måndag 28 mars 2011

SNÄCKOR OCH SAND
Jag älskar att tillbringa tid på stranden, precis vid havet. Jag älskar att känna sanden mellan tårna, höra havets brus, pilla på stenar och snäckor och se om vi ser någon spännande fisk.

Här på Maldiverna är sanden magisk. Den är fin,fin,fint mald och överallt ligger små vita snäckor som man knappt tror är verkliga. De är så vackra att de ser nästan ut som om de är utplacerade med mening. Och i nästan varannan snäcka bor en liten varelse; små eremitkrabbor. Så snabba, så fascinerande! Och roliga att plocka upp. Då kryper de in i sina skal, gömmer sig och när de tror faran är över kryper de ut ... Två ögon på spröt som tittar på en och känner & nyper med sina pyttesmå klor. Haha!

Vattnet är TURQOUISE. Vi snackar TURQOUISE ... PÅ RIKTIGT. Och helt klart. Man ser botten överallt. Hur djupt det än är. Och det är så där härligt ljummet att du kan ligga i det hela dagen om du känner för det. Runt om öarna här finns det fullt med vackra korallrev. Du tar bara din snorkel & ditt cyklop och simmar ut och så befinner du dig i ett jätte-akvarium. Så coolt!

Vid strandkanten simmar stora stim av småfisk och ibland ser man dem formas till kokande, vibrerande mönster. Då är det småhajarna (ca 80 cm stora och med svarta fenor) som är i lektagen eller så är de hungriga. Ser hel-läckert ut! Och killarn är mycket fascinerade av att det är hajar! På riktigt!

Ikväll blir det kvällsfiske i solnedgång. Har vi lite tur får vi med oss ett par fiskar hem som köket kan tillaga åt oss. Va!


Pst. Bilderna är lånade från weheartit.com eftersom jag inte kan få in mina Nikon-foton i iPaden. När vi kommer hem kommer egna foton ... I kavalkad! Lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar