tisdag 29 juni 2010

[grillad abborre]

{ meta vid havet - feels like heaven }

Idag står en hel hög med fina abborrar på önskelistan.
Vi ska meta & förhoppningsvis grilla dem ikväll.

Nu bakas det sockerkaka som ska tas med i picnic-korgen.
Ännu en solig {och alldeles underbar} dag!

Uppdatering: 10 STORA fina abborrar! Ka-tjing-a!

måndag 28 juni 2010

[I {heart} summer]

{ we heart bika }

Ooooh vad jag älskar sommaren!
Tänk vad vi har det bra som har detta ljuvliga ställe på ön!
Vi har nu mer eller mindre flyttat ut hit. Maken har köpt vår 'andra bil' {japp, Mrs Spenderamera - han är lycklig trots att det inte blev en porsche just nu ...} så han pendlar in till stan. Han har redan stor ångest över att jobba. Jag visste det! Haha!

Mamma och pappa {som har semester} bestämde sig för att stanna ett tag här hos oss. Härligt med sällskap. Och barnen älskar det. LittleSis, T & Fisan åkte in till stan i lördags. Dem träffar vi kanske i veckan igen. Lill-Fisan ... mysigt med bebisar.

Igår röjde vi ur garaget. O.M.G! Så mycket bröte & skit vi har haft där. Det har liksom blivit lite av ett avlastningsställe för allt som vi inte riktigt vet var vi ska ha det. Samt alla saker som den förra ägaren lämnade efter sig { och han hade mååånga verktyg av de konstigaste slagen. han byggde stugan själv så han var en händig man}. Nu har vi slängt, rensat ut, organiserat och lagt prydligt, dammsugit in i minsta vrå, lagt ut plastmattor - så nu är garaget SÅ fint.Var tvungen att gå ut och titta flera gånger. Och tvättmaskinen. Oh I love it!

Sedan har lilla familjen fått en ny eftermiddags/kvälls aktivitet! Vi ger oss alla ut på bikes. Sedan bikar vi fort-fort-fort, över stock & sten ... haha! Grannarna här ute måste skratta ihjäl sig när de ser oss i skock flyga fram med varsitt barn på pakethållaren. Och så mamma och pappa också ... som yra höns, skrattandes och hojtandes. Fort-fort-fort!

fredag 25 juni 2010

[glad midsommar]

{ midsummer }

I WISH YOU ALL A HAPPY MIDSUMMER!

Vi är {så klart}på ön och njuter i fulla drag.
Oooh vad det är vackert med all grönska!

Jag och kidsen kom ut först på förmiddagen, fixade iordning och gick på kalas hos kusinbarn D. Då kom snajdaren Herr Make ut med 'andra bilen' nercabbad {say no more - misstänker 40 år ... }. Vi åkte hem och fixade inför middag då Lisa med föräldrar kom farandes. Räkor, kallrökt lax, chili, prästost & pasta med lite gott vin och mys med LisaFisa. Sedan nattades barn och de 'gamle' dök upp efter långa köer ut till ön {från småland}. Snack och snacks och ett glas vin innan alla hoppade i säng runt midnatt. {då var det dags att plocka blommorna ... !}

Idag {jippi}:
sill
nubbe
blomsterkransar
tårta
jordgubbar
5-kamp
små grodorna
grilla
vin
godis
... och mys med hela familjen in på småtimmarna.

tisdag 22 juni 2010


Vilken dag! Soligt & {ganska} varmt!
Jag älskar det ...

Och så har vi varit på Nilsens Midsommar Lunch. Väldigt trevligt & gott. Sedan har jag och pojkarna myst i vår ensamhet. Vi köpte Grodan & Prinsessan, poppade popcorn och mös i soffan tillsammans. Jag älskar sitta nära dem och känna deras uppspelthet för att de är lyckliga. Fina kids.

