tisdag 15 juni 2010

[nu så ... ]

... ska jag skriva en snutt om helgen. Det är lätt. Det var en ren njutning!
Efter att ha suttit i den här lägenheten dag ut och dag in de senaste 3-4 veckorna {pga vattenkoppor} var den ren & skär lycka att komma ut till stugan även denna helgen. Sådan frihet att låta barnen springa in och ut som de vill, utan rädslan för att smitta någon.

{ fri som en fågel }

Vi åkte ut redan i fredags kväll. Maken var 'gaaaanska' så "trött" efter torsdags kvällen bravader, så han var inne på kontoret några timmar för att avverka ett par viktiga möten - sedan kunde vi sticka. Jag passade på att handla redan på morgonen när han låg på soffan och pustade. {haha!} Vi lagade lite god mat, drack ett glas vin {ja, jag gjorde det - vissa var mindre sugna - haha!} och "mös" till fotbollen underbar ljud.

Lördagen bjöd på ett halvdant väder men vi spenderade så gott som hela dagen utomhus ändå - så skönt. Barnen lekte, jag fixade i våra gästhus {inför midsommar} och maken klippte gräset med röjsågen. Mycket gräs att ta hålla efter nu i fästingtider {så lite högt gräs som möjligt = mindre risk för fästingar}. På kvällen lagade jag en otroligt smarrig pasta med kallröktlax och räkor, citron, chili, prästost & advocados. Mums! Njöt även denna kväll av mys framför fotbollen {HUR ska man stå ut hela den här fotbollstiden ... suck. Fast ibland är det ganska spännande ... }.

I söndags fick vi sovmorgon - kidsen sov till halv 9. Söta små änglar! Även denna dag bjöd på ett halvdant väder men liksom lördagen var vi ute så mycket vi kunde. Vi tog en cykeltur ner till havet & båten för att titta till den. Bosse har länge, länge tjatat om att få "schyckla" så han kiknade av skratt när vi swischade fram på grusvägarna. Han ville INTE gå av cykeln när vi kom fram och han ville INTE gå av cykeln när vi kom hem. "Schyckla, schyckla ... maaaaaaamma. Mera!" skrek han massvis & högt. Nilsen fick en liten såg av Maken som han gick omkring med och sågade ner små blommor, kvistar och sly med. Mycket lycklig. Dessutom gjorde maken en riktigt fin pilbåge till Nilsen av alträ. WOW! Vilken snidare man har i familjen!

Vi satte oss i bilen framåt eftermiddagen och kom hem framåt middagsdags. Maken gjorde pizza. Schlurp! Och så var den helgen slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar