tisdag 31 augusti 2010

[om de inte var slut ... ]

{ Sequin harem pant - JCrew - $650 }

... hade jag slagit till på studs på de här ofantligt coola braxorna!
Men hey, när skulle jag ha dem på mig?
Och matchat med vad?

[öra-näsa-hals]

{ last day of August - last day of summer? please: no!  }

Jaha. Så var det bestämt.
Mina halsmandlar lever inte så länge till ...
Om nå´n månad ska de bort.
Oooh så läskigt med narkos & operation {helt skakig av nervositet idag}
Men oooh så najst att slippa fler otäcka halsflussar {hoppas jag i alla fall}.

måndag 30 augusti 2010

[me like]

{ båda från j crew }

ja tack!
yes please!
{ nils nya BLINKANDE skor }

Igår bestod dagen av:
- inköp till dagis {kooperativ så vi måste handla maten 2 gånger per termin - smidigt }.
- inköp till oss själva {underbart med kyl/frys proppade av mat}.

.. och skoinköp till Nilsen. Han behövde nya Goretex skor och nya gympa dojjor. Vi kom hem med 3 par skor = Nilsen mycket nöjd. Kolla bara in Puma dojsen som hans pappa tyckte han skulle ha!

Sedan lagade Maken & Nilsen en riktigt god Chicken Curry och vi mös söndag.

[otrevliga grannar]

Lördag:


Började i katastrof. En av våra grannar envisas med att inte koppla sin lilla hund. Och vid 3 tillfällen har jag, trevligt bett henne ha hunden kopplad då den springer mot barnen och hoppar mot dem. Nilsen är LIVRÄDD för hundar och det spelar ingen roll hur många gånger hon säger: "Han är inte farlig. Han gör inget!" Jo, han hoppar upp och jagar mina barn! Anyway. Denna lördags morgon ska Nilsen, själv, gå upp och posta ett brev till LittleSis {hans moster}. Plötsligt hör jag honom skrika "Hjälp mamma!" och springer gråtandes ner för trappan. Hunden kommer farande efter honom, hoppandes {okopplad med grannen flera trappor upp} varpå Nils snubblar i trappan och trillar de 4 sista trappstegen och slår i huvudet i det hårda stengolvet. Tack och lov slog han inte ut några tänder, det blev bara en blå bula i pannan.

Varpå jag blir så klart livrädd och skriker att hon får ta tag i sin hund. Hon ber mig då att inte vara så otrevlig! "Hunden gör ju inget!" ... MEN eeh, han jagade min son ner för trapporna! Hon ber mig än en gång att inte vara så otrevlig.

Då blev jag kanske en aning otrevlig och ber henne än en gång ha hunden kopplad och respektera att vissa människor är rädda för hundar och att hunden bör vara kopplad utanför hennes lägenhet. Jag ber henne om ursäkt om jag brusat upp men förklarar att jag blev orolig för Nils som nu har en stor bula i pannan och storgråter inne hos sin pappa. Hon "ber mig hålla käften för h#¤%"#" och går därifrån med hunden fortfarande okopplad! Ingen ursäkt över att hennes okopplade hund faktiskt jagat min son ner för trapporna och som föll och slog i sitt huvud i stengolvet.
 
Mmm ... trevlig granne!
Nu är Nilsen ännu mer rädd för hundar. Kul!
 
 
{ på färjan mot gröna lund - stockholm är vackert! }
 
På eftermiddagen drog jag & Nilsen i förväg mot Gröna Lund. Vi skulle nämligen åka färjan över {"Men mamma, man gör det ... momo & mofa gjorde det med mig sist!"}. Busen och Maken kom med bilen så fort lillbusen vaknat. Och oooh vad trevligt vi hade! Åkte massor med karuseller och trängdes med alla andra miljader människor som också tyckte att det var en toppen idé att åka till Gröna Lund just idag. Men vi åkte alla barnkaruseller masvis med gånger. Lovely! Kidsen älskar det!
 
