torsdag 30 juni 2011

VÄNSKAP

Jag har länge tänkt att jag ska testa på att göra vänskapsband till little.u och 'knyta in' vackra pärlor/charms. Nu hittade jag dessa bilder och bara måste testa att "komma på" några fina saker till little.u. Tillsammans med silver & Swarovski kan det kanske bli något riktigt läckert ... eller vad tror ni?



( * * )

Ärligt - hur coolt! Och hur glad blir man inte? Dags att jobba!

Pst. Om ni inte hittat till den här bra:iga bloggen så titta in. Så mycket inspiration och coola saker. Dessutom finns det how-to-do-guider.

BALI





För många (!) år sedan åkte jag till Bali och fick en ljuvlig upplevelse. Ett av de vackraste platser jag besökt. Idag när jag satt och slötittade på internet hittade jag detta magnifika ställe. I Ibud på Bali. Jag tror jag måste åka dit. Snart!

onsdag 29 juni 2011

3 ÅR


3 år på lilla.u bloggen idag ...
... and I LOVE it!

När jag började blogga en sommardag för 3 år sedan så tänkte jag att det skulle bli en bok till mina barn. För att minnas allt fint de säger, gör och upplever. 
Men idag är den precis lika mycket MIN blogg som hjälper mig fokusera, vara kreativ och samla våra dagar & det som de fylls med. 

All kontakt jag fått med fina vänner i blogg-världen är en extra bonus. HEJ fina ni som läser min blogg. Jag vill att ni ska veta hur mycket era påhälsningar & fina ord betyder för mig. MASSOR!

KRAM!

tisdag 28 juni 2011

DESKMIDDAG


Igår spenderade vi förmiddagen på stan, jag och mina små-boys. Så härligt! I hettan! Hahaha! Vi (jag) passade på att gå inom ett par butiker för att spana in rean. Inte så kul, tyckte pojkarna. dessto roligare tyckte jag. Och jippi-hurra jag hittade en vit tisha på COS (de är ett hett tips, så himla härliga t-shirts), ett par guld-rosa ballerinas och en solgul skinnväska modell oversized som jag länge gått och tittat på. Lycka! Nu är den min!

Sedan bar det av mot tågstationen för att hämta momo som kom med tåget från småland. Lycka! Många kramar & skratt. Och lyckan blev total då momo tyckte att vi kunde ta vägen inom leksaksaffären på vägen hem ...

Lunch & vila hemma. Lek med vatten i solen på gården. Nilsen cyklade på springcykeln och jag sprutade med vattenslangen. Han skrek av skratt. Härliga sommar barn!


På kvällen kramade jag om momo & pojkarna, svidade om för att ge mig ner mot Makens jobb och en trevlig deskmiddag väntade med Makens kollegor och deras respektive ute på Fjäderholmarnas krog. Vi åkte sjötaxi ut, åt kanongod skärgårdsmat och avslutade kvällen på Berns med drinkar och babbel. En härlig sommarkväll. Och vilket trevligt team min Make har.

Idag lite trött. KalasLotta nämnde något om att det måste vara schampot (haha) ... jag vet inte jag. Lite fult att skylla på schampot va? Hahahahaha! Lotta, när ses vi ??? (och välkommen till Swiiiiden)

Nu är vi sugna på att bada - men var? Hmmm ...

måndag 27 juni 2011

MIDSOMMAR


Jamen vilken underbar helg vi har haft! Årets ljusaste helg ... 

Ska säga med en gång att jag glömde kameran i stugan - med alla mina bilder från helgen. Suck! Det får bli iPhonens få bilder. 

Vi åkte ut redan i torsdags vid lunch och då var det minst sagt fint väder. Regnet smattrade mot bilrutorna och man kände en viss ångest inför att vara 8 vuxna och 8 barn (!) på midsommarafton. Men vi kom ut till vår kära ö. Regnet började avta, vi packade in, packade upp all mat (jeeze) - fixade och voíla: solsken. Till middagen kom little.sis, Flisan & T ut. Vi åt en lugn och skön middag, fick barnen i säng och kollade på Little Fockers. Kul, hihi!

