lördag 1 mars 2014

MINA TIO ^ FEBRUARI

Jag hakar på i Weronica och flera andras spår. MINA 10 ^ FEBRUARI … om jag nu får ihop tio. Känns som att februari blev en väldigt kort månad, då 14 dagar spenderats i pisterna i Italien.
Men … here we go:

1. Februari. Månaden då little.u 'fakiskt' hade stängt i sin verkstad i 2 veckor. Känns galet konstigt, men samtidigt väldigt skönt! Och även om jag jobbat en hel del under min ledighet så har det varit värt varenda sekund. Och när man sedan ser detta, när man sitter där på sin ledighet, så känner man att det är värt allt jobb man lägger ner på den egna businessen. NU är min verkstad öpppen igen. Och på måndag är det jag som kommer börja skicka smyckenför fulla muggar. Och kanske, kanske kommer en ny websida att se dagens ljus här under våren.

2. Jag drömmer om att gå i högklackade skor. Både till vardags och till fest! Februari månad innebar att jag hittade 3 nya par klacka-skor i min mini-storlek. Och det är även månaden då jag bestämde mig för att bannemej shap-it-up vad gäller klädsel, hår och make-up. Det är så lätt att 'lulla' omkring här hemma osminkad och med en tofs i håret - ingen som ser mig ju. Men jag ska i alla fall försöka att klä mig som om jag gick till ett 'riktigt jobb' med kollegor och allt. Vardagen blir lite roligare då. Liksom. Och det är lite lättare att 'gilla' sig själv. Liksom. 

3. Och ja. Jag piffade till mig en dag. En lördag på stan med Maken. Först på tu man hand. Sedan på kalajs. Och åh, det där med egen tid tillsammans alltså. Man MÅSTE verkligen ta vara på den. Inte bara gå in i familjen och de små  man har, utan även ta hand om varandra. Väldigt lätt att glömma i den komplexa familjesituationen med stressiga vardagar och kanske inte så mycket champagne och glamour, som man önskar. Glöm inte bort att se varandra där mitt bland allt jobb, dagis-och skolhämtning och allt det där andra som man måste göra i vardagen. 
4. Fortfarande tulpaner överallt här hemma. Svåra att motstå. De är så tacksamma. Står länge, bara att snitta om och sätta i nytt kallt vatten och så står de lite till. Och de skapar en så soft och vacker färgklick här hemma. Men nu börjar andra blommor locka tror jag minsann … Mer färg, och mer variation.

5. Alperna, de italienska alperna. Ja, de går ju liksom inte att utelämna här i ett februari-inlägg. Vi packade ihop oss (herre gud vilken packning det blir med skidutrustning, skidkläder och vanliga kläder för en familj som ska åka och vara borta i 14 dagar) och drog ner till Madonna di Campiglio. Vi bor som alltid på vårt kära familjeägda hotell, äter gott varje dag och blir bortskämda. Vi gillar deras spa (i alla fall när de som går in där nakna har åkt hem, iuuuh!). På dagarna hänger vi i pisterna, från morgon till eftermiddag, och just det här skid-området/systemet passar oss som handen i handsken. Det finns backar för oss alla och inte allt för avancerade. Och barnens utveckling under dessa två veckor har varit grym! Vi tar oss nu lätt ner för alla backar, inklusive svart. Vi har roligt tillsammans och får frisk luft dagarna i ända. Heja skidsemester! Heja att få vara tillsammans som familj! Heja att vi fick hänga en vecka med våra vänner från andra sidan pölen! Heja italiensk mat & dryck! Heja heja! Längtar redan till nästa års resa … 

