onsdag 29 september 2010

[ for you - some pink ]


 

{ it's time - finally ! }

It's finally time for a little give-away from me to you, from little.u jewelbox.

This time I will give a pair of my favorite earrings.
A gold-colored earring with a pink little bead on.
It's your choise what kind of pink bead I put on - a Swarowski crystal, a rose quartz, pink jade or just a glas bead. But it must be pink.

Since we are soon entering October month I will highlight the Pink Ribbon and the price that this gift would have cost you I will donate to support breast cancer awareness or research.

For a chance to win, please visit little.u jewelbox and leave a comment below {here at this blog}.
A winner will be chosen at random Friday afternoon. Good luck!

[vickan]

{ på victorias arm }

Åh!
Kolla in armbandet på Kronprisessans handled.
Jag tycker det påminner mycket om de jag har gjort ...
Synd att det inte var från little.u's jewelbox, det hade ju varit finfin marketing som heter duga!

{ by little.u }

tisdag 28 september 2010

[pissmyror]


{ give some love to the world }

Jag förstår - ni alla pissmyror tycker att hösten {med kommande mörka vinter i antåg} är precis lika tråkig som jag. Men kan ni inte bjussa lite mer på er själva. Och måste ni se så sura ut, muttra så mycket & vara så besvärade HELA tiden när man möter er på stan! Jag är så trött på oss svenska pissmyror med detta trista bemötande - var man än vänder sig. Kan vi inte anamma den amerikanska modellen i just detta avseende, dvs vara lite mera positiva & 'HAPPY smiling' när vi möts på gator & torg! Även om det är ganska fake:at. Snälla!
Ge oss ett leende och jag lovar du får en tusen så gånger trevlig dag själv!

Och ikväll ska jag på föräldrarmöte på vår föskola. Det kommer också bli interesting. Interesting i den bemärkelsen att vi alla är ganska olika och har väldigt olika syn på många saker. Spännande! Jag har lovat mig själv att sitta tyst, lyssna och bara säga kloka saker. En utmaning, men jag ska l.y.c.k.a.s!

... annars. En förmiddag med shopping med Fru Granne. Så mycket fina saker. Ska visa vad vi kom hem med i ett senare inlägg. {jag vet - det är ju inte jag som ska hoppa, men man kan ju inte låta bli ibland ...}

{ energiräddare - i'm going nuts! }

:~:~:~:~: Uppdatering efter förskolans föräldrarmöte: Jag säger bara SUCK!

[bästa restaurangen]

{ ost som dessert }

Förra veckan var Fru Granne och jag ute och åt en fantabulous middag på Matbaren {Mattias Dahlgren}. Och wow! Vilken restaurang - värt varenda öre {ja, det kostar en slant}. Jag skulle vilja påstå att det är den absolut bästa restaurangen i Sverige!

Maten är gudomlig {god & vacker}, drycken som rekommenderas till är 'bara så mitt i prick' och personalen är SÅ trevlig. Vi satt i baren {i Matbaren} hela kvällen - kom dit klockan sex och gick vid 11-tiden. Ska ni gå dit, boka en plats i baren! Absolut det trevligaste stället att sitta, för du är liksom 'med' och mitt i smeten. Dessutom får du tillfälle att se när Mattias himself tillagar en del av maten samt snacka med den trevliga personalen som verkligen tar sig tid att snacka med en och bjussa på båda det ena och det andra.

Vi gick därifrån med mätta magar & ett stort leende på läpparna. Tack Mattias! Tack Fru Granne! Vi gör snart om det igen ...

Pst. Ska man slå på stort ska man naturligtvis gå till Matsalen och äta deras avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Har man något stort att fira och inte känner för att ta en weekend till en Europeisk storstad {jaá, för det är samma prisklass typ} är det helt gorgeous! En upplevelse utan dess like - jag lovar! Been there - done that!

måndag 27 september 2010

[måndag-blues]

{ ett  av våra fynd }

Måndagar är ju ganska trista dagar. Plötsligt är det vardag igen - man måste upp i tid till jobb & dagis - man måste ta tag i alla vardagliga sysslor - OCH man har en hel vecka framför sig!