( nyplockade, solvarma smultron i dödskallen )

Vaknar till strålande solsken. Hurra! Midsommarafton!
Våra gäster anländer redan till frukosten - lätt uppskrämda av våra berättelser om köer på flera timmar på midsommarhelgen. Haha! Vi dricker kaffe, låter barnen bekanta sig och livet känns allmänt fint. Dags att ta tag i midsommarstången och så klart visa runt alla i vårt vackra sommarparadis. Vi hittade inte massvis med blomster, men stången blev grön och restes lagom till lunch. Fru Sally var välutrsutad och förberess. Men vem stal de vackra ringarna som ska hänga på stången?

Traditionell silla-lunch. Med snaps (!) och sång (!!). Barnen lekte i vatten-sliden. Perfekt! Sedan tror minsann att T glömde 5-kampen hemma i år (hehe). Fina Fru Sally hade bakat magnifika kakor & tårtor till eftermiddagsfikat. Så härligt att sitta och njuta i solen, med en vacker bärtårta på fatet och fina vänner runt omkring en. Och en del mygg ...



På kvällen grillade vi Taylor & Jones fantastiska korvar - i en mängd goda smaker. Rött vin och ännu mer babbel. Och snacks. En efter en av barnen stupade i säng och till slut var vi bara vuxna (äntligen!) vakna. Som bestämde oss (jaá, eller Herr Carlson bestämde sig) för att trotsa myggen och sitta ute i sommarnatten. Massor av tända ljus, gott på bordet och god dryck i glasen. Filtar. I en timma ungefär. Sedan fick vi gå in igen och fortsätta babblet - utan mygg!

På midsommardagen vinkade vi hejdå till little.sis, Flisan & T. Familjen Maya stannade kvar, så najst. Så vi tog fika-korgen och vandrade ut till bryggan där vi (lite trötta) fikade och snackade. Barnen lekte och lärde sig knyta knutar med hjälp av lördagens hallon-snören. Hem för lunch och lite vila. Framåt eftermiddagen tog vi båten till sundet för en glass och lite havsluft. Hem och brassa lammracks. Herre gud så gott! Ännu en kväll att se fram emot ... men denna gång förberedde jag inför en kväll ute i sommarnatten ... hahahaha! Man tager vad man haver ...

( garanterat myggfritt  *asflabb* Älskling, jag vet! Hillbillies ... men det funkade, eller hur!  *blink, blink*)
Då blev det för kallt! Så alla ville sitta inne. Jaha, bara att plocka ner alla mina myggnät uppsattta med klänypor igen. Hahahaha ... men kul var det. Och funkade gjorde det! Så det så! Vi fick goda italienska delikatesser serverade och drack goda viner. Och vi var ganska tappra och satt uppe ganska länge och snackade även denna kväll. Det går bra med trevliga vänner liksom ... 


Igår sa vi adjö, auf wiedersehen till Familjen Maya. Vi hoppas få besök av er fler gånger i sommar ... det är så trevligt att hänga med er i stugan på ön! 

Vi tog tag i trädgårdsarbetet; gräsklippning, röjning av grenar, röjsågen och in med allt som plockats ut. Då kom ösregnet - en kort stund. Vi mös inne och bestämde oss för att åka in mot stan igen. Idag kommer mormor så vi ville komma hem, packa upp, tvätta och få lite saker i ordning innan dess. Och så hann vi med en hamburger-grillning med little.sis och co ute på gården innan de drar till Espana i 10 dagar. 

( bye, bye - ljuvliga solrummet ! Ses nästa vecka! )

VILKEN HELG VA!!!

STRAX

Inte så mycket här på bloggen just nu. 
Kommer strax !


torsdag 23 juni 2011

GLAD MIDSOMMAR


Vi önskar er en riktigt glad midsommar från oss alla på ön. 
Nu kommer solen! 
Tjiiihoooo!

Små grodorna, små grodorna ...

onsdag 22 juni 2011

SISTA DAGIS DAGEN


Innan jag sätter igång här hemma på kontoret (barnens rum).

