söndag 31 januari 2010


Maken på väg till NY.
Jag saknar honom redan.
Längtar tills på fredag - då kommer han hem!
Ta hand om dig & ha skoj, love ...

fredag 29 januari 2010

underbara fredag

Som vanligt - fredagsmys. Jag är fortfarande trött, riktigt trött. Och på söndag åker maken till NY i en vecka. Imorgon ska jag unna mig egen tid - gå en prommenad i snön och kanske dra inom några butiker som passar bäst att besöka utan barn. De flesta av de inköp jag skulle göra i USA var slut i min storlek så nu får jag se hur jag gör - kanske väntar ... och hoppas på att själv få möta NY snart.

torsdag 28 januari 2010

[från det ena jobbet till det andra]


Idag har jag haft hel-dags-jour på dagis. Hurray! Jakob var hemma med Busen fram till två-tiden. Jag lagade mat, diskade stora kastruller, städade undan efter alla crazy kids, lekte med barn, ropade på barn, klädde på barn och sedan over-&-out. Nilsen var så lycklig över att mamma 'jobbade' på dagis. Mamman var mindre lycklig. Men det gick bra. "Jag älskar kopperativ!" [jag vet - men, de positiva sakerna leder över de negativa - jaá, det gör de faktiskta. Believe me, jag har noggrant övervägt!]

När jobbet på dagis var över runt fyra var det bara att hoppa på nästa shift, hemmet & ensam-kväll med kidsen. En runda inom affären och så hem för torsdags-mys. Blodpudding med mormors underbara lingonsylt & sedan till soffmys framför tv:n, en glass. Nu sover båda barnen och jag njuter av lugnet i min fåtölj framför datorn & tv:n. Loooovely. VDn för "lilla familjen" är trött. Mycket trött.

onsdag 27 januari 2010

[trött]



Idag är jag  trött, mycket trött. Jag & LittleSis var på Le Rouge igår och åt ljuvligt och drack gott ... mmm, mycket bubbel! Vilken underbar kväll!

Tänk att just jag fått världens finaste syster!

Nilsen ska snart hämtas på dagis, Busen sover och jag letar och studerar vad jag ska inhandla i USA. Om jag nu hinner beställa nå´t innan han är hemma igen. SÅ typiskt mig! Jag har lovat Nilsen att han ska få välja en leksak till sig själv och också hjälpa Bosse välja en som pappa kan ta med hem i väskan. Nästa vecka är alltså maken i NY hela veckan - LittleSis & T drar till solen på Kanarieöarna i två veckor. Och jag; jaá, jag blir kvar hemma i snöstormen och iskylan med mina fina kids. Jag hoppas vi får vara friska och förbli i fin form, så att veckan går som på räls. Nilsen pratar redan om att han ska sova inne i vårt sovrum tillsammans med mamma & Bosse - många nätter. Mysigt! Och så har han undrat om vi kanske skulle kunna gå på restaurang och äta när pappa är borta: "Det är ju så mysigt mamma! Och så får man väl sån där god glass till efterrätt, va?"

Bosse är kul nu. Han säger ett ord per dag. I söndags var det "aj, aj!" och så tog han sig för huvudet. I måndags var det "nej, nej" med olika tonfall och så skakade han på huvudet. Igår var det "mamma" ... eller rättare sagt "mamma, mamma, mamma, mamma, mamma ..." som en lovsång. Och idag är det "nej, nej" igen. Mellan dessa utvalda ord är det en harang med 'snack' - gulligt snack som han är helt övertygad om låter helt korrekt och han kan inte alls förstå varför jag INTE förstår honom. Som om: "Ärú knäpp eller, fattar du inte vad jag säger? Read my lips!" Han kan dessutom räkna: "ett, to, teee ..." och och så kastar han sig emot en. Han är en riktig liten kel-puss-&-kram fis också. Mmmm ... gillar jag!

ett, to, teeee ...

tisdag 26 januari 2010

[vill ha]



Är sugen på denna klänning från JCrew, men den var finare i den ljusrosa (light amethyst) färgen på hemsidan, och utan bälte ... tror jag slår till på den och några fler saker på JCrew. Och  nu letar jag vidare efter potentiella saker att shoppa i USA.