Men veckan började ganska bra. Det är nystädat här hemma {l.o.v.e.l.y} och jag har fått leka inredningsstylist. Japp. Fru Granne och jag har gått igenom deras lägenhet för att se hur de kan piffa till den inför deras försäljning i en snar framtid. Vi satt och fnulade och skrev ner saker på en lista - och så gick vi på inköpsrunda. Hittade så mycket fint. Mycket i lila i butik nu. Vackert! Lila har alltid var en favorit hos mig. Kanske för att jag älskar lavendel så mycket.
Inredningsstylist ... Ohooo! Det är skoj! Kanske ett jobb för mig. Jag älskar det! Sedan hur reslutatet blir är ju en annan femma - hahahaha!

Nu ska jah väcka Busen så ska vi gå och hämta storbusen. Oooh, ska nog ta en kaffe innan. Trött!

{ älskar lavendel }

söndag 26 september 2010

[opsy dahlia!]


{ oh my dahlia }


I fredags tog jag och barnen en tur till Hötorget. Det var ett underbart väder, solen strålade och vi höll på att svettas ihjäl i våra varma jackor. En härlig brittsommar-dag - eller kanske höstdag {bara att acceptera att nu är hösten här}. Vi köpte {såklart} hallon, jordgubbar och så 3 knippor av dessa underbara dahlior i olika färger. Se är spm små konstverk - så färgglada & vackra. Nästa sommar ska jag så massvis med dahlior i våra trädgårdsland!

På eftermiddagen gick vi till biblioteket och lånade en massa böcker. Jag hann inom en affär och handlade ett bar höst-strumpbyxor {tights eller kalasbyxor - your choise} som jag ska försöka mig på att använda tillsammans med mina klänningar som bara hänger där i garderoben. På kvällen, när Maken kom hem, hade vi tacos-fredags-mys och kollade tv i soffan. MYS!

I lördags {igår} sken solen lika fantastiskt och vi bestämde oss för att visa Maken Mulle Meck-parken. Han blev precis lika lycklig som vi, parken är grym. Så himla fin & cool med alla finesser! Lunch på Fabriken och sedan en liten stund av slappa, innan jag skulle agera moster och ta hand om Flisan på ett bröllop {I felt like a real wedding crasher - hahaha!}. Maken och barnen hade värsta pappa-kids-hänget!

Idag har vi haft en riktigt familjedag. Maken och barnen lekte i lekrummet och jag plockade fram alla våra barnkläder som killarna vuxit ur. Så mycket söta små kläder - så mycket minnen - så svårt att göra sig av med. Men LittleSis har fått två hela kassar med kläder och sedan ska även Fru Granne gå igenom dem, innan jag lämnar in dem till välgörenhet. En del saker kan jag nog kanske sälja på Blocket/Tradera. Det är ju en hel del fina kläder från Molo, Katvig, Po.P, NovaStar etc etc. Är ni intresserade så får ni höra av er! Gissar att LittleSis plockar de som inte är alltför killiga ... Och jag har konstaterat att vi inte behöver köpa några nya kläder på ett bra tag till kidsen! Jo, vinterkläder till Nilsen, men annars är det smockfullt.
Jag fortsatte till hallgarderoben - röjde & rensade, organiserade om. Och nu sist har jag röjt och omorganiserat {kastat 'skärp' - men det vet inte kidsen om} i barnens garderob. Ooooh, livet känns lättare liksom! Nu bakas det ostpaj i ugnen och ett glas rött står och väntar. Mmmm ... söndag!

{ moster-barnvakt ... nästan monster-barnvakt ... hihihi }

[ autumn + wedding = fab ]

{ wedding .. love .. beautiful }

Igår gifte sig en av min systers bästa vänner. Och jag hade äran att göra hennes bröllopssmycken. {bilder kommer snart i littleu's smyckesskrin ... litet smakprov här ovan.} Jag hade dessutom äran att närvara {som en äkta wedding crasher, haha} eftersom jag var barnvakt åt lilla systerdotter Lisa. Både vid kyrkan & på festen. 
Och wow! Höstbröllop är ju fantabulous, så vackra! {den enda nedsidan - brrr ... det är kyligt ... }. Fru FralleBullen strålade av lycka när hon kom ut på kyrktrappan och hon var strålande vacker. Smyckena satt som ett smäck & gnistrade så där underbart vackert som bara äkta Swarovski kan göra.
Stort GRATTIS & LYCKA TILL till kära Fru & Herr FralleBulle!

