fredag 18 juli 2014

ROYAL AVENUE

Ni minns den där bilden i mitt förra inlägg, som jag visade som inspiration för en pool här på vårt ö-ställe. Jag hittade fler bilder. Maj gad! Vilket hem! Och kan naturligtvis inte låta bli att visa dem här. Alla bilder är lånade från den här sidan & den här (arkitekten och stylisten). I love it! Och lägger allt i min inspirationsmapp för kommande utbyggnad av vår stuga. 

Vi kom just tillbaka från en liten utflykt till våra goda vänner som har ett ställe vid Mälaren. De köpte en tomt med en liten och i förfall fiskestuga på. För att få bygga större & fler hus på tomten var önskemålet att de byggde allt i samma stil som fiskartorpet. De valde därför att köpa ett gammalt hur, på blocket (!!), som de fraktade ner från Dalarna till Mälaren. Nu står det där - stolt & som om det aldrig stått någon annanstans.Hela deras lilla Bullerbygård är så inspirerande vacker. Tänk er röda timmerhus insramade av körsbärsträd, en mjuk gräsmatta, böljande åkrar och så Mälaren. Och varenda detalj i husen är så smakfullt valda. En dröm till sommarställe!

Nu längtar jag tills vi sätter igång härmed vår utbyggnad. Och uppfräschning av fasad och fönster (tnk er rödflagande felmålad fasad tillsammans med fönster i olika storlekar som också flagnat och behövts bytas för länge sedan). Vi har nu haft vårt ställe i 8 år. Som ni vet så älskar vi att vara här. Det är en enkel sportstuga som vi renoverat men samtidigt valt att behålla sommarstuga känslan för att känna skillnaden mot sekelskifteslägenheten i stan. Men eftersom vi alla sover i ett och samma sovrum så ska det bli skönt att få lite mer yta och dessutom få in badrum med dusch i huvudhuset. Mycket mer om denna utbyggnad snart gissar jag.

Så länge njuter jag av dessa bilder och låter fantasin skena iväg. Mmmmm … 
Nu ska vi åka vattenskidor (efter några timmars jobb).

2 kommentarer:

  1. Alltså... sånt där är så cool ändå. Att man kan köpa ett helt hus, plocka isär det och frakta iväg det. :)

    Och bilderna på huset här... mmmm som sagt: Maj Gad! :)

    SvaraRadera
  2. herregud jag dör vilket hus!!!!Wow förstår att du blir inspirerad, spännande att se hur er utbyggnad blir. :-) Tänker lite som du, det är kul med kontraster, vi bor också i sekelskifte i stan så lite kul med helt annaorlunda på landet , har även en helt annat stil i huset, känns skönt på något sätt!

    kram

    SvaraRadera