lördag 30 juli 2011

HUR SÖT!


{ * }

Har ni sett den här lilla tjejen. thylane lena-rose blondeau. Tjejen rockar!
Och den här tjejen är ju också så söt. På fina Elle Kvidevitt's blogg. Kolla in den för fina tips på barnkläder och väldans söta kids.


Söta tjejer. Klart man blir sugen på en liten dotter ...
Men näe, två små killar är finfint det också. Och räcker!

SOMMAR & SOLIGA DAGAR





Sommaren är så underbar! Vi spenderar i år HELA sommaren ute på vår ö och det fungerar toppen eftersom vi får så mycket fint besök av vänner och familj. En dag då & då spenderar vi någon av oss inne i stan vilket stoppar behovet av jobb, shopping, underhåll av lägenheten och annat. Här ute på ön har vi de bästa 'grannar' runt omkring oss som man kan tänka sig och några av dem har barn i våra barns åldrar. Fina barn.

Det som är allra mest underbart är närheten till naturen. Hur lätt vi kommer ut rakt i all grönska. Antingen rakt ut på havet med vår båt där det erbjuds vackraste klippor och svallande hav. Eller så går vi åt andra hållet och har ett enastående naturreservat som erbjuder alla skogens bär och svampar ... och en skock får om man är sugen på det. Vädret har dessutom bjudit på så många vackra dagar vilket gör att vi kan njuta ännu mer utav allt detta vackra som finns utanför vår dörr. Jag älskar det! Och Maken och barnen också. ÄLSKAR!

Den här veckan har varit en sådan vecka som gjort att vi har kunnat spendera massor av tid utomhus i vår vackra skärgård. Vi har tagit båten ut till öar som vi knappt visste fanns och hittat de vackraste klippor att vila på, fika på och bada ifrån. Jag älskar klippor. Deras mönster från länge, länge sedan. Hur varma och mysiga de är soliga dagar. Hur släta och mjuka de känns under ens händer & fötter. Att man slipper sand i handduken och i hela badväskan. Och det ljuvligaste av allt är att hitta det där perfekta stället att bada i från. Ni vet klippor är så där branta - rakt ner - eller så är det släta & flata vilket gör att de blir väldigt hala och svåra att ta sig i från. Men alltid, på vilken klippa man än befinner sig på, finns det någon sådan där perfekt plats att ta sig i det svalkand havet i från. Lycka!

En annan lycka är när man kör ut med båten till sin favorit-ö och sedan spenderar en hel dag där. Lunch, fika och helst middag på en och samma klippa. Man badar, vilar, spelar frågespel, knyter vänskapsband, leker i sanden (om det finns någon), pratar om allt & inget, kastar sten i havet, metar, äter chips, dricker solvarm saft. När ens äldste son  lutar sig solvarm & rufsig i håret emot en och säger att: "Detta är underbart mamma!".  

Då kan man bara NJUTA. Älskar sommar. Älskar soliga sommardagar i skärgården. Vackert! Mmmmm ... 

Bilderna ovan är från veckan som gått: 
1) Sommarsolig jag på en av alla klippor. 
2) Solvarm, mjuk och vacker klippa.
3) En kväll tog vi med hela middagen i skrindan och åt nere på bryggan, precis vid havet. Nilsen körde 'sin' gummibåt med elmotor på och Busen & jag simmade och gjorde bomben vid bryggan. Med sig hade de sin egen skottkärra (som min morfar tillverkat när jag var liten) full med sina kramdjur - i fall att de skulle somna där nere när mamma, pappa, momo & mofa åt det sista och chattrade över det sista vinet. Här går vi hemåt i sommarkvällen. Ingen somnade ... 
4) Barnen älskade stranden med en riktigt långgrund sandbotten som vi hittade då vår egen favorit-ö redan var upptagen av otrevliga, rökande människor i fula, gamla båtar. Vilken lycka då vi hittade denna ö istället! Skärgården har så mycket vackra platser att erbjuda. Man måste bara hitta dem. Maken grävde ner båda barnen i den solvarma sanden. Jag, momo, mofa, Littlesis, T & Flisan badade säkert just då ... eller så kanske vi åt en god kaka till kaffet. 

fredag 29 juli 2011

JAG VILL HA!



Kolla in dessa armband. Jag vill ha! Här kan ni se hur man kan 'få' dem ...
Och som ni vet ÄLSKAR jag armarna fulla med läckra armband. Sååååå - I'm in!

måndag 25 juli 2011

I {heart} ACCESSOARER




{ alla bilder från weheartit.com }

Oj. Sommarlata dagar fulla med aktiviteter gör att jag inte hinner skriva här på bloggen. I torsdags kväll åkte vi ut till stugan igen (efter en fm på stan med Fru Fd Fabrik och barn ). Men nu så ... äntligen är vi tillbaka på ön. Kärlek!

