måndag 6 september 2010

[myspys-i-stugan-helg]

{ bara att konstatera - hösten är här }

Åh vilken underbar helg vi har haft!
Viåkte uut till stugan i lördags morse, eftersom Maken haft en riktigt tuff vecka pga rådande situation på finansmarknaden. Veckan avslutades dessutom med en konferens för hans del.

Jag och killarna hade en fartfylld fredag. Det började med lek med kompis-H {kaffe för mammorna i köket} och sedan lunch med dem på deras 'Fabrik'. Sedan lite till lek här hemma. LittleSis följde med in och jag slängde ihop en kaka inför eftermiddagens besök. Vi hann gå och handla och sedan knackade det på dörren. Utanför står Fru T {från hemstaden i småland} & Fru Norska {influgen från Norge}. Vi tre var, tillsammans med ca 10-15 andra svenska/norska aupair-flickor, i San Diego tillsammans. Senast jag träffade Fru Norska var väl för en så där 20 år sedan. Fina, fina Fru Norska: SÅ mycket kul vi hade tillsammans 'over-there'. Oh my! Nu satt vi här alla 3 och babblade ikapp om allt. Så trevligt! Tack Fru T som tog initiativet! Vi ses & hörs snart igen, eller hur! { ... och Fru T ser nu till att joina FB, så ja!}.

Under tiden vi satt där och babblade så öronen fladdrade så kom Maken hem och lekte med kidsen. Och under tiden ringde LittleSis som bjöd in oss på helstek till middag. OH ja tack! Och det var så trevligt {och skönt} att bli bjuden på middag hos er, LittleSis & T!

Ut till ön tidigt på lördagen. Brrr, riktigt kallt, men klar och fin luft. Vi tog en lång svamp-letar-prommenad i reservatet och vi hittade fina Karl-Johan & kantareller. Vilken lycka! Allra störst är lyckan av att gå hand-i-hand med sin snart 5-årige son, som tagit på sig svampögonen, och som fullkomligt älskar att leta svamp. Vi lagade en god egen-påhittad Delizie, drack ett glas riktigt gott rött därtill och firade ordentligt att vi varit gifta i 6 år. Puss Maken!
Sedan somnade barnen, sedan somnade maken {Mr Romatic} och jag blev själv kvar framför en rå-läskig brittisk kriminalare!

Igår steg vi upp, packade picnic korgen och letade fram flytvästarna och åkte ut i skärgården med båten. Ljuvligt! Verkligen balsam för själen. Svenska skärgården är bara helt otroligt underbart fantastiskt! Där satt vi på en liten, liten ö, på en klippa precis vid havet och fikade. Gick på en kort upptäcksfärd runt ön innan vi åkte hem. SWEET!

Nilsen och jag kokade äppelmos på svenska äpplen igår. Mums! "Nilsens Äppelmos" står det på burken. Det är fantastiskt kul att Nilsen gillar att laga mat och att hjälpa till i köket så mycket som han gör. Han säger att han är mäster-kocken!

Nu är vi åter i stan. Och det är defakto HÖST! Fick dra på mig stövlarna idag. Riktigt depressing. Vi har spenderat förmiddagen down-town för att hitta presenter till vår lille Buse som snart fyller 2 {på onsdag}. Hittade den här {modell stor & kan prata - svara t o m dig när du pratar med honom : i love } och kunde inte motså! Våra barn bortskämda - naaaaaaa!
{ till busen på onsdag }

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar