torsdag 19 augusti 2010

[detta har hänt !]

I småland hos momo & mofa  har vi hunnit med en massa kul.
Jag sammanfattar det i de allra roligaste aktiviteterna.

Besök hos min morfar & i 'stugan' {där jag är uppväxt om somrarna}
När vi körde ner så tog vi vägen inom min fina morfar Kjell. Han bor nu på ett hem {efter den fruktansvärda stroken som förstörde allt förra sommaren}. Han har det bra där, men oj vad det är beklämmande att se sin pigga morfar sittandes i rullstol och förlamad i ena kroppshalvan. Han som borde fått leva på i svampskogen och vid sin fiskepöl. Ibland är livet inte så rättvist. Det var så mysigt att sitta ner med honom och bara snacka - som förr. Älskar dig fina morfar Kjell!
Vi hann även med ett stopp inom 'stugan' i G-torp. Där har jag tillbringat varenda sommar sedan jag var bebis och har många fina minnen därifrån. Nu ska farmor och farfar sälja den, pga åldern, så jag ville in och bara få en sista stug-dos och minnas. Vi kommer sakna 'stugan'.

{ sommarstugan - där jag växte upp om somrarna ... kolla in sjön. så vackert! idyll . }

Gammel-eva & Rolf  {min farmor & farfar}
... var på besök under lördagen och lekte med barnen. De var riktigt poppis då de hade med sig en hel påse fylld till bredden med dumlekolor & dumleklubbor. För att vara 83 och 86 är de mirakulöst pigga. Och de älskar sina barnbarnsbarn. Idag är de t ex på en heldags-utflykt på Göta Kanal. Och så håller de på att sälja sin älskade sommarstuga {den vi körde inom i fredags} - det är tungt för dem. Men så fortgår livet ....Vi håller tummarna hårt för att den blir såld NU.

Kräftskiva
På lördagen var vi alla samlade i småland {littlesis, T, Flisan, momo, mofa, maken, nilsen, busen & jag} så då passade vi på att ha kräftskiva med hemkokta småländska kräftor, västerbottenostpaj, bässa & bubbel. Riktigt mumsigt och trevligt. Barnen passade på att leka i delfinpoolen. Det var soligt och varmt och härligt.

Äventyrsbadet
Varje gång vi åker ner till momo och mofa så MÅSTE vi ner och bada på deras fantastiska äventyrsbad. Vi älskar det alla, men allra mest Nilsen & Busen - såklart! Nilsen badar, dyker och sprattlar i vattnet - men vill INTE åka den roliga vattenrutschkanan som går som en sprial ner i poolen {kan bero på att han en gång åkte den med sin pappa - efter mycket övertalande - och det råkade då gå för fort då makens braxor var väldigt hala, haha}. Men så denna gången hände det: "Mamma, jag ska åka vattenrutschkanan nu!" Jaha, tänkte jag och gick med honom upp - säker på att han skulle vända väl där uppe. Men nähä. Han satte sig, sa hej & hå och så swischade han ner. Han hade bestämt sig - nu eller aldrig! Första gången satt han upp och det gick lagom fort. Andra gången tippade han runt och hamnade med huvudet först, på magen. "Ohnooooo!", stod jag och tänkte, "nu är det kört!". Han kom ner och skrattade så han höll på att kikna. Sedan åkte han gång på gång på gång på gång och ville inte sluta.
Busen badade på med momo i poolen. Upptäckte och simmade på händerna medfötterna sprattlandes bakom sig. Så tuff, så modig.
Vi fick åka dit en gång till och bada. Jippi, lycka att se sin 'lilla' grabb vara så genomlycklig och stolt över sig själv och bara bubbla av äkta glädje över att det är så fantabulous roligt! Älskade lilla Nilsen.

