tisdag 31 maj 2011

PÄRLA, PÄRLA, PÄRLA



Idag har jag suttit och pärlat PÄRLAD ÖRRING som ska skickas iväg imorgon. Jag har ett par själv - som ni ser ovan. Pastelliga och swarovski-pärliga! Och det är ett riktigt hantverk att tillverka dem ... så himla kul!

Och appropå pärlor ...  GLÖM INTE att vara med i min sommar-utlottning. Ni kan bara skriva ert namn - om ni inte vill berätta allt om er själva - här. Imorgon (onsdag) klockan 18:00 drar jag en vinnare! Lycka till!

BOOTS

Boots! I LOVE da shit! Ja, jag vet, det finns i Swiiiden nu, men ändå inte same-same ...
Att gå in på ett av UK's Boots är som att komma in i ett paradis av mediciner, schampo, krämer, smink, vitaminer ... YOU NAME IT! Jag kan gå där och titta, klämma, lukta och bara njuta i timmar. Det är säkert! Ä.L.S.K.A.R Boots!
Deras No7 prylar är heaven för min hy. Jag anväder allt jag kan komma över i skincare! Jag började använda några av deras produkter för länge sedan och märkte att de passade mig. MEN så hittade jag några fler nu sist då vi var där och jeeeeeze. Min hy har på bara en månad blivit som ny. Kanske hade den blivit det med vilka andra produkter som helst, men nu är det No7 som jag bara älskar. Detta använder jag:

No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum - helt sant så funkar det. Jag var skeptisk till en början men då jag använder den dagligen så ser man verkligen resultat. Det är S.A.N.T!


No7 Protect & Perfect Intense Daycream  - så där lagom 'fet' men inte kladdig dagkräm. Ska dessutom hjälpa till att ta bort och förfina rynkor (det är ju tacksamt). Jag använder den utanpå beauty serumet 2 ggr per dag.


No7 Total Renewal Micro-Dermabrasion Exfoliator - Aaahmen! Bara för bra för att vara sann ... du använder den 1-2 ggr vecka och efter bara 4 ggr så känner du ett fantastiskt resultat. Jag kan säga att efter en gång känns hunden som babyskin.

No7 Purifying Sauna Mask - som bomull. En gång i veckan för att, lite extra på djupet, rena. När man smörjer in den så blir huden helt varm för att sedan svalna och rensa ut smutsen. Huden blir extremt ren.

Och sist men inte minst - No7 Luminating Radiance Beauty Serum. Klart man köper den när det står så här på den: "In just 4 weeks this gently turns back the clock, reducing the appearance of wrinkles and leaving your skin luminous, healthy and younger looking." Så den duttar jag på då & då också, just in case.

Nu tänker ni - "Hon är whacko! Måste kosta skjortan hela hennes 'pålurade' kit." Men det är ju det som är det bästa med No7. Alla dessa produkter kostar typ 500 spänn! VA! De har alltid bra priser och än bättre blir det då de nästan alltid har offer som säger "köp 3 och få 3 produkten gratis". Så nu är jag fast på Boots No7!

Vad mer på Boots. Deras torrschampo är en lifesaver för mitt tunna tunna svenska baby-hår. Lite torrschampo på morgonen och det känns som stadigare. Lättare att fixa.

Och så deras Baby/Barn-sortiment. Gaaah! Där ligger vi långt efter i Sverige. De har fattat att det inte behöver vara doft-fritt bara för att det är barn. Klart man inte vill ha en massa tillsatser i barnens tvål/olja/skumbad MEN de tillsätter ljuvliga eteriska oljor som doftar himmel & underbart. Lavendel, sose, dill, camomille ... Som de här Little me organics produkterna - L.J.U.V.L.I.G.A! Och kolla bara in förpackningarna. Så fina. Psst. Jag hamstrar upp så att jag själv kan använda dem också. Love it!

Sist men inte minst Bach Rescue Remedy - yepp. Om du tror på det så funkar de! De lugnar och får en att må så där lite extra bra när stressen sätter in. Jag använde det ganska ofta då jag arbetade inom finans och behövde presetera det där extra. Perfekt!


