onsdag 17 november 2010

[me]

{ moi:  a. ulrika b.}


Dag 1: Presentation av mig själv
Jag är född {för 37,5 år sedan - i maj, en söndag} & uppvuxen i en liten och 'intressant' stad i södra småland tillsammans med mamma, pappa & little sis. Jag minns min uppväxt som väldigt harmonisk och härlig. Många fina vänner och mycket skoj hittades på tillsammans med dem i de småländska skogarna.
Småland blev för litet efter gymnasiet och jag drog till SanDiego för att testa på aupair-livet. Kanske ett av de bästa åren i mitt liv! Vilken grej! Älskar usa, västkusten, solen & värmen och all den erfarenhet jag fick ta del av. Sedan plugga, plugga, plugga i nästan 5 år till internationell magsiter i marknadsföring, både i Sverige & Österrike. Flytt till Stockholm vid graduation och jobb på bank. Utsattes för 2 grova beväpnade bankrån under kort tid och beslutade mig för att 'gå-vidare-i-livet'. En stor omvälvande upplevelse som för alltid ändrat/påverkat mitt liv, mest till det positiva nu när jag ser tillbaka på det. Sedan träffade mannen i mitt liv år 2000 och blev så där riktigt kär. Jag blev komplett! Vi flyttade ihop och köpte 'VÅR älskade lägenhet' {där vi fortfarande bor}. Jag bytte jobb och hamnade på en hedge fund. Maken fick erbjudande om London-jobb och vi tackade tillsammans ja - oh yes, det bästa vi kunde ha gjort. Jag fick en chans att börja om, även om jag jobbade i nästan 2 år på världens största bank { med ett toppen jobb, så kul }, så fick jag möjligenheten att testa på att göra något jag verkligen vill, något kreativt. Jag började göra smycken och little.u skapades. Vi gifte oss 2004, flyttade hem tilll Sverige 2005. Jag sa än en gång upp mig från ett bra jobb, satsade ett tag på little.u och så fick vi vår första son i december samma år. Jag har sedan dess inte arbetat utan varit hemma och tagit hand om våra barn och jag ångrar inte en sekund. Nu har vi även lille Busen som kom 2008. Vi är otroligt lyckligt lottade!

Mitt livs historia som skapat vem jag är.
{oftast} en väldigt glad & sprallig tjej {med hett temperament}. Älskar pärlor, färger, papper & att få skapa kreativit med mina händer. Min stora last är tidningar {vår lägenhet svämmar över av dem}, allt från mama till inredningstidningar till livstilsmagasin, love it! Älskar glass. Älskar god & vällagad mat tillsammans med goda röda viner. Och gärna tillsammans med bra vänner. Är en riktig soffpotatis, jaá, jag älskar att lulla runt i vårt hem, kolla tv {de flesta program fungerar för mig} och bara var med barnen, kolla lite på datorn. Ni vet skrota runt. Älskar kläder & mode {älskar göra fynd.}. Älskar min familj & mina vänner. De är vitkiga för mig. Viktigast! Sån är jag. Det är jag!

oooh, by the way. nu när jag berättat så mycket om mig, kanske har ni som läser min blog lust att lämna en kommentar idag och berätta vem ni är? skulle jag tycka var väldigt spännande ... snälla!

8 kommentarer:

 1. Kul att du kör "listan"..

  Du vet ju vem jag är...

  Kram

  SvaraRadera
 2. kalaslotta: har sett den hos ganska många fina blogare så jag tänkte att det var en kul idé ja me. såg sen att du också tänkte köra den. KUUUL! slipper man tänka så mycket, gäller att spara på krutet som blondin ;)
  du är jättefin på din bild.
  vi funderar på en usa resa i jan. hur ser det ut hos er då? skickar dig email senare idag - har en fråga. KRAM!

  SvaraRadera
 3. Så roligt att läsa. Det ÄR kul med bra listor.

  Hur upplever du att vara hemmamamma i Sverige? Jag var hemma med mina barn i fem år och fick ständigt frågan när jag skulle börja jobba.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. A of S: Jag älskar att vara hemmafru - även om det är i Sverige. Många har kommentarerna varit om detta {och inte alltid så snälla} och till en början tog jag illa vid mig. Men jag står på mig och njuter av varenda sekund hemma. Jobba kommer jag kunna göra senare i livet. Jag VET att jag kommer få ett jobb den dagen jag bestämmer mig för att jobba igen och jag är stolt över att kunna tillbringa tid med mina barn och stötta min man i hans karriär {vårt gemensamma val - vårt gemensamma liv}.
  Hur känns det att vara hemmafru i usa? Lite lättare va?
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det är mycket lättare att vara hemma i USA. Inte en endaste som i ifrågasätter.

  Jag har också njutit av åren som hemmamamma. Både åren i Sverige och åren utomlands.

  Men nu när barnen är lite större och går i skolan mesta delen av dagarna så har jag börjat längta efter ett jobb. Ett trevligt deltidsjobb med roliga, stimulerande och kreativa arbetsuppgifter. Borde väl inte vara så svårt att hitta? :)

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. a of s: Jamen jag vet; hur svårt kan det vara att hitta ett sånt jobb? ;) jag fixade ett sånt åt mig själv ... 3 timmar om dagen försöker jag ägna mig åt min nystartade firma - little.u - sitter och pillar med pärlor och kedjor. lär mig just nu svetsa och klippa i silver. coolt att vara sin egen chef. undrar om jag får någon julklapp i år? haha! undrar om jag blir rik!? hahaha!
  trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Här kommer en liten presentation av mig:

  *43 år
  *Gift
  *4 barn, flicka 16, flicka 13, flicka 7 och pojke 3.
  *Född i Småland men bor sedan mååånga år tillbaka norr om Stockholm.
  *Kämpar med att få vårt hus färdigrenoverat.
  *Gillar färg, form och design.
  *Är utbildad dekoratör, men det var ett tag sedan jag jobbade som det.
  *Äter helst inte rött kött, gärna fisk eller kyckling men allra helst helt vegetariskt.
  *Föredrar vitt vin framför rött.
  *Älskar att träna pilates.
  *Velig
  *Drömmer om ett fint vitt växthus där jag ska odla massor med grönsaker.
  *Har varit hemma i tre år med min son, och är just nu i valet och kvalet om jag ska söka jobb eller börja plugga något. Vet varken ut eller in...

  Lotta

  SvaraRadera
 8. lotta: MEN så KUL att få ett 'ansikte' på en läsare. hej på dig lotta!

  SvaraRadera