måndag 28 november 2011

TÄNT VAR DET HÄRTillbaka igen efter en väldigt avslappnad och skön helg i stugan på ön. Vi har eldat så det stod härliga till. Min Make - en pyroman! Yepp! Vi fällde ca 20 träd förra året och kände då att det där grejar vi att ta hand om själva. Och som vi har jobbat med de där träden - i vad som känns som en evighet. Nu var det dags att dra och släpa och elda allt ris som vi kvistat av. Det blir ju en del på tjugo träd - spridda runt om på tomten dessutom - om man säger så  Och herre gud vilket arbete! Man känner sig ju som en hel skogshuggare ... {se ni mig framför er nu; 159 lång och 47 kg tung???}. Hahahah! Men vi kämpade, drog & slet och vi fick ganska mycket gjort. Ett stort tack till våra underbara grannar som kom ut och hjälpte till! Nu ska bara liiiite till eldas och sedan ska det klyvas ved. Sedan kan vi värma oss med kaminen i typ 20 år framöver. Dessutom kom äntligen den fina, fina ljusslingan från Granit upp i min favorit-ek. Och herre gud vilket sken! Ni som har den inne måste ju lysa upp hela hemmet med den där ... för hela vår baksida lös upp. Och där är det svart som natten från klockan tre nu. Galet! Men så fint!Igår innan vi åkte hem så hann vi med en tur in i vår egen skog för att plocka granris, lingonris, lite fina slykvistar {som jag ska TineK-grejja med}, fälla en liten minigran (som hamnat i köksfönstret i en plåtkruka) och så hittade vi (dra mig baklänges) kantareller! Va? Det är ju inte klokt! Första advent liksom!


Och så hann vi hoppa lite i de jätte-gigantiska lövhögarna också. Innan vi gick in och bakade lussebullar, drack glögg och tände ljus. Att spendera tid tillsammans med familjen i stugan är det bästa vi vet. Att bara mysa runt i sköna (men kanske inte så snygga) kläder och raggisar. Äta gott och kramas mycket!


Väl hemma kom våra vänner, Herr Kollega med fru & nytillskottet Livia, på besök. Vi åt middag och tittade på det pyttelilla undret. Så små de är (och så söta!)! Sedan pös jag och Maken ner i soffan med lite glögg, tända ljus och adventsstjärnor i fönstret. Och idag är det måndag igen ...


4 kommentarer:

 1. Jag älskar dina helger i er stuga. :)

  SvaraRadera
 2. Lina: våra helger på ön är ljuvliga! Har du vägarna förbi är du mer än välkommen till oss. Vi har 2 gästhus ...
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Åh. Det låter verkligen supermysigt. Nåt extra romantiskt med helger i stugor på hösten. Lugn och ro och bara mysa runt i stickat. Slippa sola, bada och ha grillfest :) Det blir väl fler helger nu då ni har så mycket ved och ljus i mörkret!

  SvaraRadera
 4. Superfint! Jag har åxå en slinga liggandes oanvänd här hemma i väntan på att få komma upp på det perfekta stället. Jag har fått höra att glaset på lamporna kan spricka vid frost, men det kanske inte alls stämmer!? Hoppas inte, för jag vill helst ha min ute!

  Ha en skön dag!

  /Malin

  SvaraRadera