lördag 29 oktober 2011

ATT LETA STÖRRE ...





Att leta större. 
Då tittar man och drömmer sig bort lite.
I den här lägenheten skulle jag kunna bo 
... och med utsikt över "min egen gård" ! 
Bara ett stenkast iväg.
Så praktiskt.


fredag 28 oktober 2011

WEEKEND FEELINGS


peace
love
understanding


Drar en sista repa på kontoret innan det är dags för höstlov! Voluspa-ljuset tänt och lite härlig musik. Love, peace & understanding is in da house (och på armen). Trevlig helg!




torsdag 27 oktober 2011

GIVE PEACE A CHANCE




Att sprida kärlek och fred känns viktigt och ett PEACE sign är så enkelt & vackert. Nu kan du sprida detta till din omvärld och visa vad du står för genom att bära armbandet eller halsbandet GIVE PEACE A CHANCE. Mer info HÄR.

Jag bär mina som komplement till mina större och mer färgglada smycken. Armbandet sitter, tillsammans med Mrs. Scull, på min handled dygnet runt {det är det som jag älskar med äkta silver - smyckena blir bara vackrare då du använder dem}. Och efter dagens humör kompletterar jag med fler / större armband.  Halsbandet ligger sådär fint i 'halsgropen' och är så enkelt & vackert tillsammans med mitt gula & glada halsband (från COS). Du väljer alltså själv längden på din kulkedja.

Smycket GIVE PEACE A CHANCE kostar som armband 200 sek och som halsband 350 sek. Allt i äkta silver - vilket gör det extra vackert & hållbart!

PEACE : LOVE : UNDERSTANDING 



onsdag 26 oktober 2011

NY KAPPA FRÅN H D



Vet ni vad - jag klippte just till på den här kappan! Gah!
Till ett bra pris ( jämfört med normalpris på 4995 sek !! ) ... och jag tror jag är nöjd ! ? Jag provar just nu  och känner efter. Och jag tror det kommer bli en schysst


Ett tips - Hunky Dory har sin utförsäljning idag 8:00-19:00 och även i morgon {samma tid}.

Jag hann inte med mer klämmande och spanande än en snabb provning & köp av kappan {och knappt det} eftersom jag har två små 'monster' hemma idag. Nils har fått tillbaka sin katarr och andas som en gammal farbror, andas tungt och piper. Vi fick ställa in hans besök på Skansen med hans klass idag. Typiskt! Vi fick en tid hos läkaren på förmiddagen som efter en snabb undersökning tror det är någon slags förkylnings-astma (nästan säker). Nya mediciner som ska testas. Så nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande ...
Bosse råkade överhöra att Nilsen fick stanna hemma idag, så guess what - han är hemma han också. Men : "the more the merrier!" Inte så bra för little.u's business men väldigt, väldigt mysigt! Nu har vi just ätit lite glass och ska rita & måla klart inför morgondagens Halloween-firande. Trick or treat med klassen.

tisdag 25 oktober 2011

CUT AGAT


En vacker skivad agat som hänger löst på en enkel kulkedja i silver {925}. Ni hittar mer information om halsbandet här. Agat bildas i håligheter i vulkanisk berggrund och kiselrika vätskor ger färg åt ränder och band. Det kommer tydligt fram vid slipade och polerade skivor. En så fin ädelsten!


UPP & HOPP DIN LILLA LOPPA




När vi åker bil sysselsätter vi oss med diverse pyssel. Nu sist vi åkte veck vi flygplan & loppor i miniatyr av ett block "kasta gris" som 'råkat' hamna i min väska. Man tager vad man haver. Och lite åt gången, sedan blir man lätt illamående. Men de blev väldigt fina. Eller hur?!

måndag 24 oktober 2011

TOWNHOUSE

{ * }


{ oh hello : welcome darlings !}




{ a cuppa in the garden }

Ooooh vad jag önskar att detta vore min hall. MIN HALL! Så fin! Den vackra dörren, dess vackra infattning, ett vackert avlastningsbord och en trappa som leder dig upp {med snidade pinnar som trappräcke:gah}. För mig är detta så mycket ett engelskt litet town-house.

