onsdag 30 november 2011

WINTER BLUES






{ bilder via  * * }


Å MAJ GAD vad jag är vintertrött nu. Mörkt, brrr-igt och det går i ett. Vi åker varje år till varmare breddgarder, någon gång i november, men inte i år. Och det känns. Jag tror jag har lite av en winter blues. Håret känns bläh, huden känns bläh {hela jag känns bläh}, vardagen känns bläh. little.u känns i och för sig jippi.  {tack snälla ni som lämnat så vackra ord till mig. tack !}

Idag har jag hunnit med en fotosession. En morgonkaffe. En förmiddagskaffe med smyckesleverans. Och så lite kontorsgöra.  Strax ska jag photoshoppa lite. Någon som nyligen köpt Photoshop Elements och tycker att det är ok att editera bilder i {läs: jag är på en väldigt basic nivå}.

Nu ska jag ta och städa lite i alla mina lådor med pärlor och silver. Jag och ett par vänner hade bjudit in till julmys igår kväll då vi även "hjälpte våra vänner" att hitta julklappar. Det dracks glögg, åts clementiner, snackades och så shoppades det. Jag insåg då att jag nog måste få lite bättre ordning för att kunna visa upp de olika smyckesdelarna lättare.

Psst. Vill åter igen påminna om att den 11 december {nästa söndag} är sista dagen som jag tar emot ordrar så att de verkligen kommer fram till jul ... ho, ho, ho!


måndag 28 november 2011

TRIPLE ÖRHÄNGEN






Jag har gjort ett par örhängen i silver och halvädelsten som jag själv bär till vardags. De är så där lagom stora och diskreta. Stenarna är bergskristall & rökkvarts. Bergskristallen sägs ha en klar, ren & energigivande kraft. Och Rökkvarts sägs bl a öka kreativiteten. Så ni förstår ju vilka örhängen detta är att bära till vardags ...

Skulle ni vilja köpa ett par TRIPLE ÖRHÄNGEN {för att få lite extra energi i vardagen} så kostar de 175 sek. Ringen är 20 mm  och är i äkta silver (925). För att beställa dem skickar ni ett email till ulrika.burell@telia.com

Och som vanligt, om man tycker om formen, så går det att byta ut halvädelstenarna till andra halvädelstenar alt swarovskikristaller i andra färger om så önskas. Leveranstiden kan då bli något längre och priset kan ändras något. Och glöm inte:  sista beställningsdatum hos little.u är 11 december för att få dem innan jul ...


TÄNT VAR DET HÄR



Tillbaka igen efter en väldigt avslappnad och skön helg i stugan på ön. Vi har eldat så det stod härliga till. Min Make - en pyroman! Yepp! Vi fällde ca 20 träd förra året och kände då att det där grejar vi att ta hand om själva. Och som vi har jobbat med de där träden - i vad som känns som en evighet. Nu var det dags att dra och släpa och elda allt ris som vi kvistat av. Det blir ju en del på tjugo träd - spridda runt om på tomten dessutom - om man säger så  Och herre gud vilket arbete! Man känner sig ju som en hel skogshuggare ... {se ni mig framför er nu; 159 lång och 47 kg tung???}. Hahahah! Men vi kämpade, drog & slet och vi fick ganska mycket gjort. Ett stort tack till våra underbara grannar som kom ut och hjälpte till! Nu ska bara liiiite till eldas och sedan ska det klyvas ved. Sedan kan vi värma oss med kaminen i typ 20 år framöver. Dessutom kom äntligen den fina, fina ljusslingan från Granit upp i min favorit-ek. Och herre gud vilket sken! Ni som har den inne måste ju lysa upp hela hemmet med den där ... för hela vår baksida lös upp. Och där är det svart som natten från klockan tre nu. Galet! Men så fint!



Igår innan vi åkte hem så hann vi med en tur in i vår egen skog för att plocka granris, lingonris, lite fina slykvistar {som jag ska TineK-grejja med}, fälla en liten minigran (som hamnat i köksfönstret i en plåtkruka) och så hittade vi (dra mig baklänges) kantareller! Va? Det är ju inte klokt! Första advent liksom!


Och så hann vi hoppa lite i de jätte-gigantiska lövhögarna också. Innan vi gick in och bakade lussebullar, drack glögg och tände ljus. Att spendera tid tillsammans med familjen i stugan är det bästa vi vet. Att bara mysa runt i sköna (men kanske inte så snygga) kläder och raggisar. Äta gott och kramas mycket!


Väl hemma kom våra vänner, Herr Kollega med fru & nytillskottet Livia, på besök. Vi åt middag och tittade på det pyttelilla undret. Så små de är (och så söta!)! Sedan pös jag och Maken ner i soffan med lite glögg, tända ljus och adventsstjärnor i fönstret. Och idag är det måndag igen ...


fredag 25 november 2011

SÅ GLAD MAN BLIR


Titta! Så fint Fru Broman skrivit om mig på sin blogg. Om mitt armband JAG HJÄRTAR. Och så fina bilder ... på mitt lilla paket. Tack - jag hjärtar det verkligen! Att tillverka smycken till någon som sedan ger sån fin feedback är fantastiskt!