Nu har jag pärlat klart Fru R's halsband och det ska överlämnas imorgon. Jag ska göra ett till mig själv också. Älskar mina vintage glaspärlor i softa pastell färger.

måndag 21 juni 2010

[love]

{ vilka otroligt coola vigselringar, va? }

Ohh.
Vad mycket kärlek det varit i luften i helgen!
Och 'alla tack' till Victoria & Daniel som ordnade detta.
Vilket bröllop! Vilken dag!
Jag tror jag döööör så vackert, personligt & perfekt. Det kändes hela tiden som om jag liksom "var där", med dem, bjuden på deras perfekta & vackra bröllop. Vilket kungahus vi har! Hönni! Hönni! Va!? Prins Daniel - vilket tal. You are sooo worthy! SO! Och Victoria, du är så fin & jag glädjs med dig {er} att ni äntligen fick varandra ...

Ja, som ni förstår satt jag bänkad hela eftermiddagen och kvällen framför SVTs sändning. Jag, Nilsen & Bosse åt rosa prinsesstårta, njöt av alla prinsar & prinsessor. Coolast av alla är ju ändå Drottning Margarethe av Danmark. Hur skön är inte hon - och för att inte tala om Prins Henrik! När alla kom gående upp för ljusblåa-mattan för att gå in i kyrkan så frågade Nilsen hela tiden: "Är det hon den där Grodprinsessan som ska gifta sig?" Hahaha ...
När Victoria sedan steg ur bilen, i denna vackra {i min smak kanske lite,lite för enkla} klänning kom klumpen. Och när hon steg in i kyrkan och musiken började var det kört. Nilsen tittade på mig med stora ögon och frågade: "Men mamma varför gråter du? Tycker du inte grodprinsessan är fin eller?"
Jag älskar {ÄLSKAR} sitta och titta på alla kungligheter, deras kläder, deras speciella sätt att vara ... ÄLSKAR! Och jag önskar så att jag hade fått vara med på riktigt {men som en klok vän sa: då hade man ju missat så mycket. Nu via SVT fick man vara med överallt. AMAZING} ...

Vår helg i övrigt var en sådan där underbart solig stug-helg. Ni vet, sådana helger som jag älskar så mycket. Vi fixar. Vi sätter upp, vi tar ner, vi byter ut gammal till nytt. Vi leker på den stora gräsmattan, vi klipper den stora gräsmattan. Vi cyklar ner till havet, vi njuter av det vackra, vackra havet. Vi äter god mat och dricker god dryck. Och barnen tar nästan alltid sovmorgon. Sämre kan man ha det!

Men nu är vi tillbaka i stan igen. Maken är i Berlin i dagarna tre på konferens. Jag sköter ställningarna här hemma och preppar inför midsommarhelgen. Och igår fick jag mysa med lilla Lisa-Fisa. Mys.Mys. {vad små de är! Vad fort det går ... gäller att ta tillvara på varje dag! Och pussa lite extra på de små liven ... }

lördag 19 juni 2010

[wow]


{ så vackert - så vackert }

Jag är mållös. Så vacker. Så vackert. Så svenskt. Så mycket kärlek.
Grattis Prinsessan Victoria & Prins Daniel!

torsdag 17 juni 2010

[duktiga nilsen]

ä.l.s.k.a.r n.i.l.s.en }

Igår var vi på utvecklingssamtal för Nilsen.
Han är en stjärna! {så klart}
Tänk vad man kan älska sina barn - så det nästan gör ont ...

onsdag 16 juni 2010

[boho chic - pink]

{ till en vän till mamma }

Nu har jag äntligen 'fått till' de där örhängena som min mamma beställt av mig för att ge bort till en av sina väninnor. Jag tycker de här passar henne så mycket bättre än de första jag gjorde. Dessutom bär hon allt i rött guld. Jag tror {hoppas}att hon kommer bli en pingla i de här.

[... och nya örhängen]

[nya brickor]

{ på tiden ! }

Jag är så nöjd!
Nu har jag bestämt mig för nya glasögon. Jag ser ju precis ingenting utan glasögon {-6} så jag är ganska beroende av dem ... och när jag inte har linser så är det ju skönt att ha ett par glarror man gillar. Nilsen tycker dessutom att jag är 'finast' i glasögon. "Mamma, sätt på dig glasögonen!" säger han med en mycket bestämd ton på morgonen när jag sminkat mig.