Jag & Flisan hade det så bra tillsammans. Hon sov, skrek lite {då kom mamman och gav mat}, sov lite till, skrek lite {fick mat - igen}, lekte, sov & åt. Jag fick titt som tätt besök av de andra ammande mammorna i det så kallade barnrummet - så lite tjatter & skvaller efter något glas champagne {inte jag då - hmmm, jag körde - och passade barn}. Najst! Sedan var det dags för oss vanliga & dödliga att dra oss hemåt. Skönt att veta att Flisan trivs med sin moster {och gudmor}.

fredag 24 september 2010

[i like preppy]

{a love story - by GANT}

Jag vet inte om det är höstens mode som påverkat mig men jag gillar GANTs nya campagn av Michael Bastian jätte mycket. Så preppychicht & coolt.

Och titta på filmen för den är så smooth & fin. Sweet!
Jag blir dessutom super sugen på lite preppy klädsel. Blå jeans, läderskärp, ljusblå skjorta och färgglada strumpor.

[weekend coming up]

{ i love this clutch }

Wishing you the very best of weekends!

I'm spending it with my family.
Tomorrow Lisa & I will be hanging as I will be babysitting her when LittleSis & T are joining a wedding {the FralleBulleWedding ... you know, I made her jewels!}.

torsdag 23 september 2010

[a birds bag]

{ it's here! }

Min nya väska. 
Jippi så fin den är!
Många bra fack, lagom stor {även om jag tänkte mig en aning mindre}, helt ok pris och super härlig skinnfärg som kommer bli ännu finare nu i höst då jag använder väskan. 
Även en girlie-blus med fåglar och volanger fick följa med hem. Jag gillar den -även om den inte riktigt är jag. Jag gillar fåglarna och färgen - och att den funkar så bra tillsammans med mina Hunkey Dory byxor.

{ girlie + birds }

Här ska det kureras och så ska jag röja här hemma. Ha en fin dag!

tisdag 21 september 2010

[nu är det klippt]

{ smycken levererade till blivande Fru FralleBulle }

Igår var Fröken FralleBulle här och hämtade sina smycken. Jag tror minsann hon gillade dem. Vilken ära & glädje för mig! Fantabulous att någon väljer att bära mina littleu smycken på sitt bröllop! Jag kommer att lägga upp bilder på dem efter helgen!

Och idag har jag klippt mig. Jag trodde att jag klippte mig senast i april - men det visade sig att det var i januari. JANUARI! Men herre gud! Nu får jag ju ta och skärpa till mig! Undrar på att mitt hår var som tyggymmi! Hahaha ...
Jag tänkte först 'ge upp' på utväxten lite granna då jag är sååå sugen på 'en riktig frisyr'. Men frisör Sara övertalade mig att jag var fin och med lite extra Bvitamin så skulle det nog kunna reda till sig och växa på ... Hoppas! Så nu toppade jag det bara.


{ nu är det klippt }

Dags att hämta Storebror och sedan leka lite tillsammans. Sedan ska jag & Fina Fru Granne ut och ha det trevligt tillsammans. Vi ska gå på Matbaren {Grand} ikväll ... mmmmmm ....

Finfindag!

måndag 20 september 2010

{ inbakad fläta =  my best friend }

Jippi! Imorgon ska jag {äntligen} klippa mig!
Kan inte ens minnas när jag klippte mig senast, men det var typ i våras ... innan Mauritius resan i april tror jag.

Mitt hår är typiskt skandinaviskt, dvs ljust/sandré, tunt, många-många fina hårstrån med en yppa självfall. Därför är det viktigt att hitta en frisör som kan klippa den typen av hår. Och det mina kära vänner är det inte många frisörer som kan. Klipper man det för rakt av så blir det hack i håret. Klipper man det för slarvigt blir det slitet på en gång. En fin balansgång. Mitt hår blir som bäst efter typ 6 veckor. Sedan är det bra i kanske 3-4 veckor, sedan blir det 'skit' på en gång. Nu är mitt hår så slitet att det ser ut som om jag har tuggummi i det - för jämnan. Och så vill jag låta det växa ut, bli ett långt läckert hårsvall {som jag redan vet att jag INTE kommer att få - men jag kan ju drömma tills jag inser det även denna gång och klipper av det kort}. Därför kör jag extra mycket inpackning vid varje tvätt, låter leave-in balsam sitta i och så fort som 17 upp med håret i inbakade flätor.
TUR att just inbakade flätor i alla dess former är höstens & vårens trend!