Varför finns inte dessa underbara hem i Stockholm? Det är precis så jag vill bo. I ett town-house med en egen lite plätt gräs & ett vackert träd på baksidan - mitt i stan {läs: vasastan}. Perfection if you ask me!



söndag 23 oktober 2011

HÖST-RÖJ








I fredags åkte vi ut till stugan, på ön. Vi kom ut när det var bäckmörkt, fick fyr i kaminen snabbt och mös ner oss i soffan med UGGSEN på och en ullfilt. Det åts ostbågar, vi kollade på Idol och sedan somnade barnen inne i sina sängar som hunnit bli tillräckligt varma. Vi andra två {Maken & jag} vi fortsatte titta på tv och dricka vin framför den sprakande kaminen. Oh herre gud så trött jag var!

I lördags var det bara att rulla upp armarna {efter en liten sovmorgon som maken gav mig}, på med ute-stassen och ta tag i allt inför-vinter-fix ute i trädgården. Maken & Bosse stack och tog upp båten. Jag och Nilsen vi städade i garaget, vi bar in utemöbler, vi rensade i landen & vinter-fixade växter, vi slängde grovsopor och vi sparkade lite fotboll {och åt kanske en och annan HobNobs Havrekaka däremellan ... kanske bara}. Det bjöds på varmkorv till lunch. Och allt detta medan solen sken ljuvligt från en klarblå himmel, luften krispig & hög och löven som glöder i alla dessa varma färger. Hösten på vår ö är så vacker!
Vi hann kratta {blåsa} lite löv innan vi packade hem oss och fortsatte lördagsmyset här hemma i stan.

Idag städar vi, bakar kanel-bullar (mums!) & strax ska vi åka till "farmor Karin" på middag i Makens hemstad.

fredag 21 oktober 2011

FREDAG ☆



nu ska det eldas i brasan 
& drickas vin 
& mysas på.

önskar er alla en
trevlig helg .


HÖNNI ...




Kanske vill ni like:a little.u på FACEBOOK?

Då skulle jag bli glad ...
... och så får ni fin information och kan delta i tävlingar som kommer komma och sånt .

{klicka på 'fejjan'-bilden ovan så kommer du dit & kan like:a}


BRRRR ... HÖST:IG FREDAG




{ kolla in den smarriga pajen från Berså Butik 
resten av bilderna kommer från weheartit. }


Idag är det fredag {igen!} och jag säger då bara: vart tog denna veckan vägen!!! Mitt huvud har varit fullt av snor, min hals svider och min kropp säger nej:nej:nej. Och jag har jobbat undan sån't som jag måste {beställningar}, jag har suttit och produkt-letat, jag har skrivit to-do-listor MEN inte mer. Så mycket som borde göras {som härlig bokföring} och så lite som gjorts. Att dricka thé och snacka skit har lockat mer. Och att sitta och tom-surfa på alla vackra bloggar som finns.

Den här helgen måste vi {som om det är ett tvång} åka ut till ön. Vi ska slänga grovsopor, vi ska ta upp båten, ställa in utemöbler, sätta in cyklar och lite så där höst-fixa. Jag ska dricka ett glas vin tillsammans med maken framför en varm, sprakande brasa ikväll. Mmmm ...
MEN innan dess måste jag fixa inför brf's städdag i morgon {man kan inte vara på två ställen samtidigt}, jag måste skicka iväg en massa paket och jag måste städa undan här hemma och packa lite granna. Och så MÅSTE jag nog ta ett varv bland alla härliga bloggar med en kopp nespresso ... nu!


torsdag 20 oktober 2011

GRANIT



Här är några av de godbitar som jag köpte på Granit sist. De där papplådorna som är klädda i tidningspapper är ju bara så fina och de står framme i vårt kök. En av dem är full av alla teckningar som barnen ritar dagarna i ända. Och den andra är full av alla "pågående ärenden" här hemma {ja ni vet räkningar, viktiga papper från skolan, rabattkuponger, kvitton} - allt sånt som annars ligger i små "fina" högar över HELA köket för att man inte ska glömma bort dem.

