torsdag 29 september 2011

ALL FOR CHILDREN







Idag släppte HM sin ALL FOR CHILDREN collection. Och OH WOW vad mycket fint det finns. Som vanligt är ju kläderna till tjejer strået vassare. Så himla fina kläder med de mest underbara små detaljer. Men faktiskt så tycker jag det fanns en hel del coolt till killarna också. Jag tycker dock att det är synd att de delar upp kläderna så pass mycket i tjej och kille. Jag tycker att många av kläderna skulle både tjej & kille kunna använda om man bara inte gjorde puff-ärm eller satte dit rosetter & hjärtan. Rosetter går ju klippa bort kanske men det andra.

Jag har redan klickeliklickat hem detta ovan. Jaá, jag gör ju samtidigt en god gärning ... 25% av försäljningspriset går till att beskydda barns rättigheter i Bangladesh. Sån't gillar jag.


onsdag 28 september 2011

MRS. SCULL


Tänkte bara tala om att Mrs. SCULL is in the house ... så nu kommer jag att skicka iväg en drös med armband. Vill du beställa ... kolla HÄR och emaila mig på ulrika.burell@telia.com . Välkommen!

På en enkel kulkedja i silver (925) hänger en vacker dödskalle i silver (925). Hon lever sitt eget lilla liv då hon snurrar som hon vill runt den 'kuliga' kedjan. Endast låset kan stoppa henne.
Du väljer din längd på kedjan själv. Om du vill ha det tight eller löst. Eller kanske t o m som ett halsband.


Hon ser lite gul ut - det är min kameras fel - för det är hon inte. Hon är vackert silvrig, som kommer 'oxideras' vackert.

Prisexpemel:
Armband med ca 15-20 cm kedja och äkta silver dödskalle : 300 sek
Halsband med ca 50 cm kedja och äkta silver dödskalle : 500 sek

tisdag 27 september 2011

ATT SPANA IN


Upptäckte precis att Claire Viviers coola väskor börjat säljas på Anthropologie. Så bra då, då kan jag 'klämma' lite på dem i jul när vi åker över till KalasLotta & co.



STÖK - AAAAH ...



Om ni undrar vad jag sitter här och grimaserar åt ... 

Jo - så att - liksom .




Kan man kalla detta bombnedslag? I mitt arbetsrum (!) ...

Jag har just varit på en liten inköps-tur till little.u och kommer hem till detta (bombnedslag) och Maken drog till London i morse. 
Ååååh vad jag känner för att städa nu ... NOT


måndag 26 september 2011

EN MYS W/D i SMAULAND





I fredags eftermiddag gjorde vi något som Nilsen läääänge längtat efter att få göra. Sätta sig i bilen på kvällen och åka i mörkret ner till mormor och morfar i Småland. Alltså denna lycka och upprymdhet som barn utstrålar är underbar. Så smittsam. Båda han och lillebror liksom hoppade jämnfota upp & ner ut till bilen och kunde knappt berga sig liksom. Så spännande att få åka i mörker, och till och med somna i bilen. Det var spännande - sedan blev det plötsligt tråkigt när man efter en timma frågar om man är framme snart & konstaterar att det faktiskt INTE är mörkt ute. Vi fastnar i kö, vi äter en burgare (hoppar hoppborg) och vi mumsar på fredagsmys. Och då, då blir det plötsligt mörkt! Hurra!
Men då: "Mamma, jag ser ju inget nu!" ...  Jaha (!) ... nu blev det för mörkt. Men ljuset från iPads & Nintendos, en och annan ostbåge och bilsuset gör att det blir så där mysigt som man hade hoppats på. Och plötsligt är båda väldigt trötta och somnar en efter en. Väl framme vaknar de till lite granna, ser så där mysigt nöjda & lyckliga ut (man minns ju själv hur skönt det var när mamma eller pappa bar in en till sängen. man fick liksom vara med men ändå sova), kramar momo & mofa och somnar i respektive säng. Vi andra vi dricker vin, äter ost och babblar på om allt och inget en bra stund.

I lördags tog jag en tur ner till en ganska nyöppnad butik. Fru Modig. Jamen herre gud så mycket fint! Och vilket litet "mini varuhus". Allt som finns i butiken är VILL man ha. Jag menar allt. På riktigt. Och tjejen bakom butiken - ohlala! Så duktig & helt rätt inställning till det goda i livet. Så tar ni en tur ner mot söder sväng in till Fru Modig. Och ett riktigt peppande samtal hade vi också. Dessutom säljer hon fin fina armband från Lite kalabalik. Bara en sån sak ...