Hem och så på med partystassen. Jag skulle träffa Fröken London, som är hemma från London denna helgen, med ett gäng trevliga gals för middag på Kungsholmen 21:00. Innan dess hann vi med en drink på Sommar Grill. Brrr .. så kallt. Inte som det ska vara i augusti!! Efter en god middag med trevliga samtalsämnen bar det av mot Lokal för en drink ... Vilken trevlig kväll! Det är så kul att gå ut, klä upp sig och träffa fina vänner!
 
Barnen & maken lekte för fullt hemma och var också nöjda med sitt lördagsmys. Älskade familj!

[no more tutte]


Oooh ... nu har det varit full rulle här på hemmaplan vad det gäller aktiviteter. Holy Moly!

I fredags:
- In med ungarna i bilen, ut till Solna för att lämna in datorn som crashat {suck.}
- Hem & Fattiga Riddare till lunch {mmm, jag vet - bra lunch.}
- Barnen vilade lite {göra smycken}

{ på väg mot skansen med uttarna i påse }

... då  kommer Nilsen och säger:
"Mamma, jag tror vi ska till Skansen och lämna mina tuttar till kattungarna! Idag!"
Va? Jag höll på att trilla av stolen. {och ja, jag vet, han borde slutat med den för LÄNGE sedan! men han har verkligen inte varit med på det själv och då kände vi att det kommer bli svårt - klart vi hade kunnat tvinga honom.}

Så vi åkte till Skansen. Med nya Spårvagnen, vilket var väääldigt spännande!
Nils går fram och lämnar sina tuttar och 'that's it'. Väldigt nöjd kille! Och Busen han var allra nöjdast. "Woooohooo! Mamma, giiiis! Woooohooo! Mamma, pippi! Wooohooo! Mamma, kat!" Vår lilla djurälskare!

{ bild bevis }

Hemma väntade maken med ett Wii-spel åt Nilsen.
Japp! Det hade vi lovat honom - som en liten morot.
Lyckan var stor!
Men oj vilken ledsen kille det var vid sängdags. Han var hysteriskt ledsen. Och hela natten var jobbig. Plutten! "... buhuhuhu ... vill ha min tutte!" Vilket beroende för honom - som bara bryts så där.

Men han grejade det!
Duktiga Nilsen!

fredag 27 augusti 2010

[friday - i'm in love ...]


{ välkommen till stockholm söta Fröken London.
är super peppad inför att ses imorgon.
tjooohoo! }


Looking forward to weekend!
Have a great one ...

torsdag 26 augusti 2010

[crash]

{ söt ! }

Om ni undrar varför det är tomt med nya inlägg på bloggen beror det på att min Vaio crashade igår.
Japp - som i big-time-CRASH!
Buhuuuu ...
Efter många samtal till support, besök i Sony-butiken {visade sig att alla är d%&#"¤k-heads!} ska jag nu få åka ut till Sony Center och lämna in den för att se om det går att rädda det som räddas kan innan den nollställs, eller allra värst - körs på tippen {efter ett år!}!

Så länge kan ni spana in vad fina kalasLotta lagt upp på sin blogg om little.u ... {hoppas att det kommer väl till användning ... }

Nu ska jag försöka leta resa på min iPhone ... hahaha! Lätt på den stora skärmen! Och äta en mörk-chokladbit med havssalt. Som tröst!

tisdag 24 augusti 2010

[små indianer]

{ här bor lilla haiiwata }

Igår slog jag till på det här fina indiantältet i naturvit canvasväv och bambupinnar.
Finns på Granit och just nu till nedsatt pris.
I love it - och gissa om pojkarna gillar det.
Passar fin fint till alla djurhuvuden som vi har uppsatta på väggen ...

måndag 23 augusti 2010

[busiga barn]

{ hjärta }

Efter en morgon kaffe med Fru Granne så vandrade jag & Busen bort mot barnskobutiken för att hitta stövlar åt Nilsen. Han har växt ur alla sina 100 par gummistövlar han haft {ja, jag är bestatt av gummistövlar - vet inte varför? Kanske barnasinnet jag har kvar}. Väl där konstaterar vi att de endast säljer Tretorn. Jag hade önskat att det fanns några till att välja på då jag tycker Tretorn är ganska vida och klumpiga. Men otroligt hållbara. Syns knappt att Nilsens stövlar är använda nu när Busen tar över.