De vita korten m tillhörande kuvert laddar jag alltid upp med då jag ritar mina egna grattis-kort, tack-kort och snart jul-kort. Gillade dessutom silverstämpeln som peace-märke. Och en Till: Från:-stämpel. Till alla paket jag skickar för little.u tänkte jag ...

Allt Granit har just nu i detta ruffa plåt-material är så fint. SÅ FINT! På toaletten står en större variant med tvättmedel i. Och den där coola klädställningen av typ fabriks-rör hade stått här hemma nu om jag bara hade fått med den hem på bussen. {det fick den inte och tur var nog det för jag vet inte var den skulle stå här hemma heller}.


onsdag 19 oktober 2011

JEANS & YELLOW


Tittade inom COS igår och hittade ett gult halsband. Superduper till min jeansskjorta (som jag älskar).
Det andra halsbandet {i silver & agat} kommer snart upp på little.u . Ska bara redigera lite bilder i datorn först.  


tisdag 18 oktober 2011

RAINY DAY


Sitter & jobbar med regnet smattrandes utanför. Jag har ätit upp alla goda delikatesser från helgen till lunch. Är frusen om händerna och måste dricka en kopp thé känner jag. Jag sitter och letar efter fina silver-detaljer att sätta i min smycken. Jag knyter pärltråd - som blir så vackert. Jag älskar äkta material. Sådant som gör smyckena så vackra. Som rosenkvarts-hjärtat ovan och allt det andra i sterling silver {äkta silver, inget annat}. Tjejen som bär detta smycke idag har en personlig historia bakom sin beställning. Det gillar jag massor. Jag gillar alla mina kundkontakter. Det är en del av nöjet med little.u ...

måndag 17 oktober 2011

EN HELG I STAN






Helgen som gick tillbringade vi i stan. Vi kände att det vore skönt att slippa hela: packa-resa bort-resa hem-packa upp-och-tvätta-racet. Bara hänga tillsammans hemma i stan. Så så blev det.

Vi började med att ta en AW med little.sis & co på Fabriken i fredags kväll. Super najst! Sedan blev vi uppbjudna på en riktigt smarrig lasagne, lite gott rött och mys innan vi alla 'somnade' i en soffa på respektive våningsplan. Jag vet inte om jag har berättat det förut, men min little.sis med familj bor i lägenheten ovanför oss. Sweet!

Sedan i lördags drog hela lilla familjen u ner till Hötorget. Frossade i blommor ute på torget {lördagar är liksom THE DAY att handla där, då de vill bli av med allt}, maken handlade upp halva saluhallens delikatesser och barnen handlade upp halva godisaffären. Så en lycklig liten familj som åkte t-bana {bara det liksom ... åka t-bana (!), jo jag tackar jag } hemåt. Vi vilade en stund. Sedan satte matlagningsmaraton igång inför kvällens middagsbjudning. Fam Fabrik samt little.sis med familj bjöds in. Och det tillagades Jamie Olivers Svamprisotto {"fucking gorgeous"; som han själv hade uttryckt det } med lammbog som fick ligga och gotta till sig nästan 4 timmar i ugnen (föll i sär). Till förrätt dukades det upp alla Makens delikatesser. Och så hade så klart Herr Fabrik med sig lite extra vin. Så skoj det hade vi & mätta det blev vi. Vilken kväll va!

Igår var hela lilla familjen ganska trötta. Jag storstädade här hemma, Maken strök sina skjortor och kidsen lekte med sina Bey Blades {köööör Pegasus!}. Framåt eftermiddagen blev det lek i Vasaparken för att tillslut handla med oss en CiaoCiao pizza , lägga barnen och (äntligen) landa hemma i soffan framför den här filmen {riktigt kul}.

Idag värker halsen, jag snörvlar och nyser som en kattallergiker. Maken han sitter just nu på en flight från  Tyskland. Och jag och barnen tittar på Smurfarna. Aaaaatjo!