tisdag 7 maj 2013

KRONÄRTSKOCKA


När jag var liten åt vi massvis med kronärtskocka hemma hos oss. Ni vet, kokt i salt och så doppade vi 'bladen' i smält smör och citron. Mums! Mamma brukade även köpa dem, snitta om dem och sätta dem i en vas. Efter ett tag slår kockan ut till en otroligt vacker & tistellik lila blomma.

Vi köpte med oss två kronärtskockor hem igår (fast svensk säsong är egentligen  i september, skulle vara kul att testa att plantera själv). Kokade den ena. Och snittade den andra. Nu står den i en vas och litet Monster är aningen besviken över att den fortfarande inte slagit ut. Well, det tar nog sin lilla tid det där! Haha! Men jag tycker den är vacker att titta på som den är jag ...

4 kommentarer:

  1. Spännande att resultatet - har aldrig ätit kronärtskocka och än mindre satt den i vatten ;-)

    SvaraRadera
  2. Ett så himla bra, roligt och spännande tips. Ska bli spännande se resultatet. Och nästan så jag måste testa själv :)

    SvaraRadera
  3. Jag har aldrig provat, varken att äta eller sätta i vatten. Låter spännande!

    SvaraRadera
  4. Åh, det var länge sedan jag åt kokt kronärtskocka med smör...jisses så gott! Låter spännande med att sätta den i vatten, du får visa bilder sen!
    kram Monica

    SvaraRadera