Jag hoppas att man snart kan beställa Boots via nätet direkt till Swiiiden. Eller kan man kanske det redan. Mitt bagage kommer då väga betydligt mycket mindre nästa gång vi drar till UK.

måndag 30 maj 2011

MAN BLIR GLAD ...

... när en cool tjej som Elle på Kviddevitt önskar sig ett av mina halsband i mors-dags-present. Tack fina du!

Hon önskar sig även ett par andra superduper fina smycken ... som detta armband från Lite Kalabalik. Hon har bra smak den där Elle! *ler* Ett sådant ska jag skicka efter och ge mig själv i present. Kan bara inte bestämma mig för vilka färger jag vill ha! Alla är så fina! Alla! Och deras ringar som kommer snart - vill jag också ha! En gul! Som jag såg att En Lång Blondin hade på sig (hon är en av de som driver Lite Kalabalik).

söndag 29 maj 2011

MAMMA!


KRAM VÄRLDENS BÄSTA MAMMA ...
... och momo!

Min coola mamma som ung ... och vilket hår! Varför fick jag inte ärva det?!

VILKEN HÄRLIG DAG!


Hurra för min fina familj som har firat mig så härligt på min födelsedag! 
You mean the world to me! And more ...

And big hugs to all of you lovely friend who celebrated me yesterday. 

fredag 27 maj 2011

PSSSSSSSSFFFF (LUFTEN SOM GICK UR)



Den här veckan har varit helt galen. Varenda dag. Och jag måste beklaga mig lite - jag är så superdupermegatrött.
Meeeeen, nu äré helg! HURRA!

Igår fick jag dessutom hoppa in på dagis på grund av sjuk personal (så är det när man väljer ett kalasbra dagis - som dessvärre är ett föräldrarkooperativ). Jag lagade mat hela förmiddagen, åt med de små sötingarna, gick hem en kort stund för att få Busen att vila en stund. Samtidigt: jobba-jobba-jobba undan ett par saker och skicka iväg ett par beställningar. Tillbaka igen och så vakta barn ute p deras gård, som började bli trötta efter en hel dags bus. Handla med två trötta busar, laga mat och sedan piffa till sig {det tar sin tid, haha}. Gah!

Att sedan träffa två vänner från förr på Wagamama var ju helt underbart. Sitta ner, äta Chicken Curry Katsu, sippa vitt vin, babbla om allt som hänt sedan vi sist sågs (och lite till). Gamla fina vänner. Man kommer liksom på hur mycket man har saknat er. Och tänk vad vi hade kul i Örebro tjejer - i studentens glada dagar. Galet kul! Kram till er - vi ses snart igen!

Idag är vi hemma (som vanligt på fredagarna). Har hunnit med: 1) fästing vaccination (jag & Busen) 2) en runda på stan (COS, BR Leksaker) och 3) lunch på stan, tillsammans med littlesis & Flisan. Nu vilar vi trötta hemma och jag MÅSTE ta tag i vårt hem. Hujedamej som här ser ut. Skura, plocka, röja & torka är vad jag ska göra nu så att det blir fint inför fredagens mys och morgondagens födelsedag. Det är ju inte vilken födelsedag som helst ... {min} ... {moooohahahaha} ...

T r E v L i G.  H e L g

torsdag 26 maj 2011

SOMMAR-UTLOTTNING



Hej du som läser min blog!
Sista tiden har det kommit så många nya vänner hit till lilla.u. Jag vill att ni ska veta att era fina kommentarer & fina ord betyder mycket för mig. Tänk att blog-världen ger så mycket. Jag är så glad att jag kom på att jag skulle börja blogga. Det som började som 'en liten bok till mina söner' blev ett sätt för mig att använda min kreativitet, träffa fina vänner och föra dagbok. Älskar det!

Jag tänkte fira att sommaren snart är här {och samtidigt kanske får veta lite mer om er som läser min blog} genom att lotta ut ett av mina SummerII-armband
Lämna en kommentar i detta inlägg - berätta gärna lite kort vem du är - så är du med. Jag berättar onsdag nästa vecka kl 18:00 vem vinnaren är. Och du får själv välja vilken färg du vill ha på pärlorna ...

