torsdag 4 april 2013

LYSANDE


Jag erkänner. Dagens bidrag till Fabrikens tema Belysning är ett hop-plock av redan använda bilder. Men jag hann inte. Förlåt! På dessa bilder ser man ändå vår belysning. Tror jag. Punktbelysning. Många små ljuskällor. I kombination med några större. Jag lider dock av fobi för taklampor. Har väldigt svårt för taklampor. Men det är de gamla klassikerna som jag gillar bäst. Och jag ångrar fortfarande att vi inte klippte till på en stor & gammal taklampa i mässing, som en gång hängt i en gammal dansk kyrka. För att jag velade. Nu vet jag - hittar jag den igen slår jag till på studs. För lampan vi har i vardagsrummet är gräslig (gräslig!).

De lampor jag gillar allra bäst hemma hos oss är de vi har över köksbordet (Caravaggio) och de vi har i hallen (le klint). Och så alla mina ljusslingor (som i mitt indiska växthus). Och de här smårackarna (som jag visade förra gången Fabriken hade Belysning som tema). Jag gillar helt enkelt ljus! 


Jag njuter av en nystädad stuga (mössen hade hälsat på, grrr ... ) och korkar strax upp en flaska rött till vår hembakade pizza. Mmmm ... Sedan surfar jag in på Fabriken för att spana in mer belysning.


10 kommentarer:

 1. Du är härmed förlåten! :)

  Lamporna på ditt arbetsbord är så fina! Har tänkt på dom ända sen du visade dom senast.

  SvaraRadera
 2. 1. Älskar Caravaggio. Så sugen på en grå. Stor. Men så har vi ju alla dessa spottar...

  2. Älskar ditt arbetsrum (slash sovrum)

  3. iiii... det där med möss lästa jag inte ens.

  4. och din väska och resetag. Väldigt snyggt. Måste åtminstone köpa mig en tag..

  SvaraRadera
 3. Men åhhh, vad fint du har. Gillar allt och en sån där dörr skulle vara lag på att ha till alla lägenheter :) .

  SvaraRadera
 4. Jag gillar gillar gillar. Gamla eller nya bilder, snygga är dem. Så avundsjuk jag blir på ert stygmus. Tur att mössen är bortjagade. Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 5. Fina lampor. Och bilder, den med lamporna i spegeln är häftig, hur många lampor är det egentligen :-)

  SvaraRadera
 6. vi kollar gärna en gång till ...

  och vad glad att det bara var möss...på vårt lantställe är det råttorn som invaderarat ..hua...känns som jag behöver ta någon form av terapi för att våga sova där nu ...;)

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 7. Åh så snyggt! Gillar't från a till ö. Och återvinning är ju modernt i alla dess former ;) inget att be om ursäkt för tycker jag...
  Fin helg!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 8. Fina bilder, lampor och jag älskar dörren!!! Fantastiskt! Möss däremot, njaeee jag vet inte.. Hoppas ni får en fin helg!!

  KRAM Tatjanis

  SvaraRadera
 9. Gillar hur du har det och din vackra lägenhet! Roade mig igår med att läsa nästan hela din blogg and I love it! Du har stil och en härlig inställning till livet. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Hoppas vinet smakade!!! Om det är du på andra bilden så är du superfin där (ja...annars är ju personen det nu är superfin i vilket fall)
  och skrivbordslamporna är underbara. Tänk så många lampor jag skulle ha om jag bara hade en större plånbok.

  kram kram

  SvaraRadera