måndag 31 januari 2011

HELGEN SOM SPRANG FÖRBI


Vart tog helgen vägen?
Jag vet knappt vad vi gjort i helgen ... 

I fredags var jag ute med Fru Bankdirektör. Först en drink på Orangeriet och sedan middag & mycket snack på intill-liggande Kungsholmen. Väldigt trevligt! Det är alldeles för sällan vi vänner ses. Gissar på att nästa gång vi ses är på vår girls-weekend - i mars!

I lördags var det fullfart hela dagen. Vi gick och tittade på  visning av den skola som vi allra helst vill att Nilsen ska få gå på. Nils är inte alls med på noterna att han ska börja skolan. Han är nog lite orolig tror jag - för hur det ska bli. Jag tror han tycker alla är så stora som går i skolan. Samtidigt är han ganska nyfiken på det och vill lära sig läsa och skriva och räkna. Den här skolan är faktiskt ganska mysig och Nilsen fann direkt en liten pojk att spela memory med. Kändes positivt. Efter detta sprang vi direkt till bilen och åkte ut för att titta på ett hus. Ett jättefint hus enligt Hemnet, ett mindre fint hus i verkligheten. Vilket skämt! Att det är lagligt att 'försköna' bilderna så ... nyrenoverat my a**! Hela huset utvändigt & invändigt behövde totalrenoveras - och för en mycket HÖG summa marknadsfördes huset. Besvikna åkte vi hemåt för att äta lunch, vila lite och handla inför kvällens midddag.

Nilsen gick på kalas som Super Mario till bästa H. Kom hem glad som en lärka. Och efter en timmas vilande i soffan - då hans mamma slet i köket - kom Familjen Fabrik till oss på middag. Alltid lika trevligt när vi ses och en massa trevliga ämnen avverkades (och vin). I lajk you Familjen Fabrik - vi kommer sakna er sååå då ni drar till Espana!

Söndagen tillbringade jag mer eller mindre hela dagen i soffan. Jag läste den mycket spännande boken 'Blondie' och lekte lite med kidsen. Tvättade några maskiner tvätt och var allmänt seg & trött. Inget rolig att umgås med alls. Maken handlade och lekte med barnen och lagade gudomliga hamburgare på kvällen. Vilken Make jag har - världens bästa!
{ vy från soffan, liggandes } 
{ suck }

MONDAY SUNSHINE


Hemma efter morgonens prommenix i vackert solsken.
Tittade ut över viken och såg människor som tog sig till jobbet via isen - i solskenet. Så ljuvligt ut! (men jag fattar inte hur man vågar sig ut på isen utan ispiggar etc. Man ska ha respekt för fruset vatten!)

Nu ska jag jobba undan ett par saker innan jag hämtar lill-fisen och sedan äter lunch med en vän som jag inte träffat på över ett år. Ska bli väldans trevligt!

Och så måste jag ge ett boktips också.
Så olika vi lever våra liv. Och vilka öden vissa människor har.
Jag sträck-läste den igår.

lördag 29 januari 2011

ORANGERIET

Här var jag igår. Ett väldigt trevligt ställe!
Ska ni till Stockholm och dricka ett par drinkar och äta ett par tilltugg därtill rekommenderar jag starkt Orangeriet. Sa in i baljan mysigt!

fredag 28 januari 2011

H.F!!!

Här hemma är alla utom Maken idag. Barnen är, som alltid, lediga på fredagarna och vi har börjat dagen med skridskor i Vasaparken. WOW! Jag är super imponerad av lill-nils som nu KAN åka skridskor. Jätte kul! Busen springer mest omkring och kastar sig på isen och vill helst gå hem hela tiden. Brrr ... kallt. Vi bestämde oss för att testa Makens julklapp, våffeljärnet, när vi kom hem till lunchen. Sylt & grädde. Mums!

Nu har vi spelat lite, kollat lite tv, myst och lekt med Flisan & Moster. En lugn dag med andra ord.

Om ett litet tag ska jag sätta igång med fixet. Jag ska ut med Fru Bankdirektör ikväll på drinks & middag. Så himla trevligt!

Till er: Mysigt fredagsmys! 

torsdag 27 januari 2011

En morgonprommenad, ett 'testa-på-coaching'-samtal och så en smoothie. Vad har hänt!
Man kan ju tro jag är nyttig!
( ... fast den där 88:an i igår kväll, framför tv:n, kanske avslöjar vem jag egentligen är.)

onsdag 26 januari 2011

GULT ÄR (inte) FULT

Klickade just hem den här lilla fina saken. Ett klipp på "favvo"-affären!

OJOJOJ!


Herre gud! Varför måste "sånt här" vara inblandat i smyckes-tillverkning?
Känns som om det lägger en 'trist' stämning på det hela ...
Men klarar andra det så ska väl jag göra det också, men jag kände mig som ett pucko igår när jag började registrera på skatteverkets hemsida. För att inte tala om bolagsverket! Knöligt är bara förnamnet!
Tid på banken är bokad. Kanske kan de hjälp till med nå´t bra företagar-tips. Enkla firman. Och så jag! Känns allt annat än enkelt.

Jag tror jag ritar lite på stugans tillbyggnad istället. Känns lättare ... tills de handlingarna ska skickas in till kommunen. Då är det en hel del knöliga frågor där också.

Att söka skola till sin äldsta sonen ska också göras denna veckan. Men tänk om jag väljer fel! Herre gud! Tänk om han blir märkt för livet för att vi valde den skola som vi trodde skulle vara bäst, och så var det den andra skolan som visade sig vara det ... Vad var det för fel på att man bara blev tilldelad en skola egentligen? Som på den gamla hederliga tiden, på stenåldern när jag 'fick' min skola.

Är det en sån dag idag kankse?! Ni vet, när man bara vill stoppa huvudet i marken och aldrig mer komma upp igen.

tisdag 25 januari 2011

VAD HAR HÄNT!

{ svårt att ta kort på sig själv - när man går samtidigt ... } 

{ en 'kompis' jag hälsar på varje morgon }

Jag är 'imponerad' av mig själv!
(hur jag nu kan vara det?!)
Ja för jag har kommit igång och jag har gett mig tusan på att göra det. Ta den där 1-timmas prommenaden varje morgon när kidsen är på dagis. Det är MIN tid liksom. Så trots snö-yra och grå-väder idag så trampade jag, i mina nya joggingskor, Haga runt. Ljuvligt! Nu ska jag sluta tjata om det för er ... 


Och ajajajaj, vilken skoskav jag fick!! Jag undrade först vad det var för kaffe-fläckar över hela köksgolvet? Tills jag insåg att det var från mina blodiga strumpar, som smetat av sig. Så nu måste jag plåstra om dem. Och skura golvet. Typiskt! Sedan plugga, dricka kaffe, gå ut på ett par ärenden (som måste göras idag) och sedan plugga mera. Japp så får det bli!

Ikväll ska vi fira Nilsens vän H och så måste jag iväg på info om förskolan. Hjälp! Nilsen är så stor - jag vill inte! 

måndag 24 januari 2011

MÅNDAG MORGON NYA TAG



OKIDOKI - I'm back!
Det är måndag morgon och nya tag. Båda barnen på dagis, maken hemma & på jobbet och jag har kommit hem från min morgon-runda i Haga.
Ljuvligt!

Kan inte annat än instämma i Kalaspottas måndags-halleluja idag! I feel free - I feel energy!
Och så har jag just bokat Orangeriet & Kungsholmen på fredag med fina Fru bankdirektör --- bara det, att ha det att se fram emot! Nu ska här jobbas!

söndag 23 januari 2011

EN HEL FAMILJ IGEN

Som ni förstått så klarade Busen & jag oss från kräksjukan (magsjukan) och veckan blev ganska ok trots att maken inte var hemma. Vi hade en hel hemma-vecka vilket innebar massor av pyssel, spel och lek (väldigt lyckat). Och mycket tv & wii-spel också för den delen (mindre lyckat). Jag ska med andra ord inte klaga! MEN man blir ganska nipprig av att 'sitta fast' hemma utan någon som helst avlastning & ingen möjlighet att komma ut plus att man känner sig ganska ensam. Maken har varit mycket saknad. Det vet han. Och jag hoppas han "fått allt gjort" som han behövde i Äpplet!

Det positiva med att det inte blev mer kräksjuka var att vi var friskförklarade på torsdagen och mamma & pappa kunde komma. Hurra! Den kom readn på torsdagen runt lunch. På eftermiddagen hade vi ett mission och det vara tt få tag på spelet "Den försvunna Diamanten" och efter ett trauma på Åhlens (Nilsen: "Det är faktiskt så orättvist om momo får handla ansiktskrämer och inte jag nån leksak. SÅ orättvist!")  gick det bättre på lilla leksaksaffären här i kvarteret. Lyckan var total och vi hann spela en omgång så fort vi kom hem. Sedan lagade vi Ostfoundue med surdegsbröd som vi mumsade i oss tillsammans med little.sis & co på kvällen (klump i magen). Och så hann vi med en runda Diamanten igen. Nilsens spel-humör är som en jojo; När det går bra för oss andra (och mindre bra för honom) är han arg som ett bi och tårarna sprutar - och när det går bra för honom är han först glad som sjutton men sedan inser han att det är 'synd' om oss andra och ger bort sina saker till oss. Jaaa .. men vann gjorde han (UTAN FUSK).

I fredags blev vi uppbjudna på frukost. Hembakade scones och färskpressad juice. Mums! Sedan bar det av ner på stan och in på stora leksaksaffären där ännu ett spel inhandlades, denna gången "Isfiske" (man ska dra upp fiskar ur en isvak. Riktigt kul & ganska svår, i alla fall om man följer reglerna). En riktigt näringsrik lunch på NK grillen och sedan hem för att spela och vila. Momo & mofa mötte upp little.sis & Flisan som fortsatte shoppa. När de kom hem bjöds det på semlor - hurra, så gott (och vad illa man mår sedan {speciellt om man ätit små barnportioner hela veckan pga rädslan för kräksjuka!}). Till middagen bjöd jag hem mamma & pappas vänner Fru Leksaksaffär-i-småstaden med make (de är här på Formex mässan) och jag bjöd på Bolognes med den obligatoriska marängswissen till efterrätt. Trevligt och snackigt! De fick en "hur-man-gör-stockholm-bäst-lista" av oss ...


{ ny byxa - och ny scrafs : från j.crew }

När vi vaknade till liv på lördagsmorgonen stod Maken innanför dörren men väskan full av 'presenter'. Hurra !! Maken är hemma! Kärlek! Glädje! Först kram- & pusskalas, sedan presentutdelning. Så mycket fint han kom hem med! Jag fick en egen iPad (min julklapp!) och så hade han med sig de finfina sakerna från j.crew som jag själv beställt. Alla 3 par byxorna passade, glädje! Barnen fick en JellyBelly coin-maskin och godis-vitaminer (ONLY in Americat!) som efterfrågats i en oändlighet (Busen: Pappa, komma snart. Mina MATNAJVITAMINER mamma, pappa komma med mina MATNAJVITAMINER mamma!). Nilsen fick ett kul spel och ett par New Balance seakers (N på sidorna=Nils-skor). Maken fick vila och vi andra drog till isbanan i Vasaparken. När vi kom hem fick Busen vila och sedan gick jag, little.sis och mamma ner för att 'göra stan'. Gick inom Whyred och hittade THE SHOES (men de kostade 3000 pix så jag ska suga på karamellen lite). Strosade lite till för att till slut ta oss till Orangeriet för mamma-mys, ett glas rött & mumsigt snacks därtill vid deras öppna brasa. Vad händer! Vi kommer dit, baren öppnar vid 16:00 (har vi kollat upp på nätet), får ett bra bord med tillhörande mys-soffa, tar av oss alla kläder (kallt ute) och går för att beställa: "Vi stänger nu. Det är abbonerat fr o m 16:00!" Snopet! Så det var bara att klä på sig och tänka, tänka vart vi kunde gå. Ner på stan ville vi inte igen så vi hamnade hemma tillslut och korkade upp en flaska gott rött, köpte med oss goda tillbehör och snackade vid köksbordet. SNOPET men trevligt! Mat beställdes från kinesiska Xian-köket - mums! Tidig kväll i säng för alla.
{ whyred skor }

