torsdag 31 mars 2011

VILL INTE ...

... Åka hem imorgon!
Absolut inte!
Buhuuu ...



onsdag 30 mars 2011

DOLPHINS, FISH & TURTLES







Idag har vi varit med om något helt fantastiskt, FANTASTISKT!

Vi gick upp, smörjde in oss (så klart) och gick för att äta frukost. Jag gick inom dive-centret för att låna snorkel, cyklop & fenor. Sedan gick vi mot receptionen där vi mötte Abdul. På dagens schema stod: "Hire of speedboat"! Vi började med att åka rakt ut, fort, fort i det turqouise vattnet. Härligt! Plötsligt säger Abdul: "look, look dolphins!" runtom oss hoppar 100-tals delfiner. Till en början en bit från båten, vilket vi tyckte var helt otroligt coolt. Så klart! Killen som kör båten knackar mig på armen och säger på knacklig engelska: "mrs wait. comeback close. soon. wait." och ett stort leende mot mig. Vi klättrar fram i fören på båten, känner vinden i håret, vatten som stänker och njuter av turqouise vatten & sol.
DÅ!
Då kommer delfinerna TIL OSS. De kommer i stora stim, de simmar med oss, runt båten, de hoppar framför oss, hoppar & leker med oss. Och det är faktiskt precis som om vi har kontakt och precis som om de ropar: "hey, friends - play with us, pleeeease!". De fortsätter simma med oss länge. De små babydelfinerna gör roliga hopp runt oss, leker och tycker vi är lika spännande som vi tycker att de är. AMAZING! AWSOME! Jag fick nästan tårar i ögonen så vackert var det och så mäktig var upplevelsen. Dessa fina, intelligenta djur - och i sin rätta miljö, deras egna turquoisa hav. Ett minne för alltid, ett minne för livet. Barnen var alldeles tysta. De tittade med stora ögon. Tror inte att de riktigt förstår hur stort det är att se dessa fina delfiner simma i hundratals runtom oss, så när och i det fria. På riktigt. Inte något zoo, på riktigt! SÅ VACKERT! SÅ UNDERBART!

Efter ett tag åkte vi vidare till ett rev där de brukar kunna se jättesköldpaddor och alla havets färgglada fiskar. På med snorkelutrustningen. Bosse var lite sur över att han inte hade någon egen utrustning så vi lät honom hoppa i med simvästen & puffar. Han var uppe på 2 sekunder ... "'kallt' och inte roligt mamma!" Hahahha! Han fick istället hjälpa till att köra båten, en mycket nöjd Buse. Nilsen hoppade i med Maken och snorklade en stund. Han såg tydligen en ål (!), en plattfisk och en Doris. Well ... Sedan var han nöjd. Kidsen chillade på båten.
Jag och Maken snorklade i det vackra revet och på dess kant tillsammans med Abdul. Så vackert och helt ljuvligt med alla vackra fiskar i olika färger och storlekar. Och inte som på andra ställen vi snorklat på, inte massa bröd som lockade fiskarna till oss. Det behövdes inte. De kom i mängder ändå. Nyfikna, en del. En del simmade förbi. Några bet på mitt ben! Plötsligt vinkar Abdul till oss att komma. Under oss simmar en galet stor jätte sköldpadda. Så vacker! Magiskt! Vi snorklade på ett tag till och hann med att se två till sköldpaddor. Jag var väldigt nära en av dem och de var verkligen gigantiska och väldigt fina. Tänkte på "Hitta Nemo" ... Hey duuuude!

Hem i full fart med vår speedboat. Älskar havet! Älskar uppleva så vackra saker tillsammans med min familj. Vi är lyckligt lottade som kan. Nu ska jag blunda två sekunder, medan Busen vilar, och låta dagens fantastiska upplevelse få sjunka in.





tisdag 29 mars 2011

KANUHURA

Jag måste få berätta om vår ö, Kanuhura. En korallö i en avlägsen Maldive-atoll mitt i Indiska Oceanen. Ön är en paradis ö och hotellet magiskt. Jag är betagen!

Så fort du kommer välkomnas du av en supertrevlig personal som "ber dig ta av dig skorna och inte sätta på dem förrän du åker hem". Hotellet är så lyxigt men ändå väldigt avslappnat. Barefootluxury! Alla bekvämligheter som behövs finns. Ett fantastiskt spa, dykcenter, tennisbanor och vattensporter. Service när den är som bäst. Igår crab-race på stranden ... Hahaha!

Jag måste få visa lite bilder. Det är ljuvligt!


Här sitter vi och chillar, dricker fruktjuicer eller kanske t.o.m en milkshake ...


Personalen (världens bästa & gulligaste) cyklar omkring på stora (röda) trehjulingar ...


Mer chill ...


Ett glas champagne i solnedgången här i baren ...



Vår bungalow (som är stor) ligger precis på stranden, med egen liten strand. Som en liten hydda inbäddad i palmer och grönska. Så vackert.


Vårt badrum - utomhus !


Andra sidan av badrummet ... Kolla in duschen och det stora badkaret. Gorgeous!

Nu ska jag väcka lill-fisen och så ska vi gå till poolen för lite pannkakor & häng.
Och jaaaa, det är värt den långa resan hit. ABSOLUT! Vi åker säkert tillbaka hit ...




måndag 28 mars 2011

SNÄCKOR OCH SAND




Jag älskar att tillbringa tid på stranden, precis vid havet. Jag älskar att känna sanden mellan tårna, höra havets brus, pilla på stenar och snäckor och se om vi ser någon spännande fisk.

Här på Maldiverna är sanden magisk. Den är fin,fin,fint mald och överallt ligger små vita snäckor som man knappt tror är verkliga. De är så vackra att de ser nästan ut som om de är utplacerade med mening. Och i nästan varannan snäcka bor en liten varelse; små eremitkrabbor. Så snabba, så fascinerande! Och roliga att plocka upp. Då kryper de in i sina skal, gömmer sig och när de tror faran är över kryper de ut ... Två ögon på spröt som tittar på en och känner & nyper med sina pyttesmå klor. Haha!

Vattnet är TURQOUISE. Vi snackar TURQOUISE ... PÅ RIKTIGT. Och helt klart. Man ser botten överallt. Hur djupt det än är. Och det är så där härligt ljummet att du kan ligga i det hela dagen om du känner för det. Runt om öarna här finns det fullt med vackra korallrev. Du tar bara din snorkel & ditt cyklop och simmar ut och så befinner du dig i ett jätte-akvarium. Så coolt!

Vid strandkanten simmar stora stim av småfisk och ibland ser man dem formas till kokande, vibrerande mönster. Då är det småhajarna (ca 80 cm stora och med svarta fenor) som är i lektagen eller så är de hungriga. Ser hel-läckert ut! Och killarn är mycket fascinerade av att det är hajar! På riktigt!

Ikväll blir det kvällsfiske i solnedgång. Har vi lite tur får vi med oss ett par fiskar hem som köket kan tillaga åt oss. Va!


Pst. Bilderna är lånade från weheartit.com eftersom jag inte kan få in mina Nikon-foton i iPaden. När vi kommer hem kommer egna foton ... I kavalkad! Lovar!

söndag 27 mars 2011

SOLSEMESTER RUTIN




Aaaaaaah!
Älskar solsemester! Älskar att vara tillsammans som lilla familjen, hela tiden. Och sedan vi fått barn brukar vi väldigt snabbt falla in i våra solsemester-rutiner. Va? Rutiner på en semester tänker ni ... Men nu snackar vi chillin-rutiner. Ni vet najsa rutiner, som man bara njuter & mår väldigt, väldigt bra av ("excellent" som Nilsen skulle uttrycka det).

Vi brukar sova så länge vi kan, ja så vi inte missar frukostbuffen så klart och dessutom hinner sitta länge och njuta av godsakerna. Här har vi halv elva att passa, så vi går upp runt nio, halv tio. Barnen lyckligt sömniga. Som sagt, vi sitter länge och äter, smakar mycket och äter våra favoriter på buffén.
Sedan tillbaka till rummet för att borsta tänder, spela lite, kolla in nyheter och smörja-smörja-smörja in oss.

