onsdag 31 augusti 2011

FÖR ATT ...



... jag och maken firar bröllopsdag på söndag. Så har jag gjort mig ett litet enkelt armband med hans initial på.

Jag kommer snart lägga upp armbandet på little.u. Jag tror att ni kommer att gilla det. Har man make, barn och/eller hund kan ju hela armen kläs med armband i olika färger och brickor med de älskades initialer på. Jag körde på en turquoise läderrem. Ett likadant halsband finns också.

Enkelt - men så snyggt. Eller?

Ps. Och ni som är sugna på döskallearmbandet. Det är på G nu. På riktigt. Hurra! Kommer också snart på bild med information på little.u ...

ABC ...




Tänk att min lilla Nilsen har börjat skolan. Vart tog tiden vägen? Jag minns så starkt de första sekunderna med dig, på BB när du med din vakna blick redan från början tittade på mig. Så klok. Det syndes redan då. Och sedan när du vägrade att sova om nätterna. Som om du redan då ville visa att här är det minsann jag som bestämmer. Du höll oss vakna till fyra, fem på morgonen och jag minns hur jag i dimman hörde andra mammor i mamma-gruppen prata om hur de skulle få sina små att somna lite tidigare på kvällarna - typ runt 22-tiden. Kan små barn somna så 'tidigt' tänkte jag, skämtar de med mig nu!? Hur du sedan utvecklades till en så fin, klok och vaken liten kille som var sugen på att lära om livet. Du snöt dig i papperstussar, gömde dig i skåpen och tittade ut med ett 'titt-ut' och åkte på din bil fram & tillbaka till affären med sån fart. Du tog dina stapplandes steg helt själv vid 10 månaders ålder och chockade din pappa när han kom hem från affärsresan. Du pratade tydliga ord från det att du började efterapa våra ord. SKIT var ditt första ord - i bilen på vägen hem från IKEA (oups!). Du blev en riktig liten hemma-gris som njöt i fulla drag av att vara hemma med din mamma - ovetandes om alla i vår omgivning hade starka åsikter om detta. Vi lajjade du och jag. Hängde tillsammans med andra barn som också var hemma, lekte i parker och lärde på öppna förskolan det andra barn fick lära sig på dagis. En underbar tid!

Sedan började du på dagis, det var inte din grej. Kanske har jag färgat dig, lille man. Kanske har du hela tiden känt att mamma egentligen innerst inne önskade att du alltid kunde vara hemma med henne. Men dagis var jobbigt i perioder. Att säga hejdå till mig (eller pappa) var tufft. Många tårar har gråtits, många jobbiga farväl. Men lika många glada kramar då jag hämtat dig. Och där emellan har du i alla fall gillat att vara där. En liten lillebror som kom och stökade till mitt i allt det nya. En finanskris som gjorde att pappan inte kunde vara så närvarande här hemma som vi alla önskade och så de där elaka lunginflammationerna. Allt på en och samma gång. Men du är stark. Du iakttar, du tar in, du lär dig i smyg - sedan kan du bara det som den enklaste saken i världen. Och du har lärt dig så mycket. Nu kan du cykla, läsa, skriva och simma. Och nu är du vår skolpojke! Det är så kul att se hur du verkar trivas i skolan, hur du tar in allt nytt och hur du njuter av att ha så många jämngamla vänner omkring dig. Min lilla STORA Nilsen. Vad jag älskar dig för den du är. PUSS!

tisdag 30 augusti 2011

TILLFÄLLIGT UTE ...

( * )

... på inköpsresa. Mot söder.
Strax tillbaka. Om en timma eller så.

måndag 29 augusti 2011

LUGNT & STILLA




( bilder från the sartorialist & weheartit.com )

Måndag och jag började dagen med en enkel espresso på 'lilla' med Fru (fd) Fabrik & A. Alltid lika trevligt och härligt att starta dagen på detta vis. Tänk vilken lycka att ha så fina 'hemma-mammor' så nära och dessutom vara deras vän. Sedan har jag spenderat några timmar på kontoret. Jag bygger webshop (!!). Och paketerar. Och postar. Knyter ett armband. Och beställer nya dödskallar. Japp!


Helgen har varit super trevlig. Ganska lugn och stilla. Vi åkte till Farmor Karin i lördags för att hälsa på och leka i stadsparkens nya lekpark. Så härlig park! Det syns att det är en slottspark. Vi njöt i fulla drag av sommarens sista sommar-lördag. Varmt & soligt. Det åts glass, snackades och lektes innan det var dags att åka hem.  Vi hann inom IKEA och fick med oss lite förvarings-pryttlar. På kvällen åt vi middag tillsammans med little.sis, Flisan & T ute på vår gård och njöt av sensommarkvällen på deras balkong, senare när barnen somnat. Härliga sommar!

Söndagen spenderades på återvinningscentral, storhandlade på mataffär modell större, lekte i lekpark, sov i sängen, softade framför tv:n och  käkade gott.  Sådär, det var den helgen ja!

MÅNDAG ... NYA TAG


God morgon!



söndag 28 augusti 2011

MER HÖSTIGA FÄRGER ISTÄLLET FÖR SOMMAR

grå mjölk & griege

grön opak & griege

brun transparent & fire opal

beige opak & fire opal

Ni vet mitt SUMMER I armband, som jag tidigare gjort i turquise, rosa, guld & läder, beställdes av en tjej som gåvor till sina brudtärnor. Hon valde vackra kombinationer i mer jordnära & höstiga toner. Visst blev de fina! I varje litet rosa paket ligger en personlig 'thank you note' handskriven av mig. Vilken fin liten present att ge bort!

Det är det här som är tjusningen med att göra personliga & handgjorda smycken. Kontakten man får med sina kunder OCH viktigast av allt; varje smycke blir som kunden önskar. In i minsta detalj (förhoppningsvis). Och till dig som snart gifter dig : All lycka !


lördag 27 augusti 2011

VASSA EGGEN





Oh vad det var trevligt igår. Och trött är jag idag. Och så har jag fortfarande lite ont i fötterna efter mina blanka Whyred boots. Och mätt i magen av allt gott Nebraska kött som jag åt igår. Spana in kniven på första bilden så förstår ni att det är kött man äter på Vassa Eggen. Och dricker väldigt gott rödvin därtill. Väldigt najs! Och så klart väldigt mysigt att träffa Fröken London.

Ursäkta alla bilder tagna utanför toaletterna. Jag är inte så foto-van att jag (vågar) tar bilder på mig själv publikt (förstår fotfarande inte hur alla ni vackra människor får till era outfit-bilder) ... därav papperstussar och soptunnor på golvet & konstiga vinklar och avsaknad av helbild. Hahaha! Jag gillar min fina gula väska och toppen från COS. Gissa var örhängena kommer ifrån?

Nu blir det middag ute på gården med little.sis, Flisan & T. Härligt i sommarkvällen.

fredag 26 augusti 2011

HÄRLIGA FREDAG





( alla bilder från weheartit.com )

Som jag skrev i mitt inlägg tidigare idag kändes det mörkt, ruggigt och höstigt idag. Men nu ser det ut att ha klarnat upp lite granna, solen skiner och jag inser att det inte alls är höst än. Bara sensommar. Och fredagen visar upp sig från sin allra bästa sida.

Jag och barnen har njutit av att det äntligen är fredag. Båda killarna börjar gå 5 dagar i veckan nu i höst. De har ju tidigare fått vara hemma med mig på fredagarna. Men nu kör vi på ... och Bosse verkar ganska nöjd med det också. Lite lek och sedan mys hemma med mamma.

Nilsens första vecka i skolan har gått så bra. En enda morgon som det var gråt och klängande på mamma (precis som vi har haft typ varje dag på dagis). Men så införde vi en tavla med stjärnor för att avleda detta. 10 stjärnor = en liten fin sak som man får önska sig. Och "peppar, peppar" det verkar fungera ganska bra. Nils verkar i alla fall vara glad, tycka om sina fröknar & klasskamrater och gillar sin skola. Han hade hälsat på hos rektorn i veckan - bara en sån sak. "Pappa, han den där rektorn han är chef för hela skolan. Som du på banken!" Hahhhaaha - you wish!

