lördag 30 juli 2011

SOMMAR & SOLIGA DAGAR

Sommaren är så underbar! Vi spenderar i år HELA sommaren ute på vår ö och det fungerar toppen eftersom vi får så mycket fint besök av vänner och familj. En dag då & då spenderar vi någon av oss inne i stan vilket stoppar behovet av jobb, shopping, underhåll av lägenheten och annat. Här ute på ön har vi de bästa 'grannar' runt omkring oss som man kan tänka sig och några av dem har barn i våra barns åldrar. Fina barn.

Det som är allra mest underbart är närheten till naturen. Hur lätt vi kommer ut rakt i all grönska. Antingen rakt ut på havet med vår båt där det erbjuds vackraste klippor och svallande hav. Eller så går vi åt andra hållet och har ett enastående naturreservat som erbjuder alla skogens bär och svampar ... och en skock får om man är sugen på det. Vädret har dessutom bjudit på så många vackra dagar vilket gör att vi kan njuta ännu mer utav allt detta vackra som finns utanför vår dörr. Jag älskar det! Och Maken och barnen också. ÄLSKAR!

Den här veckan har varit en sådan vecka som gjort att vi har kunnat spendera massor av tid utomhus i vår vackra skärgård. Vi har tagit båten ut till öar som vi knappt visste fanns och hittat de vackraste klippor att vila på, fika på och bada ifrån. Jag älskar klippor. Deras mönster från länge, länge sedan. Hur varma och mysiga de är soliga dagar. Hur släta och mjuka de känns under ens händer & fötter. Att man slipper sand i handduken och i hela badväskan. Och det ljuvligaste av allt är att hitta det där perfekta stället att bada i från. Ni vet klippor är så där branta - rakt ner - eller så är det släta & flata vilket gör att de blir väldigt hala och svåra att ta sig i från. Men alltid, på vilken klippa man än befinner sig på, finns det någon sådan där perfekt plats att ta sig i det svalkand havet i från. Lycka!

En annan lycka är när man kör ut med båten till sin favorit-ö och sedan spenderar en hel dag där. Lunch, fika och helst middag på en och samma klippa. Man badar, vilar, spelar frågespel, knyter vänskapsband, leker i sanden (om det finns någon), pratar om allt & inget, kastar sten i havet, metar, äter chips, dricker solvarm saft. När ens äldste son  lutar sig solvarm & rufsig i håret emot en och säger att: "Detta är underbart mamma!".  

Då kan man bara NJUTA. Älskar sommar. Älskar soliga sommardagar i skärgården. Vackert! Mmmmm ... 

Bilderna ovan är från veckan som gått: 
1) Sommarsolig jag på en av alla klippor. 
2) Solvarm, mjuk och vacker klippa.
3) En kväll tog vi med hela middagen i skrindan och åt nere på bryggan, precis vid havet. Nilsen körde 'sin' gummibåt med elmotor på och Busen & jag simmade och gjorde bomben vid bryggan. Med sig hade de sin egen skottkärra (som min morfar tillverkat när jag var liten) full med sina kramdjur - i fall att de skulle somna där nere när mamma, pappa, momo & mofa åt det sista och chattrade över det sista vinet. Här går vi hemåt i sommarkvällen. Ingen somnade ... 
4) Barnen älskade stranden med en riktigt långgrund sandbotten som vi hittade då vår egen favorit-ö redan var upptagen av otrevliga, rökande människor i fula, gamla båtar. Vilken lycka då vi hittade denna ö istället! Skärgården har så mycket vackra platser att erbjuda. Man måste bara hitta dem. Maken grävde ner båda barnen i den solvarma sanden. Jag, momo, mofa, Littlesis, T & Flisan badade säkert just då ... eller så kanske vi åt en god kaka till kaffet. 

3 kommentarer:

 1. Härliga fina bilder av söta du och din familj!!
  Riktigt härligt somrigt o jag blir ännu mer sugen på ett eget sommarställe..
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Härligt, det e precis så som somrar ska upplevas här i Sverige!:) Själv e jag uppvuxen med landställe på en ö i Stockholms skärgård och nu mera så spenderar jag och min lilla familj all vår lediga tid på vårt landställe i Roslagens skärgård. Önskar att alla ungar fick ha det så!:)

  Hälsningar
  Sophie

  SvaraRadera
 3. Som ni ser här ovan: Jag ÄLSKAR svensk sommar!!

  SvaraRadera