söndag 28 februari 2010

[bära med sig]



Nu kan jag alltid bära med mig mina två små busfrön runt halsen! Min mamma fick också med sig en bricka med texten: "Momo till Nils & Bosse" idag när hon och pappa åkte hem mot småland. Vad roligt det är att kunna skriva sin egen text på sina smycken. Nu är jag på jakt efter silverbrickor i äkta silver som är mer raka och som ser lite mer exklusiva ut. Silverkedjor ska också inhandlas i olika modeller och lås till dem. Mina smycken kan beställas på http://www.littleujewelbox.blogspot.com/ .

lördag 27 februari 2010

[alfabetet & siffor i stämplar]

Lycka! Igår var jag på inköp till little u's smyckesskrin. Jag hittade mina efterlängtade bokstavs- & sifferstämplar. Och en svets/lödkolv som jag kan löda i silver med, till den ett tillhörande stativ som ser mycket proffsigt ut.

Så klart jag testade med en gång jag kom hem. Så kul, så spännande! Jag letade upp en silverplatta modell större där jag stansade in "Nilsen & Bosse". Det blev över förväntan för att vara första gången jag stansar. Den hänger nu i min kulkedja tillsammans med en candy-jade sten. Foto kommer snart!

[att shoppa är glädje]

Idag vaknade jag med fruktansvärda magsmärtor - vad är det som HÄNDER med mig & min kropp? Håller den på att lägga av eller?

En Losec & ett par alvedon senare var jag i alla fall på banen igen och tog med mig lilla mamma ut på shopping 'down-town'. Jag var på jakt efter den coola preppy-kavajen i vitt/blått (slut!), en himla fin mörkblå klänning som jag hittat (slut!) och bra toppar typ t-shirts och linnen (hittade en kanon på Massimo Dutti - check!). Dessutom hittade jag en superfin 'tidig-vår-jacka' på Zara som jag har lust att köpa, men eftersom maken kom hem med den fina trenchen från Anthro nu i början av februari så fick jag köp-stopp. Och nu kommer den väl inte finnas kvar! Som vanligt! Med mig! Velpella! Och jag hittade 2 bikinis i preppy-stilen också. WOW! Det var starkt jobbat av mig, eller hur? Men jag blundade och provade, kisade för att slippa se eländet (drömde om salta bad & sol) och båda fick faktiskt följa med i påsen hem. Och till priset av en halv bikini i någon fancy affär. Känns extra bra nu inför resan som ska bokas. Lite tid på gymet & lite sol på den spöklika, grå, genomskinliga, hemska kroppen så kan det nog bli ganska great ...


Nu är jag hemma igen - efter ett snabbt stopp på Åhlens bokrea. Fick 'skäll' av maken då jag lämnat tillbaka kassar med böcker till biblan UTAN att låna nya böcker och UTAN att gå på bokrean i torsdags. Haha! Gå på bokrea med 2 kids - hahaha! Han är rolig han, min älskade make! Nu kom jag i alla fall med med en hög nya och olästa böcker - och de verkade få godkänt. Roligast var "Lilla bajsprutt-boken" - fniss!

Busen mår inte riktigt bra - tror det är nya tänder på G. Lite små-grinig hela tiden och allmänt trött. Lilla gull-ungen! Puppen!

fredag 26 februari 2010

[fri som en fågel]

Fri  - den underbara känslan av att vara frisk igen!

Bihålorna gör "aj,aj,aj" (som Bosse skulle ha uttryckt det). Men annars är jag mycket piggare. Känner mig så frisk (men ändå så svag & trött). Nu ska resa bokas in - snabbt! Och snart! Vart ska vi åka? Vi vill ha sol & värme och inte åka så lång - i början av april. Tips? Vad tror ni om Mallorca?

Till och med så pigg att vi tagit en förmiddag out-and-about. Killarna och jag började med ett besök på statsbiblan för återlämning av böcker. Alltid lika kul att få stoppa in böckerna i bok-slukar-apparaten och få en grön tumme-upp OCH ett lååångt kvitto på alla böcker man lämnat tillbaka.