{ simmaren }

Ny rygga
Hittills har Nilsen använt sin lilla mini-kånken i turquise färg. Den har blivit sådär lagom skitig. Men är nu i minsta laget. Eftersom det var småstads-dagarna så hade de utförsäljning av diverse saker i olika tält och Nilsen mamma hittade en svart och riktigt cool rygga - med dödskallar på. Lagom stor är den. Den kånkas det omkring på hela tiden nu, med alla möjliga saker i. Så bra. Nu är han redo för förskolans 5-års.

Cirkus
Cirkus Maximum kom till småstan och nu skulle Nilsen och jag äntligen köpa biljetter och gå på cirkus {my good! det var svindyrt ... }. Vi köpte de allra bästa biljetterna {såklart - för ofta går man på fin cirkus}. Vi såg fram emot kvällen och fixade med barnvakt åt busen hemma hos momo & mofa. Så var det dags. Ooooh! Spännande! När clownena kom in frågade Nilsen: "När ska elefanterna dansa egentligen?" ... och så kom akrobaterna, och fler akrobater, clowner {som var lite roliga}, sjölejon {som var mega roliga för de hela tiden ville pussa skötaren = åt upp hela hans huvud}, mer akrobatik - - - PAUS = och och titta på djuren {kostade extra - Nilsen livrädd för kamelerna & buffalos - men gillade elefanterna och undrade om de inte skulle spruta ner oss med allt vatten de drack någongång ... } - mera popcorn och 2:a akten. Akrobatik, kameler & andra exotiska djur, ett fantastiskt nummer med en tje & kille som bytte kläder på 0 sekunder cirka 25 ggr {mitt favvo uppträde} och så till sist ELEFANTERNA! Nilsen fick en liten sak som snurrar och då blir det fina ljusmöster ... det var det bästa med hela cirkusen. Hahaha! Barn idag - de upplever för mycket för att förstå tjusningen av en äkta, bra cirkus. Hahhaha! Vi hade i alla fall en riktigt fin mamma-son upplevelse.

{ sjölejon puss }

{ dansande elefanter - mycket efterlängtat cirkusnummer }

Ny lek-kompis
Mitt emot momo & mofa bor det en blond liten kille som heter E. Han och Nilsen är så gott som jämn-gamla. Och den här gången hann vi knappt ur bilen förrän de fann varandra. Det har lekts och lekts och lekts. Hos dem och hos momo. Med ALLA leksaker man kan hitta både här och där. Att de hade en söt liten kanin som hette Pite {som man fick mata med maskrosblad}, och en stor studsmatta OCH en stor pool gjorde ju inte saken sämre ...
Det är väldigt kul att Nilsen hittat en så fin lekkamrat hos momo & mofa. Då blir besöken i småstaden ÄNNU roligare.


Jaá - och mycket mycket mer stod på schemat, som:
- lek med Fru Bästis barn
- tuggummi-apparater
- bad i badkaret med roliga scuba-divers
- lördagsmums hela veckan ... {hmm ... slut med det nu!}
- roliga DjungelHugo på dvd
- fått fina leksaker av en snäll momo
- och så klart haft massvis med mys med momo & mofa!!!

Nu är vi hemma.
Barnen saknar momo & mofa, deras hus och alla härliga stunder tillsammans.
Jag också!
Vill INTE ha vardag än.
Sommaren - stanna kvar länge till , snälla!
Love it!

2 kommentarer:

  1. Oj, vad mycket ni hunnit med! Jag känner igen det där att barnen har det jättebra när man är på besök i Småland, men själv skulle jag AAALDRIG vilja bo där, nä det räcker att hälsa på då och då, i alla fall för mig...

    Cirkus, ja det är verkligen hutlöst dyrt. Man baxnar, men nån gång måste barnen få gå på cirkus under sin barndom tycker jag. Som förälder är det bara att betala och se glad ut... :)

    Lotta

    SvaraRadera
  2. Lotta: vi älskar alla Småland massvis! Men; Småland bra-hemma bäst! {hahaha} och jajamensan; fullt ös hela tiden vi är där. Love it! Så mysigt med barnen och mamma & pappa.

    SvaraRadera