onsdag 4 december 2013

MÅNADENS FYRA - R

Ibland önskar jag att det sa 'PLING' i inboxen ~ You got mail! ~ med "ett nytt uppdrag på blogginlägg". Känner ni igen er?
Vi (jag & Anna) satt och snackade om detta, hur kul det var att sätta samman sin jul-önskelista på fyra teman. Vi saknar gemensamma uppslag, liksom - och kommer därför köra igång med ’MÅNADENS FYRA’. Ni vet tips på fina saker, härliga ställen och andra roligheter som man kan skriva om ... "För man kan aldrig få för mycket av det goda och ju fler desto roligare" - tänker vi.  

Och det är ju super enkelt.

Vi kommer att börja lägga upp MÅNADENS FYRA (på en speciell bokstav). Och om ni vill, så gör ni samma sak. Lämna en kommentar här nedan med en länk till er 'fyra' (eller hos Anna - Rackarungar) så hittar vi era tolkningar. Länka gärna till våra inlägg i ert inlägg, så kan era läsare också kan vara med om de vill. The more the merrier!

Hoppas att ni tycker detta känns kul. Det tycker vi. 
Varje månad kommer fyra nya - på en ny bokstav. MÅNADENS FYRA

Vi börjar idag med bokstaven R … MÅNADENS FYRA R:
månadens Resto | månadens Resmål | månadens Roligast | månadens Rosa

Välkomna!

restaurang : nopi i london
Ska ni till London och vill uppleva en sån där härlig lunch ~ med god mat & ett glas vin (så kallad vinlunch), ja då ska ni verkligen gå på Nopi. Maten är så god så man nästan svimmar. Vi beställer in massor av smårätter som vi sedan sitter och äter tillsammans av, tjattrandes och sippades på ett kallt glas vitt. Tar igen allt som vi inte annars hinner med att prata om. Livet känns så där extra bra efter en (kanske två) timmars lunchstopp där. Att det dessutom ligger precis bakom Liberty är ett extra plus. Bara att kasta sig ut i shoppingen igen.

resmål : california
Jag vet, vi var där i somras. Och nu drömmer jag mig tillbaka. Till de långa, vackra stränderna fulla av surfers. Till havet på den sidan av världen. Till alla sevärdheter som vi hann och inte hann med. Till det ställe där jag en gång bodde som ung tjej. En dag snart hoppas jag vi kan återvända igen. Kalifornien är något visst. Det har det där. Det!

roligaste : monster university
Jag veeeet. Men vi är alla här hemma helt galet förtjusta i dessa små varelserna i Monster Inc. Vi har typ sett sönder första filmen. När nu film nummer två har kommit är lyckan total. Galet rolig film den där Monsters University. Galet! 

rosa : rosor
Nu när mörkret har kommit och när man spenderar mer tid hemma så älskar jag dessa fång av rosa rosor. De får vem som helst att lysa upp och le. Jag handlar dem allra helst på Hötorget, en lördag, i vimlet bland folk och försäljare. "Extra billigt, extra billigt, hey damen, fyra för 100. Pangkalas! Handla, handla, extra billigt!" .. .. Och så vet ni hur ni får dem att stå länge va?! Sylvass kniv, sylvass kniv, sylvass kniv (sa jag sylvass kniv?), långa nya snittytor, varmt vatten, inga blad under vattenytan. Byt vatten ofta. Snitta om dem ofta. Med sylvass kniv. Jag lovar, de står länge!

13 kommentarer:

 1. Ja, vad kul med ett gemensamt uppdrag av blogginlägg.

  SvaraRadera
 2. känns roligt och nytänkande!

  SvaraRadera
 3. Skoj! Jag är på i morgon. Fina fyra här hos dig.

  SvaraRadera
 4. Jättekul idé! Och jag är gärna med - ska bara klura lite. Älskar bilden på dig på stranden. Ja, alla fyra R.

  SvaraRadera
 5. Åh, vad bra. Åh, vad kul! Heja er!! Jag är med. Såklart!

  SvaraRadera
 6. Kul - min månadens fyra ligger uppe.

  SvaraRadera
 7. Halloj igen, nu är mitt bidrag klart, ni hittar det här http://www.dendarvictoria.se/utomhus/manadens-fyra-bokstaven-r/.

  Jag glömde ju säga att jag gillar ditt bidrag Ulrika, skulle mycket gärna åka till London och äta på den restaurangen :) .

  SvaraRadera
 8. Postar ett inlägg idag. Jättebra idé!

  SvaraRadera
 9. Så roligt, här är mitt bidrag
  http://www.livingbymiriam.se/2013/12/manadens-tips-pa-r.html

  SvaraRadera
 10. Vilket bra initiativ. Jag hänger gärna på. Här är mitt bidrag: http://stiligahem.se/2013/december/manadens-fyra-r-2.html

  SvaraRadera
 11. Så himla kul. Här kommer mitt första bidrag :)
  http://blomsterochbakverk.se/2013/december/manadens-fyra-r-2.html

  SvaraRadera