Sedan drog vi vidare ner på stan för att gå i "den stora leksaksaffären" tillsammans med momo & mofa. Vi skulle 'bara' köpa en present till kompis-Mio som fyller 4 på söndag och bjuder på tårt-kalas - MEN det gick ju inte för sig enligt Nilsen (som tycker att det borde vara förbjudet att andra än han själv får fylla år). Så varsin liten sak utlovades till mina kids. Nilsen tyckte att Buzz Lightyear för 450 pix var en LITEN sak. "Men mamma, han är ju mycket mindre än mig i alla fall!" Hmm ... Tror inte det va! Haha! Han gick dock därifrån mycket lycklig med en "Backugan skjutare" & Bosse med en böjbar liten Toystory snubbe. Och ett SLIME! Kommer ni ihåg det? Det är ju underbart! Lunch intogs på Max tillsammans med LittleSis som också dök upp och joinade oss. Lugnt och skönt! Hahaha!

Hann inom och tittade lite på Zara också. Har hittat en så fin marinblå/vit randig kavaj/jacka med fantastiska detaljer på. Provade den för ett tag sedan i XS och den satt som ett smäck. Velade då - och nu: finns den inte i XS längre. Suck! Ska leta vidare, för jag tror det kan bli en av vårens 'vinnare'.

Nu godis & chill i soffan!

[mums]

Jag älskar skaldjur!

Igår samlades vi äntligen hela familjen och dukade upp med pilgrimsmusslor, räkor, musslor och en massa goda såser, ostar, surdegsbröd och vitt vin. Sedan njöt vi! Mums!

Och snälla Maria-Granne kom förbi med 2 semlor från LUX. Himmel! De var goda! Tack snälla, underbara vän! Du är semel-master!

[dagens boktips]


Snälle Pelle i Svarta Grottan
av Jujja och Tomas Wieslander

Ta mig tusan den bästa barnboken på länge! Nilsen har älskat den - ÄLSKAT den - och den är läst om & om igen säkert 100 grr. Kapitelbok dessutom så man kan läsa ett eller två (eller tre) kapitel per kväll ...
T t t t t t t oppen! 

torsdag 25 februari 2010

[som en ny]

Jag känner mig som en ny människa igen. Efter ca 12 dagar med envis feber, elak hosta, öronsprång och bihåleverk så är jag tillbaka på banan. 2 läkarbesök senare och lite hjälp av diverse mediciner (I LOVE Kokilana hostmedicin - mmm, morfin! Haha!) och hjälp från maken så att jag har kunnat vila hyfsat är jag alltså nästintill frisk igen. Jag har kunnat vara ute hela förmiddagen utan att känna att jag ska trilla omkull av matthet. Det har ju inte hjälpt att barnen dessutom åkte på förkyldningar, hosta och hög feber samtidigt. De är dock - peppar, peppar - på bättringsvägen de också. Hurra för oss!

Mamma kom upp i söndags. Stackarn fick inte något jättefirande på sin födelsedag precis. Men det får vi ta igen nu till helgen. Löken & T var ute med henne på kvällen så hon fick ett glas gott skumpa i alla fall. Igår kväll kom pappa också upp. Fullt hus med andra ord i lilla familje-palatset!

Nu sitter vi här och myser efter en förmiddag i pulkabacken. Jag ska försöka ta igen lite saker som borde gjorts för länge sedan. Och så har jag ett par smycken som borde pillas ihop. Bilder kommer inom kort läggas ut på http://www.littleujewelbox.blogspot.com/. Är det förrästen någon som har erfarenhet av en ett bra webställe/shop att sälja sina smycken på? Jag funderar lite på http://www.etsy.com/ . Dags att ta tag i projekt LITTLE U's smyckesskrin nu snart, innan sommaren. Bröllop stundar ju i vår och då skulle jag gärna sälja in lite smycken, bl a mina speciella tiaror. Spännande, spännande!

måndag 22 februari 2010

[hipp, hipp, hurra]

Grattis till världens bästa mamma - MIN MAMMA!