Väskan packas och så bär det av mot poolen. Kidsen älskar hänga i poolen, Nilsen lär sig just nu att simma på riktigt. Han har länge sprattlat på med huvudet under ytan (med simglasen på). Men nu lockar en present från mormor (det har jag lovat honom, hihi) om han lär sig simma på riktigt så han övar, övar och övar. Busen hoppar i med puffarna på och pimmar, pimmar, pimmar för att då och då göra bomben från kanten.

Frukt & dricka break ser mamma u. till att det blir då & då. Och får jag välja blir det gärna lite häng på stranden. Mer simma, dyka, leka med andra barn och bada, bada, bada innan vi går tillbaka runt ett-tiden till ett svalt air-con rum. Det är dags för lite vila och att vara borta från solen då den är som hetast. Jag sitter med iPaden, maken med sin Blackberry, Nilsen med Nintendo ds och Bus han vilar. Denna lite dryga timme på rummet, mitt på dagen, är ljuvlig!

Ut igen, väskan packad för något äventyr. Får jag välja hänger vi på stranden en stund - plockar snäckor - men oftast blir det poolen igen. Här på Kanuhura serverar de Waffles, panncakes & crêpes vid 16-18. Gissa om vi hänger där då!! Mmmmm ... Vi utforskar ön. Testar på att snorkla i reven eller så bara ligger vi i en gungsoffa, himmelsäng eller solstol för att snacka och leka med hajarna vi köpt. Mmmmm, familjetid!
Och den oslagbart vackra solnedgången = WOW!

Tillbaka till rummet. Solkyssta och salta av alla dopp. Dush för oss vuxna och bad i ett lyxigt badkar för kidsen. Vi smörjer oss alla med Aloe Vera kräm, klär oss lite finare och gå på middag. Här serveras väldigt god mat. Vi äter mest a la cart då vi alla blir lite stressade av bufféer, även om den maten är fantastisk också. Men det är skönare att få sitta ner, bli serverad vid bordet, sätta på en dvd till kidsen och sippa på ett immigt, kallt glas Pino gri. Mmmm ...

Tillbaka på rummet och snabbt med barnen i säng. Maken och jag tittar på en film på iPaden eller bara ligger och slösurfar på varsin iPad. Efter tag snarkas det i alla 4 sängarna.

Vad gillar ni de rutinerna! Hahahaha ...
I love them! LOVE!







lördag 26 mars 2011

SJÖFLYG = TAXI




När vi landade i Male i tisdags morse var vi alla HELT SLUT. Så trötta att Nilsen t.o.m kräktes på grund av trötthet. Resan var inte alls barn-optimal om vi säger så. Vi klev på i Stockholm vid tre på måndag eftermiddag, flög i ca 6,5 timmar för att landa i Doha. Trötta och yra (det var väl därför min väska blev kvar på hyllan över oss + att jag var så fokuserad på att få med barnens alla spel & nallebjörnar). Tårar & stress då mamma u. upptäckte att väskan var borta! Och en mycket ohjälpsam personal på Doha airport (argh!). Boarding på nästa plan - mot Male var 23:00 svensk tid. Två mega trötta killar som först inte kom till ro, men som till slut somnade ett par timmar. Stackars småpluttar! Nilsen mådde sedan pyton. Trött & uttorkad. Men till slut kom vi av och fick luft! Då var klockan 04:00 svensk tid. Shiiiit! Varmt!