Jag skulle vilja hitta en vårjacka precis som den blå som tjejen til höger har på sig. Har någon sett en sådan någonstans? Gärna hela hennes look! Så fint! Så härliga färger! Jaá, alla 3 är fina.


[bygga ut]

Vi håller på att fnula & tänka igenom hur vi vill bygga ut stugan. Vi behöver egentligen bara 2 sovrum till och en större toalett som rymmer badkar/dusch & en tvättmaskin. How lovely! Nu ska vi prata med en snickare på ön om vad han tror är det bästa sättet att gå vidare.
- Anlita arkitekt och bygga från lösvirke?
- Hitta fördig modul och bygga på?

Ska försöka hitta ett bra & lätt ritprogram. Så jag kan skissa upp min idé.
Jag vet PRECIS hur jag vill att det ska se ut, men sedan tar det stopp! Också vet jag att jag vill att det ska vara klart NU! Jakob känner att vi "are on a roll" så det gäller att ta den chansen ...


måndag 25 januari 2010

[moster]

isses! Jag är världens lyckligaste! Vet ni vad jag ska bli i början av juni: MOSTER! Det är stort, mycket stort! Och LittleSis kanske jag snart får döpa om till BigMoma! Hahaha ... LittleSis är så fin, syns knappt på henne än, jo lite rundare mage och så strålar hon så där fint som bara momas-to-be gör. Hon är strålande vacker! Och så är hon snart mama till min lilla syster-unge! Shit vad jag ska lära "ungen" busiga saker - my oh my! Jag har lite bus att ta igen. You (speciellt T) know what I mean.


Jag & LittleSis i London - vid Picca. Båda DINK:isar på den tiden - typ 6 år sedan!
Snart = 2 mostrar! Och världens bästa vänner ... 

... som imorgon ska gå på Brasserie Le Rouge - lyckliga oss!

[ordning och reda]

Nu ska det minsann bli ordning och reda på torpet! || Basta! || Jag har idag inhandlar den vita glasmagnet-organiserings-tavla som jag så länge tänkt smacka upp på vår FULA hall vägg, så att det är det första och det sista man ser när man går in och ut. Den där väggen är en sådan där vägg som bara är ful, hur jag än försöker. Vet inte varför? Har testat massor av olika ramar - blev rörigt. Har testat ett fåtal liadana ramar - blev trist. Kan bero på att alla kläder, skor, mössor, vantar, vagnen, det fula klädskåpet bidrar till att den känns så ful. Dags att ta tag i. Upp på tavlan! *ler*

Skulle nog även behöva en sådan här sak för att organiser alla mina smycken som görs / används / planeras ...   Hur svårt kan det vara att göra en sån själv - ännu en to-do-sak på tavlan! I detta tempo kommer jag snart behöva en organizer-tavla till ... bara för mina egna små projekt. Haha!

lördag 23 januari 2010

[english - or at least swenglish]

Om man vill läsa min blogg på engelska kan man klicka här!
Inte den bästa engelskan men ändå ...
Jag lägger till länken på höger sidan också.

If you would like to read my blog in EnglishClick it!
Not the best English but hey ...
I will add it to the right as well.

fredag 22 januari 2010

[skida]


Jag älskar snön  ... älskar!

Nu är vi här! Hurra! WE LOVE STUGAN!
På vägen ut stannade vi på sportaffären och köpte längdåkningskidor åt oss alla 3 (Busen får vänta lite till). Så kul, så coolt! Vi har varit ute nu och premiär-åkt! Nilsen var sååå duktig, vad kul! Vågade t o m åka ner för stor backe. Det är lovande för nästa års invigning av slalom backe. Vi ska ta en tur imorgon förmiddag också, redan inbokat. Hoppas bara att Busen är på bättre humör då!

Nu är det fredagsmys ... pizza & lite gott.

torsdag 21 januari 2010

[stugmys]


Imorgon åker vi hela familjen ut till stugan. Vi har inte varit där på ett tag så det ska verkligen bli ljuvligt att komma ut och andas lite lantluft och pyssla med stugan. Vi ska åka på Kusinens uppskottade isbana på havet och vi ska kasta snöbollar på : pappa - så klart! Maken har tagit fredagen ledigt - hurra! Tre hela dagar tillsammans. Mmmm ...

Idag är det planeringsdag på dagis så jag och småpojkarna myser här hemma tillsammans. Vi har hunnit med en visit på statsbibblan och lånat nya böcker - ett helt lass. Nilsen valde de han ville ha - och jag valde de jag & maken tycker att vi ska läsa. Vi har lånat 'kapitelböcker' - sådana som vi redan läst som bilderböcker - så det ska bli väldigt spännande att se hur han reagerar på. Hoppas positivt! Vi hann även med att köpa present till nästa dagis kompis (lilla H) som har maskerad-kalas på söndag. Alltid lika svårt ... men ett piratskepp i trä som ska byggas ihop låter väl schysst till en kille på 4 år?

Blodbudding till lunch, lite lek med de nya såpbubblorna. Oj vad Bosse skrattade när han själv blåste bubblor. Han riktigt kiknade av skratt och kunde knappt stå upp. Söt-unge! ... och nu är Busen i säng, trött, så trött. Vi andra två sitter vi varsin dator vid köksbordet och gör det vi är bäst på. Jag bloggar, läser andras bloggar och drömmer mig bort - Nilsen spelar spel, som sjutton!

[foxy lady]


Detta har jag gärna på mig i vinter. Älskar räv. Visst är det coolt! Foxy! Och väldigt kvinnligt. Välj själv om du vill köra 'fake' or real ...

onsdag 20 januari 2010

[matvägran]


Ge mig styrka - eller i alla fall tålamod! Inget av mina kids vill äta just nu.

Nils: "Mamma, jag vill inte ha nå´n mat! Det är äckligt!"
Mamma: "Jamen, hur vet du det, du har ju inte ens smakat den?"
Nils: "Jag vet det, den ser äcklig ut!"

Och så ...
Bosse: "Blööööö!" Spottar ut maten som smakats på. Och sedan slänga ner på golvet.

Argh!
Kids!
Bortskämda barn! Om ni bara visste så bra ni har det, som får mat (kanske inte den godaste maten, men än då) varje dag.
Älskade barn!
Snälla ge upp nu, ät!
Jag ska försöka laga så god mat jag bara kan.
Jag lovar!
Please!

tisdag 19 januari 2010

[anslagstavla]


En sån här ska jag göra till killarnas rum - åh så fin! Och kan ju inte vara jätte svår att göra - eller? ... denna från Cox&Cox.

Själv vill jag ha en sådan där fin glas/magnet anslagstavla från Bookbinders Design till hallen. Känner att jag behöver samla mina 'tankar' & 'must-does' där. Så att jag ser varje dag vad jag/vi ska göra varje dag. Känns som om min skalle inte räcker till längre, suck!

[simma]


Nu har jag anmält Nilsen till simskola. Dessvärre måste en av föräldrarna vara med i poolen. Hmmm ... jag hade gärna suttit vid poolkanten och låtit någon simfröken vara den som tar hand om honom. INTE för att jag är lat, utan för att jag vet att han skärper sig och lär sig mer, vågar mer, om någon annan tar kommandot. Men det kommer bli toppen. Han har själv bett om att få gå på simskola, så jag tror han är peppad. Hoppas! Typiskt nog är maken i NY den veckan då första tillfället är samt att syrran som skulle tagit hand om Bosse istället lägligt bokade en 2 veckors njut-semester till solen just den veckan. Så wooohooo --- barnvakten, kom fram!

Idag har jag och Bosse varit hemma hos Fröken T och hennes söta Hanna. Mycket trevligt och god lunch blev vi bjudna på - dumplings. Och en kanelbulle från 'deras' bagerie. Nu sover busen, jag ska läsa nya Hus&Hem och Mama - och så ska jag fixa ett par saker som står på agendan. I eftermiddag ska jag och killarna pyssla. Vid köksbordet. Älskar det - stämplar, saxar, papper, kort, klistermärken, färger ... Love it! Det är min passion - näste efter mina älskade pärlor! Titta gärna in i mitt smyckesskrin - http://www.littleujewelbox.blogspot.com/ . Jag vet, det är dåligt med nya bilder där, men det kommer - snart!

måndag 18 januari 2010

[klippt]


... nu är jag hemma efter ett skönt besök på Toni & Guy. Ooooh lovely med nyklippt frilla. 'Svinto-hatten' är gone - bye, bye!