Och så passar jag på att tacka alla ni andra fina som skriver så mycket fina kommentarer om mina smycken. Ni som köper mina smycken. Och ni som visar dem för andra. Det betyder så mycket för mig. 

Och just ja, ni kan passa på att tävla om en vacker scarfs 'hemma hos Fru Broman'.


FREDAG .... HÄRLIG FEELING





{ alla bilder via * }
Visst är det är en härlig feeling att vakna och inse att det är fredag idag. Mmmm ...
Maken ska inom Hötorgshallen för att inhandla det obligatoriska helg-mumset och jag ska plocka iordning här hemma, jag ska packa väskan, jag ska handla, jag ska hämta barnen på dagis & skola, jag ska plocka med mig lite adventsmys ut och jag ska jobba undan beställningar & tillverka smycken inför våt event på tisdag. Sedan ut till stugan dit vi åker ikväll för att andas frisk luft, umgås bara vi och njuta av det härliga lugnet & den vackra naturen - hela helgen. Vi ska dricka varm choklad, vi ska elda i kaminen, äta gott och kura ihop oss i mörkret i vår soffa med fårskinn och filtar efter en heldag ute på tomten som det ska fixas med. Och har vi tur kommer de andra fina, som vi känner där ute, också ut också. Det blir en toppenhelg!

Och ett litet pssst. Glöm nu inte det här: beställa julklappar hos little.u ...


torsdag 24 november 2011

VITT ELLER FÄRG, VI FÅR SE ...






{ bilder från Anthropologies, The makers Projekt, Pinterest & tmblr:alifeof beautyandgrace 
- översta bilden minns jag inte var jag hittade så om någon vet så får ni hojta till } 

På inredningsbloggarna & i inredningsmagasinen pratas det om en jul som går i vitt med inslag av svart & grått. Inga tomtar här inte. Och jag tycker det är så vackert. Otroligt vackert. Och jag inspireras. Massvis! Men det är svårt att få till det där i vårt hem. Vårt hem är liksom redan fullt av färger i olika mönster. Som inslag här och där mot de i övrigt vita och ljust gråa väggarna, de vackra gamla trägolven som vitlackats & alla vita spegeldörrar, skåp & fönster från golv till tak. Vackert sekelskifte, helt enkelt. Och jag älskar vackra saker. Vackra mönster i olika färger. Jag tror minsann jag älskar lite krusidull i lagom mängd. Bilderna ovan talar för vad jag gillar. Så där ombonat och personligt som det blir av ett ihopplock av vackra saker.

Så vi får väl se hur vår jul blir här hemma. Jag tror det blir svårt att ta bort de där juligt, härligt röda glaskulorna som vi har i granen varje år. Men vi får se ... kanske åker all färg ut och in kommer vitt, vitt, vitt ... {med en touch av färg då så klart *ler*}. Än har liksom inte julkänslan infunnit sig. Även om jag skulle kunna dricka 1 1/2 liter julmust om da´n ...

TILL LÖKEN

{ bild från här }

Löken - jag tror du behöver lyssna på den här idag ... och så tar vi en fika i eftermiddag.
Puss!

onsdag 23 november 2011

JAG HJÄRTAR MED SILVERBRICKOR



Sitter och paketerar ett av min armband JAG  HJÄRTAR som har fått 3 silver-brickor med handstämplade initialer på. Det hann tyvärr bli för mörkt för att fota det 'på riktigt' så Hipstamatic fick duga. Jag är lite extra nöjd med just detta armband då jag till en början insåg att jag inte hade bokstaven Å i min stämpelsats {från Tyskland}. Efter lite grubblande (och rådfrågande) kom jag på ett perfekt sätt att få till Å:et. Hurra!

Och håll med om att det är en fin julklapp att ge bort !

tisdag 22 november 2011

JULKLAPPSTIPS



OM ni tänker köpa little.u smycken som julklapp kan det vara bra att göra det ganska snart. Alla smycken tillverkas för hand och unikt för dig vilket gör att det tar ett par dagar för mig. Och sedan ska de postas i julposten ... och hinna fram till den 24 ! Så den 11 december är mitt sista-beställnings-datum för att kunna garantera att de kommer fram. Tidigt {!} - jag vet men man vill ju gärna att paketet ska finnas i tomtens säck på julafton ... liksom.

Ovan ser ni några av mina personliga favoriter. Hoppas tomten är snäll i år. Ho ho ho!

BILDER



Sitter och ska försöka fixa lite bilder i photoshop - men idag är inte DEN dagen att göra det känns det som. Dessutom har jag bara photoshop i min gamla pc {vaio} och den är väldigt seg & trött. Jag är sugen på att köpa mig Photoshop, men tycker det kostar en rejäl slant för mycket för det lilla jag använder det. Så nu undrar jag om ni har några bra tips på liknande program? Jag fick tipset om Photoscape men det finns tydligen inte för MAC. Så nu letar jag vidare och skulle gärna vilja få tips innan jag laddar ner något på min 'rena' MAC. Hittade ett program som heter Pixelmator. Och GIMPS var ett annat? Någon som har erfarenhet av dem?