Och allra bäst är att min mamma är här hela veckan. Såvi får umgås mycket och fira henne ordentligt idag! Så kul!

lördag 20 februari 2010

[hallongrottor]

Först när vi vaknade och tittade ut trodde vi inte att det var sant - HUR MYCKET NY SNÖ SOM HELST! Vintern det här året är helt bananas! Galet! Vi har galet mycket snö här i Stockholm (för att vara Stockholm). Vi var tvugna - trots kylan (-15) - att ta oss ut och pulsa lite och höra knirr-knarret under skosulorna. Älskar det! Det är vräker fortfarande ner galet mycket snö! Imorgon ska jag ut med kameran och fota ... detta kommer vara en vinter att minnas. Tänk när vi kommer sitta där om många år och säga "minns ni vintern 2009/2010 - då snackar vi om vinter!".

Här har vi bakat hallongrottor. Väldigt speciella hallongrottor men väldigt mycket hallonsylt på, men goda.

fredag 19 februari 2010

[man vet]

att man inte är 100 när man:

- kokar den enda köttfärsen man har hemma i matväg, när man tror att man tinar den i micron! (kastad!)
- man tvättar ansiktet med desinfektionsmedel istället för med ansiktstvätt (aooo, det sved kan jag lova!)
- man kör bilrally med Nilsen och ratten trillar av (så klart den gör, de där bilarna inte är gjorda för en vuxen mamma - även om jag nästan är av barnstorlek!)

Vad kan man säga? Jag blir så trött på mig själv! SUCK!

[pärlat]


Kolla in halsbandet Nilsen har gjort till mig idag. Ohlala! Kommer nog att gå i mammas fotspår ...
Och så säger han när jag har tagit på mig det: "Nu, mamma, kommer pappa älska dig jätte mycket ikväll när du har detta fantastiska halsband på dig!" 

[virus]


Idag fick det bli en tur till doktorn, 5:e dagen med 39 i feber. Och som vanligt så visade det sig vara det lilla viruset som härjar! Rekommendation: VILA! Tack, tack!

Lättare sagt än gjort - med två små kids härjande här hemma! Och nu har Nilsen fått hosta och snuva också. Oh no!

Nu vilar vi!

torsdag 18 februari 2010

[a cool chic]

Rachel Zoe - I die! Jag tycker hon är så cool. Vet inte vad det är men jag bara älskar hennes stil - så ,så, så lovely!

Hoppas att de kommer att sända fler av hennes program här i SWE snart igen. Här är RZ under fashion week i NY. Hennes svarta kappa - vill ha! Hennes smycken - vill ha! Hennes väskor - vill ha! Jaá jag skulle kunna flytta in i hennes garderob ... Hittade hennes twitter idag. Coooolt! Jag vet, jag är lite patetisk! Haha!

onsdag 17 februari 2010

[inget ljud]



Fortfarande riktigt risig. uff, måste vara någon slag influensa. Men det konstigaste av allt - jag har tappat rösten totalt! Det kommer på sin höjd lite väs och det gör så jätte ont när jag försöker prata. Maken tycker det är lugnt och skönt han, Nilsen tycker det är sååå konstigt att mamma inte kan prata och Busen ja han skriker "MAMMA!" konstant för han kan ju inte förstå varför mamma inte svarar honom.

Nilsen är på dagis idag. Han vandrade stolt som en tupp till dagis idag då pappa både skulle lämna och hämta. Och lindade såklart pappa runt lillfingret då han fick honom att både stanna på samlingen och gå med dem till biblan (dit de skulle idag på filmvisning). Hahaha!

tisdag 16 februari 2010

[fet tisdagen]

Idag = 
I LIKE A LOT!

Och så har jag gått och blivit supersjuk. Hög feber, muskelkramer och så har jag tappat rösten totalt. Stackars mig! Vilken flopp med tanke på att jag lovade Nilsen att vara hemma från dagis idag för att vi skulle leka med Albin & gänget. Dessutom skulle vi gå på Polis Museet. Lill Nilsen! Men han ska ev få följa med Albin & gänget ändå ... Fina Ankan!

Nu måste jag vila ...

måndag 15 februari 2010

[flygplan!]

Bosse såg sitt första "flygplan" i fredags! Ooooo Wow! Han är helt omtöcknad av denna syn. Pekar fortfarande upp mot himlen och säger: "Wow! Ssssschwoooosh!"

Gullunge!

