onsdag 30 mars 2011

DOLPHINS, FISH & TURTLESIdag har vi varit med om något helt fantastiskt, FANTASTISKT!

Vi gick upp, smörjde in oss (så klart) och gick för att äta frukost. Jag gick inom dive-centret för att låna snorkel, cyklop & fenor. Sedan gick vi mot receptionen där vi mötte Abdul. På dagens schema stod: "Hire of speedboat"! Vi började med att åka rakt ut, fort, fort i det turqouise vattnet. Härligt! Plötsligt säger Abdul: "look, look dolphins!" runtom oss hoppar 100-tals delfiner. Till en början en bit från båten, vilket vi tyckte var helt otroligt coolt. Så klart! Killen som kör båten knackar mig på armen och säger på knacklig engelska: "mrs wait. comeback close. soon. wait." och ett stort leende mot mig. Vi klättrar fram i fören på båten, känner vinden i håret, vatten som stänker och njuter av turqouise vatten & sol.
DÅ!
Då kommer delfinerna TIL OSS. De kommer i stora stim, de simmar med oss, runt båten, de hoppar framför oss, hoppar & leker med oss. Och det är faktiskt precis som om vi har kontakt och precis som om de ropar: "hey, friends - play with us, pleeeease!". De fortsätter simma med oss länge. De små babydelfinerna gör roliga hopp runt oss, leker och tycker vi är lika spännande som vi tycker att de är. AMAZING! AWSOME! Jag fick nästan tårar i ögonen så vackert var det och så mäktig var upplevelsen. Dessa fina, intelligenta djur - och i sin rätta miljö, deras egna turquoisa hav. Ett minne för alltid, ett minne för livet. Barnen var alldeles tysta. De tittade med stora ögon. Tror inte att de riktigt förstår hur stort det är att se dessa fina delfiner simma i hundratals runtom oss, så när och i det fria. På riktigt. Inte något zoo, på riktigt! SÅ VACKERT! SÅ UNDERBART!

Efter ett tag åkte vi vidare till ett rev där de brukar kunna se jättesköldpaddor och alla havets färgglada fiskar. På med snorkelutrustningen. Bosse var lite sur över att han inte hade någon egen utrustning så vi lät honom hoppa i med simvästen & puffar. Han var uppe på 2 sekunder ... "'kallt' och inte roligt mamma!" Hahahha! Han fick istället hjälpa till att köra båten, en mycket nöjd Buse. Nilsen hoppade i med Maken och snorklade en stund. Han såg tydligen en ål (!), en plattfisk och en Doris. Well ... Sedan var han nöjd. Kidsen chillade på båten.
Jag och Maken snorklade i det vackra revet och på dess kant tillsammans med Abdul. Så vackert och helt ljuvligt med alla vackra fiskar i olika färger och storlekar. Och inte som på andra ställen vi snorklat på, inte massa bröd som lockade fiskarna till oss. Det behövdes inte. De kom i mängder ändå. Nyfikna, en del. En del simmade förbi. Några bet på mitt ben! Plötsligt vinkar Abdul till oss att komma. Under oss simmar en galet stor jätte sköldpadda. Så vacker! Magiskt! Vi snorklade på ett tag till och hann med att se två till sköldpaddor. Jag var väldigt nära en av dem och de var verkligen gigantiska och väldigt fina. Tänkte på "Hitta Nemo" ... Hey duuuude!

Hem i full fart med vår speedboat. Älskar havet! Älskar uppleva så vackra saker tillsammans med min familj. Vi är lyckligt lottade som kan. Nu ska jag blunda två sekunder, medan Busen vilar, och låta dagens fantastiska upplevelse få sjunka in.

6 kommentarer:

 1. Vilken otroligt härlig upplevesele man blir helt betagen av att läsa ditt inlägg, precis som om man var med där på båten med alla delfinerna ;)
  Ha det fortsatt helt underbart!

  Kram F

  SvaraRadera
 2. Ahhhhhh...sååååå avis. Vill också se delfiner. Puss på er. Snart ses vi. Lök

  SvaraRadera
 3. Låter som en helt underbar resa nästan som en dröm!! Njut Njut Njut!! Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Wow, vad häftigt att få se så många delfiner i det fria på så nära håll.

  Lotta

  SvaraRadera
 5. F, A, Löken & Lotta: visst är vi världens lyckligaste. Ska visa kort på dem när jag kommer hem. Nilsen ville ha med sig en delfin hem som kunde få bo i mormor & morfars badkar - ibland i deras simhall om badkaret blev trångt ... :)
  Kram, u.

  SvaraRadera
 6. Maria O Uddevalla3 april 2011 18:20

  Hela stället låter helt fantastiskt! Inte alls avundsjuk...nej, nej... =) Njuut och ha det gott!

  SvaraRadera