VI HÖRS & LYCKA TILL!
u.
http://littleujewelbox.blogspot.com

onsdag 25 maj 2011

EN DAG PÅ JOBBET



Jag älskar pärlor! L.O.V.e


Oj . Idag var det lite körigt på schemat.
Lämna barn. 
Kund-möte. Med latté & dumlekola.
Sedan hämta Nilsen i Haga-parken (där de är och plockar skräp {!}, det ingår tydligen i något tema-arbete som de gör för att hålla Sverige rebt. Bra!).
Springa, springa till hans nya skola, där han börjar i augusti, för  att vara med på en introduktionsdag/inskolning. De fick träffa sin fröken Fia för andra gången, alla sina nya klasskamrater, äta i den STORA matsalen och sedan träffa sina faddrar. Nilsen skötte sig ypperligt hela tiden men segnade på slutet och blev djupt besviken över att han fick en tjej som älskar katter till fadder. "Men mamma, jag vill ha Pontus-granne som fadder. Och så är jag faktiskt allergisk mot katter!" Stor suck! Det går nog över. Jag tror han innerst inne hade det ganska bra idag.
Springa, springa tillbaka till Haga-parken för att lämna Nilsen och hämta hem lillebror. Som nu ligger och sover.
Och jag försöker få lite arbetsro. Men ni ser ju. Mina pärlor. Hur vackra är de inte! Fru Danmark - du kommer rå-sparkla! hahaha ...

tisdag 24 maj 2011

SOMRIGT


Liten kotte - i full fart - med  flytväst på - på väg hem - från båten & havet - på härligt somriga grusvägar.
Snart, snart är sommaren här! 
Mmmm ... 

måndag 23 maj 2011

RUBIN

{ mamma fick det här rubinröda swarovskihjärtanet av min pappa }

Min mamma och pappa har varit gifta 40 (!) år nu ... De firade rubinbröllop igår. Ja herre gud! Jag är så stolt & imponerad av dem. Och beundrar dem för att de tar hand om varandra och vårdar sin relation. De har skoj tillsammans och de respekterar varandra. Precis så som man måste göra för att få ett äktenskap att fungera i 40 år. Coolt va?!

UTMANING


Fina KalasLotta hon skickade mig en utmaning. Jaha, jag ska tydligen skriva 8 sanningar om mig.  Hmmm ... tänk, tänk - vad kan jag avslöja? Hahaha ...

1. Jag ser mig själv som en helt normal-lång tjej. Fast egentligen är jag bara 159 cm lång (typ 4 äpplen hög).

2. Jag ÄLSKAR pärlor & bling. Min samling är stor. Men jag har väldigt sällan det på mig ...

3. Jag är en riktig soff-potatis. Jag äääälskar att lulla omkring hemma, sitta i soffan, äta på goda saker och kolla på tv. Home sweet home.

4. Jag skulle inte kunna leva utan glass. Herre gud vad jag älskar glass!

5. Älskar skor. Tror det beror på mina barnfötter. Storlek 35. Knappt. (svårt att hitta skor - utmaning)

6. Jag är urusel på språk. Har aldrig lärt mig språk vidare bra. Skulle vilja kunna, men kan bara inte.

7. Jag är en liten italienska inombords. Temperament med ett stort hjärta. Lilla My!

8. Jag har så många fina vänner runt omkring mig. Jag ger det alltid tid och känner av. Sedan välkomnar jag de som ger mig fin vänskap. Och vårdar den ömt.

Och ja just ja, nu ska jag utmana två jag också. Vad säger ni: Camilla och Annika. Får vi veta lite sanningar om er? Kram.

söndag 22 maj 2011

STRÅLANDE, SKRUVAD HELG



Den här helgen innehöll verkligen allt.

Strålande sol.
Värme.
Sommarkänsla.
Lavendel.
Strandtrift.
Murgröna.
God mat.
Lördagsgodis.
Rött vin.
Ostbågar.
Trevliga grannar.
Båten i havet.
Nyklippt gräs.
Nakna barn.
Nytvättad tvätt på lina.
Ny utomhus belysning.
Nya möbler från IKEA.
Många skruvar.
Skruva,skruva,skruva.
Mjuka, sköna sängar.
Härligt klädskåp.
Nybakad sockerkaka på altanen.
Lyckligt trött familj ikväll.


