tisdag 7 oktober 2014

SÅ VAR HELGEN

Vi hade en lugn fredagskväll. Tog hand om varandra i familjen helt enkelt. Mös framför tv:n. Åt fish-tacos. Har ni ätit det? Om inte, gör't! Så gott! Hojta om ni vill ha receptet …

I lördags skulle vi ut till stugan för att röja ur vår gäststuga som ska rivas i veckan. Vi hade förhyrt ett släp - som det väl på plats visade sig inte hade en enda fungerande lampa, så tji fick vi. Istället tog vi oss en tur upp till Dusty Deco och sedan vidare till Granit för att till sist få i oss en härlig lunch på Urban Deli. Det där stället alltså, önskar det låg här i Vasastan. Snälla! Öppna här också … 

På kvällen bjöd vi över vänner till barnen och det är en sån himla tur att deras föräldrarna är lika god vänner till oss. En toppen kväll. Verkligen! Maken bjöd på en magisk & gräddig pasta och jag på en knäckig äppelpaj med råsocker och kardemumma+kanel. Slurp! Babbel till sena timmen.

Så blev det söndag, och dags för ett nytt försök att fixa nytt släp. Modell mega-stort fick vi. Hahaha …
3 effektiva timmar på ön var vad vi fick. Men stugan är tom och kan nu rivas. (iiih!). Vi fick reda på att soptippen stängde redan vid 16.00. Snabbt in igen med den bamsestora släpkärran. Med andra ord, ingen tid till skogspromenad med svampplockning som jag hade tänkt mig. Väl hemma och så blev det söndagsmys galore.

Ny vecka. Maken är i Köpenhamn och jag har så mycket beställningar (misstänker att många nya hittat hit efter utlottningen - stort tack!). Det är fullt ös med aktiviteter för barnen både i och utanför skolan och resor i jobb & sena kvällar för jobbpass no 2 (men mitt jobb är bäst så jag klagar inte!). Och så har min envisa förkylning & öronvärk förmodligen övergått till bihålorna. Aj! Ska jag aldrig bli frisk, längtar ut på löpning. Långlöpning! Rensa skallen & springa ut benen. Saknar det så!

ön i höstskrud, sett från fastlandet.
Förmodligen sista gången vi såg dig lilla 'ruckel till gäststuga' … fotade massor för före- och efterbilder. Det är ju så lätt att glömma sedan hur den en gång var.
Mer om vårt 'lilla' projekt ute på ön snart … 

Happy new week!

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg !
  Ja men ja, alla recept vore toppen! Från gräddig pasta till fish tacos och äppelpaj ;) när du får tid i denna hektiska vecka. Lycka till på landet nu.
  Kram

  SvaraRadera
 2. vilken helg, gärna recept!! Vi var ute och stängde för vintern på vår ö:-( skulel ta en tidig promenad och plockade fickorna fulla amed svamp, så blev ett iskallt glas vin på kvällen samt svamptoast, gott!! Ska bli så spänandne att följa stug förvandlingen, så otroligt spännande för er! Och urban deli finns på Sveavägen nu, emn det var aknske där ni var? :-)

  kram

  SvaraRadera