Jag bestämde mig för att gå för en klassiker den här gången. Ett par RayBan Aviators {piloten}. Jag vet att de varit lite trendiga ett tag nu, MEN jag har haft min RayBans solglas i säkert 10 år. Och jag älskar dem. Så jag vet att jag kommer älska dem som vanliga brickor också. Så coolt! Så härligt med nya glasögon. Har dessutom hittat ett par coola till, som jag eventuellt ska slå till på. Glasögon kan man inte få nog av. En ganska 'billig' accessoar egentligen ... med tanke på hur mycket man har dem på sig.  

tisdag 15 juni 2010

[nu så ... ]

... ska jag skriva en snutt om helgen. Det är lätt. Det var en ren njutning!
Efter att ha suttit i den här lägenheten dag ut och dag in de senaste 3-4 veckorna {pga vattenkoppor} var den ren & skär lycka att komma ut till stugan även denna helgen. Sådan frihet att låta barnen springa in och ut som de vill, utan rädslan för att smitta någon.

{ fri som en fågel }

Vi åkte ut redan i fredags kväll. Maken var 'gaaaanska' så "trött" efter torsdags kvällen bravader, så han var inne på kontoret några timmar för att avverka ett par viktiga möten - sedan kunde vi sticka. Jag passade på att handla redan på morgonen när han låg på soffan och pustade. {haha!} Vi lagade lite god mat, drack ett glas vin {ja, jag gjorde det - vissa var mindre sugna - haha!} och "mös" till fotbollen underbar ljud.

Lördagen bjöd på ett halvdant väder men vi spenderade så gott som hela dagen utomhus ändå - så skönt. Barnen lekte, jag fixade i våra gästhus {inför midsommar} och maken klippte gräset med röjsågen. Mycket gräs att ta hålla efter nu i fästingtider {så lite högt gräs som möjligt = mindre risk för fästingar}. På kvällen lagade jag en otroligt smarrig pasta med kallröktlax och räkor, citron, chili, prästost & advocados. Mums! Njöt även denna kväll av mys framför fotbollen {HUR ska man stå ut hela den här fotbollstiden ... suck. Fast ibland är det ganska spännande ... }.

I söndags fick vi sovmorgon - kidsen sov till halv 9. Söta små änglar! Även denna dag bjöd på ett halvdant väder men liksom lördagen var vi ute så mycket vi kunde. Vi tog en cykeltur ner till havet & båten för att titta till den. Bosse har länge, länge tjatat om att få "schyckla" så han kiknade av skratt när vi swischade fram på grusvägarna. Han ville INTE gå av cykeln när vi kom fram och han ville INTE gå av cykeln när vi kom hem. "Schyckla, schyckla ... maaaaaaamma. Mera!" skrek han massvis & högt. Nilsen fick en liten såg av Maken som han gick omkring med och sågade ner små blommor, kvistar och sly med. Mycket lycklig. Dessutom gjorde maken en riktigt fin pilbåge till Nilsen av alträ. WOW! Vilken snidare man har i familjen!

Vi satte oss i bilen framåt eftermiddagen och kom hem framåt middagsdags. Maken gjorde pizza. Schlurp! Och så var den helgen slut!

måndag 14 juni 2010

[ny iPhone]

Wow. I did it!!! iPhone is da shit! Nu testar jag lägga in mitt första inlägg på den ...

[hej.hej.]

{ sommarblommor under fötterna }


Oj!
Jag njöt så av friheten ute i stugan i helgen att jag helt glömde bort datorn.

Nu ska jag och Busen {som är prickfri idag - hurra ... alla prickar torkade = smittfri = halleluja för mig} kasta oss ner på stan. Många saker på min to-do-list:
- optikern {kolla ut nya brillor}
- köpa ny telefon {hem & mobil}
- smyckestillbehör {panik - fattas ett par delar som jag måste ha omgående}
- pilbåge {till Nilsen - vår lille jägare i stugan}
etc. etc.