I fredags var jag tvungen att jobba på förmiddagen. Jag pärlade, fakturerade, packade och postade. Längtar lite efter full rulle och fullt fokus på little.u igen. Men det blir då skolan början i augusti. Och tills dess räcker de beställningar jag får. Så tacksam! Välkomna alla ni som är sugna på att piffa med accessoarer! Och ni kommer snart få så lite nyheter i shoppen.

På eftermiddagen packade vi picnic-korgen full med nybakad äppelkaka och badväskan med simkläder och tog båten ut till en ny klippa på en ny ö. Familjen Kusin följde med och på ön fanns Grannarna. LJUVLIGT! Jag knöt mina vänskapsband, sittandes på klippan i solens varma strålar. Sedan badade jag & Bosse en massa från klipporna. Vilket litet badmonster han blivit. Så underbart! Hem och så kom momo & mofa inkörandes på infarten. Som barnen längtat. Mycket efter båtmotorn som de skulle ha med sig till gummibåten som Grannarna så generöst gav oss. Men åh så mysigt att momo & mofa kom. Vi mös alla fredagsmys. Självklart var hjärtat tungt av all sorg som tankarna på det hemska som hänt i Norge gav. Varför - liksom!

I lördags kom Familjen Fd Granne på besök. Vädret bjöd på härlig sol. Vi käkade lunch och tog oss sedan ner till bryggan för bad och premiärtur med gummibåten (som fått en ny akterspegel tillverkad av mofa & Maken). Barnen var så nöjda. Båten gjorde succé. Och jag bjöd på ett riktigt minne att le åt. Skulle ta mig en tur med båten & barnen. Tappade solglasögonen i plurret och båten gick bara runt, runt, runt varpå Nilsen satt och skrek att han var rädd och Busen ville av. Hahaha! CIRKUS! Hem och grilla lammstek och herre gud vilken kväll. Vin & babbel till långt in på småtimmarna runt köksbordet.

Söndag och alla var riktigt trötta. Vädret var inte det bästa - det blåste som sjutton. Så vi tog fram svampkorgarna och blåbärskärlen och trampade ut i skogen. Så härligt! Och barnen är fantastiska på att gå i skogen. Så himla härligt att se. Vi plockade (åt mest) blåbär och hittade en del kantareller. Hem och så packade vi fikakorgen och tog oss, trots blåsten, ner till bryggan och fikade och badade. Så varmt i vattnet. 22 grader. Och kroppen vaknade äntligen till. Men hela dagen var ändå ganska seg, för samtliga tror jag minsann. Grillandet på kvällen blev lugnt och de flesta kom i säng ganska tidigt. Jag och Herr & Fru Fd Grannar satt dock uppe och snackade framför tv:n ett bra tag.

Idag åkte Maken tidigt, tidigt in till stan för jobb och efter frukosten vinkade vi hejdå till Familjen Fd Granne. Vi som är kvar här i stugan åkte in till torget för att fylla på kylskåpet. Nu (äntligen) sitter jag ner i 5 minuter och surfar ikapp. Jobbar ett par små saker och ska strax svida om till bikinin för att ta med de små ner till bryggan för ett dopp.
Ses snart igen!

lördag 23 juli 2011

VARFÖR!

Mitt hjärta brister av att bara tänka på all sorg som finns i Oslo. Varför! Liksom ...



torsdag 21 juli 2011

TICK TACK


I sommar har jag förmodligen bangat in i en klippa eller nåt med min Rolex då vi varit ute och badat. Jag lever i min klocka dygnet runt och känner mig väldigt naken utan den. Jag hoppades dock att det bara var en ytlig skada på glaset. Såg så ut. Men nej då ... igår när jag gick inom en urmakare i stan så visade det sig att klockan inte gick igenom en sådan där tryck-test. Så glaset skulle bytas för att inte riskera att uret rostar om vatten tränger in. Åh så tomt det känns. Och vad virrig man blir utan klockan med tid & datum. Så idag slog jag till på en Triwa - Vice Blue. För att den var på halva priset och för att den var bland de mindre modellerna. Och kanske minst uppseendeväckande. Jag vet inte jag vad jag tycker om min nya Triwa. Men den fyller sin funktion här på armen.



onsdag 20 juli 2011

PÅ ARMEN







( alla bilder från weheartit.com )

tisdag 19 juli 2011

"TANTEN" I MINA BLING-BLINGS



( alla bilder från Tant Johannas fina blogg )

För ett bra tag sedan fick jag ett meddelande från min systers bästa vän på facebook. Det sa så här:
"Hej Ulrika. Såååå komiskt! Jag var inne på Elle Interiör och gick vidare till Tant Johannas blogg. Såg ett par snygga öronhänge på hennes "önskeoutfit" som hon köpt på little.u. Blev lite nyfiken och plötsligt, JAAA, så hamnade jag på DIN sida=) Vilken FIN sida och vilka snygga örhänge! Kram Fru Sally"

Jag hade själv läst hennes blogg ett längre tag men missat just detta inlägg. Och se så snygg hon är på sin semester i Frankrike i sommar. Och vilka bling-blings hon bär. Då blir man stolt! Läs hennes blogg här. SÅ mycket stil & smak. Så fina kollage. Så mycket inspiration. Och vilken energi tjejen har. "You go gal" med alla dina drömmar! (kolla in hennes scarfs ... mmm )

GUNGA




Precis när vi köpte stugan så kom min mamma med en tyg-gunga till mig för att ha i ett träd på vår tomt. Ni vet en sådan där man kan sitta och läsa i - gungandes under ett lövträd. Dessvärre sågade vi ner och röjde bort alla de där passande träden i närheten av vår stuga. Och ändå har vi en miljardtriljoner lövträd kvar på vår tomt. Men inget sådant där perfekt gungträd liksom. Nu har tiden gått och varje sommar har jag letat efter ett bra träd.