Idag söndag fick jag och maken sovmorgon till halv 9. En latte och så kom mormor & morfar upp och tog barnen så vi kunde ta en lång prommenad i Haga. Ljuvligt! Nu har de åkt hem, Busen sover och jag ska plocka undan lite här hemma inför kommande vecka. Trött. Och så ska jag lägga mig raklång på soffan och testa nya Ipaden! See ya soon on the pad!

SKRIDSKO-ÅKNING



Igår förmiddag gick vi till Vasaparken och åkte skridskor. Momo & mofa följde med och hjälpte till. Momo är ju skridsko-lärare! Nilsen har tidigare år mest legat på isen och skrikit. Men i år sa jag till honom att skärpa sig och att han måste öva för att lära sig och dra mig baklänges; det fungerade! Han ville gärna hålla i oss till en början men sedan så gick han själv på dem ch ett par skär blev det också. Ännu bättre åkte han efter en varmkorv och en MER ... så klart! Härligt!

fredag 21 januari 2011

MYSFREDAG

.. trevlig helg .. trevlig helg .. trevlig helg .. trevlig helg .. trevlig helg .. trevlig helg .. trevlig helg ..

Imorgon tidigt landar Maken i Swiiiden igen. Hurra för det!
Nu ska hag fira att det är fredag med att äta årets första SEMLA. Jippi!
En riktigt mysig fredag! Kram.

torsdag 20 januari 2011

PYSSELMORGON



Oj oj oj vad vi pysslar här hemma. Den ena aktiviteten avlöser den andra. Busen klistrar klistermärken i massor, klistrar pappersbitar med klisterstick. Nilsen tyckte att vi har för lite pengar (i kassapparaten) så han satte sig och gjorde MER pengar. Undrar om de är så pass trovärdiga så jag kan ut och shoppa i eftermiddag - hahaha!

Efter mys & pyssel-morgon kom vi ut och gick till parken, där dagiset hängde idag, för att överlämna örhängena till fröken B. Hon gillade dem och gav generöst en flaska vin som tack (TACK!). Vi gick och handlade lite, lämnade en sak till Fru Fabrik och sedan fick vi i oss lite pannkaks-lunch.

Och nu nyss knackade mormor & morfar på dörren. Glädje för Nilsen & Bosse.

onsdag 19 januari 2011

SPELDAG


Idag spelar vi spel ... ( gaaanska mycket fuffens från en av deltagarna! no names - men han är liten, blond och världens sötaste, hans namn börrjar på N och slutar på ils !)

Och jag håller fortfarande tummarna för att inte Busen & jag ska få kräksjuka. Nils är 'frisk nu' - men friskförklarad först klockan 21:35 ikväll - då har det gått 48 timmar sedan sista kräkan. 

Och jag tror minsann att vi MÅSTE gå ut (med munskydden på - haha). Bara för att källsortera eller nåt, där man typ inte möter några andra, bara för luften skull. Sååå vansinnigt uttråkad här hemma. Har städat många skåp nu ... och tvättat mycket tvätt. Och surfat till en förbannelse ...  Kanske ska ta och baka chokladbollar (men så är jag livrädd för att vi får mer kräksjuka, då är det inte så kul att ha ätit chokladbollar!!)