Den här tjejen med den ljuvliga bloggen honeypielivingetc vet VERKLIGEN vad hon pysslar med när det gäller editing av bilder. Alltså hennes bilder är som inga andra, så vackra ... så drömska liksom. Har du inte tittat in på hennes blogg så gör det och dröm dig bort ett tag till doften av en mugg kardemumma kaffe ...

måndag 21 november 2011

PAPIER-MÂCHÉ





Förra veckan hade ju jag och barnen pyssel-bonansa. Jag tror det grundade sig i att jag på sista tiden känt mig som en mamma som kanske inte alltid är så närvarande. Jag är ju hela tiden närvarande rent fysiskt men ibland kanske inte riktigt lika närvarande i tankarna. Så nu när Maken var på resande fot kände jag att jag var tvungen att bjuda till lite extra. Dels för att de saknar sin pappa så mycket då han reser längre resor {och lite extra fokus på roliga saker hjälper då till} men också för att barnen var sugna på det {antar att det är höstrusket som bjuder in extra till inomhuspyssel}. Jag kom på den mycket checka idén: papier-mâché. Så spännande va! Så vi köpte tapetklister, vi köpte ballonger, vi fixade tidningar och satte igång. Och herre min jisses vad kletigt det var! Tack och lov är tapetklister lätt att tvätta av ....

Besvikelsen var naturligtvis total när kidsen fick höra att deras 'ballonger' måste torka i typ 3 dagar innan de går att måla. Men så igår kväll var det klart. Torra & fina hängde de i röd-&vitrandig tomtetråd i köksfönstret. Nu är ballongen 'pangad' och det är fina pappersbollar som svävar här hemma. Jag tycker så klart att de är finast som de är nu. Nästa gång tar vi finans-sidorna. MEN vänta bara när mina små färg-prinsar sätter fart. Då kommer det bjudas på något helt annat ...

Nu i veckan ska vi testa tråd-kulor. Tapetklister, garn & ballonger. Och minst lika lång torktid. Det ni!

ÅH SÅ SVÅRT ATT KOMMA IGÅNG




{ bilder från TOAST }

Måndag morgon och var finns inspirationen! Har typ massvis på min to-do-lista och vill göra saker. Men det är som om jag inte vet var {hur} jag ska börja. Så jag surfar igenom min bloglovin-lista ... efter att ha druckit kaffe med bästa vännerna nu på morgonen - alldeles för länge!! Jag har pillrat med silver & lödningar. Inte riktigt fått till det där än. Och jag ska nu sätta ihop en pdf-fil som ska läggas ut på little.u och även här på lilla.u

... men åh {!} vad det är svårt att komma igång ...

lördag 19 november 2011

VOLUSPA : KÄRLEK


Härliga ljuvliga lördag !

Vi har tillbringat förmiddagen till att reklamera skor {Nilsens höstskor som spruckit i sömmen}, vi har ätit lunch på {alltså hur nyttigt!} och vi har tackat ja till kalas i sista sekund för att sedan tacka nej då vi kom på att de har katt. Och Nilsen är super allergisk mot katt. Så synd!

Sedan - mina vänner - har jag njutit storslaget av en sakta prommenad ner för hela Drottninggatan {med start från Odenplan} i ett fantastiskt solsken. Jag njöt av ensamtid, att titta på människor jag möter, av pulsen på stan och av de mysiga butikerna som är så härligt skyltade {jaá, kanske inte alla på Drottninggatan då kanske}. För att slutligen spendera massor av tid nere på Hötorgshallen. Vet ni hur mycket jag älskar att handla hos dessa underbara små butiker!? Oh yes! Och vet ni hur trevliga de är som jobbar där, de brinner för sina produkter. Och vilka råvaror sedan! Jag köper på ett ställe serranoskinka {som bara smälter i munnen}, jag köper deras ljuvliga tryffelsalami {som enligt dem själva får ögonen att tåras} och jag köper bratwurst med 97% kötthalt. Och så lite goda ostar på ett annat ställe och så deras finfina fikonsylt. Och väl uppe på torget igen så är klockan så mycket att alla blomsterhandlare vill bli av med sina blommor och säljer dem {ännu} billigare. Sedan längtar jag hem för att sätta blommor i vatten, sätta igång vår bolognese, hälla upp ett glas libanesiskt vin och gå och småäta lite på serranoskinkan. Men jag hann inom Granit också. Och sedan var väskan tung.

Och på vägen hem ringer Fru Fabrik som kommit över ett parti Voluspaljus. Jippi! Och hon hade mina favoriter den här gången : så jag var tvungen {tvungen!!!} att rusa ner till henne för att köpa mig 5 (!) ljus. Men herre gud, om ni inte köpt ert första Voluspaljus ... gör det! Min absoluta favorit är Makassar Ebony & Peach. Sedan gillar jag Japanese Plum Bloom. Och French Burbone Vanille. Jag älskar dem! Jag tänder dem ca 40 minuter och sedan luktar hela hemmet ljuvligt.

Nu kommer snart little.sis med familj på middag. Så nu ska jag röja lite. Och småäta på min gran serrano ...