Jag shoppade så klart lite saker. Så klart! Ett u. till min samling, ett par mini rodini monsterbyxor (till Bus) och så lampan på bilden ovan (suddig bild - igen). Vi badade i badhuset. Barnen älskar det. Älskar det! Och det är kanske Sveriges bästa badhus för barn. Så är det! Lördagsgodis inhandlades på eftermiddagen. Vi åt en riktig familjemiddag och hade en urtrevlig kväll. Så mysigt att vara alla samlade.

Nu är vi hemma i storstan igen. Måndag och massor med SCULLS på mitt skrivbord. Så kul!




fredag 23 september 2011

JUICE:IGT VÄRRE



( alla äppelbilder lånade från juiceverkets blogg  ... )

Idag hänger jag & BosseBus här hemma (efter en kräka i torsdags kväll. blev inte mer men ändå ... ). Han röjer järnet i lekrummet mixat med tv-tittande. Jag försöker jobba lite. Sitter och funderar på hur det mottages om jag lägger på en fraktavgift på 55 sek för varje beställning jag får, så att jag kan skicka dem med REK post (REK kostar 67 sek för mig, så jag bjuder fortfarande på en del av portot). I alla fall när det kostar 300 sek och uppåt. För nu är det en tjej som valde bort REK och brevet har inte kommit fram. Sådana saker som gör att jag får ont i magen ...
Vad tror ni? Svara gärna ärligt ...

Och sedan  - när jag fnulat klart & jobbat ihop ett par smycken - så gick vi till lekparken i det gudomliga höstvädret. Bosse kiknar av skratt då han gungar. Älskar´t! När det var klart blev jag sugen på att testa en juice från nya Juiceverket precis invid Odenplan. Och vilket ställe! Så himla, himla fint & finurligt inrett. Som hämtat ur The Cider House filmen ... och så ren & god juice. Med en 'modd' av aloe vera om man så önskar (för  min mage). Och så får man en titt på Andreas Wilson som jobbar där. Bara det ... *ler*

Nu ska det packas inför en liten smålands-tur. Och postas några till paket. Sedan kör vi fredagsmys i bilen i kväll ...

härlig helg till er alla  ... kram

torsdag 22 september 2011

EN DRÖM



Ägget av Arne Jacobsen.
Jag skulle döööö av lycka om denna fina stol hamnade i mitt hem.
Så vacker. Så enkel. Och en design klassiker, i äkta skinn ... mmmm, en dröm!
Kanske för att jag tycker att allt Arne Jacobsen gjort varit så vackert.

Ägget ritades 1958 av Arne Jacobsen som en del av det väldiga projektet SAS Hotell i Köp­en­hamn. Inte bara byggnaden ritades av Jacob­sen, utan också allt från dörrhandtag och askkoppar till bestick och möbler. Ägget hörde hemma i foajén och den mindre Svanen fanns i varje rum.



De är guldklimpar och är idag väldigt svåra att hitta på auktioner. Man kan dock hitta den på Länna Möbler, men i nyproduktion från Fritz Hansen. 


( lite marketing - men vad gör man inte för att vinna ett fint pris på HoP )


onsdag 21 september 2011

PÅ NILSEN i HÖST

underbara höst ... 


Timberland Kids brown pull on Chelsea boots

Höstjacka från HM (förra året)

även denna quiltade jacka från HM kör vi med (höstens inköp)


stuprörs-jeans från tjejavdelningen för att få dem extra slimmade (- fast det vet han så klart inte om ...)



lite schyssta skjortor och en och annan skön stickad tröja till det 


och så klart ett gäng vänskapsband från little.u i alla möjliga färger runt handleden ... 







TICK TACK TICK TACK ...




Nu känns det så där igen. Så där ni vet, som om tiden inte riktigt räcker till.

Och så mitt i allt det så ska ju så klart saker som man själv inte kan påverka komma och stöka till det. Hemtelefonen, och därmed bredbandet, lägger av. Telia vet inte vad det är ... och har dessutom världens mest mysko kundtjänst. Don't get me started ... och det kan ta typ en vecka att hitta felet på vår linje och att rätta till det. Efter kanske 6 samtal till Telia varav 3 var endast kopplade till deras (fantastiska) automatiska kundtjänst fick jag tag på en superduper trevlig snubbe som erbjöd mig en 'dong' under tiden. Så nu kör jag på med dongen här hemma (låter nästan lite snuskigt - hahaha) och har 2G uppkoppling med en inte så bra täckning. Seeeegt! Och ännu segare är det att jag tror jag gått och dragit på mig en magkatarr. Ont, ont, ont och till det suget i magen, kall i kroppen, extra trött och illamående om nätterna. Inte kul! Men jag har haft det förut och jag vet vad jag måste göra. Så snart är jag nog bra igen.