Sedan måste jag hem och städa! Uff. Städerskan har inte fått komma på 4 veckor nu ... suck! Men jag hör av mig i eftermiddag om min fab weekend ...

fredag 11 juni 2010

[lucky]

{ synd (tur) att inte lucky charms finns i swiiiiden !}

HAPPY FRIDAY!

Regniga fredag - men ändå så härliga fredag. Vi åker strax ut till ön för att njuta av riktigt grönt gräs, höra havets slå mot klipphällarna och mysa framför tv:n tillsammans. Mysigt, mysigt!

Tror jag ska fira det med en stor bit kladdkaka och en kaffe. {eftersom jag tyvärr inte kunde gå upp til Fru Granne och smaska i mig hennes fina rabarberpaj - suck. dessa vattenkoppor! snart äré slut med dem ...}

Jag gjorde förrästen nya örhängen igår. Blev ganska schyssta. Och eftersom det inte kändes som de passade tjejen som skulle få dem blev de mina. Så synd då. Men jag ska testa att byta ut de gröna stenarna till en annan färg idag - kanske orange. Får se hur de blir då.
{ visst är de lite boho-chica .... }

torsdag 10 juni 2010

[vissa dagar]

{ vissa dagar ... suck }

Ups & downs speglar livet. Just nu en downs ... och jag vet precis varför.

Cirka 3,5 vecka 'inlåsta' i lägenheten på grund av vattenkoppor!
Jag längtar så-så-mycket till de är gone-gone-gone så att vi kan börja umgås med människor igen och röra oss ute fritt. Till råga på allt är Busen mycket mer påverkad av sina koppor äv vad storebror var. Han vaknar stup i kvarten och i natt var han vaken långa stunder och gnyr. Hela natten känns det faktiskt som. Det kliar så klart. Lilla vännen. Detta ger resultatet av en mycket-mycket-trött mama.

Har suttit och pärlat en stund nu när han vilar. Fnulat på lite nya designs. Nya sorters idéer. Men jag kanske behöver mera kaffe. Defiinitivt mera inspiration & fantasti känner jag. Och mera material {där håller nog maken inte med}. Jag behöver kanske en resa till Brasilien, Indien eller Kina som inspiration ... hmmm ... tål att tänkas på!

onsdag 9 juni 2010

[woooohoooo!]

Kolla vad man kan köpa på Net-a-Porter nu. JCrew.
Här ska kollas {och kanske shoppas} ...
Näe.
Vilken besvikelse!
Fanns ju inget kul alls att välja på.

Möjligtvis den här kjolen:


... eller kanske det här halsbandet:


... eller den här toppen. Väldigt söt! {såg att den låg som Jenna's Pick på JCrews hemsida}
Nope.
Den lyckan blev kort! {inget som shoppas!}

tisdag 8 juni 2010


Älskar denna låten just nu. LOVE IT!
Skulle kunna skaka lite rumpa i denna klänningen till den här wicked låten!

måndag 7 juni 2010

[mera prickar]

{ allvarligt ! nu måste jag köpa nya glasögon ! }


Idag har lill-busen fått sina vattenkoppor. Jippijaja! Men det är ju lika bra att köra på med alla sjukdomar när vi ändå håller på. Jag har därför haft en hemma dag. Röjt undan saker. Möblerat om lite. Fixat inbjudan till Nilsens kalas. {Shit vad kul det är att illustrera och leka i Photoshop! More to come!} Och så ska jag ladda ner alla bilder på separata hårddisken. Och så ska jag göra ett par smycken på beställning. Och japp. Snart är det dags för en sommar-utlottning här på bloggen tror jag minsann. Kanske ska jag få titta lite på Lisa-Fisa idag också. Iiiih! Spännande! Jag är ju MOSTER! Moster Ulrika {oj. låter gammalt. mossigt.}

Jag måste sy gardiner till dagis också. Och så ska jag försöka mig på att sy en söt liten solklänning till min 'systerdotter'. Jag har sparat alla Jakob's skjortor som han inte längre använder. Fantastiska färger, mönster & bomullen är så härligt mjuk. Till det ska jag sätta ROSA - så klart!