[skäms på er!]


{ skäms på er som inte gillar OLIKA! }

Jag förstår att det finns rädsla för olika och att det finns okunskap och att det finns grupptryck bland ungdomar. MEN ändå - kom igen! Läs igenom vad SD vill och vad de har för värderingar {förklätt i en ny förpackning}. Vill ni verkligen att det är så Sverige ska styras?

Jag är stolt över att vara svensk men inte över er svenskar som har dessa trista värderingar. Shape up!

söndag 19 september 2010

[ensamma mamman & de vilda busarna]

{ härlig illustration! 
på tal om det har jag ju blivit tillfrågad att illustrera två barntavlor.
dags att ta tag i det nu kanske ... }
 ***


the weekend. 18 & 18 september 2010
Den här helgen drog Maken till Åland tillsammans med sina kollegor. Ja, han fick det att låta som om det var en businesstrip: "Jag & grabbarna behöver en weekend iväg och spela den årliga golfen och bonda liksom". Jamen tjenare-hej! Det är ju som om jag skulle åka till London och säga att jag inte ska shoppa nåt! Men jaja, jag förstår!

Jag & barnen har alltså haft en hel-helg tillsammans.
Vad hittar man på då? Och speciellt lätt blir det ju av att det hällregnar ute!
I lördags vaknade barnen vid 09:00. Härlig start på helgen!
Vi mös lite framför barntv innan vi pallrade oss ut till bilen och åkte till Mulle Mecks lekpark i Järvastaden. Helt makalöst cool lekpark. Allt är så finurligt och fint gjort! Barnen klättrade, hoppade, tryckte på varenda sak de kom åt och skrattade massvis. Så mycket att upptäcka, så mycket att se! Vi åkte hem och åt lunch {tackar vet jag rester!}. Busen vilade och sedan var det dags för lördagsmys. I hällregn tågade vi mot ICA för att handla lördagsmums och sedan gick vi hem och kollade {under varsin filt i indiantältet} på Madagaskar 2. Ääälskar de där filmerna! Godis är gott! Kvällen blev ett enda långt lördagsmyyyyyyyys!

Idag {söndag} tog vi sovmorgon igen! Aaaah! LOVELY!
Vi åt frukost och kollade tv och upptäckte ganska snart att ooooups - ska vi hinna göra något idag så gäller det att komma ut nu! Vi sprang mot Vasaparken och lekte järnet i ett par timmar. Vi hann inom Åhlens för att handla glitter-nagellack till Nilsen och mud-grönt till mig. Kom hem med Chanels muddiga färg istället. Nu har vi ätit varm-korvs-lunch och vilar. Vi saknar pappan och längtar tills han kommer hem ikväll. Funderar på om jag ska börja röja lite i vår garderober. Skulle behövas en rensning och lite uppiffning i dem. Men jag drar mig ... kanske imorgon ... mmm ...

[spontant = we heart]

{ underbar moodboard }

fredagen den 17 september 2010
Som varje fredag hade vi en hemma-dag. Barnen är trötta efter veckans alla akriviteter och vill sova ut. Nilsen kom upptrippandes klockan 09:00. Busen och jag hade då varit vakna en halv-timma. Vi tog det lugnt hela förmiddagen. Barnen lekte på sitt rum. Mamman smyckade. Sedan målade de vattenfärger - mamman torkade & torkade färg överallt. Vi behövde lite luft & mat så vi gick runt hörnan och åt amerikanske pannkakor med färska bär & lönnsirap. Mums!