Vi fick ett otroligt fint mottagande från vårt hotell som tog med oss till sin fina & svala lounge. Lite refreshments och så dags för nästa (och slutliga) flighten. För att komma till vårt hotell var vi tvungna att ta sjöflygplan (taxi) ... Coolt som apan!!! Speciellt när piloten kliver på solbränd, iklädd slitna shorts och barfota med sand mellan tårna. Barnen höll för öronen (lät högt!) och tittade i kors av trötthet. Men 45 minuter senare landar vi (med två sovande barn) på havet vid den här jettyn (bild ovan) med hela staffen väntandes på oss. Barnen fick börja med att mata ett stort stim jättefiskar från bryggan. Stora leenden. Vilket välkomnande! Hej Kanuhura! Vi är här nu ...

fredag 25 mars 2011

BRUN OCH FIN

Alltid när vi åker på solsemester så är vi väldigt noga med att smörja in oss rikligt med solskyddsfaktor. Barnen kör med +50, vi vuxna också de två, tre första dagarna (minst). Sedan brukar jag gå över till 30 och möjligtvis avsluta en två veckors solande med 15. Men aldrig mindre och ALDRIG UTAN.

Och ändå går jag där och kollar mig i spegeln, ni vet - lyfter lite på bikinibanden - för att se hur brun man blivit. Samma sak förra året på Mauritius. Herre gud, det är ju inte det viktigaste. Va?!

Men måste erkänna att man känner sig snyggare med lite solbränna (tur att det finns b-u-s-krämer annars). Och av solens ljus blir man lättare i själen, en gladare person. I alla fall jag.




Den här solcremen från Kiehl's är fantastiskt bra. Kan varmt rekommenderas ... den är lätt & inte alls oljig. Luktar inget heller. Och finns i sprayform, perfekt till små varelser som inte vill stå still då man smörjer in dem. I like!

(testar att blogga med iPaden ... ett nytt verktyg som heter blogpress. Tips på hur man bloggar bra med iPaden mottages mer än gärna!)

torsdag 24 mars 2011

PIMMA, PIMMA, PIMMA

Här simmas det över, under och hursomhelst hela dagarna. Mest i den ljuvligt ljumna poolen. När vi känner för det dricker vi coca-cola, fanra eller sprite eller så beställer vi in en jordgubbsglass ... Vi är ju på semester, liksom!

tisdag 22 mars 2011

FRAMME PÅ EN PARADIS Ö

Life is pretty good! Känns som om det är hänga, bada, äta, njuta som man gör på den här ön. Mmmmmmm. Men min bloggning fungerar mindre bra ... Ska testa business centret imorgon. Det får bli bildkavalkad vid hemkomst annars. Håll ut med mig ... Nu måste jag ringa och spärra kort & iPhone då min väska (min fina Mulberry & min fina clutch som Kalaslotta köpt åt mig) kom bort under resan. Ledsamt! Men det är en världslig sak. Så ... STORA KRAMAR / u.

söndag 20 mars 2011

JA, JA - VI SKA ÅKA . MEN FÖRST ...

{ rocka rumpa ! till Popular ... }

{ i karate byxor från Granit }

{ Busen busar med ballonger }

{ italienska delikatesser }

{ fina Nilsen och jag på äventyr }

{ nya kläder till barnen }

{ nya smycken som levereras }

... tänkte jag visa lite vad vi gjort i helgen.

När vi satt här i torsdags kväll och tittade igenom biljetter och planerade resan så visar det sig att vi åker en dag senare än vad vi trodde. Haha - så vi 'tjänade' en semesterdag, kan man säga. Eller så kan man säga "ding-dong" - någon hemma?!

I fredags var det i alla fall full fart här hemma hela dagen. Vi 'lånade' fina Hugo som lekte med Nilsen. Fru R & lilla Ax kom förbi på latté & nybakade muffins. Så mysigt. Direkt efter det var det dags för pojkarna att få sina kalufser trimmade hos Fru Littlesis Fabrik. Och så fina de blev! Hem för en vila och mer lek med roliga Hugo. På kvällen kom Maken hem med ett helt gäng härliga italienska delikatesser som vi åt tillsammans med en flaska gott rött. Semestern kan börja!