Nu vaknar busen ...

söndag 6 juni 2010

{ superhero : kul skylt till toan som skulle passa här hemma }

Grattis Gustav på namnsdagen {Nilsens andra} !

Det sitter en besviken Darth Wader här jämte mig. Nilsen skulle ha gått på superhjälte-kalas men den snurriga mamman hade tagit fel på dag. Då tittar Nilsen på mig och säger: " Men mamma, det gör inget. Bara jag får rosa prinsesstårta. Och att jag får ha den här dräkten till dagis imorgon!" Jamen jaha! Lilla söta Nilsen.

Själv har jag röjt i trädgården hela förmiddagen med röjsågen. Jag är ju lite petig med att det inte får växa gräs hejvilt överallt {lite svårt att undvika när man har skogstomt}. Vädret var trist ute på och så trodde vi jua tt det  var kalas nu vid 2 så vi kastade oss in i bilen och är nu i stan. Solen skiner och hela lilla familjen vilar på olika ställen i lägenheten. Ska nog kolla klart på Julie & Julia nu {mmm, bra film}. 

lördag 5 juni 2010

[lisa]

{ välkommen lilla lisa }

I natt blev ja moster till världens finaste lilla flicka!
Lilla Lisa-Fisa!
Längtar så tills jag får träffa henne ...

Grattis älskade LittleSis & T.
Ni kommer bli de bästa päronen.


{ gissa om det blir mycket av det här i present från mig ... tyll, rosa, girlie ...   }

[bo]

{ grattis BO på namnsdagen! }

fredag 4 juni 2010

{ tummen upp ! }

It's Friday! Yay!
Happy Weekend!

And we're off to 'the island' ... {bliss}

torsdag 3 juni 2010





moi ! }

Men jag fick mitt lilla sug på shopping stillat idag. Nilsen fick gå {prickig} till dagis idag - och jag och Busen kunde överlämna smyckena till sin ägarinna. { Hurra, hon verkade gilla dem! }. Sedan kunde jag slinka in på 'favvo-affären' och shoppa lite randigt till Busen. Dessutom blev vi spontant inbjudna på en fab lunch hos fina Fru R. Som jag har saknat så mycket den sista tiden. Tack Fru R! Vi ses nästa vecka. Nu : hämta Nilsen. Tjiiihoo! Sommar efetrmiddag med kidsen på vår fina, nya gräsmatta.

Och hallå, när ska jag bli moster? 

onsdag 2 juni 2010

[peacock]

{ nya smycken }

Och så har jag pärlat färdigt.
Kolla in här: peacock !

[sommar-dag]

{ vilken underbar sommardag! }

Så nu måste vi ut! Hamnade på stora-möbel-affären på förmiddagen. Som vanligt var allt slut som man verkligen ska ha. Men jag var lugn idag och kom hem med 'bara' 2 buxbom {otroligt billiga & bulliga} och servetter. OCH tyllgardiner * 5 som jag ska 'sy ett altan-tält' av. Hahaha ... löken kissa inte på dig!

NU ska vi ut och njuta av solen {efter lite vila hemma}. Ljuvligt. I sommaren! I solen!


tisdag 1 juni 2010

{ äng utanför mitt fönster }

Just nu håller de på att lägga konstgräs ute på vår gård.
Woohooow!
Vilket lyft!
Det känns som en stor grön äng {tyvärr utan blommor} när man tittar ut och plötsligt känns det inte som om man bor mitt i stan. Asfalten är gone-gone-bye-bye. Så spännande att se när allt är klart på torsdag. Nilsen är väldigt exalterad. Han undrade hur lång tid det kommer att ta tills vi behöver klippa det? Med hans egen lilla gärsklipp? Well, kanske never-ever ... det är liksom på låtsas. Men så härligt!

Så grönt & skönt!
I it!


{ grönt }

Grönt är väl en vacker {och jäklars så cool} färg!? Jag har just gjort smycken till en vän i grönt, lila & guldbeige. So lovely! Bilder kommer snart.