Ja för igång har vi varit ett tag nu. Och det är ingen vanlig dag idag. SISTA DAGEN PÅ DAGIS FÖR NILSEN. Uppe med det vanliga morgontjatet, lämnat på dagis, släpat med en överlycklig Buse som ÄNTLIGEN skulle få ta sin "sprrrrruta" för fästingar och sedan fick han även hänga med mig till sjukgym. Min rygg & nacke är inget bra alls. Stel & ont ont. Ni vet när det strålar nerver upp i nacke och ut i huvudet. Aj! Och det har pågått i mer än en vecka nu. Förmodligen har jag fått en muskelinflammation. Ipren och stretching som gäller. Ska ta tag i min Pilates under sommaren så blir det nog bra. Tillbaks med Busen till dagis.
Och så några dumle och en stack cappucino från Nespressomaskinen. Mmmmm ... vaken!

Jobba undan, bokföra, skicka leveranser. Och så har jag hunnit leka illustratör - målat kort till en vän som ska gratulera till förlovning. Så kul! Måste måla mer, öva, öva.

På eftermiddagen skyndade vi tillbaks till dagis (Nilsen hängde med hem vid lunch - separationsångesten som han lider av blir väldigt påtaglig vid dessa tillfällen) för att städa undan inför sommaren och krama alla fröknar. Nils gav dem varsitt par BOHO CHIC örhängen i olika färgskalor (bilder kommer). Tack snälla ni för att ni tagit så väl hand om Nils, lärt honom så mycket och låtit honom vara sig själv med er! Nu väntar ett långt sommarlov - och sedan skola. Så spännande! Nilsen börja skolan, inte klokt. Men det kommer passa honom så bra. Känns det som i alla fall. Min stora, fina, intelligenta Nilsen. Du gör mig stolt varje dag! Vackra lilla person.
Och Busen - han blir kvar på vårt fina dagis han. Då blir han en stooooor kille.
Detta firades med glass! Så klart!


Nu har vi packat inför Midsommar på vår skärgårdsö. Ätit pizza och myst.

tisdag 21 juni 2011

IDAG - TO DO


Lista efter lista sitter jag och skriver inför inköpen till Midsommarhelgen (började på post-it-lapp ... övergick snabbt till word-dokument med olika färger för olika dagars inköp - hahaha, so me).
Och så försöker jag få alla beställningar hos little.u färdiga för utskick innan midsommar. Så ni kan vara midsommarfina. Så klart!

Vad ska ni hitta på på Midsommar?

måndag 20 juni 2011

NEW OLD SHOES



Mina fötter är små - petit, som man skulle välja att kalla dem i Paris. Jag har storlek 35 (minus). Dessutom är min fot väldigt smal och ganska platt. Det är därför inte alltid så lätt att hitta klackskor. Inte alls!

Men jag har mitt lilla knep. Jag går till varenda secondhand affär jag kan hitta och väldigt ofta finns det gamla fina skor i små (petit) storlekar inlämnade. Förmodligen efter någon gammal farmor eller mormor.  Och ofta är skorna knappt använda, möjligtvis som fin-skor inomhus på fina fester. Dessa godbitar på bilderna ovan hittade jag i lördags (efter min fotbehandling) på Urban Outfitters Second Hand avdelning. Och är de inte bara helt magiskt coola! De åkte i lördags tillsammans med en mörkblå siden-topp från COS och ett par ritkigt tighta svarta byxor. Till detta färgklickar i form av little.u smycken. OCH mintgröna tånaglar som skymtade i mina nya, fina skor.

De blå till vänster i första bilden fyndade jag också. Ett par riktiga sommar-pumps. Men mina allra finaste second hand kap till skor är mina vita stilettos med silverdtå/häl/klack från Charles Jourdan Paris (för 300 sek). Så fina, så coola! Heja second hand affärer!


ORDNUNG

( * )
HOLDING ON ...

Idag - grå dag - försöker reda ut mitt hemma-kontor. Det här med ordning i mappar etc på MAC förstår jag mig inte på. Jag vill ha mitt gamla Windows-träd med C:drive och undermappar tillbaka!!!