Dags för Busen att sova. Nilsen spelade spel på datorn - shit vad kreativa de där spelen är som finns på de diverse barnkanalers hemsidor. Vi hjärtar BBC Cbeebies & SVT's Bolibompa siterna här hemma. Nilseb lär sig otroligt mycket engelska av BBCs fina spel. Väldigt pedagogiska och fina spel. Även Nickelodeons site är bra - kanske inte lika pedagogisk, men kul spel. Jag passade på att 'smycka' och städa undan lite. När Busen vaknar så bestämde vi oss för att göra hallon-, blåbär- och jordgubbssmoothie. Mums! Och just som vi mixat till den knackade det på dörren. Fru Granne & co ville komma in på lite lek. Vi bjöd dem på vår smaskiga smoothie och sedan gick vi till lekparken och lekte av oss en stund. Middagsplaner kom upp på tapeten och vi enades om att det vore väldigt trevligt att äta tillsammans och kanske på Döden i Grytan. Oh yes! Vad najst! Bord bokades och hela familjen Granne och vi hade en super trevligt kväll på Döden! Kvällen avslutades uppe hos dem med ett glas rött, innan det var dags att knyta oss {och de barn som var vakna}. Vi konstaterade att vi alla älskar spontana kvällar som denna. De blir oftast de allra trevligaste!

[glöm inte att rösta]

Ni glömmer väl inte att RÖSTA idag!!! Viktigt i den demokrati vi lever i - en självklarhet tycker jag! Håll tummarna för att rätt block vinner!

fredag 17 september 2010

[baglady]

{ älskar skinnfärgade väskor }

Gissa var denna godbiten kommer ifrån ...
Ett riktigt fynd. Och visst är den härlig!

Psst ... glömde skriva; jag köpte den .... jiiihaa!
MIN nya höstväska!

onsdag 15 september 2010

[kvällsskiftet]

{ just nu i tv soffan }

Barnen sover och jag hoppar på nästa jobb.Världens roligaste jobb!
Pärla, pärla, pärla ...

[öppna munnen]

{ cool bild från Anthro - me like the dress }


Igår var Nilsen hos tandläkaren. Pirrigt & spännande!
Men ooooh så duktig han var! Han gick in utan knussel, satte sig i stolen och öppnade munnen - utan att tandläkaren ens bad om det. Han fick t o m stänga den igen för hon skulle förklara vad hon skulle göra. Fin-fina tänder och inga hål! HURRA!

Idag ska jag sätta igång med de bröllopssmycken jag ska göra. Jag har tillbringat de senaste 2 dagarna med att leta efter huvudfärgen {orange} på swarowvski-pärlor - suck! Men nu kanske, kanske det löser sig och har jag tur så finns de i min postlåda imorgon. Men lite förarbete kan jag göra under tiden. Spännande! Eller hur Fröken FralleBulle ...

Och på morgonen tog jag och maken vårt samhällsansvar {i ösregnet} och gick för att förtidsrösta på statsbiblioteket. Det känns riktigt bra att ha det ur världen och jag hoppas att alla i Sverige tar sitt ansvar och röstar RÄTT {ja.}!

What else? Puuuuh! Jag är fortfarande på G med att rota fram allt gammalt sedan datorn crashade och så fort allt är på sin plats igen så kommer jag lägga upp utlottningen. Ska hitta ett bra bildredigeringsprogram också. Det jag använde tidigare blev mycket sämre i den här nyare versionen jag har fått nu efetr crashen. Inte bra.

... och så är jag sugen på förrändring. STOR förrändring. Vet bara inte vad. Men jag är trött på alla hemskt trötta, ovänliga & sura pissmyror i Swiiiden!

måndag 13 september 2010

[jag hjärta silver]

{ vad som gömmer sig i påsen ? }

Idag har jag varit på inköpsresa till little.u jewelbox - ända upp till söder. Och oj vilken inköp det blev. Silver, silver, silver - äkta silver. And I love it! Vackra kedjor, lås och örhängen.
Nu j**ar i havet ska här arbetas. Nu ska jag bara hitta en bra grossit för inköpen av halvädelstenar, kristaller och pärlor också.
Sedan kanske jag kan börja tjäna pengar på mina smycken också ...
Det gör jag nämligen inte idag då materialet är för dyrt för att lämna utrymme för en vinst. Och min arbetstid är inte ens inräknad då. Men kul har jag! Och fina blir smyckena. Och glada blir kunderna {hoppas jag}. Så bara plus!