Det var ambulanshelikoptern på väg in mot Karolinska han såg - det låter som om den ska landa på vår innergård varje gång den är på intågande. Man har lust att ducka så man inte får den i huvudet!

[last]


Jag är en tjej med många laster.

- magazines (älskar, älskar, ÄLSKAR alla tidningar; speciellt mama, elle interiör, sköna hem, lantliv, hus & hem, family living ... listan kan göras lång.)
- morgonens kaffe latte (om jag inte får den blir jag riktigt grumpy - och ibland låtsas jag runt lunchtid att det är morgon igen så att latten ska smaka så där morgon-ljuvligt igen. Hade jag bott i USA skulle jag ha köpt en extra grande xxxxl latte varje morgon på Starbucks som jag kunde gå och sippa länga på ... haha! Varför finns inte Starbucks i Swe?)
- skor (jag är 'liten storlek 35' och alltså är jag besatt av att hitta skor som passar. Älskar att leta efter fina skor som passar och köper nästan alltid de som passar, även om jag inte behöver dem - bara för att de passar.)
- smycken (älskar pärlor, deras vackra former och färger och hur de kan kombineras i en oändlighet. Älskar att köpa pärlor så jag kan göra vackra smycken och min last att köpa på mig för att de annars kanske inte finns sedan är grym. Ni skulle se mina förråd av skokartonger fulla med olika pärlor/berlocker!)
- häegen dazs glass (cookies & cream, say no more. Undrar hur många paket jag åt under båda mina graviditeter - och innan och efter dem ... )
- semlor (om man inte blev så tjock av semlor skulle jag lätt kunna klämma 2-3 per dag)
- maträtter (när jag hittar något jag gillar i matväg så skulle jag kunna äta det varje dag i 2 veckors tid - minst ...)

Jaáhapp, sån är jag! En chic med många laster ...

söndag 14 februari 2010

puss & kram
... till alla nära och kära!
från lilla familjen

[HAPPY alla hjärtans dag]

lördag 13 februari 2010

[stugmys]


Vi är i stugan och stugmyser. Kom ut vid lunch idag. LYCKA! 

Underbart & fantastiskt mycket snö. Vi har eldat som bara den i båad kaminerna och så har vi myst inne en stund. Sedan var det dags för ett skidrunda. Den varade i ca 10 minuter sedan var Nilsen tvungen att gå in ... Jahapp! Så fick man skotta istället. Och bära in mer ved.

In igen och mysa lite. Sedan ut igen - hela familjen. Vi gick ner till havet och gjorde snöänglar på isen/snön och 'mulade' varandra. Busigt och mysigt. Nu har vi just avnjutit en god skabetti med köttfärssås (skabetti: om ni inte läst Snälle Pelle i Svarta Grottan för era barn - gör det - "en spegel, mums vá gott!"). Lördagsmys i soffan med ostbågar och popcorn OCH rött vin i glaset, mums! Snart sover kidsen - ännu mera stugmys ...

fredag 12 februari 2010

[skåne-besök]

Idag  har vi haft Albin, Oliver och deras mamma Fru O på besök HELA dagen. Shit pommes vad kul! Vi lekte, busade, bråkade, blev vänner igen, lekte, busade, bråkade, blev vänner igen, lekte, busade, bråkade, blev vänner igen ...

Vi åt lunch på Lilla Fabriken - våfflor med hallonsylt & grädde (i massvis). Sedan slöt pappa M upp och även maken kom tillslut. Alla blev bjudna på min nya paradrätt Delizie (hade kunnat vara i ugnen ca 20 mins till så allt smält samman riktigt mumsigt). Några slagna hjältar som 'försökte' leka in i det sista, men bråken blev fler och fler mot slutet. "Det var inte jag, det var han!" eller "Det var han som började, inte jag!" eller "Det var han!" hördes väldigt ofta ...OCH från oss vuxna: "Säg förlåt!" ... haha, lovely, som det ska vara med andra ord!

En riktigt trevlig dag - och vi ser verkligen fram emot tisdag då vi ska leka igen. Kanske måndag också? We like you guys a looooooot!

[hhhhhhhaaaaapppppyyyyy ffffrrrriiiiddddaaaaayyyyyy!!!!]