Längtar efter min Make  ...

tisdag 18 januari 2011

STOR KONST




Nu har vi målat med vattenfärger.
Nästa aktivitet, tack!

UFF & USCH

{ spel i soffan & tvätt i massor }


Japp!
Behöver väl inte säga mer ...
Än så länge är det bara Nilsen.
Please, please, please ...

Vi underhåller oss så gott det går idag. Det är ju så himla trist att tillbringa hela dagarna hemma. De blir väldigt långa då liksom. Vi spelar spel, Nintendo, kollar tv, mamman tvättar 5:e maskinen tvätt och barnen bråkar (om samma saker).

Det går över, det går över, det går över! 
{ intalar mig själv)

måndag 17 januari 2011

LITE LILA ( & ILLA)

{ purple on a chain }

Har nu suttit och gjort klart ett jobb. Det slutliga resultatet kan ni ser här. Kanske inte riktigt min stil men det var en beställning som skulle matcha ett halsband tjejen redan har - all unique & handmade. Men ganska fina blev de ändå.

Dessutom fick jag rusa iväg och hämta Nilsen som fortfarande hade ont i magen och var blek. Efter ett toalettbesök och "något ännu trevligare" därinne så har han nu vilat och verkar lite piggare. Jag hoppas-hoppas-hoppas verkligen att det är kyckling-spetten som barnen fick till middag igår som är tjuven i dramat. Hoppas! Annars kan det bli en riktigt seeeeg vecka här hemma ...  Suck!

MAKEN I ÄPPLET


Gud vad jag älskar min nya rutin!
Lämning på dagis, direkt till Haga-parken för en timmas prommenad. Och jag måste skriva det en gång till: TÄNK att denna skatt till natur ligger så nära oss. Nästan mitt i centrala Storstaden. Det är så vårt att förstå, för när man går där så känner man sig så långt borta en storstad man kan komma. En ren njutning.

Och jag är nöjd över mig själv som verkligen kommit igång. Men jag är ju ett rutin-freak. Samma sak varje dag, på samma tid - då mår jag som bäst. Samma sak med maten. Jag snöar in på samma mat-rätt och kan sedan äta den i veckor. BARA den maträtten! Som nu ... wienerpölser (det ska vara de från danska GÖL - krispiga & hög kötthalt) med bröd, ketchup och mängder med stark senap. Nyttigt - not! Gott - mumma! Jag skulle kunna äta det till frukost, lunch & middag. MUMS! Tyvärr skulle nog håret trilla av & tänderna ut ... så just nu håller jag mig till lunchen. Och ja, jag äter grönsaker till. Och minst 3 frukter per dag. Så jag borde klara mig från skörbjugg va? Ingen GI här inte - hahaha ...

Idag åkte Maken till NY i en vecka. Och shiiit vad vi redan saknar honom! Busen stod vid ytterdörren i 10 minuter efter att han gått och storgrät. LillNilsen hade ont i magen. Han tar det hårdast. Man märkte redan igår hur han började ladda inför avskedet; hur han blir tyst, ledsen i ögat och får (tydligen) ont i magen. Lämningen gick så där för mig idag. Och det gör det hela ännu jobbigare. MEN nu ska vi ha mys hela veckan har jag lovat. Vi ska äta popcorn, göra egna glasstrutar, titta på filmer och mysa. Ända tills pappa kommer hem på lördag! Och då med allt trevligt som vi beställt från USA. Då blir lyckan total: Make + fina saker (och jollyranches)! Hurra!

{ vi saknar dig Maken - MASSVIS }

söndag 16 januari 2011

KURRAGÖMMA



{ lekrummet - genom busens perspektiv }

Dagen började med en latté. Sedan på med full mundering för att ta en prommenad i Haga (japp, idag igen). Maken & jag var sjukt peppade - barnen mindre. Men vi kom ut till slut. Och herre vilket skitväder - slask & tö och mega tungt att köra vagnen. Dessutom iskallt småregn som piskade en i ansiktet. Mmmm ... Gick inom Haga Fjärilshus för att köpa en present till kalaset vi ska på idag. Mycket fint där uppe att välja på. Skönt att det fixade sig.

