måndag 26 september 2011

EN MYS W/D i SMAULAND

I fredags eftermiddag gjorde vi något som Nilsen läääänge längtat efter att få göra. Sätta sig i bilen på kvällen och åka i mörkret ner till mormor och morfar i Småland. Alltså denna lycka och upprymdhet som barn utstrålar är underbar. Så smittsam. Båda han och lillebror liksom hoppade jämnfota upp & ner ut till bilen och kunde knappt berga sig liksom. Så spännande att få åka i mörker, och till och med somna i bilen. Det var spännande - sedan blev det plötsligt tråkigt när man efter en timma frågar om man är framme snart & konstaterar att det faktiskt INTE är mörkt ute. Vi fastnar i kö, vi äter en burgare (hoppar hoppborg) och vi mumsar på fredagsmys. Och då, då blir det plötsligt mörkt! Hurra!
Men då: "Mamma, jag ser ju inget nu!" ...  Jaha (!) ... nu blev det för mörkt. Men ljuset från iPads & Nintendos, en och annan ostbåge och bilsuset gör att det blir så där mysigt som man hade hoppats på. Och plötsligt är båda väldigt trötta och somnar en efter en. Väl framme vaknar de till lite granna, ser så där mysigt nöjda & lyckliga ut (man minns ju själv hur skönt det var när mamma eller pappa bar in en till sängen. man fick liksom vara med men ändå sova), kramar momo & mofa och somnar i respektive säng. Vi andra vi dricker vin, äter ost och babblar på om allt och inget en bra stund.

I lördags tog jag en tur ner till en ganska nyöppnad butik. Fru Modig. Jamen herre gud så mycket fint! Och vilket litet "mini varuhus". Allt som finns i butiken är VILL man ha. Jag menar allt. På riktigt. Och tjejen bakom butiken - ohlala! Så duktig & helt rätt inställning till det goda i livet. Så tar ni en tur ner mot söder sväng in till Fru Modig. Och ett riktigt peppande samtal hade vi också. Dessutom säljer hon fin fina armband från Lite kalabalik. Bara en sån sak ...


Jag shoppade så klart lite saker. Så klart! Ett u. till min samling, ett par mini rodini monsterbyxor (till Bus) och så lampan på bilden ovan (suddig bild - igen). Vi badade i badhuset. Barnen älskar det. Älskar det! Och det är kanske Sveriges bästa badhus för barn. Så är det! Lördagsgodis inhandlades på eftermiddagen. Vi åt en riktig familjemiddag och hade en urtrevlig kväll. Så mysigt att vara alla samlade.

Nu är vi hemma i storstan igen. Måndag och massor med SCULLS på mitt skrivbord. Så kul!
2 kommentarer:

  1. Å vilket fint armband!! snyggt!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Underbart med denna fina rapport från vår härliga återförsäljare. Måste ta mig till Ljungby för ett besök!

    SvaraRadera