söndag 27 mars 2011

SOLSEMESTER RUTIN
Aaaaaaah!
Älskar solsemester! Älskar att vara tillsammans som lilla familjen, hela tiden. Och sedan vi fått barn brukar vi väldigt snabbt falla in i våra solsemester-rutiner. Va? Rutiner på en semester tänker ni ... Men nu snackar vi chillin-rutiner. Ni vet najsa rutiner, som man bara njuter & mår väldigt, väldigt bra av ("excellent" som Nilsen skulle uttrycka det).

Vi brukar sova så länge vi kan, ja så vi inte missar frukostbuffen så klart och dessutom hinner sitta länge och njuta av godsakerna. Här har vi halv elva att passa, så vi går upp runt nio, halv tio. Barnen lyckligt sömniga. Som sagt, vi sitter länge och äter, smakar mycket och äter våra favoriter på buffén.
Sedan tillbaka till rummet för att borsta tänder, spela lite, kolla in nyheter och smörja-smörja-smörja in oss.

Väskan packas och så bär det av mot poolen. Kidsen älskar hänga i poolen, Nilsen lär sig just nu att simma på riktigt. Han har länge sprattlat på med huvudet under ytan (med simglasen på). Men nu lockar en present från mormor (det har jag lovat honom, hihi) om han lär sig simma på riktigt så han övar, övar och övar. Busen hoppar i med puffarna på och pimmar, pimmar, pimmar för att då och då göra bomben från kanten.

Frukt & dricka break ser mamma u. till att det blir då & då. Och får jag välja blir det gärna lite häng på stranden. Mer simma, dyka, leka med andra barn och bada, bada, bada innan vi går tillbaka runt ett-tiden till ett svalt air-con rum. Det är dags för lite vila och att vara borta från solen då den är som hetast. Jag sitter med iPaden, maken med sin Blackberry, Nilsen med Nintendo ds och Bus han vilar. Denna lite dryga timme på rummet, mitt på dagen, är ljuvlig!

Ut igen, väskan packad för något äventyr. Får jag välja hänger vi på stranden en stund - plockar snäckor - men oftast blir det poolen igen. Här på Kanuhura serverar de Waffles, panncakes & crêpes vid 16-18. Gissa om vi hänger där då!! Mmmmm ... Vi utforskar ön. Testar på att snorkla i reven eller så bara ligger vi i en gungsoffa, himmelsäng eller solstol för att snacka och leka med hajarna vi köpt. Mmmmm, familjetid!
Och den oslagbart vackra solnedgången = WOW!

Tillbaka till rummet. Solkyssta och salta av alla dopp. Dush för oss vuxna och bad i ett lyxigt badkar för kidsen. Vi smörjer oss alla med Aloe Vera kräm, klär oss lite finare och gå på middag. Här serveras väldigt god mat. Vi äter mest a la cart då vi alla blir lite stressade av bufféer, även om den maten är fantastisk också. Men det är skönare att få sitta ner, bli serverad vid bordet, sätta på en dvd till kidsen och sippa på ett immigt, kallt glas Pino gri. Mmmm ...

Tillbaka på rummet och snabbt med barnen i säng. Maken och jag tittar på en film på iPaden eller bara ligger och slösurfar på varsin iPad. Efter tag snarkas det i alla 4 sängarna.

Vad gillar ni de rutinerna! Hahahaha ...
I love them! LOVE!7 kommentarer:

 1. Men ååh så härligt ni har det! Ser helt underbart ut.
  Skönt att du njuter för fullt :)
  Kram tant j

  SvaraRadera
 2. Tanten: man kan inte annat än njuta på Kanuhura! Vilket ställe ...
  Kram, kram / u.

  SvaraRadera
 3. Den semesterrutinen låter som en rutin helt i min smak! Jag ser bara ett resmål framför mig när vi ska planera semesterresa nästa gång. Måste bara dit. Njut på. Här hemma är sjukstugan inte över. Jag åkte dit :-(. Kram!

  SvaraRadera
 4. Gud, vad det låter UNDERBART! Så hoppas jag att min lilla familj också kan få ha det, någonstans varmt, snart, kanske. Njuuuut av tiden och stunderna. Men det förstår jag att ni gör ;)

  Ang. Acneskjortan så är den från höstkollektionen men den som finns i vårkollektionen är precis likadan. Tror jag om inte tvätten kanske är ljusare men den ser ut att vara samma :) Tycker absolut att du skall slå till. Används till typ allt ju..

  SvaraRadera
 5. Åhhh låter alldeles alldeles uuuuunnnderbart!! ;) Gud så mysigt ni har det!! Massa kramar!!

  SvaraRadera
 6. Det låter hur mysigt och skönt som helst!

  Lotta

  SvaraRadera
 7. Åh vilken dröm! kram Annika

  SvaraRadera