Well. Medan jag står där och inser att alla {jaá, jag menar seriöst ALLA} höstskor är så gott som slutsålda redan hör jag Busen skrika: "Dumma!" Sedan puttar han den lilla killen, som också leker på den fina leksaksbåten, och så hör jag ett "sprutt-ljud" mot honom {ni vet med tungan ....}.
BUSEN! Lill-killen bara tittar oförstående {Torkel = oförstört 1:a barn}.
* Jag blir arg - hans mamma blir så orolig.
* Jag säger argt & bestämt att Busen måste säga förlåt varpå Busen kastar sig storgråtandes på golvet {såklart! men mest arg över att bli tillsagt och för att han inte får vara själv på leksakasbåten!}. Hans mamma lyfter upp sin Torkel och kramar och tröstar {fast han inte ens gråter - tycker mest att Busen är kul}.
* Jag blir ännu mer arg & bestämd : SÄG FÖRLÅT! Hon säger att det gör inget. Det är bra nu.
* Jag: Mäh! Näe! Verkligen inte. Busen måste säga förlåt! Hon skäms och säger än en gång att det är ok. Hon: Låt det vara.Torkel har glömt allt nu.
Jag: Jaha, men hur tror du det blir då nästa gång. Näe, säg förlåt Busen. Hon: ler bara och tycker nog jag är en riktig pain-in-the-a-mum.
* Tillslut - efter 15 minuter - säger Busen "f'låt!".
BRA! Så är alla glada igen. { ... och jag svettig} Torkel har fått värsta upplevelsen och är gladast av oss alla.

Mmmmm - vardag!

[ljuvlig sensommar helg]

{ nå´t för mig att tänka på ... }


I torsdags pallrade jag oss iväg till Närakuten så nu är en remiss på gång för min del {öra, näsa, hals}. Nu ska de där halsfluss-mandlarna bli kontrollerade minsann! Basta! Inom banken {firmatecknare för dagis som man är}. Vi hann hem lagom till en fin-fin pannkaks-lunch. Vila och så ett besök på dagis {lämna handkassan} och så vidare till vår gård för lek med lilla Maya & Noah med Fru Granne. Very najs!

I fredags tog vi sovmorgon och softade som de riktiga soff-potatisar som vi är, jag & mina söner. Sedan var vi tvugna att ta oss ut. Mot lekparken {mamma en kaffe att ta med först}. Leka, leka, leka och så hem och så erbjuder sig fina Fru Granne att handla med sig lunch och göra oss sällskap dessutom. Trevligt! Vila, vila och så packa, packa och Maken kom hem från golfbanan {BroHof, jo jag tackar jag}. Ut mot stugan och aaaaaah. Ljuvligt!

I lördags var vi lite sega och Maken var en riktig sur-gubbe. Herre gud! Vi traskade ut i svampskogen med buller & bång och hittade 'så klart' kantareller. Vi tog även en prommenad ut till klipporna - och oooh vilken balsam för själen {tror till och med att Maken lyste upp där för en stund}. Lunch hemma och så lite vila för Busen. Vi andra tog en Nespresso med Grannarna. Diskuterade servitut & bryggor och andra trevligheter. Sur-Gubben övertalades och vi tackade ja till att ta båten till Blidö för en middag med Herr Kollega och Fröken Jurist och Söt-Sally. Precis när vi gick på båten kom regnet, ösregnet! Men på med kapellet och wroom-wroom över havet. Ett glas vitt i deras båt och så en trevlig middag. Hemfärden var så vacker, havet låg som spegel och himlen alldeles rosa. Natta barnen och så en film på tv:n. Maken liten mindre surig! Mmmmm ....

Söndagen spenderade vi i trädgården. Cab:en skulle sättas in i garaget, gräsmattan klippas, saker organiseras och växter ansas. Lunch & lite vila och så inte till stan. Preppa inför den kommande vardagen. {usch - fula ordet: VARDAG!} Well. Nu är den här! Me DO NOT like at all ...
Scheissenwurst säger jag bara!
SCHEISSNBANANEN VARDAG!

So, wish me luck! För jag måste ju leva med den ... som alla andra!

{ i (hjärta) sommaren }

torsdag 19 augusti 2010

[lila & guld]

{ lånad av mamma }

Kolla in ringen som jag fått låna av min fina mamma.
Älskar den!
Guld & Lila
Så himla fint tillsammans!

[detta har hänt !]

I småland hos momo & mofa  har vi hunnit med en massa kul.
Jag sammanfattar det i de allra roligaste aktiviteterna.

Besök hos min morfar & i 'stugan' {där jag är uppväxt om somrarna}
När vi körde ner så tog vi vägen inom min fina morfar Kjell. Han bor nu på ett hem {efter den fruktansvärda stroken som förstörde allt förra sommaren}. Han har det bra där, men oj vad det är beklämmande att se sin pigga morfar sittandes i rullstol och förlamad i ena kroppshalvan. Han som borde fått leva på i svampskogen och vid sin fiskepöl. Ibland är livet inte så rättvist. Det var så mysigt att sitta ner med honom och bara snacka - som förr. Älskar dig fina morfar Kjell!
Vi hann även med ett stopp inom 'stugan' i G-torp. Där har jag tillbringat varenda sommar sedan jag var bebis och har många fina minnen därifrån. Nu ska farmor och farfar sälja den, pga åldern, så jag ville in och bara få en sista stug-dos och minnas. Vi kommer sakna 'stugan'.

{ sommarstugan - där jag växte upp om somrarna ... kolla in sjön. så vackert! idyll . }

Gammel-eva & Rolf  {min farmor & farfar}
... var på besök under lördagen och lekte med barnen. De var riktigt poppis då de hade med sig en hel påse fylld till bredden med dumlekolor & dumleklubbor. För att vara 83 och 86 är de mirakulöst pigga. Och de älskar sina barnbarnsbarn. Idag är de t ex på en heldags-utflykt på Göta Kanal. Och så håller de på att sälja sin älskade sommarstuga {den vi körde inom i fredags} - det är tungt för dem. Men så fortgår livet ....Vi håller tummarna hårt för att den blir såld NU.

Kräftskiva
På lördagen var vi alla samlade i småland {littlesis, T, Flisan, momo, mofa, maken, nilsen, busen & jag} så då passade vi på att ha kräftskiva med hemkokta småländska kräftor, västerbottenostpaj, bässa & bubbel. Riktigt mumsigt och trevligt. Barnen passade på att leka i delfinpoolen. Det var soligt och varmt och härligt.

Äventyrsbadet
Varje gång vi åker ner till momo och mofa så MÅSTE vi ner och bada på deras fantastiska äventyrsbad. Vi älskar det alla, men allra mest Nilsen & Busen - såklart! Nilsen badar, dyker och sprattlar i vattnet - men vill INTE åka den roliga vattenrutschkanan som går som en sprial ner i poolen {kan bero på att han en gång åkte den med sin pappa - efter mycket övertalande - och det råkade då gå för fort då makens braxor var väldigt hala, haha}. Men så denna gången hände det: "Mamma, jag ska åka vattenrutschkanan nu!" Jaha, tänkte jag och gick med honom upp - säker på att han skulle vända väl där uppe. Men nähä. Han satte sig, sa hej & hå och så swischade han ner. Han hade bestämt sig - nu eller aldrig! Första gången satt han upp och det gick lagom fort. Andra gången tippade han runt och hamnade med huvudet först, på magen. "Ohnooooo!", stod jag och tänkte, "nu är det kört!". Han kom ner och skrattade så han höll på att kikna. Sedan åkte han gång på gång på gång på gång och ville inte sluta.
Busen badade på med momo i poolen. Upptäckte och simmade på händerna medfötterna sprattlandes bakom sig. Så tuff, så modig.
Vi fick åka dit en gång till och bada. Jippi, lycka att se sin 'lilla' grabb vara så genomlycklig och stolt över sig själv och bara bubbla av äkta glädje över att det är så fantabulous roligt! Älskade lilla Nilsen.

{ simmaren }

Ny rygga
Hittills har Nilsen använt sin lilla mini-kånken i turquise färg. Den har blivit sådär lagom skitig. Men är nu i minsta laget. Eftersom det var småstads-dagarna så hade de utförsäljning av diverse saker i olika tält och Nilsen mamma hittade en svart och riktigt cool rygga - med dödskallar på. Lagom stor är den. Den kånkas det omkring på hela tiden nu, med alla möjliga saker i. Så bra. Nu är han redo för förskolans 5-års.

Cirkus
Cirkus Maximum kom till småstan och nu skulle Nilsen och jag äntligen köpa biljetter och gå på cirkus {my good! det var svindyrt ... }. Vi köpte de allra bästa biljetterna {såklart - för ofta går man på fin cirkus}. Vi såg fram emot kvällen och fixade med barnvakt åt busen hemma hos momo & mofa. Så var det dags. Ooooh! Spännande! När clownena kom in frågade Nilsen: "När ska elefanterna dansa egentligen?" ... och så kom akrobaterna, och fler akrobater, clowner {som var lite roliga}, sjölejon {som var mega roliga för de hela tiden ville pussa skötaren = åt upp hela hans huvud}, mer akrobatik - - - PAUS = och och titta på djuren {kostade extra - Nilsen livrädd för kamelerna & buffalos - men gillade elefanterna och undrade om de inte skulle spruta ner oss med allt vatten de drack någongång ... } - mera popcorn och 2:a akten. Akrobatik, kameler & andra exotiska djur, ett fantastiskt nummer med en tje & kille som bytte kläder på 0 sekunder cirka 25 ggr {mitt favvo uppträde} och så till sist ELEFANTERNA! Nilsen fick en liten sak som snurrar och då blir det fina ljusmöster ... det var det bästa med hela cirkusen. Hahaha! Barn idag - de upplever för mycket för att förstå tjusningen av en äkta, bra cirkus. Hahhaha! Vi hade i alla fall en riktigt fin mamma-son upplevelse.

{ sjölejon puss }

{ dansande elefanter - mycket efterlängtat cirkusnummer }

Ny lek-kompis
Mitt emot momo & mofa bor det en blond liten kille som heter E. Han och Nilsen är så gott som jämn-gamla. Och den här gången hann vi knappt ur bilen förrän de fann varandra. Det har lekts och lekts och lekts. Hos dem och hos momo. Med ALLA leksaker man kan hitta både här och där. Att de hade en söt liten kanin som hette Pite {som man fick mata med maskrosblad}, och en stor studsmatta OCH en stor pool gjorde ju inte saken sämre ...
Det är väldigt kul att Nilsen hittat en så fin lekkamrat hos momo & mofa. Då blir besöken i småstaden ÄNNU roligare.


Jaá - och mycket mycket mer stod på schemat, som:
- lek med Fru Bästis barn
- tuggummi-apparater
- bad i badkaret med roliga scuba-divers
- lördagsmums hela veckan ... {hmm ... slut med det nu!}
- roliga DjungelHugo på dvd
- fått fina leksaker av en snäll momo
- och så klart haft massvis med mys med momo & mofa!!!

Nu är vi hemma.
Barnen saknar momo & mofa, deras hus och alla härliga stunder tillsammans.
Jag också!
Vill INTE ha vardag än.
Sommaren - stanna kvar länge till , snälla!
Love it!

onsdag 18 augusti 2010

[hemma]

{ Nu är vi hemma igen ! }

Uppkopplad med min VAIO.
Så nu kommer snart en uppsjö av inlägg om allt skoj vi varit med om nere i Småland.

