön. Så grönt, så fritt & så vackert . Mina planteringar blev så fina. Vackra blommor. }.

Well, nu är det väl dags för mig {den slappa hemmafrun} att ta tag i saker & ting här hemma innan jag flyr fältet. Och stressen sätter in. {skratt!}

Oooo - och så har jag smycken att göra.
{ Busy, busy, busy! }

T.j.i.n.g.e.l.i.n.g!

[vänner]

{kram}

Idag ringde min fina vän {Fru K-R} från Danmark och liksom 'made my day'. Hennes glädje och glada humör lyfte mig & gjorde mig glad. Saknar dig massvis Fru K-R! Synd du inte kan komma med imorgon. Kommer sakna dig.

söndag 9 maj 2010

[Kvitter-kvitter-tititi-kvitter ... ]


... så låter det utanför stugknuten. Och det är underbart! Älskar fåglarnas vackra kvitter ...

Idag är det stora fixar dagen i den 'lilla' stugträdgården {bara 5 000 kvm}. Det ska gödslas {allgomin - vad annars}, planteras växter i land & krukor och så ska njutas av en kaffe på en av våra klippstenar som sticker fram här och var i gröngräset.

Vi är alltså på ön - superduper majsigt!
{men hallå solen - var är du? brrr ... }

Igår var vi på kalas i U-a och firade svärmor & hennes tvillingsyster. 130 års-kalas med god mat och dryck och trevliga släktingar. Livat, glatt & fullt med surr. Som det ska vara på kalas! Sedan kastade vi oss i bilen och kom ut till lugnet vid halv åtta-tiden. Barnen i säng och så ett glas rött i soffan. Tv-tittande {gammal skitfilm} och så som vanligt en massa planer på hur & vad vi ska ta tag i här i stugan. Alltid massor av planer.

Men nu: ut!

fredag 7 maj 2010

[And the winners are ... ]

... {trumvirvel}

# 10 Annica från Skåne
# 5 KalasLotta

Grattis till er två!
Hurra!
Champagne!

Skicka mig er adresser på min emailadress och tala även om vilka färger ni skulle vilja ha på era pärlor {eller om ni vill ha det som det ser ut på bilden}
.
Ps. För att göra det hela rätt så har jag använt mig av ett program på nätet - här - för att lotta fram vinnarna. Ni fick ert nummer efter ordningen på hur kommentarerna kom in. Och allt under övervakning - förstås. Viktiga grejer det här {hahaha}

Ett stort tack till alla som lämnat en kommentar. Och så fina kommentarer! Skulle vilja skicka ett till er alla. Men tyvärr ...
MEN ni som inte vann. Håll utkik. Jag kommer att ha en utlottning snart igen här på bloggen - för det här var ju jätte kul!

TREVLIG HELG!

[glöm inte ...]

... TÄVLA!

Idag vid 18:00 stänger jag och drar en - näe, två lyckliga vinnare!
Här lämnar du en kommentar - så är du med!

ENG:
Don't forget to leave a comment here - then you might be one of the two winners of these:

HAPPY FRIDAY

torsdag 6 maj 2010

Sorry!

Den här veckan har mest varit som en 'vanlig vecka'. Varken mer eller mindre. Jag har inte haft någon ork eller inspiration att skriva på bloggen. Det är en sak i mitt liv som påverkar mig & min familj på ett väldigt negativt sätt just nu och som inte borde få ta så mycket energi som den gör, men som den faktiskt gör. Det gör oss alla i min familj berörda och ledsna. Men snart så är vi på fötterna igen och min inspirationer kommer tillbaka. Det vet jag. För nu får det snart vara nog.

En sak som gör en mamma väldigt glad är i alla fall att se sina barn leka i solen i en lekpark full av barn och bara stråla av glädje. Det gör en mamma glad - det gör mig glad.  

onsdag 5 maj 2010

[the batt]

Längtar tills vi kan sjösätta 'the batt' ...
{ni har väl sett Nemo - hihi ...}

tisdag 4 maj 2010

[Vill du vinna ...]


Idag tänkte jag för första gången ha en utlottning på min blogg. 

Jag tänkte ge bort 2 av mina sommar armband från little u's smyckesskrin. Lämna en kommentar här i detta inlägg & berätta vem du är så är du med. Jag berättar på fredag klockan 18:00 vem den lyckliga vinnaren är. Och önskas andra färger på pärlorna så är det bara att önska på ...

LYCKA TILL!

{kram}

till  mamma idag.
... vi fixar det här!
{kram}

måndag 3 maj 2010

[tänk ...]

... när jag kan ha håret så här!
Om 10 år kanske ...

Känns som om jag har väldigt tråkigt hår just nu!
...
Bad hairday - typ!

[fab väder]

{ lila }

Idag bjuds det på ett helt fantastiskt väder utanför vår dörr.
Och vi är mest inne.
Nilsen fick feber igår kväll, vilket innebär en hemma dag idag.
Men även om vi alla har lite halsont och är lite snoriga så känns det ok.
Solen skiner.

Jag tog med killarna ut på förmiddagen och  gick till Biblioteket.
Jag snöt dem ordentligt innan vi gick in och spritade - lämnade snabbt tillbaka de gamla böckerna och i med 20 nya i vår bibblan-kasse.
Hoppas vi inte smittade någon.
Men jag var bara tvungen att komma ut!

Nu har vi lunchat, busat lite tillsammans.
Busen vilar, Nilsen spelar Nintendo DS och jag fixar med saker som är bra att få gjort en hemma dag.
Har bl a fixat till bloggen för vår Brf. Det blir great!
Och så tvättar jag sådana där plagg som alltid hamnar längst ner i tvättkorgen för att de kräver 'special care'.

Funderar på om jag ska ta och plocka fram mina pärlor.
Eller kanske testa på att sy en sak jag länge funderat på att sy.
Hmmm ...
Först ska jag bara surfa lite till bland alla fina amerikanske bloggar som finns. Kolla in den här t ex. Mums!
{och i smyg smaska i mig ett par hallon-snören - hihi ...}

söndag 2 maj 2010

[aaaatjoooooo]



Så låter det här hemma just nu. Nilsen, Busen & jag.
... och så saknar vi mamma & pappa som åkt hem idag.
Mer om helgen imorgon.

Aaaattttjoooo!