[hjälpa]


Så orättvis världen är!
Idag ska jag göra det jag kan - sätta in ett belopp till behövande i Haiti. Ett större belopp! Det har vi alla 'råd' att göra. Hjälp du också!

Jag hjälper er - här finns länkar för att göra direkt överf via web:

Läkare utan gränser

https://portal.lakareutangranser.se/portal/page?_pageid=34,4189&_dad=portal&_schema=PORTAL

Rädda Barnen
https://www.rb.se/geengava/katastroffond/pages/geengavakatastroffond.aspx

Röda Korset
http://www2.redcross.se/newrkweb/webforms.nsf/internetpaypriv?openform

Kram till alla!

söndag 17 januari 2010


Jaha - så var det redan söndag. Oj vad tiden går fort.

Vi bestämde oss för att stanna hemma i stan denna helgen. Nilsen behövde en klipptid; så vi fick det gjort i går fm. Sedan var resten av dagen en riktig slappardag. Satt i soffan och collade hela dagen. Har liksom gått in i väggen. Så trött, så in i baljans trött är jag.

Nu är lill-Nilsen och maken på barnkalas hos dagiskompis H - kul. Jag tycker det är kul för dem att få göra lite saker tillsammans på helgerna. Jag & barnen får så mycket rolig tid tillsammans ändå. Busen sover. Han är också nyklippt, vår lille Gollum, men utav maken hemma i badbaljan. Fungerar bra det också. Vad är det förrästen för fel på frisörer som klipper barn - varför slarvar de så. Nu syftar jag inte på maken, han är riktigt vass på det där. Men där Nilsen var igår - jeeeze! Efter första klippet, som tog max 15 minuter, såg han för j--lig ut, så de fick klippa om. Nu blev han fin! Precis som om det inte är lika viktigt hur ett barn ser ut i håret!

Jag ska KLIPPA MIG IMORGON - hipp hipp hurra! Sist jag klippte mig var i september, så mitt svinto behöver ett ordentligt klipp. Synd - jag som vill ha Sienna's frisyr nu! Men med min hårväxt så ... kanske om ett år så ... Sienna, jag gillar henne. She's a cool chic! 


Tror jag måste gå till hälsokosten och woohoo:a lite D-vitamin. Sååååå tröööööötttttt!

fredag 15 januari 2010

[fantastic man]


Makens julklapp kom från detta ställe. Hans doft heter, så klart, "Fantastic man"! Luktar coolt! Luktar man! Luktar nu min kärlek! Själv är jag sugen på Rose Noir. Men håller mig till min favorit doft sedan mycket, mycket långt tillbaka, ett tag till: Estee Lauders Aromatic Elexir. Det är jag! Så mycket jag!

[så sugen]


Jag är bara så himla sugen på att swisch, swosch:a ner för snöiga puder backar! NU!
Men får nöja med att skrinna på havets is imorgon ute i stugan ...

[tulps]


Idag är det tulpanens dag! Tulpanen är en av mina favoritblommor. Jag älskar att ha tulpaner hemma på köksbordet. Nu senast när jag var på den stora möbelaffären så hittade jag tulps i tyg, i härliga blekrosa färger. Riktigt trovärdiga. Så de pryder just nu köksbordet, innan de åker med till stugan imorgon.

Vi är alla lite utmattade efter förmiddagens bravader. Vi tog oss, gråtandes, bort till vårdcentralen för att ta blodprover för allergitestet. Och väl där - jeeze. Har aldrig sett Nilsen så upprörd, arg, ledsen, livrädd. Lilla plutten! Han ville inte bli stucken i armen, och än värre låta dem ta hans blod. " Men mamma, mitt blod ska ingen få! Och vet du, det är varmt när det kommer ut!" Så sa han flera gånger på vägen dit. Det hjälpte inte att jag försökte förklara att mormor t o m lämnar blod så att de som är sjuka eller sårade kan få nytt blod. Och det hjälpte inte att jag förklarade att det skulle vara klart på 1 minut. Efter mycket gråtande, skrikande, brottande och kramande så fick vi tillslut  tvångshålla honom, sträcka ut ett finger och så fick den tålmodiga sjuksystern på lab 'pressa' ut 3 små rör via hans finger. Det hoppas vi ska räcka. Annars måste vi tillbaka för ny blodlämning! Ja jisses! Som plåster på såren fick han välja en leksak - gissa vad: en spiderman figur! Jaha ja! Och till dagiskompisen H valde han värsta tjej-grejen; ett pysselsätt med stämplar, klistermärken och glitter. Han trodde i o f att det också var till honom. Undrar vad dagiskompis H mamma ska tönka, som forskar i genus-historik! Inte alls typiska tjej-grejer! Hahaha! I love!

Nu är det fredagsmyyyyyys! Jag och Nilsen myser i soffan med varsin dator. Jag bloggar - han spelar Agent Oso på engelska, men det går lika bra det. Busen sover. En aning trött är hemma-mamman idag eftersom vi hade Gudfar K och Fin-M här på skaldjursbuffé igår. Det dracks skumpa, vitt vin och rött vin. Och plötsligt - swisch - var klockan halv ett. Orkar inte göra många knop. Men nu ska jag skissa på utbyggnaden av stugan. Får se vad ni tycker sen när jag är klar.

TREVLIG FREDAG!

torsdag 14 januari 2010

[inte utan min ...]


Alla ni som gillar caffe latte eller en riktigt krämig fin cappucino - ni måste ha min absoluta favorit sak just nu: Nespressos mjölkskummare. Oh my god! Kaffet är ljuvligt att dricka varje morgon - som hämtat hos värsta espressohaket. Nespresso is da shit!

onsdag 13 januari 2010

[ny]


Jag är som NY efter min behandling på Sturebadet igår - O M G, such a niiiiiiice behandling! Eucalytus luktar ju helt underbart och jag är len som en persika!

Dags att ta en tur till den stora möbelaffären för inköp av vita ramar. Jag fick de fina, gamla månadstavlor som mamma hade utanför mitt och Cissis flickrum. De är så fina! Men som sagt, behöver en nya fin ram. See yá!

tisdag 12 januari 2010

[wow]


WOW! Så här ska mitt badrum se ut när jag får ett STORT hus, en vacker dag! Tänk, så där fin kan VÅR väggbonad bli inne i ett badrum också ...

Lärde mig ett nytt utryck igår: OMG! Från en amerikanske tvserie - wherelse?

måndag 11 januari 2010

[Nytt liv]


Idag är början på mitt nya, hälsosamma liv. Ja, skratta ni som känner mig. Gör det bara! Jag vet det här är miljonte gången jag säger detta MEN nu är det på ritkigt, på allvar! Jag lovar! Ja, jag kommer ju inte överdriva - jag kommer bara dra ner på sockerintagen, äta mer frukt & grönt och börja träna & ta hand om min kropp. Japp, så är det bestämt! Och med VILJA & rätt kämparanda ska det nog gå.
Hejja mig!
Jag börjar imorgon med en 1,5 timmars lång eucalyptusbehandling [Turkisk saltpeeling med eucalyptusolja. Kurbad med eucalyptus inkl. hårbotten-massage. Helkroppsmassage.] på Sturebadet - ni ser, bara det!

Tack Fru R för en mycket trevlig förmiddag. Busen och Axel lekte  prima, även om de alltid skulle ha precis samma leksak. Prinsarna! Och alltid lika kul att babbla på om allt & inget med dig, så där bra som bara vi kan göra det. Och lunchen du serverade var lika god som alltid. Mums! Och grattis till de secondhand-fynd du gjorde när jag var tvungen att rusa hem för att natta Busen! Vi 'leker' snart igen.