I lördags drog hela Lilla Familjen ner på stan för att handla och fixa det sista inför resan. Kläder till Maken, simglasögon & puffar till kidsen och så rese-apoteket som skulle fyllas på. Det började med att Maken blev stressad av busiga barn och att jag handlade mest saker till barnen. Hahaha! Men en hel del fina sommarkläder kom även Maken hem med. Ett par rosa chinos ... aaaah! På kvällen var vi bortbjudna på middag hos Familjen Fabrik och som alltid var det toppen trevligt. 

Vi började packa imorse (på riktigt) OCH upptäckte att råttor ätit upp våra saker i källar-förrådet. Angenämt (not!) att börja packningen med att behöva städa ur förrådet. Gah! Och så äckligt! Sedan har Nilsen och jag hängt tillsammans nere på stan. Vi har bytt en del plagg (t ex badbyxorna från Massimo Dutto. Köpte dem i storlek 3-4 år {Nilsen är 5 år} och de var för stora! Nu fick han storlek 2 år!!}, ätit italiensk glass tillsammans och så hittade jag en fin (starkt rosa/röd) klänning. Tadá! Mysigt!

Nu njuter vi av en sista kväll hemma. Jag har städat iordning lite då vi har vänner som bor hemma hos oss då vi är iväg (så ni tjuvar behöver inte ens tänka tanken ... ). Det känns bra MEN overkligt att åka till Maldiverna imorgon (HURRA).

Jag hoppas jag kan blogga från vår ö. Vi får väl se ...

Angående little.u
Skicka gärna email till mig och jag lovar att svara så snart jag kan. Leverans av smycken görs så snarast jag är tillbaka. Alla smycken som beställdes innan jag åkte är skickade.
Sköt om er & ha det så bra! /u.

Psst. Tack Lugna Gatan! Du vet jag gillar din blog också ...

GULT ÄR FINT



( från fina Mias mode)



Spana in dessa gula godingar! Jag blir så glad av gult! Kommer ni ihåg att jag beställde en gul klänning för ett bra tag sedan - den kom aldrig. Snopet! Det var väl en mening med det också kanske (för väl i affären så var den inte riktigt lika fin, men vad kan man begära för 199:-).

Men så när jag var i London stod jag på Anthropolgies och klämde (klappade) den gula sammetsklänningen från Day. Just då tyckte jag att det kändes lite konstigt att handla Day i London (varför då!!! hur tänkte jag!). Jaja, jag hittar säkert något annat fint i gul - - - som den här clutchen till exempel (från American Appreal).

Härligt söndagsmys önskar jag er alla!

lördag 19 mars 2011



Strålande solsken ute .
De sista sakerna inför resan ska inhandlas . 
Familjen öser till topplistan på Spotify . 
Vi njuter av att 2 veckors semester har börjat .

L.O.V.E.L.Y!

torsdag 17 mars 2011

SSSSSSSSSSSSCH ...


RAMEN & POPPING EDAMAME



Just nu är jag tokig i Ramen. Jag skulle kunna äta det jämt, JÄMT! Jag har ju skrivit om det tidigare, hur jag 'hänger upp mig' på olika saker och vill bara ha det under vissa perioder. Just nu är det alltså Ramen som gäller. Wagamamas ramen är superb & sörplas gärna högt ... På nätet hittar du en massa recept på olika ramen.
Ett tips: Vill du vara lat kan du använda 'billiga nudlar' (läs studentnudlar) och sedan piffa upp dem med diverse grönsaker & kyckling/räkor/biff  -även om det såklart inte räknas som en riktig ramen - hahaha. Men ganska gott blir det!

Innan jag äter min ramen vill jag gärna pilla i mig mina Edamames, lätt kokta med massor av havssalt på. När jag berättar för vänner & bekanta om min mani på edamames så tittar de frågande på mig: "vad sjutton är edamame?". Jag själv upptäckte dem när jag bodde i London och åt väldigt ofta på Wagamama. I Sverige har jag ibland hittat dem under namnet soyabönor i frysdisken, bl a där annan veggomat ligger. Läste för lite sedan om 'bönan' på Helenas fina blog. Ett extra plus är att barnen älskar denna fab lilla böna. Det är så kul att puppa ut dem, de flyger liksom ur skalet (Hahah)! Hittade den här roliga saken, de skriver: To get that "whee I'm popping Edamame"-feeling. Så kul!
Testa edamame ni också, lovar att era barn kommer gilla den. Och så full av vitaminer & andra bra ämnen.