God natt & ses imorgon!

måndag 16 augusti 2010

[ingen dator]

Eftersom jag och boysen ska åka tåg upp på onsdag eftermiddag beslutade jag att inte ta med min Vaio. Därför blir inläggen få och bildlösa. Min iPhone vill inte låta mig lägga upp bilder ... hmmmm. Undrar varför? Idag öser regnet ner här i småländska småstaden. Maken körde upp till storstaden igår. Vi saknar honom mycket! Men här ska mysas med momo idag.

lördag 14 augusti 2010

[i Småland]

Nu är vi framme i Småland. Ikväll - kräftskiva {med svenska, egenkokta kräftor ...}!

torsdag 12 augusti 2010

[lämnat ön]

{ packa upp - tvätta - packa om ... }


Idag drog vi in till stan - och jag saknar stugan redan {massvis}!
Jag packar upp,  tvättar för fulla maskiner, packar om - för imorgon bär det av mot småland för att träffa hela familjen. Oj oj vi har inte varit i småland sedan jul. Det är illa. Men nu ni - nu kommer vi - med buller & bång.

Jag vet inte vad jag tycker om den medicin jag fått. Verkar inte riktigt vilja mota bort de elaka baciller jag har. Men min egen husläkare {som jag samtalat med en lång stund idag} påstår till 100 att jag inte längre smittar och att jag kommer bli frisk - snart. Ja, hoppas, hoppas!För nu är det jobbigt att må som kattskit hela tiden!

Jag och barnen planerar att stanna hos mamma & pappa tills på onsdag och då ta tut-tut {tåget: som Busen kallar det} upp till maken. Det blir mysigt. Vad som är mysigt är att min lilla guddotter Flisan är där nere med sina föräldrar också. Och så kommer min farmor & farfar på besök. Hela stora familjen! Jo jag tackar jag!

Nu dags att hugga in i allt här hemma igen. OJ vad jag ska rensa & organisera så fort vardagen är tillbaka. Här ska piffas & ordnas till. Inget mera stök {drömma måste man ju få!} ...

{ oooh, jag läser på allas fina bloggar om hur de längtar efter hösten nu.
men hallå!
är det bara ett sätt att intala sig själv att nu kommer den snart.
ni vet, den där mörka, kalla, ruskiga hösten. som vi alla bara ska genomlida
[ja jo, jag vet det finns några få underbart vackra höstdagar också]
... eller what's da shit?
jag vill fortfarande ha mer sommar.
massor av sommar till. minst till slutet av september.
helst jämt!
sol & värme: i like! }

onsdag 11 augusti 2010

[re:cap]



Innan jag blev sjuk hann vi med en så himla massa skoj. Som jag måste berätta lite om.

I torsdags 'jobbade' maken på dagen {golfade med kunder} och 'räddade' Familjen Kusin som fastnat med båten en bit ut på havet. Och så var vi ju ute med Herr Kollega & Fröken Jurist och deras lilla puppie Sally {brun labrador valp på 10 veckor - mmm, liiite söt} på Grinda.

I fredags tog vi en tur ner till stranden för att träffa Fam Sommarbesök-varje-år. De skulle åka hemåt på lördagen, efter två hela veckor här ute i fam Kusin hyr-stuga, och vi ville fika och snacka lite innan dess. Barnen lekte och hade jätte kul. Hem för sen lunch och vila. Även på eftermiddagen gick vi ner till stranden och lekte. Vi sa bye-bye till Fam Sommarbesök-varje-år :: VI SES NÄSTA SOMMAR!
Dags att gå hem för att förbereda middagen med Familjen Vitahuset. Vi bjöd på italienska delikatesser, skaldjur-risotto med vitlöks- och persilje grillade jätteräkor {mums} och vaniljglass med vildhallon {från egen trädgård}, maräng och mörk choklad-drissle. Och oooh så trevligt vi hade! Barnen lekte vi snackade, drack vin & mös i sommarkvällen.

I lördags tog vi oss en vända in till torget för att vädret var så trist och för att vi behövde lite av varje. En riktigt grå dag och jag började känna mig ofantligt sänkt. Jag sov 2 timmar mitt på dagen med Busen, skönt - men vaknade ändå alldeles trött. Vi tog en vända ner till Familjen Vitahuset för en kopp kaffe och för att byta cyklar mot skrinda. Dags för nästa middag - denna gång med våra underbara grannar här ute på ön. Vi har ända sedan den dagen vi köpte stugan av dem sagt att vi ska äta middag med dem. Sedan hann de gå och köpa stugan ijämte oss och hela hösten, vintern och sommaren hann gå innan vi fick till vår middag. Fina Fru Granne {en tjej att beundra - stort hjärta & stark som sjutton} och härliga Herr Granne {vilken glad prick} bjöd på en fantastiskt god marinerad & grillad kyckling {recept tack!}. Kvällen fortsatte inne hos oss med gott vin & tryffelkorv. Vi babblade & babblade & babblade och så small det som 17! Vilket ÅSKVÄDER! Holey Macarone! Vackert & läskigt på samma gång ... Halv 3 la vi oss. ZzzZzzzZzzz ...

Söndagen - oh my! Jag var tröttare än tröttast - TRÖTTAST! Och det kändes inte så bra i halsen. Vi tog alla en liten prommenad runt havet. Sedan gick vi hem och vilade allihop {eller maken han röjde i trädgården, lätt mani tror jag}. När jag vaknade kändes allt väldigt tungt, men i med 2 alvedon & en ipren och så fick jag ett par zyx av Grannarna. På banan igen. Ner til Familjen Kusin på en härlig middag med grillade korvar och primörer från deras egna land. Mums! Trevlig kväll som alltid med Familjen Kusin - hemma och shiiit vad dålig jag kände mig. Natten blev ett hell!

Måndag - närakuten! Halsfluss konstaterad. medicin ... ajajajajaj! Måste få en remiss till öra-näsa-hals. Inte bra det här! Många halsflussar per år blir det för mig! Inte alls kul, inte alls ...

Nu kurerar jag. Maken får jobba hemifrån {tydligen sådär lyckat ... } men betyder otroligt mycket då det känns som om jag är riktigt 'broken' den här gången. Och jag tvekar på om medicinen hjälper - ohno! Please!

tisdag 10 augusti 2010

[skogens guld]

{ i ♥  }

Hittade idag - lyxigt va?
... och extra lyxigt är det att ha värsta kantarell-stället på egna skogstomten!

måndag 9 augusti 2010

[sjuk]

Jag har halsfluss - väntar på att medicinen kickar in {big time} ... sedan återkommer jag med nya inlägg!

fredag 6 augusti 2010

[ljuvliga grinda]

Igår tog vi oss en spontantur med båten, plockade upp Herr Kollega & Fröken Jurist på deras brygga på södra ön och drog vidare mot Grinda - som bjöd på ljuvlig mat & underbar kvällssol {som avslutades med en vacker solnedgång}.

Vad mer kan man begära av en sommarkväll?!

Hav, snabb båt, trevliga vänner, söt valp, fina barn, god mat, god dryck, kvällssol, vacker skärgård ... I love!

{ nilsen och fröken Sally }

{ kolla in havet på vägen hem ... }
{ för att inte tala om himlen ... heaven ... }

{ minns ni mina sandaler jag köpte i början av sommaren ... de är riktigt najsa ... }

{ ... och jag stormtrivs i mina raybans ... }

torsdag 5 augusti 2010

[pysseldag]

Solen har {äntligen!} tittat fram igen. Hurra!

Och barnen sov till nästan 10 idag - båda två ...

Vi var pigga & ganska utvilade så det var bara att kavla upp ärmarna och ta fram pyssel-humören.