Strax ska jag hämta storebror och så ska vi springa bort till doktorn för att försöka reda ut vad det kan vara han är allergisk mot. Nilsen var så duktig idag när vi gick till dagis, inget gnäll och så en puss och extra hård kram innan jag gick. Fina Spiderman! Och jag, jag njuter nu av ett nystädat hem och ett äpple, precis som det ska vara som hemmafru ...

söndag 10 januari 2010

[hemma hos oss bor]



Batman & Spiderman!

fredag 8 januari 2010

[ohlalala]


... här sitter jag och smuttar på ett glas champagne!

[boka resa]


Welcome Happy Friday! Gorgeous Friday ... Nu är det fredagdsmyyyyssss ...

I helgen funderar vi på att åka ut till stugan - mysa med levande ljus, lek i i snön, fixa lite och äta gott. Men så tittar vi på väderrapporten och det verkar som om det ska bli så kallt. Är det skoj då? Minus 15 grader och gå omkring och huttra? Vi får se, bestämmer oss ikväll över ett glas chabli och skaldjur. Mmmm ...

Vad vi i alla fall SKA göra i helgen är att planera in nya resor för år 2010. Vi är sugna på sol & värme (skidorna ska få sig en omgång nästa säsong när Busen är lite äldre så all kan njuta) och jag är riktigt sugen på en resa till USA igen - och till London (on my own). En kortare resa ska även bokas in till mina fina i Nässjö/Eksjö.

Maken drar till USA nu i slutet av januari, tror jag, så nu måste jag rappa på med att beställa saker så de hinner fram. Antrooooo --- here I come! Lotta, har du sett något extra fint den sista tiden som jag bara måste ha? När jag tittar i katalogen så känns det som om jag kan köpa rubbet - as usual!

torsdag 7 januari 2010

[cupcakes]


Nu bakas det cupcakes för brinnande livet här hemma ... mums!
(Brinnande, japp - Janssons råkade rinna över när vi lagade den inför julen, oups, glömde rengöra den efteråt & glömde nu att rengöra den innan jag satte igång den. Och nu 'brinner' ugnen ...Så kul då!)

[letar]




















Nu är jag så sugen på hus - och just det DÄR huset! Ett 20-tals hus, lagom stort (gärna +200 kvm) med alla fina detaljer bevarade, öppna spisar (gärna på båda våningarna) och en stor härlig äppelträdgård. Hur lätt det är att hitta det? Inte alls ... MEN jag letar!

[i die]


Kolla in detta armband - från Pamela Love. I diiiiie!
Kostar 'bara' 8695;- - som hittat ...

onsdag 6 januari 2010

[nöjd]

Ja nöjd är ordet för Nilsen idag. Lycka, idag får han gå på bio med pappa! Alvin & gänget, får väl se om den är lika bra som Laban var igår.

LillBosse kryar på sig, fortfarande hängig, men betydligt bättre. Vill helst bara stå i fönsterkarmen och titta ut - vill ut, leka och peta runt i snön. Men brr, det är för kallt! -18 garder c visade termometern idag på förmiddagen. Det är kallt. Brrr ...

Jag är också hängig. Förkyld som apan. Spränger i öronen och svider i haösen - jag nyser som en tok. Choooo, som Bosse säger. Han kan förrästen räkna: "ett, tå, teeee ..." - jo, det är sant! Och så sa han 'luns' igår när maken sa att det var dags för lunch. Mamma, pappa, diii (nils) är andra ord han kan.

tisdag 5 januari 2010

[ljus]


Tror minsann detta är en toppen idé för att få lite ljus på tomten i stugan - att låta ljusslingor klättra längs trädstammarna trots att jul & vinter är slut!

Och på tal om stugan ska jag ta tag i ombyggnaden nu! Någon som känner till en bra och pålitlig arkitekt?

[nilsen & jag = ♥]

Idag har jag och Nilsen haft tid tillsammans. Vi har varit på bio och sett Lilla Spöket Laban. Så sött, så fint, så kul! [Älskar att Laban är mörkrädd ... ett litet sött spöke, som är mörkrädd]. En popcorn & bubbeldricka med apelsinsmak är ett måste därtill. Och som gräddet på moset åkte vi t-bana dit. Dé ni! Jaá, för åker man aldrig t-bana så blir det en väääldigt spännande grej att göra tillsammans med mamma. Och vi avslutade det hela med en french hot dog med extra allt. Bara det!

