tisdag 23 augusti 2011

FÖRSTA DAGEN I SKOLAN


 SKOLAN , HERE I COME ...

Oj, vilken dag vi hade igår. Nilsens första skoldag. Så STORT! Och så spännande för oss alla ... ja, allra främst för Nilsen så klart. Men även för liten bror som ska gå själv på dagis nu. Och en mamma & pappa som undrar hur allt ska gå.

Vi gick upp i tid och fixade och preppade. Vi gick alla i lilla familjen och lämnade lillebror Busen först på dagis. En stolt Nilsen med ryggsäck, converse-skor, jeansskjorta, chinos och 'brittisk ridväst' vinkade hej-då till lillebror och gick mot skolan.  Så stort, så mycket förväntningar. Baracken var klar och stod och väntade på alla 25 barn som ska gå i förskoleklass C. Fröken Fia & Fröken Eva tog emot, gjorde det bästa för att alla barn skulle trivas och känna sig välkomna. Och visst underlättar det med en mamma & pappa längst bak i klassrummet, att fröken bjuder på Päronsplit och att det finns massor av pyssel, spel & böcker om fiskar. Så härligt att se en glad & lycklig Nils. Jag vet att han kommer vara som klippt och skuren för skolan. Han älskar att lära. Fina Nilsen!

Jag hade dessutom inskolningssamtal efter lunch, så pojkarna fick haka på och leka i de fina lokalerna. Och sedan var det dags för dagens andra höjdpunkt. Att få äta prinsesstårta - fira så där som man bara kan göra på sin första dag i skolan. 

Och på kvällen var det föräldrarmöte. Mycket info för en mamma också. Så mycket nya regler, så mycket friare - och så mycket mer ansvar för min lilla kyckling. 
Jag undrar vem som somnade snabbast av mig & Nilsen igår kväll. Hahaha ... 

Idag är min lilla chicken själv på skolan. Han sa efter en stor kram hej-då och gick direkt till pysselrummet. 

Det här blir bra det!


3 kommentarer:

 1. Tack för din fina kommentar, det värmer :) Och första skoldagen, det är stort det, låter som alla har haft en bra dag! stor kram

  SvaraRadera
 2. Det låter som det kommer gå finfint i skolan=)
  Och självklart(!); hör av dig när du ska söderut.
  Kram Cicci

  SvaraRadera
 3. Aaaaah första skoldagen, så stort, i måndags började vår äldsta lilla kyckling första klass, lite tårar i ögonvrån hos en stolt mamma när det var upprop.
  kram

  SvaraRadera