Jag ska beställa en namnstämpel för mina silverbrickor - så nu måste jag bestämma vad mitt företag ska heta. Vad säger ni? Tycker ni little.u jewelbox är bra? Eller har ni kanske några bättre förslag?

lördag 11 september 2010




{ tjingeling - sitter och leker med vår webcam ... haha!
finns massor att göra på datorn sedan den kom tillbaka från reperationen.
De bytte ut hårddisken så allt ska tillbaka på rätt plats igen.
Ganska mycket trixande. }

Ikväll blir det fin middag - tacos. Hahaha!
Maken är på konferens hela dagen. Ikväll ska de sedan ha fest med temat "Dressed for Success". Jag tror min käre Make missuppfattade temat då han igår gick iväg till Rose & Born och shoppade loss på både det ena och det andra. Rose & Born's citerar Mark Twain på sin hemsida: “Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society”. Jaha ja!
Ja, så nu undrar jag vad det temat på kvällens fest innebär? Spännande att se hur man klär sig för success! Jag, barnen och momo har spenderat hela förmiddagen down-town. Barnens höjdpunkt är så klart leksaksaffären. Jag letade sidenscarfs till Maken - men utan framgång. Istället hittade jag en fab klänning åt mig själv. Jamen så tråkigt då! Nu ska jag bara hitta de rätta tightsen att ha till! Sedan kommer bild!
Jag undrar om ni har tips på snygga och väsittande tights {alltså med fot - ingen idé att ni försöker sälja på mig leggings! Not my teacup!}

Nu har vi vilat en stund hemma. Ätit god jordgubbskräm {full av c-vitamin står det på paketet - hahaha! Sockret då?} till mellis och ska vi strax bege oss ut för att handla lördagsgodis och annat smaskens inför kvällens lördagsmys. LittleSis vän Fröken FralleBullen {som snart blir Fru FralleBulle} kommer också eftersom hennes blivande man är på sin svensexa. Ooooh! Tänk för 6 år sedan ... vår svensexa och möhippa. Härliga minnen! Underbara minnen! Jag har fått den stora äran att få göra Fröken FralleBulles bröllopssmycken. Så kika in på littleu's hemsida de kommande dagarna så kanske ni får se lite nyheter.

Mys, mys, mys på en lördag!

fredag 10 september 2010

[happy friday]

*
{ happy happy friday dear friends }

Åh så skönt med helg!
Jag älskar helgerna. Slippa den tråkiga vardagen. Soffpotata framför tv:n; slänga sig ut på diverse roliga saker tillsammans - allihop.
Denna helgen är vi minus en plus en.
Japp.
Maken ska på konferens & momo kom hit igår med tåget.
Mycket kul som står på agendan med andra ord.

We wish you all a VERY HAPPY WEEKEND!

onsdag 8 september 2010

[busens stora firande]

{ nyinflyttad ! }

Oj vilket firande vi har haft idag!
Busen blev firad ordentligt idag på morgonen av oss i familjen. Sång & paket i massor. Storebro var väldigt hjälpsam med att öppna paketen och Busen tjöt av glädje och klappade händernaav stor glädje över alla fina saker han fick. Vilken lycka att se sin lilla två åring fira sin dag! Han älskade det!

Vi var sedan med på dagis-samlingen idag. Busen blev firad av sina kommande dagis-kompisar och sin stolta {men ack så avundsjuka - inte lätt att inte vara den i strålkastarljuset.} storebror. Väldigt mysigt! Jag och Busen sa hej efter lite lek ute på gården och gick sedan hem för att fixa ett par saker. Det var strålande solsken så vi bestämde oss för att ta en prommenad ner till stan. Vi gick till Party-affären och köpte saker till hej-då-påsarna & spidermantallrikar {Busens eget val!}. Ner på Hötorget där vi köpte diverse mums till föräldrarna - italienska plock & ett par flaskor bubbel. Som min väninna Maraya sa: I Danmark firar man även föräldrarna till att ens barn fyller år: Så ... skumpa it is!

{ monster tårtan - eller kanske snarare filurer }

Busen vilar och jag röjer i köket. Fixar Monster-Tårtan! Hahaha! Filurerna som tittar upp ur tårtan skulle föreställa monster - kanske inte såg ut som monster, men shit vad kul den ser ut! Som små filurer som sticker upp ur tårtan. Hahahaha! Japp, Rex { the dino } ser lite sugen ut på den i bakgrunden ...