Nu är vi hemma. Maken har lagat en smaskig Carbonara och i har druckit en latté (igen). Jag ska hoppa i duschen (det är min TUR att följa med Nilsen på kalas). Kidsen leker kurragömma för fullt - "räkna nu, hitta mig sen!".  Maken ska förbereda sig inför sin NY resa som han ska iväg på imorgon. Mycket som behöver planera förstår ni, jaá förrutom jobb så är det alla inköp i Apple-butiken, sportbutiken, Anthro (min lista) och Matnaj-vitaminer till Busen. Hahaha ... stora resväskan är ganska tom på vägen dit, mindre tom på vägen hem tror jag. Lovely!

lördag 15 januari 2011

HAGA MED FAMILJEN



{ vackra haga }

Tänk att detta vackra landskap ligger bara ett stenkast från oss ... och Vickan & Daniel!
I morse vaknade vi (jag fortfarande mega trött) och bestämde oss för att ta en långprommenad i Haga-parken. Barnen fick gå eller sitta i varsin vagn som vi hade med oss. Underbart! Och gud vad det är skönt att röra på sig.
Vi ska gå imorgon igen!

Nu ska vi laga lite god lördagsmat och sedan mysa framför tv:n med godis och popcorn. Vill se en bra film!
Men varför är jag så himlans trött?
Det kan man ju fråga sig!

fredag 14 januari 2011

EN TUR


{ rosa läppar - ikväll kanske ... }

Idag tog jag och killarna en tur ut till våra vänner i Nacka. Vi packade in oss i bilen och kom iväg i hyfsad tid (för att vara oss en fredags morgon). Kallt som sjutton (men tack till snälla maken som gick ut igår kväll och skottade av bilen och satte på värmen som slog på runt 9 i bilen - love our van). Det var ett kärt återseende för Nils & Mio. De är verkligen fina vänner. Lillasyster Stella och Busen fick vara med - på ett hörn. Vi bjöds på god lunch och trevligt häng för oss mams.

Nu är vi hemma igen. Busen vilar, Nilsen hänger framför tv:n (hans fredags sysselsättning, älskar det) och jag fixar med diverse saker (målade just naglarna i metallic blå - sooo me, not!).

Ikväll ska grabbarna här hemma ha fredagsmys och jag ska hänga på little.sis och hennes polare på drinkar och sedan middag. Najst! Kände att jag behöver komma ut lite nu innan Maken drar på måndag och blir borta i en vecka. Nu ska jag nog ta och koka mig en kopp thé och mysa framför tv:n min fin-nils en stund.

Men först ska jag klicka hem ett par saker till från USA - tror jag ...

HAVE A GOOD ONE!

torsdag 13 januari 2011

NY RUTIN FÖR FRU u.

{ mitt köksbord just nu }


Idag har dagen börjat toppen. Jag lämnade barnen, tog Fru Fabrik under armen (eller om det var hon som tog mig under armen!) och gick en riktig långpromenad i Haga-parken med deras söta hund Chico. Liten valp { 6 månader } och så full av energi. En riktig inspiration till att gå promenader. MINST 2 ggr i veckan ska vi trampa på nu - direkt efter lämning,  eller hur?!

Nu är jag hemma, nöjd och med en latte i handen. Ljusen tända, nta tulpaner på bordet och NU startar kursen Digital Bilhantering. Heja mig!

Nya rutiner för Fru u.
Nu ska det bli andra bullar!