Idag hittade jag ÄNTLIGEN den där perfekta gungplatsen. Nilsen tjöt av glädje då han såg gungan uppsatt och han satt länge och gungade i den och tittade upp i trädets lövkrona. Solen som spelar så vackert mellan alla löv, ni vet. Det glittrar liksom. Och susar i trädets krona. Som om trädet talar till dig.

Jag tog mig en tur tillsammans med honom. Så vackert! Så mysigt att sitta med sin äldsta son, så nära tillsammans och filosofera om livet & allt det vackra ...

Nu är vi tillbaka i stan. Maken måste jobba onsdag/torsdag. Och jag och barnen tänkte att lite miljöombyte kan göra oss gott. Men så fort vi alla kom hem insåg vi att vi helst av allt nu vill sitta i den där ljuvliga gungan tillsammans och insupa naturen. I kvälls solen. Men, men .. på torsdag kan jag göra det igen. Hurra för vår ö!

Och Busen han är helnöjd för han fick en påse full med kläder av Fru Fabrik. En massa fina kläder efter Hugo. Med Spiderman på (!). Och True Religion Buddahs och andra coola saker ... som mamma inte annars köper. Lyckliga Bosse! Och tacksamma jag. Och fina Fru Fabrik som just nu kämpar på. (hjärta)

måndag 18 juli 2011

MARKED





Vi har lekt lite här hemma. Med tatueringar. Så nu är vi alla märkta. Ett bra sätt att testa om man trivs med ett 'för-alltid-konstverk' på armen. Och om jag säger så här - inget för mig. Jag skulle trötta efter bara ett par dagar och vilja ha något annat. Kanske för att jag inte hittat det där som jag verkligen vill ha för alltid. Eller för att jag är en ganska ombytlig person med kärlek till väldigt mycket och ofta nya saker som jag ser. Hahaha! Eller kanske för att jag inte är en tjej som passar i tatueringar. Så är det nog.

En vän som jag träffade för lite sedan hade låtit tatuera in sina tre barns namn på sin handled (precis där min lilla färgglada fågel sitter nu). Det var fint på henne och hon hade varit hos David Beckhams personliga tatuerare. Bara det liksom ...

Men som sagt. För oss här hemma hos lilla.u passar dessa klistriga tatoos - som med en tuss bomull & aceton går att tvätta bort. Men mina vänskapsband - åh vad jag trivs i dem. Nu mot svamp- & blåbärsskogen ...

lördag 16 juli 2011

EN BADANKA


KVACK KVACK KVACK!

SANDHAMN

{ bloggminen }

{ * }


{ bloggerska 'jobbar' }


{ * }

{ * }



Oj vad dagarna går fort när man har kul!

I torsdags åkte vi över alla fjärdar och kom till slut fram till Sandhamn. Härligt! Solen sprack upp och vi fick riktigt schysst väder. I hamnen mötte B-J-P upp oss och inne på Orangeriet mötte Fru KalasLotta upp oss. SÅÅÅ KUL att ses! SÅ KUL! Lunch och poolhäng innan vi bara var tvungna att gå upp till Bageriet för deras underbara Hallongrottor.Herre gud så goda! Inom lite butiker och så till stranden för fika och häng. I kallaste laget - faktiskt! Men är det svensk sommar så är det! Och vackert! Hem till deras sommarhus för lite till häng på däcket denna gång (det är vi bra på : chill-out liksom), massa tjatter & 'roliga skämt' och så lagade KalasLotta en god räksallad. En Amarone och mer babbel inpå småtimmarna. En riktigt najs dag på Sandhamn!!

Innan vi drog mot båten (med en riktigt nervös Make inför kommande hemfärd - det blåste ganska rejält, men mojnade upp ... ) hann vi inom Bageriet och så hann vi alla få varsin KSSS-mössa. Så fina så är vi nu alla i lilla.u familjen! Tack & Hej KalasLotta med familj. Vi ses i USA i höst! JIPPI!!!

Hemfärden - MY OH MY! Shiiiit vilka vågor! SHIT POMMES! Vi satt mitt ute på havet med vågor & dalar lika stora som silverbåten. Nilsen skre: "Jag är rädd mamma & höll för öronen!" och Busen han somnade efter värsta pärsen. Nu kan vi det liksom. Och man vet att havet det bestämmer man inte över. Mäktigt! Men hem kom vi ...