måndag 30 augusti 2010

[otrevliga grannar]

Lördag:


Började i katastrof. En av våra grannar envisas med att inte koppla sin lilla hund. Och vid 3 tillfällen har jag, trevligt bett henne ha hunden kopplad då den springer mot barnen och hoppar mot dem. Nilsen är LIVRÄDD för hundar och det spelar ingen roll hur många gånger hon säger: "Han är inte farlig. Han gör inget!" Jo, han hoppar upp och jagar mina barn! Anyway. Denna lördags morgon ska Nilsen, själv, gå upp och posta ett brev till LittleSis {hans moster}. Plötsligt hör jag honom skrika "Hjälp mamma!" och springer gråtandes ner för trappan. Hunden kommer farande efter honom, hoppandes {okopplad med grannen flera trappor upp} varpå Nils snubblar i trappan och trillar de 4 sista trappstegen och slår i huvudet i det hårda stengolvet. Tack och lov slog han inte ut några tänder, det blev bara en blå bula i pannan.

Varpå jag blir så klart livrädd och skriker att hon får ta tag i sin hund. Hon ber mig då att inte vara så otrevlig! "Hunden gör ju inget!" ... MEN eeh, han jagade min son ner för trapporna! Hon ber mig än en gång att inte vara så otrevlig.

Då blev jag kanske en aning otrevlig och ber henne än en gång ha hunden kopplad och respektera att vissa människor är rädda för hundar och att hunden bör vara kopplad utanför hennes lägenhet. Jag ber henne om ursäkt om jag brusat upp men förklarar att jag blev orolig för Nils som nu har en stor bula i pannan och storgråter inne hos sin pappa. Hon "ber mig hålla käften för h#¤%"#" och går därifrån med hunden fortfarande okopplad! Ingen ursäkt över att hennes okopplade hund faktiskt jagat min son ner för trapporna och som föll och slog i sitt huvud i stengolvet.
 
Mmm ... trevlig granne!
Nu är Nilsen ännu mer rädd för hundar. Kul!
 
 
{ på färjan mot gröna lund - stockholm är vackert! }
 
På eftermiddagen drog jag & Nilsen i förväg mot Gröna Lund. Vi skulle nämligen åka färjan över {"Men mamma, man gör det ... momo & mofa gjorde det med mig sist!"}. Busen och Maken kom med bilen så fort lillbusen vaknat. Och oooh vad trevligt vi hade! Åkte massor med karuseller och trängdes med alla andra miljader människor som också tyckte att det var en toppen idé att åka till Gröna Lund just idag. Men vi åkte alla barnkaruseller masvis med gånger. Lovely! Kidsen älskar det!
 
Hem och så på med partystassen. Jag skulle träffa Fröken London, som är hemma från London denna helgen, med ett gäng trevliga gals för middag på Kungsholmen 21:00. Innan dess hann vi med en drink på Sommar Grill. Brrr .. så kallt. Inte som det ska vara i augusti!! Efter en god middag med trevliga samtalsämnen bar det av mot Lokal för en drink ... Vilken trevlig kväll! Det är så kul att gå ut, klä upp sig och träffa fina vänner!
 
Barnen & maken lekte för fullt hemma och var också nöjda med sitt lördagsmys. Älskade familj!

2 kommentarer:

  1. Mäh, vad är det för fel på din granne? Det minsta man kan begära är väl att hon har hunden kopplad när den hoppar mot, och jagar små barn som blir rädda för den. Jag skulle blivit vansinnig. Grrr...

    SvaraRadera