söndag 13 juli 2014

SOMMARDRÖMMER …

… om en pool här ute på vår tomt, på vår ö. Vi har inte havstomt, vi får gå hela 5 minuter på knastrande grusväg för att komma till havet. Jag vet, ingenting. Men ändå. Vi sätter förhoppningsvis igång med vår utbyggnad nu efter sommaren. Ska bara få klart ett par saker först. Och det vore ju ganska najs att få in en pool då …Den måste bara smälta in fint i vår naturtomt, det är väl det som är den stora utmaningen. Jag ÄLSKAR det här huset.

om inte pool så kanske en utomhusdusch, så att man varma dagar lätt kan svalka av sig. Och då med betoning på svalka av sig eftersom vi bara har kallt vatten i trädgårdsslagen - hahaha! Den här i koppar är ju en dröm. Tänk efter en svettig löprunda, så skönt!

om mojitos. Finns inget bättre en solvarm sommardag. Och jag föredrar dem alkoholfria. Mums. Tur att myntan lever sitt egna lilla liv i rabatterna. Och lime. LIME! Till allt just nu. En kall corona, en klyfta lime och så en maträtt med koriander. Skulle jag kunna leva på under sommaren.

om fish tacos. Har ni testat? Maj gad! Kanske det godaste som finns. Vi åt massor när vi var i Kalifornien förra sommaren. Och nu i sommar här hemma. Och nu när det är grillning som gäller är det ju lättplätt att först marinera fisken (gärna fast fisk) kort i lite koriander, salt och lime innan man slägger den på grillen i bara några minuter. Röror av advocado, rödlök, koriander, lime och chili. Mango, chili, tomater och koriander. Och så hemmagjorda tacosbröd. Smaskens fillibajs! Har du inte testat, gört. Här är ett lätt recept jag hittade.

om att hitta den där perfekta kaftanen som jag kan leva i. Den på bilden ovan är galet fin. Men vart hittar man den tros - pinterest liksom. Allt fint man hittar där … Jag är ju mer shorts och tischa tjejen på sommaren. Klänning känner jag mig inte alltid så bekväm i. Men den här var var ju lite fin … på rea och allt. Passar kanske bättre vid medelhavskusten än på en ruff klippa i skärgården, där jag hänger.

om alla de rosor som blommar nu. Här ute vill sig rosen inte riktigt. Pioner och rhododendrons lever dock sina egna vilda liv. Och så lavendeln. Älskar den. Humlorna också. Men jag ska ge rosen en ny chans. Vill gärna ha dem klättrande 
 
om många silverarmband på armen. Ju fler desto bättre!
Just nu bär jag mina nya little.u armband ~ armband CISSI (hjärtat, med eller utan en bokstav / 300 sek alt 325 sek med bokstav) · armband SKEPPOHOJ (ankare / 300 sek med eller utan dubbellänk - enkellänk är den tunna ärtlänken som på armbandet med evighetstecknet) · armband FOREVER & EVER (evighetstecknet / 300 sek). Alla är i sterling silver och beställs via ett email till little.u@telia.com …
om en resa. Till sol, värme och häng med familjen. På en finkornig strand. Bara vara och må gott.
Och nu vet jag att det är många som tänker att: jamen herre gud, hon är ju mitt i den härliga svenska sommaren, på en skärgårdsö. Men vet ni, jag vill bara resa bort. Bort från den vår som passerat med jobbyte för Maken, en stor flytt och galet mycket på jobbet under samma period. Jag njuter verkligen av min tid här ute på ön, tillsammans med Maken som är på 'garden leave' hela sommaren (lyx för oss som max haft 1-2 veckors ledigt tillsammans de senaste 15 åren). Men att resa lockar ändå alltid. Resa till det där härliga som inte innebär några måsten. För de vet jag kommer komma i augusti ändå … igen.

om. Ungefär så!


5 kommentarer:

 1. Wow vilket fantastiskt hus!!vore väl toppen med en liten pool på tomten, hoppas ni hittar en fin! Vad fräscht och gott tacosen såg ut, måste pröva gillar också koriander och lime. Förstår längtan till resa trots att man just nu är i paradiset....nästa år kör vi både och resa och skärgården, behöver båda har jag känt, för som sagt måsten kommer snart igen. ..hoppas ni hittar någon bra resa. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket hus! Var har du hittat det? Skulle vilja se mer!
  Din blog är verkligen inspirerande! Gillar!
  Happy Sunday!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Här är länken Ulrika. En riktig dröm minsann. Mn hittar allt på images.google.com

  http://heatherawilsonarchitect.com/royall-avenue-old-village/

  Kram LiseLotte :-)

  SvaraRadera
 4. Härligt inlägg! Lockande med en resa är det helt klart. Ha en fin sommar!

  SvaraRadera
 5. Really adorable post. I love each pictures which shows unique designs and it is good to have these type of decorations for the home.
  Apartment Designs

  SvaraRadera