Fina lilla Nilsen skrattade och är så glad över vår tid tillsammans. Så underbart!

Nu har maken fått sin tid, ensamtid, och åker runt och fixar sina ärenden. Undrar vad han kommer hem med idag? Brukar vara nå´t lurt när han vill åka ut och 'fixa lite ärenden'. Sist kom han hem med en soda streamer ... Spännande!

Bosse mår fortfarande inget vidare. Febrig, ledsen och bara liten & ynklig. Med en alvedon i kroppen sover han nu. Plutten! Vi var lite sugna på att gå ut och äta ikväll, men vi får nog ta det lugnt med Bosse hemma.


måndag 4 januari 2010

Jag min familj!

[nytt]

Little sis och jag har spenderat förmiddagen nere på stan. Det var så skönt & trevligt! Att få hänga med little sis är alltid skoj. Och det var så fint & vackert väder OCH så lite folk på stan. Lovely! Och jag fick med mig några riktigt fina rea-köp från absoluta favorit butiken Mathilde. Allt från Hunky Dory, t ex koftan på bilden. Och till halva priset, great! TYVÄRR fanns inte 'min' kavaj som jag så gärna vill ha. Slut i xs överallt. Hmpf! Hur ska jag få tag i den nu? Leta, leta, leta. Hittar någon den, hojta till!

Det är underbart att vara med sina barn så mycket som jag är, men det är också underbart att få vara lite för sig själv ibland. Bara vara. Och extra kul är det om Littlesis är med, att  babbla, shoppa, äta middag, dricka vin ... bara vi! Ja, det är underbart att få ha sin egen tid ibland och bara vara jag - JAG! Nu har jag varit tillsammans med mina barn varje dag sedan början av december och nu idag var det därför underbart lovely att bara få gå ut, stänga dörren och lulla på för sig själv. Göra något för mig själv.Ska försöka fixa en klipptid också nu medan maken är ledig. Jag ser ut som ett troll (Nilsen sa att jag är fin när jag ser ut som ett troll! Hmm ...) Och den 12:e ska jag på Sturebadet för en 1,5 timmas behandling. Can't wait. Det är maken som bjudit mig på detta. Vilken man jag har! Han tycker att jag är värd det ... LOVE!

Nu vilar vi. Nils spelar lite datorspel, jag webbar & maken fixar jobb. BosseBus mår inte så bra, förkyld som 17, snorig & hostar, febrig. Plutten! Vi funderar sedan på att lägga honom i vagnen och gå och åka racer i Hagaparken med deras nya snowracer. Och ikväll ska vi äta fina fisken & scallops som maken just varit och inhandlat på Melanders Fisk. Gott!

Och på måndag börjar mitt nya liv. På riktigt! Alltså på riktigt denna gången. Jag ska börja äta hälsosamt, dricka mycket vatten och träna regelbundet. Och mer egen tid till mig. Jag tror på det själv i alla fall. Ja, i alla fall ett tag till --- tills jag måste ta tag i det på måndag. Pepp, pepp, pepp! Nytt år - nytt liv!

söndag 3 januari 2010

[hemma igen]

Efter ca 1,5 vecka hemifrån är vi nu åter hemma bland alla nya julklappar och julestök igen. Nu är det dags att röja och göra plats för det nya året - 2010 - känns spännande! Undrar vad som komma skall?

Vi har haft det väldigt mysigt nere i småland hos momo och mofa. Mysigt att vara i deras hus och att kunna bada varje dag i badkar. Mysigt att kunna umgås med mamma & pappa, littlesis och T i så många dagar.

Nyår firades in med little sis, T, Ankan & Herr A med kids. Ett mycket lyckat firande och vi hade det supernajst. Nilsen och deras Albin hade det alla tiders tillsammans, vilka små busrackare. Men sådana fina kompisar, jätte kul att se dem leka tillsammans. Tack snälla ni för att vi fick komma och fira in det nya året med er. Skumpa mums, maten mums och wow, vilka raketer! Vilka 'rika' det måste bo i Åhus - hahaha!

Dags att röja ut julen! Alltid lika skönt. Känns så fräscht och rent. In med tulpaner!
Och in med nya rea-köp!