Vi hämtade hem Storebror och sedan kunde partyt börja. Fru Tandläkare med F & F, Fru R med bästis-Axel och Fru Granne med Prinsessan Maya och LillNoah kom. Även Maken kom hem tidigt för att vara med och fira. Och det blev en härlig eftermiddag ute på gården i strålande solsken med tårta, paket i massor, chit-chat för mammorna, skumpa, italiensk plockmat och massa lek. Och gå-hem-påsarna blev en hit!

Busen säger:
- Tack snälla Famo för nyckelpigan och den roliga boken!
- Tack snälla GammelEva för pengarna som kom på posten!
- Tack snälla Maya & Noah för den coola drakmössan! Grrrrrr ... !
- Tack snälla Lisa & Moster för den stooooooooa takton! Och för badkritorna! Och tack till momo & mofa också!
- Tack snälla Nilsen för den fina Röda bilen, paraplyet, Dinosarien Rex och brandkårsgaraget!
- Tack snälla Axel för den coola Bob-tishan!
- Tack snälla F & F för min fina blå mössa och badfisken!

Nu sover Busen och hans storebror sött. Mycket nöjda kids!
Maken är mindre nöjd - måste jobba hela kvällen.
Jag softar framför strunt på tv:n. Mmmm ...

Imorgon kommer momo!

[2]

{ sommar busen }

grattis vårt lilla hjärta !
två år idag.
hipp hipp hurra.

tisdag 7 september 2010

[tjiiiihoooo]

... nu drar jag och kidsen ut och hämtar min Vaio. Nyservad och med ny hårddisk {men med allt det gamla på den - hoppas jag!}.

Håll i hatten så kommer det att komma inspirerande inlägg på rad. Och utlottning kan läggas ut!

måndag 6 september 2010

[myspys-i-stugan-helg]

{ bara att konstatera - hösten är här }

Åh vilken underbar helg vi har haft!
Viåkte uut till stugan i lördags morse, eftersom Maken haft en riktigt tuff vecka pga rådande situation på finansmarknaden. Veckan avslutades dessutom med en konferens för hans del.

Jag och killarna hade en fartfylld fredag. Det började med lek med kompis-H {kaffe för mammorna i köket} och sedan lunch med dem på deras 'Fabrik'. Sedan lite till lek här hemma. LittleSis följde med in och jag slängde ihop en kaka inför eftermiddagens besök. Vi hann gå och handla och sedan knackade det på dörren. Utanför står Fru T {från hemstaden i småland} & Fru Norska {influgen från Norge}. Vi tre var, tillsammans med ca 10-15 andra svenska/norska aupair-flickor, i San Diego tillsammans. Senast jag träffade Fru Norska var väl för en så där 20 år sedan. Fina, fina Fru Norska: SÅ mycket kul vi hade tillsammans 'over-there'. Oh my! Nu satt vi här alla 3 och babblade ikapp om allt. Så trevligt! Tack Fru T som tog initiativet! Vi ses & hörs snart igen, eller hur! { ... och Fru T ser nu till att joina FB, så ja!}.

Under tiden vi satt där och babblade så öronen fladdrade så kom Maken hem och lekte med kidsen. Och under tiden ringde LittleSis som bjöd in oss på helstek till middag. OH ja tack! Och det var så trevligt {och skönt} att bli bjuden på middag hos er, LittleSis & T!

Ut till ön tidigt på lördagen. Brrr, riktigt kallt, men klar och fin luft. Vi tog en lång svamp-letar-prommenad i reservatet och vi hittade fina Karl-Johan & kantareller. Vilken lycka! Allra störst är lyckan av att gå hand-i-hand med sin snart 5-årige son, som tagit på sig svampögonen, och som fullkomligt älskar att leta svamp. Vi lagade en god egen-påhittad Delizie, drack ett glas riktigt gott rött därtill och firade ordentligt att vi varit gifta i 6 år. Puss Maken!
Sedan somnade barnen, sedan somnade maken {Mr Romatic} och jag blev själv kvar framför en rå-läskig brittisk kriminalare!