Nu har vi firat fredag med varsin glass, lite häng i parken tillsammans med little.sis, Flisan & T och lite legobygg. Nu ska jag strax plocka fram pojkarnas fredagsmys (popcorn & sockerdricka). Vänta på att Maken kommer hem med pizza & en ny film. Jamen vilket fredagsmys va! Och så ska jag hoppa in i duschen, svida om för att slänga mig ut i Storstadens vimmel. Fina Fröken London sladdade in idag så det blir drinkar & middag. Hon hjular visst fram här på stan.  Härligt!

have a good one.


LITE MER HÖSTIGT





Idag känns det som riktigt murrig höst. Mörkt, fuktigt och jag vill bara tända ljus överallt här hemma. Jag sitter och jobbar med mitt Voluspa ljus tänt. Och så känner jag för att dricka thé med fina vänner, krama dem lite extra eftersom man kanske inte setts på hela sommaren. Och sträcka fram en liten rosa paket som innehåller armbandet ovan. Höstiga toner så det förslår. Och jag älskar en coola fjädern som jag knutit i. Jag hittade dem på en antikmarknad i London för många, många år sedan. Visst är de fina!

torsdag 25 augusti 2011

NYTT PÅ ARMEN


Jag har länge gått och tänkt på att jag måste göra ett armband som jag sett många, många gånger på nätet och som jag tycker är så himla fin. Nu testade jag att tillverka det idag på förmiddagen. Jag kommer testa fler modeller och fler färger. Jag gillar det! Lila, naturfärgat läder, guld & bernstens-färgad kula.

SOFFBORD


Som jag skrev här så tog vi med oss den gamla fina snickarlådan som lämnades kvar ute i garaget i stugan då den såldes till oss. Den har stått där full av spikar, verktyg, ståltrådar och massor av skruvar. Vi tömde den, lät den sedan stå och damma i garaget. Nå´t försök till att slipa den gjordes för något år sedan. Jag tänkte nog måla den vit. Men det blev inte av. Så den flyttades ut i gäststugan där lite stövlar och annat stuvades ner. Och där blev den stående ...

Tills nu i helgen. Jag plockade ut den och inser att det är allra finast när den är så där skavd, lite målarkluddig och skrapad som den är. Så nu står den hemma hos oss i stan som vårt soffbord. Fullt med plats för skräp som man inte vill ha stående framme. Och vacker! Faktiskt riktigt cool.  Det är ingen bra bild alls, man ser inte kistan va? Men man ser vår fina matta. Hahaha ... Och vad vi drack igår kväll ... oups!

onsdag 24 augusti 2011

TACK

( * )

Den sista tiden har så många nya fina 'vänner' hittat hit till lilla.u  vilket känns otroligt roligt. Och jag vill berätta för er att jag älskar era fina kommentarer. De gör mig lycklig! Kanske lite extra lycklig eftersom jag jobbar hemifrån - själv - på dagarna. Då det plingar till i min dator och jag ser ett litet fint "hej" så känns det som att ha människor omkring sig om dagarna. Och inte vilka människor som helst - ni! Och dudu, du, dudu, du, du och du (och fler) som skrivit om mig på era bloggar. Gah! Så himla fint av er.


TUSEN MILJARDER TRILJONERTACK till er
(... så fortsätt gärna 'ropa hej' då & då i mitt kommentarsfält  )

tisdag 23 augusti 2011

SCULLS - ME LIKE


Nu är jag peppad. Så in i bomben peppad på nya smycken till little.u .
Nästa vecka hoppas jag ha lite nytt på G. De härliga stenar jag håller i handen är bl a en nyhet. Sculls, rockigt chict. I like! (det ser ut som det växer svampar på min tumme ... haha!)

OCH jag hoppas på att kunna lansera en webshop snart, snart ... måste bara lära mig lite web-design först. Oj, oj, oj!

FÖRSTA DAGEN I SKOLAN


 SKOLAN , HERE I COME ...

Oj, vilken dag vi hade igår. Nilsens första skoldag. Så STORT! Och så spännande för oss alla ... ja, allra främst för Nilsen så klart. Men även för liten bror som ska gå själv på dagis nu. Och en mamma & pappa som undrar hur allt ska gå.

