onsdag 21 september 2011

TICK TACK TICK TACK ...
Nu känns det så där igen. Så där ni vet, som om tiden inte riktigt räcker till.

Och så mitt i allt det så ska ju så klart saker som man själv inte kan påverka komma och stöka till det. Hemtelefonen, och därmed bredbandet, lägger av. Telia vet inte vad det är ... och har dessutom världens mest mysko kundtjänst. Don't get me started ... och det kan ta typ en vecka att hitta felet på vår linje och att rätta till det. Efter kanske 6 samtal till Telia varav 3 var endast kopplade till deras (fantastiska) automatiska kundtjänst fick jag tag på en superduper trevlig snubbe som erbjöd mig en 'dong' under tiden. Så nu kör jag på med dongen här hemma (låter nästan lite snuskigt - hahaha) och har 2G uppkoppling med en inte så bra täckning. Seeeegt! Och ännu segare är det att jag tror jag gått och dragit på mig en magkatarr. Ont, ont, ont och till det suget i magen, kall i kroppen, extra trött och illamående om nätterna. Inte kul! Men jag har haft det förut och jag vet vad jag måste göra. Så snart är jag nog bra igen.

Och alla fina ni som beställer mina little.u smycken. Hur underbara! Jag älskar mitt jobb! Min "lilla firma". ÄLSKAR`T! Och jag tror minsann att mina silver-dödskallar är på G nu ... (hoppas). Och tack till fina W (igen!).

Helgen ... ja, ni kunde nog gissa vad vi hade för oss va! (hahaha, det var maken som 'tillverkade' våra kräfthattar - herr & fru måne). Vi var ute på ön. Vi kom ut till ett strålande solsken på lördagen lördagen. Eldade i kaminerna, fikade bullar, spelade UNO & 'finns i sjön' (eller 'finns i arslet' som Nilsen kläckte ur sig - hmmm ... ) och mös hela familjen. En liten tur ut i svampskogen hann vi också med. Det är nu de kommer, trattisarna. De små ljuvliga höstsvamparna som man kan hitta i hav - i drivor. Och man vet inte var man ska börja för att det är så många av dem. Svampen på bilden ovan lät vi stå kvar ...

På kvällen var det dags för kräftskiva. Våra goda vänner ute i vita huset hade tillsammans med ett helt gäng ordnat värsta kräftskivan. Och nu i efterhand ångrar jag så att jag inte tog några kort. Det var så fint anordnat och en så vacker miljö. Men tänk er:
skärgården, ljusslingor i krokiga äppelträden, vedkubbar som står och brinner som marshaller, party tält med värme och fulla av glödlampsslingor i olika färger, fina människor i roliga hattar (alla hade tillverkat sin egna hatt) och därtill havet. Och så klart kräftor, nubbe, sång och roliga lekar. Jamen ni hör ju. Så härligt!
Och mitt i detta trevliga finns två små kottar (våra kottar!) som inte vill somna borta. Som vill gå hem till sin stuga, höra knastret från kaminen och somna trötta, trötta i sina egna sängar. Så vad gör man ... Men det var kul så länge det varade. Och tack fina ni i Vita Huset för den otroligt trevliga kräftskivan!

I söndags mös vi mest omkring. Pojkarna lekte med sin syssling D, det spelades fotboll och jag hann med en sväng till skogen igen. Så härligt med den trollska skogen och all denna tjocka mossa under fötterna. Det är så att man vill ta av sig skorna och borra ner tårna i den. Så vackert mjuk är den.

Nu ska jag kurera mig, hamra på och paketera. En hel trave med paket ska postas till många hörn av Sverige & Finland idag. Så kul! Och så ska jag titta lite på mina plockade egen-odlade astrar. Vilken underbar blomma!


4 kommentarer:

 1. Internetstrul är bland det värsta jag vet. Så oerhört frustrerande!! Men du magkatarr lät inte bra alls. Va rädd om dig själv.

  På ön verkar ni hur som helst ha det otroligt mysigt! Jag önskar att vi hade ett litet torp att åka till när man bara behöver komma bort från stan och koppla av. Elda i spisen och plocka svamp.

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Man blir tokig av bredbandsstrul! Skrattar fortfarande när jag tänker på din bild med kräftskivehatten - underbar : ) Roligt roligt att dina fina smycken hittar sina ägare, snart är jag där också,
  Malin

  SvaraRadera
 3. Vilket mys-inlägg. Blev inspirerad att göra något hösigt! Och att åka på det där vuxen-kollot till ert hus på ön... ;)

  Kram!
  Lina

  SvaraRadera
 4. Lina - shit vad du är härlig.
  Vi får väl titta på om vuxenkollot kan hålla öppet någon gång när du ska upp till storstan :)
  Så kan vi snacka smycken en masse! :)
  KRAM xx

  Malin - visst är kräfthatten kul. det är min mammas party trick ;)

  Mariaemb: ALLA borde få ha en stuga ute på en ö i skärgården. Det är som balsam för själen. Och ja, jag är rädd om mig men min mage är som den är. Tack!! Kram xx

  SvaraRadera