fredag 14 februari 2014

HJÄRTAN …… till er alla. Massor av kärlek. Stort tack för alla era fina ord. För att ni beställer mina smycken. Och för att ni är mina cyber-vänner! Många HJÄRTAN till er!

Jag är en sån där oromatisk människa. Jag firar inte alla hjärtans dag. Tror aldrig vi gjort det så där med middag och presenter, för jag tycker att just "att det ska vara denna dagen som man ska älska varandra så mycket på" känns lite konstlat! Eller jo, jag och Stort monster klippte ut papper-hjärtan-girlanger ett år till Maken/pappan. Och ett annat år köpte Maken ett fint halsband och armband åt mig … (var har jag det! så otacksamt att inte veta.).

Men så idag gick jag med sänkt huvud från skolan och kände att jag kanske måste anstränga mig lite mer ändå inför sådana här dagar, för barnens skull. Andra barn hade gjort fina teckningar, köpt choklad och röda rosor som de gav vänner och fröknar. Vi hade inget sånt. Även om tanken fanns där igår att vi skulle göra ett armband HJÄRTAN PÅ TRÅD till alla fröknar på dagis och skola. Men efter att  ha stressat för att hämta ut våra pass i Solna (lång kö och väntan), bilköer hem, ingen lunch mer än en macka med jordnötssmör (fy!), och efter att ha hämtat barnen skitiga och blöta i iskallt pissregn - tagit dem ner till klippning, åkt buss hem med två trötta barn på en knökad buss och inte en enda vuxen människa kan resa sig för att ge plats åt två barn (som åker som två vantar i mittgången), och sedan stekt pannkakor och fått dem i säng med saga och pussar. För att sedan göra min momsdeklaration, tvätta 3 maskiner tvätt och till sist sätta sig i soffan för att jobba undan en del saker innan vi åker. Så orkade jag inte göra det, tänkte kanske lite så där att det är väl ingen som dör om jag inte gör det. Och nu ångrar jag mig. Massvis. Skulle ju ha ansträngt mig en gnutta till för att ha gjort det för barnen. Så de också kunde ha fått dela ut lite extra kärlek idag … 

Men usch. Nu låter jag som en riktig party-pooper. Förlåt! Men missförstå mig rätt: Kärleken är så klart alltid värd att firas. Alla är värda att älskas. Och jag älskar min Make & min familj - ok då … kanske lite extra idag - men annars precis lika mycket varje dag. VARJE DAG! Jag är så tacksam för att jag har dem.


HJÄRTA!

7 kommentarer:

 1. Fina u, en hjärtligt trevlig fredag till dig! Hoppas att helglugnet tar dig i besittning - och kanske ett avsnitt av House of Cards på det :)

  SvaraRadera
 2. Men du! Inget dåligt samvete över att du inte hann. Det är ju just det som är grejen med dessa dumma dagar (mors-, fars- och allahjärtans-dag) att folk blir stressade över att hinna handla, hinna ge. Usch! Kärlek varje dag, eller i alla fall när man själv känner för det säger jag!

  Och du, tack för att du ändrar i din länkning! Hjärta dig. Min besöksstatistik har rasat sen jag ändrade domän, så klart för att alla söta som länkar har kvar gamla adressen. Nåväl. Och så lägger jag upp i morgon vilken t-shirt på Lindex det är. :)

  Stor kram!
  Lina

  SvaraRadera
 3. Tänker på det citat jag bjuder på idag hos mig; "Man behöver inte räcka till. Det räcker att man finns till. Allt utöver det är bonus." Visst är det fint? Träffade mig rätt i hjärtat. Man måste inte fixa massa en dag som denna. Du fixar ju fina hjärtan hela tiden. Åt oss andra. Andas och njut helgen, fina. Kram!

  SvaraRadera
 4. Va - skrev du att eleverna gav sina fröknar presenter i dag! Jag arbetar som lärare och vårt friendsteam hade lite olika program under dagen, bla delade de ut gelehjärtan till alla, anordnade disco mm men inte har ngn elev på skolan gett sina fröknar presenter - så få inte dåligt samvete. Vi satt just i persrummet och konstaterade att denna dag var köpmännens dag. Jag önskar att alla är vänliga mot varandra varje dag inte bara denna dag.

  SvaraRadera
 5. Visst är det viktigt att visa kärlek alla dagar! Tror nog att handlarna tycker detta är en bra dag ;)
  Fina bilder, kram Suss

  SvaraRadera
 6. Tänker att det är lätt att se kärlek som prestation/konsumtion på alla hjärtans dag - att vi ska uppmärksamma något som är så grundläggande extra mycket då genom att göra eller ge en sak för att visa något som inte finns i saker. Kärlek finns i beteende (som att lämna sittplats till små barn på en buss) eller i leenden och kramar och omtänksamma handlingar som att steka pannkakor, läsa sagor och pussa sina barn. Och ta hand om sig själv genom att inte hamna sist på listan av viktiga personer.

  Kram på dig,
  Marie

  SvaraRadera
 7. Jag är också rätt tradig för jag firar inte heller alla hjärtans dag. Men så gick vi ut och åt. Som en helt vanlig kväll typ. Och det blev plötsligt en väldigt fin dag. Men jag håller med dig. Jag firar hellre en annan dag. Vilken som. Dina hjärtan är underbara, alla dagar.

  SvaraRadera