Vi gick upp i tid och fixade och preppade. Vi gick alla i lilla familjen och lämnade lillebror Busen först på dagis. En stolt Nilsen med ryggsäck, converse-skor, jeansskjorta, chinos och 'brittisk ridväst' vinkade hej-då till lillebror och gick mot skolan.  Så stort, så mycket förväntningar. Baracken var klar och stod och väntade på alla 25 barn som ska gå i förskoleklass C. Fröken Fia & Fröken Eva tog emot, gjorde det bästa för att alla barn skulle trivas och känna sig välkomna. Och visst underlättar det med en mamma & pappa längst bak i klassrummet, att fröken bjuder på Päronsplit och att det finns massor av pyssel, spel & böcker om fiskar. Så härligt att se en glad & lycklig Nils. Jag vet att han kommer vara som klippt och skuren för skolan. Han älskar att lära. Fina Nilsen!

Jag hade dessutom inskolningssamtal efter lunch, så pojkarna fick haka på och leka i de fina lokalerna. Och sedan var det dags för dagens andra höjdpunkt. Att få äta prinsesstårta - fira så där som man bara kan göra på sin första dag i skolan. 

Och på kvällen var det föräldrarmöte. Mycket info för en mamma också. Så mycket nya regler, så mycket friare - och så mycket mer ansvar för min lilla kyckling. 
Jag undrar vem som somnade snabbast av mig & Nilsen igår kväll. Hahaha ... 

Idag är min lilla chicken själv på skolan. Han sa efter en stor kram hej-då och gick direkt till pysselrummet. 

Det här blir bra det!


måndag 22 augusti 2011

SENSOMMARHELG







NOTE TO MYSELF : MÅSTE KLIPPA MIG!

Vilken helg vi har haft! Ljuvliga ön! Även om regnet öste ner i fredags kväll då vi åkte ut så känns det så skönt att komma ut. All härlig grönska. Luften så krispig. Vi tände massor av ljus, kröp ner i soffan, fredagsmös och 'toppade' kvällen med en dokumentär om finanscrashen 2008. Bara en så´n sak liksom! Men faktiskt väldigt spännande - kanske extra för oss som hamnade mitt i den. Bosse föddes den veckan!

I lördags gick vi på svamp-prommenad i reservatet och hittade några futtiga svampar. Maken & barnen leker mest att de är äventyrare som ska upptäcka världen bland tomtar, troll och mossa. Hahaha! Lilla familjen tog sedan en välförtjänt vila, slappade i soffa och åt lite lördagssnarre. Sedan på eftermiddagen drog vi på stövlar, regnbyxor, flytvästar och packade fikakorgen och metspön. Vi tog båten ut till en vacker klipp-ö och fiskade. Maken var säker på att vi skulle få massor av fisk - inte en enda. Inte ett endaste litet napp. Well ...
Det blev efter lite tjat från Busens sida fullfart i båten istället runt vår lilla ö. Härliga hav! Len & blank som en spegel.
Hem och duka upp kräftorna, surdegsbrödet, västerbottenostpajen och lite gott vin till det. Barnen fnissade till Ice Age innan de somnade. Vi somnade en efter en i soffan därefter. Bättre lördag kan man inte få.

Igår pysslades det i trädgården. Jag gick besserk med klippsaxen och vår stora rhododendron är inte lika stor längre, men väldigt välansad. Den gamla nyporosen som stått på framsidan, mot solrummet fick också ett slut då Maken bestämde sig för att den är riktigt spretig och ful. Nu ska vi hitta en vacker klätter-ros dit istället. (Har någon förslag på ros som passar i vindpinad skärgård och lerig sandjord)?.
Sedan drog vi in till stan för söndagsprepp och mys i soffan. Det poppades popcorn och jag tror fjärilarna kittlade i magen på oss alla lite extra. Idag är det Nilsens första skoldag. Min 'lill-fis' ... (mer om detta senare). Och ett nytt soffbord kom hem till oss. Stugans kvarlämnade snickarlåda blev perfekt som soffbord. Lite sliten och använd är den svartbetsade handbyggda trälådan - men hey, den är fin!