Jajamensan fattas bara!
Ha en riktigt mysig fredag!

torsdag 11 februari 2010

[bättre]


Idag mår jag lite bättre. Har pillat i mig en hel del Ipren & smörjt som 17 med Zoon. Och boostat extra med Berocca och dubbla Vitaminbomber. Och jaá, kanske är det det som hjälpt. Huvudvärken är inte riktigt så illa idag.

Efter dagishämtning igår - och efter att ha smockat i oss en alla-hjärtans-dag-kaka som Nilsen bakat på dagis (vikigt att alla smakade!) - så packade vi ihop oss och sprang ner till gym-badet. Vi hade poolen för oss själva nästan hela tiden. Underbart! Det sprattlades, simmades, hoppades och skrattades i massor. Två små glada puppar som badade. Och med simvästarna på, som vi köpte i USA, så fungerar det kanon att gå själv med dem till badhuset. Jag behöver inte hålla i Bossen mer än för att ge stadga, sedan flyter han och sprattkar på med benen. Och Nils kan simma hela poolen själv. Han hoppar från kanten och dyker under vattnet. Bubbelpoolen är varm. Mmm ... kanske och gjorde under för min nacke/rygg & stackars huvud.
(Jag undvek hela tiden att tänka på vad som finns I poolen - hu! Ända tills jag fick ett hårstrå mellan tårna på slutet - Hugahugahuga! Vad gör man inte för sina fina puppor?!)

Maken skulle haft kundmiddag MEN kom plötsligt hem istället med thai mat åt oss alla. Härligt!

Idag har lilla Morris varit här på besök med snajdiga Fru Fd Granne. Vi har inte setts på över ett halvår - k.a.t.a.s.t.r.o.f! Men nu sågs vi och trots kort tid så hann vi avverka en massa kul. Mysigt!

[me like]


Kolla in pjuksen! Ja tack! Jag tar gärna dem ... Från Anthro, så klart!

onsdag 10 februari 2010

[ont]

Idag är ingen bra dag - jag har sådan fruktansvärd huvudvärk att jag till och med är yr och känner kräkig.

tisdag 9 februari 2010

[tvätta, tvätta, tvätta]

Idag käkar Busen & jag Kardemummabullar från nya bageriet runt hörnet (Gamla Fabriken) och tvättar i tvättstugan. Kom på att jag drog med alla lakan och badhanddukar in från stugan förra gången ... Tvätta, tvätta, tvätta!

måndag 8 februari 2010

[ett, två]

... idag har Nilsen varit på Friskis & Svettis gympa med dagis för första gången. Han älskar ju gympa och är riktigt duktig på det,så shit vad kul! Vi fick t o m handla ny handduk till honom igår så att han kunde ha den i sin kånken idag. En turkous med vita prickar. Så sött när han tågade iväg idag med sin rygga på sig och skulle gå på gympa med alla de 'stora barnen'. Jag mötte dem på hemvägen på bussen och det var ett gäng trötta & hungriga men också väldigt glada barn som hade gympat till rolig musik i en stooor gympasal. Och sedan duschat & bytt om. Så kul! Och vad himla coolt av två dagisfröknar att göra det med 11 barn. I admire! Jag vet det är deras jobb, men jag uppskattar dessa aktiviteter massvis. Så kul & lärorikt för barnen.

I lördags var vi hela familjen och badade nere på gymet. I den turquosa mosaik bassängen. Barnen & maken älskar det, jag älskar det något mindre (för jag hatar simbassänger med tanke på allt 'äckligt' som finns i dem). Men vi hade en riktigt mysig familjestund. BosseBus sprattlar och skvätter vatten & skrattar så han kiknar. Nilsen simmar så stolt, så stor och så stolt. Vi avslutade det med pannkakor på 'restaurang'. Mysigt! Mysigt! På kvällen lördagsmös vi med godis och tittade på hyr-filmen GForce.  Maken & jag kollade en otroligt bra film: Slumdog Millionaire! WOW! MegaWOW! Vilken fantastisk film!

[zzZZzzzZZzzz]


Förbövelen vad  jag är trött. TRÖTT!
Jag är liksom trött i kroppen.
Trött i huvudet.
Jaá, kanske till och med lite trött på allt just nu.
Tror jag behöver solen. Sommar. Ombyte.