Sånt är livet på vår ö.
We love it ! 

lördag 21 maj 2011

FÖRSKOLANS DAG




Varje år har vårt 'dagis' förskolans dag. Och varje år är det en riktig show, som barnen övar & övar & övar till. Och det är stort hemlighetsmakeri långt innan. I år bjöd dagen på strålande sol, en massa gott fika och så helt underbart söta barn som uppträdde. I år var temat sånger från förr i upprockad version. Sånger som "min tand är lös" (Nils sjöng alla verser, så imponerande), "bäbä vita lamm" (Nils, Hugo & M rappade & hipphoppdansade, så coola), Troll-visor och ringdans som imkluderade även föräldrar, mor-& farföräldrar och hundar. Haha!

En liten unge ville dock INTE uppträda - och det var Busen. Han stod vid sidan och tittade på och såg ut att tänka: "hey, what the f**k håller de på med"! I sina bi-gummistövlar! I strålande solsken! Galet!

Sedan gick vi hem och firade little.sis med den här ljuvliga buketten.

Trevlig helg!


torsdag 19 maj 2011

HUR STOR?


Några har frågat hur stor boho.chic.örringen är på ... och därför försökte jag ta en bild idag. För mig är storleken 35 mm optimal. Den är varken för stor eller för liten, till vardags eller till fest. Allt beror bara på hur man matchar dem med olika outfits. Eller hur?


Nu ska vi strax fira min fina-bästa-littlesis (löken) med blommor & presenter. Hon är BÄST! Och hon fick den här berlocken hängandes i en läderrem av mig innan dig ... L för lilla Flisan! Grattis & Hurra för dig idag!


Sedan ska jag ut och käka på Wagamama, jag och några vänner från min lilla hemstad. Ska bli mycket trevligt. Hoppas bara min huvudvärk försvinner. Snabbt som sjutton. Jag har tillbringat hela eftermiddagen på förskolansdag (mer om det imorgon) och nu dunkar min skalle. Aj aj!

onsdag 18 maj 2011

KOLLA! WOW!


Jamen hur GLAD blir man inte när man kommer hem, hittar ett email i sin inbox där det står så här:
"Heja dig! Nu kom de med här också! www.vinnstyling.se (skrolla ner). mvh Mia"

För ett tag sedan visade coola stylisten Mia Anderberg mina örhängen på hennes blogg. Och HÄR kan man se hennes inlägg som gästbloggare på Viktväktarna. Mia : Jag hoppar omkring här hemma av tacksamhet. Tack, tack, tack!!

Jag har fått så himla mycket fin feedback på mina smycken den sista tiden. Tack till er alla som skrivit/sagt så mycket fina saker om mina smycken! Och till er som beställt: "you make me HAPPY!". Ni ska veta att det betyder otroligt, fantastiskt mycket för mig då jag ofta sitter här hemma, på min egna lilla kammare, pärlandes. Jag brinner för glittrande pärlor, kristaller, halvädelstenar, vackra färger & ädla metaller. 

Jag älskar mitt jobb. ÄLSKAR´T!

MAKE ME STRAPPY


Den här lilla tollan skulle kanske kunna få sitta på min fot i sommar. Puder rosa och jag älskar det lite tunnare, högre knäppet. Så fint på foten ... lagom högt.  Och ändå vet jag inte?! Har ett par Hasbeens (röda) som jag tycker ganska mycket om men känner mig liksom inte riktigt fin i dem. Lite klumpiga liksom. Och uppvuxen i trätollor som man är, så känns de väldigt mycket vardag. Vilket förstås också är fint! Jag funderar lite ...

tisdag 17 maj 2011

GOLDEN BAG



Kolla in min nya lilla guldiga sak som jag fyndade idag (guldigt kalvskinn). 
Jag tror att vi kommer få väldigt roligt tillsammans ...