Och ni MAC-are ... hur i helskotta får jag undermappar i min email-inkorg som jag kan sortera in mina lästa emails i? Jag blir galen! Ingen som helst koll på emails när de alla ligger huller om buller i inkorgen. Jag (mrs little.ordnung) klarar inte av det här ... Hjälp!
Inkorgen ska vara TOM och de lästa emailen ska sedan sorteras in i undermappar så att jag vet vad jag gjort med dem. Gah! Hur??

Jag vet - lite freak:ish, va?!


... ett par saker till.
- Hur kommer jag högst upp på sidan utan musen?
- Hur delete-ar jag utan musen?
- Hur kommer jag 'home' utan musen?

Ge mig era bästa MAC tips. Snälla. Så kommer jag snart love:a-love:a min nya vän MAC:en.

söndag 19 juni 2011

RAISON D'ETRE SPA & FITNESS


När jag fyllde år förra året så gav min Make mig en behandling på Raison dÈtre Spa & Fitness på Grand Hotel, hos deras 'fotdrottning' Fatima. Jag åkte ner en stund innan för att njuta av deras fina spa. Det är verkligen jätte fint där. Väldigt skandinaviskt ... med kallbad, torrbastu, dusch med kallspann som dusch. Men även en traditionell ångbastu och en väldigt härlig bubbelpool. Jag satt en lång stund i bubbelpoolen, ångbastun och sedan i deras 'quiet room' där jag läste senaste Residence innan det var min tur. Och wow! Jag har aldrig haft så vackra fötter. Som bonus fick jag ett underbart mintgrönt lack från Essie och ett par fina flipflops att gå hem i. Tack kära Make för dessa härliga timmar på Grand!

Jag hann in i ett par affärer och hann shoppa 2 (!) par vintage skor, riktigt fina. Ett av par hade jag på mig på gårdagens 40-års fest. Bilder på skorna kommer i nästa inlägg. 

Festen igår var otroligt trevlig. Så mycket trevliga vänner, ett par sprudlande vänner som fyllde och väldig god mat. Det minglades först bland äppelträden (nästan som lilla vik) och sedan vidare inne i häststallet. En ljuvlig sommarkväll. Vi blev inte jätte sena och ändå är jag så trött idag. Kanske att ösregnet hjälper till. Det är riktigt grått ute. Måste slänga mig i soffan NU. Chilla. Inför sista veckan innan sommarlovet börjar.


fredag 17 juni 2011

LONDON






( * )


Idag sitter jag och har en riktig SAKNAR-LONDON-DAG!

Jag saknar ungefär ... ALLT ... med London idag. 
Att vakna upp till en stad full av liv. Massor av coola & inspirerande människor som vågar vara sig själva, Starbucks coffee, galet många roliga butiker att strosa mellan och all denna goda mat. Hela atmosfären ... det är ljuvligt! 

Önskar er alla en riktigt TREVLIG FREDAG ... lite skumpa ikväll kanske *blink, blink*.

torsdag 16 juni 2011

H



Väskan! Mmmmhmmm ...

onsdag 15 juni 2011

MIDSOMMARLUNCH PÅ DAGIS




( på väg till dagis imorse ... )

Idag har vi varit på den årliga Midsommar Lunchen på dagis. 'Köksan' lagar en midsommarbuffé, alla föräldrar & barnen samlas för att tacka fröknarna för en bra termin och så har de en liten cermoni för de barnen som ska vidare till 'nollan' i RIKTIGA skolan. Och det ska ju vår 'lilla' Nilsen i år ...

Han fick lycka-till-medalj, present av Fröken E och kramades länge. Avsked är inget för honom. Inte alls! Men det var fint. Och Busen var nöjdast av alla som fick sitt första diplom någonsin för att han deltagit i uppdraget "Håll Sverige Rent". Snuttplutten! Sedan har jag paketerat och skickat en hög leveranser medan Busen sov.

På eftermiddagen lekte vi hemma hos Fru Fabrik, åt glass och snackade strunt. En bra dag!

tisdag 14 juni 2011

SWAROVSKI - I LOVE YOU


Ni vet ju hur stor min kärlek till Swarovski pärlorna är. Jag har dock aldrig riktigt gillat deras egna smycken ... Men kolla in det här halsbandet. Pretty aaaawsome. Eller hur?