Och alla fina ni som beställer mina little.u smycken. Hur underbara! Jag älskar mitt jobb! Min "lilla firma". ÄLSKAR`T! Och jag tror minsann att mina silver-dödskallar är på G nu ... (hoppas). Och tack till fina W (igen!).

Helgen ... ja, ni kunde nog gissa vad vi hade för oss va! (hahaha, det var maken som 'tillverkade' våra kräfthattar - herr & fru måne). Vi var ute på ön. Vi kom ut till ett strålande solsken på lördagen lördagen. Eldade i kaminerna, fikade bullar, spelade UNO & 'finns i sjön' (eller 'finns i arslet' som Nilsen kläckte ur sig - hmmm ... ) och mös hela familjen. En liten tur ut i svampskogen hann vi också med. Det är nu de kommer, trattisarna. De små ljuvliga höstsvamparna som man kan hitta i hav - i drivor. Och man vet inte var man ska börja för att det är så många av dem. Svampen på bilden ovan lät vi stå kvar ...

På kvällen var det dags för kräftskiva. Våra goda vänner ute i vita huset hade tillsammans med ett helt gäng ordnat värsta kräftskivan. Och nu i efterhand ångrar jag så att jag inte tog några kort. Det var så fint anordnat och en så vacker miljö. Men tänk er:
skärgården, ljusslingor i krokiga äppelträden, vedkubbar som står och brinner som marshaller, party tält med värme och fulla av glödlampsslingor i olika färger, fina människor i roliga hattar (alla hade tillverkat sin egna hatt) och därtill havet. Och så klart kräftor, nubbe, sång och roliga lekar. Jamen ni hör ju. Så härligt!
Och mitt i detta trevliga finns två små kottar (våra kottar!) som inte vill somna borta. Som vill gå hem till sin stuga, höra knastret från kaminen och somna trötta, trötta i sina egna sängar. Så vad gör man ... Men det var kul så länge det varade. Och tack fina ni i Vita Huset för den otroligt trevliga kräftskivan!

I söndags mös vi mest omkring. Pojkarna lekte med sin syssling D, det spelades fotboll och jag hann med en sväng till skogen igen. Så härligt med den trollska skogen och all denna tjocka mossa under fötterna. Det är så att man vill ta av sig skorna och borra ner tårna i den. Så vackert mjuk är den.

Nu ska jag kurera mig, hamra på och paketera. En hel trave med paket ska postas till många hörn av Sverige & Finland idag. Så kul! Och så ska jag titta lite på mina plockade egen-odlade astrar. Vilken underbar blomma!


tisdag 20 september 2011

SUCK

Ingen hemtelefon och inget bredband, och alltså inga emails & blogginlägg. Och Telia - under all kritik!!!

Bara så ni vet varför jag är lite off ...



måndag 19 september 2011

HÖSTHELG PÅ ÖN


Gissa vad jag gjorde i helgen?


fredag 16 september 2011

HAPPY!


Idag är en bra dag. Det är ju fredag. Och inte bara det ... plötsligt får jag ett email från någon så duktig som Mia Anderberg (stylist) som berättar att hon skrivit om mina little.u smycken. Så fina ord. Happy!

(bild lånad från Mia's blogg)


Dagen började med en kaffe med en vän, vi tittade på smycken och snackade på. Det är vi bra på. Sedan har jag kört på med mina ENKLA armband som den svarta läderremmen äntligen kommit till. Så ni är många som snart får ett paket på posten. Också kom emailet (happy). Och snart vaknar lille-Bus och då ska vi hämta Nilsen och köra fredagsmys. Härliga fredagar! I morgon ska vi ut till stugan. Kräftskiva, svampplock och familjekramar blir det. Jag längtar ut. Ut till ön. ut till stugmyset. Efter vecka som varit mycket produktiv, lite små stressig men så inspirerande på alla sätt och vis. Tacksam. (och ganska mätt efter att själv ha klämt i mig alla 10 delikato bollar som blev kav efter Busens kalas i helgen. oups!)

Och så ringer Maken just och föreslår att vi åker till USA över jul & nyår. "Var nu lite spontan!" säger han och lägger på. Mmmhmmm, den karamellen suger jag på. Vore väl ganska nice! Va?