Samklig måltid!

onsdag 16 mars 2011

VI RESER TILL ...


Bikini H&M, Ståhatt (okänd), Sandal Hawaians, Solglasögon Raybans, Scarfs Alexander McQueen, Örhängen little.u }

Några har frågat vart vi ska resa. Svaret är: Maldiverna ... 
Jag har alltid velat åka till dessa paradisöar (mitt i indiska ocean) ända sedan jag var liten. När vi var små skulle min 'bästis' och jag bli filmstjärnor på Maldiverna eller Hawaii och ha egna bodyguards. Dé ni!
Nu får jag äntligen åka dit {men det andra får "vänta" ... hahaha!}
Nu klurar jag på vad jag ska packa med mig ... allt ovan ska med va!

tisdag 15 mars 2011

PACKA

{ mamma + busen = sant }

{ me & my stuprörsjeans ... hej mama i ugnsluckan - måste vara nyputsad, blank som en spegel, haha! }

Dagen har börjat med lämning av Storebror på dagis som skulle på teater idag, Tant Klaver. Teater, lunch & lek i annan park hela dagen. Så Busen fick stanna hemma, snuvig & lite hängig som han är. Han var ganska nöjd över att få hänga med mamma på Lilla för en morgon latte med mammorna.

Nu är vi hemma och jag har påbörjat packningen så smått för att se vad som behöver kompletteras inför resan. Mina nya bikinis verkar inte vilja komma innan vi reser, surt! Så svårt att veta vad man ska packa, känns som om man ändå kommer tillbringa mesta delen av tiden i sanden, barfota i bikini. Mmmm ...sol & värme! Vad är det? Jag har nästan hunnit glömma hur det är ...

måndag 14 mars 2011

LJUVLIG HELG - LJUVLIGA STUGA



{ spegelbilden avslöjar en puss }

Jag hittade lite soliga bilder från helgen. 
Det är verkligen underbart att ha en stuga mitt ute i skärgårdens idyll och som vi kan åka till på helgerna ÄVEN under vinterhalvåret. Som jag skrev igår, den ger oss ett lugn. Och det är grymt att få uppleva alla årets årstider. Alla min sin egen charm.

Vintern med all snö, bitande kyla, knarrande under skorna & sprakande kaminer. Skidåkning, pulkaåkning & grilla korv. Har man tur så håller isarna för lite längdfärdsskridskor, följt av varm choklad mot en rödmålad vägg i solen.

Våren med allt fågelkvitter, leriga pölar som man kan hoppa i, knoppar som brister, blommor som slår ut. Trädgården som ska fixas iordning. Fortfarande sprakande kaminer inomhus och och en del inne-häng. Sjösättning av båten, första turen till sundet för att köpa glass ... det luktar härligt vårigt.

Sommaren med vackert blått hav som sakta värms upp, smultron-blåbär-hallon-plock, vilda blommor i alla färger, grönt gräs, knastrande grusvägar, cykelmaraton, grillning och en massa härliga utfkykter med båten. Och för att inte tala on allt skönt häng med våra vänner; på klippor, på badöar, på skärgårdskrogar & hemma hos oss i stugan.

Hösten med sina vackra, varma färger, svampplock, långa promenader med kofta eller fleecen & halsduken på, fortfarande en och annan båttur till en vacker klippa för en kopp kaffe, gå på upptäcksfärd, höstgrytor, rött vin & återigen knastrande kaminer. Mycket innehäng med familjen, spela spel, baka äppelkakor och bara vara; majsigt.

Jag tror vår stuga, på vår vackra skärgårdsö, betyder extra för oss då vi fortfarande bor kvar i storstadens innerstad (vilket också har sin charm & bekvämlighet)! Appropå det - jag ska ta mig en titt på nya Hemnet nu ...