Så länge buffrar jag med:
:: brus-bomb-vitaminer
:: olika ayurvediskt thé som ska boosta energi
:: dricker grönt thé (ska förebygga cancer & vara bra för en massa saker)
:: dricker vatten (känner mig torr som ett fnöske)
:: äter frukter (fast jag bara vill smocka i mig semlor hela dagarna - helst - gör det inte, inte alls!)
:: handlar sommarkläder (åååh, alla dessa gudomligt ljusa kläder som finns i butik nu)
:: funderar t o m på att köpa någon sådan där rosenrot som ska pigga upp
:: drömmer om semester & sol (kollar resor, hela tiden ... )

zzzZZZzzzZZzzz ...

Och så länge gör jag ett par smycken. Så att fingrar och huvud får jobba. Inspireras av pärlornas vackra färger. En swarowski-pärla gör en alltid glad. Så vacker, så glamorös. Mmmm mmm ...

söndag 7 februari 2010

[februari]

Dessa fina månadsbilder av Kerstin Frykstrand har jag fått av mamma. Visst är de underbara! LittleSis (löken) och jag hade dem i en ram utanför våra rum när vi var små. Det var en liten ritual varje månad då det var dags att byta bild i den inglasade ramen i furu. Jag fick hela kittet av mamma (som inte riktigt ser tjusningen med dem längre) - med furu-ram och allt. Månadsbilderna är nu inramade i en ny, vit ram och upphängd i kidsens rum - så himla fint. Nilsen hoppar av glädje då han får vara med och byta blad. Och lyckan är gjord för det är samma bilder som de har i kalendern på dagis.

Den gamla furu-ramen har också fått ett nytt liv. Den har sprayats med vit färg och ska nu snart få lite guldglitter påstruket. Vad jag ska ha för bild i den vet jag inte riktigt ännu - kanske en akvarell a la lilla u?

lördag 6 februari 2010

Home is where the people you love live.

fredag 5 februari 2010

[jolly]

I LOVE JOLLY RANCHERS!

[AWESOME]

 
Awesome - maken är hemma!
Underbara maken. Underbart att se kidsen så lyckliga över att ha sin pappa hemma. Underbart att vara två igen.

Awesome - han hade med sig trenchen & klänningen! Och annat fint från Anthro ...
(Ååååh - både klänningen & trenchen passade perfect! Perfect! Och båda var så fina på som jag hoppades. Snälla, snälla  kan det bli vår NU så jag kan börja använda dem.)

Awesome - LottaPotta - tack för det awesome AWESOME-hänget!
I LOVE IT! It's awesome! Du är ju för göllig. Fin kompis. Jag är glad över att min make lärde känna din make - och sedan dig. Och så fick jag nöjet att också lära känna er.
Och tack för trench-tipset! Hade sett den på webben men inte tänkt att den var något speciellt. Jag tror man måste gå och klämma & snuffa på en sådan sak för att få den där riktiga känslan. Jag erkänner, jag har svårt att köpa på webben. Längtar efter att få komma till Anthro snart. OCH att få hälsa på i ert fina hus snart igen.
 
Klänningen!

torsdag 4 februari 2010

[trench]


Ska jag slå till? En girlie-trench, men vackra detaljer, till våren? Löken - vad säger du? Cool? Kolla in den här.

onsdag 3 februari 2010

[horn]

Måste hitta några fina horn att sätta på vår vägg, nu snart! Visst är det fint? Och en Vipp-hink till köket står på min lista ...

[modd]

Modd! Heter det så, den här sörjan det blir när temperaturen ligger på nollan och snön bara är en sörja. En grå och mycket ledssam sörja. MODD! Huh!

Killarna och jag myser på här hemma i vår lilla-familjen-som-saknar-pappa-bubbla. Nilsen är på dagis idag, som vanligt, och de skulle gå på bio på stadsbiblioteket. Lycka! Jag & Busen vilar efter en förmiddag ute i modden ... tillsammans med Fru S & Noah. Vi har inhandlat diverse godsaker till vår ensam-hemma-middag som vi ska ha tillsammans ikväll. Hennes make är också ute på flyg-äventyr (inom Swe gränser dock). Tyvärr är Nilsens kompis Maya kvar hos famor och farfar, han som såg fram emot att få äta middag tillsammans och sedan leka.