{ mamma tillverkade ännu ett pastell halsband - en riktig bestseller just nu ...
och perfekt gå-bort-gåva ! den som blir sugen på ett kan kontakta mig på littleujewelbox.blogspot.com . Går att få i alla slags färg-skalor.}

{ nilsen & busen satte sig med nya målar-grejorna.
shiiit vad kul. riktiga barndomsminnen ...
så många mönster man satt och gjorde som liten tjej! }

{ och så kokade vi sylt av alla våra vackra hallon. 
det blev både saft och sylt.
kanske lite för myckt vatten i, inte helt enligt receptboken ...
men oooh så ljuvligt det smakade! }

onsdag 4 augusti 2010

[Kate]




{ ***  }

Kate Lanphear {superchic senior editor at US Elle } is a true inspiration in STYLE.
How cool is'nt she?
This is what I wanna look like ... {in my dreams!}

måndag 2 augusti 2010


Gissa om Busen önskar sig en sån här när han fyller 2 ...

[hoppala]

Nu har det varit riktigt dåligt med inlägg den här veckan.

Vad har hänt sedan sist.
Makens familj på besök i söndags.
Mycket trevligt, speciellt eftersom vädret sprack upp och gav oss strålande sol.

Maken jobbade hemifrån i måndags {ja, från stugan}. Det blev en så fin dag. Solsken & varmt så han och Fam Sommarbesök-varje-år tog en tur med barnen till sundet för glass.

I tisdags lekte vi med Fam Sommarbesök-varje-år på stranden, efter att vi på förmiddagen hade cyklat rundan i reservatet. Maken blev sen från jobbet. Dagen gick fort.

I onsdags var vädret kanske inte riktigt lika fint, så på förmiddagen höll vi oss inne. Tittade på film och fixade iordning. Konstigt hur snabbt det blir stökigt i en sommarstuga! Sedan kom solen igen. Ljuvliga sol. På eftermiddagen tog vi oss en tur till Sundet, åt pop-up och sedan en cykeltur ner till stranden där Fam Kusin sjösatte sin nya båt {lycka}. Maken kom hem med thai. Myskväll.

Och i torsdags vräkte regnet ner. Men vad gör väl det när man har regnkläder? Jo: på med kläder, ut och cykla i varenda vattenpöl. Och så träffade vi på fina Herr Karl-Oskar.

{ Herr Karl-Oskar }

Vi åkte sedan in till stan, jag & pojkarna. Hann ge LittleSis och Flisan en puss. Sedan kom maken hem och vi bakade pizza - njöt av att vara hemma i lägenheten med ALLA leksaker.

Fredagen började med panik {för min del}! Stökigt, stökigt! Så vi {jag - pojkarna röjde mest ut nytt} städade iordning och så tog vi en tur till Odenplan för att checka in slut-rean. Ett par riktigt fina sandaler i skinn fick följa med hem för halva priset. LittleSis och Flisan mötte oss och så hade vi myslunch. På eftermiddagen åkte vi ner till Makens jobb. Pojkarna skulle vara en stund med honom - jag skulle ta en runda på stan {klipptid fanns så klart inte}. Killarna var over-the-moon-happy & jag likaså. Jag tror inte man kan förstå hur ljuvligt det är att vara ifrån sina barn i bara en timma när man varit hemma med barn de senaste 5 åren. På kvällen grillade vi med LittleSis familj. En tidig kväll. Sedan soffan.

Lördag.
Jag och killarna tog en runda och uträttade ärenden inför kvällen.
Kräftor - check!
Systemet - check!
Blommor - check!
Maken han spelade golf med papporna på dagis han.
Så när han kom hem var det dags för mig att gå. 1 timmas massage på Select Travel. Och wow! Vilken upplevelse! Pat {tjejen som jobbar där} kommer från Six Senses i Thailand och massagen var den mest {bästa!} fantastiska jag någonsin fått. Kan rekommenderas!
Hem i Pride-Festivalens kommunikations problems trafik. Snabbt in i duschen och så piffa.
Kräftskiva hos Familjen Fabrik på granngården. Fixade barnvakten med Babywatchern. Prima!

{ kräftskiva hof Fam Fabrik - oooh så trevligt }

Söndag = trötta!

Idag {måndag} ... ärenden. Sedan MOT STUGAN och en rad sociala events där ute. Yummie!