6. Månadens FYRA var på bokstaven D.  Nu är det dags för mig och Anna att ruska fram mars-månads fyra!

7. Vi hjärtade lite extra den 14:e. Och som vanligt har jag delade känslor inför denna dag … 

8. Jag tror att jag (hmmm, vi) bestämt oss för att slå till på ett nytt soffbord. Vi har hamnat i en loop här hemma. Vi letar större lägenhet, för att vi behöver mer yta nu när barnen blir större. Detta medför att vi inte känner att det är någon ide att köpa nya möbler, för i den nya kanske vi kan ha större/annorlunda saker … som t ex en mega soffa som alla kan softa i. I denna lägenheten är det otänkbart, då hela vardagsrummet då skulle vara en soffa. Men ett soffbord tänker jag, borde väl passa in oavsett storlek ...
9. Våra bygglovshandlingar för 'vår stuga på ön' är "äntligen" inskickade. Och detta innebär att vi under våren och sommaren kommer fokusera på detta bygge. Dels ska vi bygga ut den stuga som vi redan har, och den ska få en ny och vackert trä-ren fasad. Barnen ska få var sitt sovrum, vi får ett nytt sovrum med ateljekänsla (öppet upp till nock), vi får en ny toalett med badkar (!!), vi får ett skafferi i köket. Och vi får en ny gäststuga uppe på höjden (där familj och vänner kan bo). Med tillhörande uteplats, där vi ska kunna sitta på kvällarna och grilla, dricka rött och snacka till långt in på småtimmarna. Dessutom planerar jag en liten ateljé-stuga med stora glasfönster nere på tomten där det idag står ett gammalt utedass… vi får väl se. Drömmarna är stora … only the sky is the limit (typ, nästan!! hihi!).

10. Februari var även månaden som vi införde fria iPad-vardagar här hemma. Ingen iPad får användas på vardagarna, alls. Punkt! Och tänk vad mysiga eftermiddagar och kvällar vi får här hemma. Så nu efter två veckors 'totalt iPads missbruk' under eftermiddagar och kvällar - på resande fot - kör vi igång på måndag igen. Jag vet att det kommer gnällas och gnisslas tänder, men efter en dag eller två är det naturligt igen. Och längtan till helg och deras iPads tar fart … igen!

Välkommen Mars! 
Även om jag nu är "en partypooper (igen!)" och faktiskt tror att våren dröjer ett tag till. Det är ju trots allt bara brjan av mars. Jag är rädd för bakslag. Men jag HOPPAS på mycket ljus och strålande sol! Den där D-vitamin-kicken som alpernas sol bjöd på fortsätter jag gärna att 'vara hög på'! 

7 kommentarer:

 1. Snygg 10:a och välkommen hem förresten. Älska på soffbordet, jag önskar mig typ allt från den serien. Ta en titt på nr 10 på min 10:a - en hyllning till bästa smyckena :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig februari ni haft! Looove!

  Och bilderna…..mmm. Så sköna, blir glad. Vill också ha mer högklackat fast just nu längtar jag tillbaka till flip flop, det enkla.

  Mamma blev så glad för halsbandet. Hon bar det hela tiden.

  TACK!

  xx

  SvaraRadera
 3. iPad-fria vardagar... kanske det bästa jag hört på länge. Tänk om vi skulle ta och testa att införa det här hemma också. Det går i vågor, iPad-beroendet hos den lilla men just nu är vet värre än någonsin. Jag blir så less på det där ständiga gloendet in i skärmen (skriver jag samtidigt som jag sitter här och glor in i datorskärmen... :)).

  Och välkommen hem, förresten. Tillbaka till gråa Sverige. Nu håller vi tummarna för vårsolen. Stenhårt!!

  SvaraRadera
 4. Så väldigt fin tia. Ut o äta ja. Det har vi börjat göra planfria helger, faktiskt med barnen ibland. O det är guld en lördag. Ipadfria vardagar, jag har tänkt på det mycket mycket sen du postade inlägget. Klokt, svårt och lite spännande. Allt på en gång. Vi har en timmes skärmtid om dagen. Tv, Playstation, iPad inkluderat. Men jag har några övningar (vet det låter knäppt) som jag tvingar barnen att göra och går ut på att de ska röra nacke o axlar. Deras huvuden är ju så tunga så rent fysiskt tar deras kroppar skada av 'ipad-ställningen'. Det är svårt det här, för hur dålig jag än känner mig när barnen direkt kommer hem o tar sin surfplatta o sätter sig i soffan så finns det ju ändå kloka och utvecklande appar och spel som utvecklar. Detta är en debatt som behöver väckas. Vad händer med barnen och skärmtid? Hur mycket är OK? Kram till dig som tig upp den.

  SvaraRadera
 5. Förresten, barnen har klokt uttryckt att skärmtiden ska gälla oss vuxna också. En timmes telefon dator eller TV. Det är bra det. Jag köper det rakt av. Men visst är det svårt. Knappt så jag klarar det.

  SvaraRadera
 6. Härlig sammanfattning av Februari och er resa är jag ju så avis på... åh så härligt!!!
  Kram Jannike

  Ps. ska vi boka in den där daten snart?

  SvaraRadera
 7. Så kul att följa ert bygge!!! Sovrum med ateljékänsla - vad underbart!!

  SvaraRadera