{ 6 månaders golden - full av energi - vilken inspiration }

onsdag 12 januari 2011

SOL

 

SÅ trött på detta grå väder nu. - slask & blöt snö. Not my cup of tea. Så nu är jag så sugen på sol & bad att jag var tvungen att klicka hem två bikinis igår. Den blommiga och den ovan i korall fast i färgen mudgrey. Nu måste jag bara beställa en resa också så att jag kan använda dem ...

Vart ska jag åka? Funderar på att åka själv med barnen nu i februari ... SOL!

tisdag 11 januari 2011

P.J BOY

{ GOSEBOSE  }
så himla söt i sin ljusblårandiga p.j.

Idag är Storebror på dagis och jag och lillbror {busen} hänger själva här hemma (han fick vara hemma idag också pga kräkningarna igår natt). Vi saknar vår Nilsen! Massvis!

Vi har varit ute och fått lite frisk luft {om jag bara höll mig på avstånd till andra människor skulle vi inte smitta enligt vårdguiden}. Så himla skönt! Höll på att kvävas efter ett par dagar bara inomhus. Efter lite lätt lunch så vilar lillis och jag sitter och klickar hem saker på de amerikanska hemsidorna, så att Maken kan ta med dem hem när han åker nästa vecka. 

jCrew, Anthropologie, GAP. Ralph L ... spännande! Hoppas bara de hittar fram till Makens kollega ... har aldrig gjort så här tidigare. Har 'äntligen' beställt de där Minnie-byxorna som jag provade i USA förra september men gickt illbaka med för jag tyckte de var 'lite dyra' ... men nu hoppas jag att jag tagit rätt storlek. Petit 0. De är så fina! Även de där Toothpicks corden är mina (i 2 färger) ... Örhängena ovan, är inte de fina? Älskar shoppa i USA! Älskar!

Strax ska vi hämta Nils. Sedan hänga och leka. 

måndag 10 januari 2011

FÖRSTA DAGEN

... efter jullov idag MEN då har dagis beslutat sig för att ha planeringsdag. Så välplanerat! Så jag och barnen hänger här hemma idag - IGEN! Maken är i Köpenhamn på business över dagen.

Så vad hittar man på?
Om jag inte kände mig själv bättre skulle jag kunna tro att jag fått städmani. För det är det vi gör idag - igen! Avbokade t o m städerskan för att få städa själv. Älskar det! Barnen hjälper till på sina egna vis - Bosse sätter på och stänger av dammsugaren, Nilsen ska svabba golven (anar sjöar) och jag dammar och torkar och fejjar som en tok. En hel del slängs också {oups, baar inte barnen hittar släng-påsen!}. Dagens städ-utmaning blir att omorganisera serveringsskåpet i hallen. Shit vad det är rymligt, sväljer allt - men shit vad det är stökigt. Allt är mest intryckt för att 'inte synas' ...

Och så går jag omkring och mår lite halvpyton. Busen kräktes 2 gånger i natt. Lovely! Men han var så duktig att han vaknade och sa: "Bajsa mamma!" - det tog typ 5 sekunder så förstod jag att han nog menade kräkas så vi sprang till toan. Båda gångerna! Jag önskar sååå att det beror på att han fick en gammal öppen banan {som legat typ envecka öppnad} att äta precis innan sängdags {fattar inte varför jag gjorde det, gav han den öppnad bananen!} och så visade det sig att han ätit gammal gröt till mellis också {fast den var 'bara' 3 månader för gammal}. Vilken mamma jag är va?! Hade glömt titta på bäst-före-datumet ...
Håll tummarn för mig att det inte är kräksjuka!

{ what a talented girl }

söndag 9 januari 2011

HITTA-PÅ-SPEL


Jag måste berätta om Nilsens egna 'hitta-på-spel'.
Han älskar sitta med oss, rita egna spel och sedan hitta på regler & innehåll {se bilderna ovan}.
Och ni kan inte ana vilken fantasi han har, vår grabb!
Så cool!

Kanske ska ta och skicka in något av alla de han ritat/hittat på till Kärnan. Hahaha ...