Igår steg vi upp, packade picnic korgen och letade fram flytvästarna och åkte ut i skärgården med båten. Ljuvligt! Verkligen balsam för själen. Svenska skärgården är bara helt otroligt underbart fantastiskt! Där satt vi på en liten, liten ö, på en klippa precis vid havet och fikade. Gick på en kort upptäcksfärd runt ön innan vi åkte hem. SWEET!

Nilsen och jag kokade äppelmos på svenska äpplen igår. Mums! "Nilsens Äppelmos" står det på burken. Det är fantastiskt kul att Nilsen gillar att laga mat och att hjälpa till i köket så mycket som han gör. Han säger att han är mäster-kocken!

Nu är vi åter i stan. Och det är defakto HÖST! Fick dra på mig stövlarna idag. Riktigt depressing. Vi har spenderat förmiddagen down-town för att hitta presenter till vår lille Buse som snart fyller 2 {på onsdag}. Hittade den här {modell stor & kan prata - svara t o m dig när du pratar med honom : i love } och kunde inte motså! Våra barn bortskämda - naaaaaaa!
{ till busen på onsdag }

lördag 4 september 2010

{ love is in the air }


{ vår bröllopsinbjudan }



{ vi - för 6 år sedan ... }

Och jag älskar dig fortfarande precis lika mycket - om inte mer!
Du är mitt hjärta

Den som är trygg törs bli buren!

[little ironman]

{ little ironman }

I AM IRONMAN!
STARCOMMANDOR GET YOUR FORCES ...
{så låter hjälmen när man har den på sig}

Hjälmen är nästan större än hela Busen - men han älskar den och har haft den på sig sedan han var dryga året. Tillsammans med Ben Ten klockan {som skjuter strålar och låter 'swosch'} är han en äkta SUPERHERO! Eller hur?

fredag 3 september 2010

[kram]


{ kram denna fredag }

Oj vilken vecka det varit!
Vår familj behöver definitivt helg nu. Maken har jobbar ars**t av sig och jag och barnen har sprungit på i vardagen.

Igår var jag & Busen och firade fina Fru R. Jaá - fast jag hade så klart glömt bort att det var hennes födelsedag. Men jag fick god fika och massa mys ändå. GrattisKram till dig fina vän!
{ ... och till fina Fröken London som också fyllde igår. Men dig kom jag i alla fall ihåg!}

Och resan är nu bokad. HURRA!
Sorry KalasLotta - men det blir sol & bad. Känner att vår svenska sommar fick ett väldigt snabbt avslut och om 'vi ska klara' hela den här hösten - med operation och allt - så MÅSTE jag ha sol och värme. Salta bad & dopp i poolen, tid tillsammans alla fyra. Lugnt och stilla. Men vi kommer ta en långweekend snart till er. LOVAR! Eller så  kommer vi hela högen till våren kanske?

Nu ska vi ut på misson. Nilsens hår behöver klippas. Foton ska tas om ett par veckor och då måste ju mr handsome var nyklippt. Ska eventuellt till biblioteket och låna lite nya böcker också.

HaPpY fRiDay!

onsdag 1 september 2010

{ vacker klocka }

Nilsen önskar sig {just nu} mest av allt en riktig klocka - en sån som pappa har {som lyser i mörkret}. Han kan inte för sitt liv förstå varför han inte får låna pappas klocka {... well ... }. Han tycker det är superspännande att lära sig klockan. Att ha en 'tid att passa'. Jamen, det vore ju toppen om han lärde sig det med tanke på hur hans mamma är en tidsoptimist. Det är som om jag alltid "vill" kolla försent - som om jag "måste" det. Not good!

Nu ska jag lära mig lite om beadings. Gammeldags beading. Om det blir nå´t att ha så får ni se det en vacker dag.

Och:
Håll utkik!
Idag eller imorgon tänkte jag dra igång en utlottning av ett smycke igen. Vad skulle ni vilja att jag lotta ut? Halsband, örhängen, armband? Önska på ni så kanske er önskan går i uppfyllelse ... who knows?!

Jag håller på att boka resa dessutom. Tror nog kanske det blir en sol & bad nu. Så kallt & brrr ... Kanske hit:

{ abama }