Lägenheten är nystädad. Vilken underbar känsla det är! Och puh, vad jag blev trött. Ska göra ett ryck och leta efter mina nagellack som är på villovägar. Känner på mig att jag lagt dem på ett väldigt bra ställe, ett så där bra ställe att man bara inte kan komma ihåg hur bra edt är en gång till ... Hmmm ...

Jag  hittade den här fantastiska hemsidan: Byggfabriken - wooohooo! Jag vet vad jag ska köpa. Massvis ut till stugan. Och jag bara älskar detta badkar. Mmmm, tillsammans med mitt lavendel-salt. Mmmm ... Längtar efter ett badkar!

tisdag 2 februari 2010

[i diiiiiieeee]

I die! Jag vill verkligen ha denna spegel älskling! Leta upp ett Anthro och köp den till mig - NU!

Och detta tvålfat! Kan jag lägga smycken på ... mmm ...

Jaá, Anthro, Anthro ...

[skylt]

Jag sitter och tittar på min fina skylt som jag beställde från Lotta Agaton.
Jag valde "Home Sweet Home"-skylten. Visst är den fin!? Finns att beställa här.

[bara skojade]

... jahapp, nu snöar det! Ingen vår i sikte här inte ...

[vår]

Idag känns det som om det är lite vår i luften. Solen skiner vackert och det är runt 'nollan'. Tänk om det vore så att det snart är vår - på riktigt. För nu börjar det kännas lite tungt med all denna snö och alla dessa kläder som ska på och av hela tiden. Och alla dessa kalla små händer som det gråts krokodiltårar över. Låt körsbärsblommorna blomma så vackert snart. Låt solen värma oss. Please!

Jag och Busen tog en skön promenad ner på stan idag. Vi fick trevligt sällskap av Fru M. Mycket trevligt! Alldeles för länge sedan vi sågs vi två. Busen var en bus och ville inte äta, inte sitta still - inte nöjd. Och inte passade det sig att han sprang omkring och 'hei-hei':ade alla som satt och åt heller. Men det var ändå mycket trevligt.

Nu vilar vi. Han i sin säng och ja framför datorn en stund innan jag ska ta och röja upp här hemma. Det märks att man är själv om allt denna veckan. Jeeze! Jag är så imponerad av alla ensamma mammor. Mycket. Det går så klart toppenbra, inga problem alls. Men vad ensamt det är. Jag saknar min man. Maken! Han som lever loppan i NY.

måndag 1 februari 2010

[mums igen]

Scones! Blir det till 'middag' ikväll ...

[mums]

Jag älskar semlor! ÄLSKAR!

Nu är maken alltså i NY. Och jag är hemma med mina fina pojkar. Vi hade en riktig mysdag igår, med lek inomhus och utomhus. Vi lagade Wallenbergare och vi kollade nya filmen 'Cars' på svenska. Vi haft den på engelska sedan den kom ut och Nilsen kan det utan och innan. Men bara på engelska. Igår såg han den för första gången på svenska och han tittade nöjt på mig och sa: "Men mamma, Mator heter Bergaren i denna filmen. Det är ju fel! Men jag förstår allt vad de säger nu. Konstigt va?"

Idag är Nilsen på dagis. Jag och Busen skulle egentligen åkt ut till Fru L men jag hittade inte vår bil. Snopet. Maken hade parkerat om den, t o m skottat fram den åt mig och så glömmer jag var han sa att den står. Så fick fick istället stanna hemma och glada blev vi när Fru R och unge herr Axel kom förbi istället på en kopp kaffe och en bit brownie. Så trevligt att Fru R hade vägarna förbi här.

Nu är jag trött och hänger i soffan med datorn och en del bloggar att läsa igenom. Alltid skönt. Busen sover. Nilsen fick för sig att han hade ont i örat igår när han skulle sova, sedan drömde han och hela natten var lite strulig. Så nu njuter jag av lite lugn innan det är dags för dagishämtning och nya tag här hemma. Synd att jag inte har en nybakat sema att hugga in på ... *drömmer*.