måndag 22 augusti 2011

SENSOMMARHELGNOTE TO MYSELF : MÅSTE KLIPPA MIG!

Vilken helg vi har haft! Ljuvliga ön! Även om regnet öste ner i fredags kväll då vi åkte ut så känns det så skönt att komma ut. All härlig grönska. Luften så krispig. Vi tände massor av ljus, kröp ner i soffan, fredagsmös och 'toppade' kvällen med en dokumentär om finanscrashen 2008. Bara en så´n sak liksom! Men faktiskt väldigt spännande - kanske extra för oss som hamnade mitt i den. Bosse föddes den veckan!

I lördags gick vi på svamp-prommenad i reservatet och hittade några futtiga svampar. Maken & barnen leker mest att de är äventyrare som ska upptäcka världen bland tomtar, troll och mossa. Hahaha! Lilla familjen tog sedan en välförtjänt vila, slappade i soffa och åt lite lördagssnarre. Sedan på eftermiddagen drog vi på stövlar, regnbyxor, flytvästar och packade fikakorgen och metspön. Vi tog båten ut till en vacker klipp-ö och fiskade. Maken var säker på att vi skulle få massor av fisk - inte en enda. Inte ett endaste litet napp. Well ...
Det blev efter lite tjat från Busens sida fullfart i båten istället runt vår lilla ö. Härliga hav! Len & blank som en spegel.
Hem och duka upp kräftorna, surdegsbrödet, västerbottenostpajen och lite gott vin till det. Barnen fnissade till Ice Age innan de somnade. Vi somnade en efter en i soffan därefter. Bättre lördag kan man inte få.

Igår pysslades det i trädgården. Jag gick besserk med klippsaxen och vår stora rhododendron är inte lika stor längre, men väldigt välansad. Den gamla nyporosen som stått på framsidan, mot solrummet fick också ett slut då Maken bestämde sig för att den är riktigt spretig och ful. Nu ska vi hitta en vacker klätter-ros dit istället. (Har någon förslag på ros som passar i vindpinad skärgård och lerig sandjord)?.
Sedan drog vi in till stan för söndagsprepp och mys i soffan. Det poppades popcorn och jag tror fjärilarna kittlade i magen på oss alla lite extra. Idag är det Nilsens första skoldag. Min 'lill-fis' ... (mer om detta senare). Och ett nytt soffbord kom hem till oss. Stugans kvarlämnade snickarlåda blev perfekt som soffbord. Lite sliten och använd är den svartbetsade handbyggda trälådan - men hey, den är fin!

6 kommentarer:

 1. Låter som den perfekta helgen! Kan man åka på vuxenkollo och vara adopterad av er en helg? ;)

  SvaraRadera
 2. Nice!!!! And lovely blog! Have a good day!

  SvaraRadera
 3. Älskar detta, men jag är usel på att fläta mitt eget. Finns så mycket fint att göra om man bara hade haft ögon i nacken och fingerfärdiga fingrar bakom huvudet! Din blogg är så fin. Kram Anna

  SvaraRadera
 4. En lång blondin: Jamen hur söt är inte du! Vixenkollo. Sure, vi adopterar dig lätt en weekend. Kom bara!

  Lottilou: Your blog and your prints are gorgeous!

  Anna: Om jag bara hade håret så skylle jag göra dessa flätor JÄMT. Men mitt växer typ 1 cm per år. Och är typiskt svenskt. Många & tunna hårstrån. Blir inget flätrufs här inte. Hahaha ... Tack, din blogg är jättefin också. Kram.

  SvaraRadera
 5. Och så undrar jag om jag behöver gå på stavningsskola ... herre gud! Ursäkta alla stavfel ...
  VUXENKOLLO och SKULLE

  SvaraRadera