söndag 13 januari 2013

SE UPP I BACKEN


Söndagsbilden - hela familjen i skidbacken. Underbart!

Både Maken och jag har åkt en del skidor som yngre. Vi gjorde en fantastisk resa tillsammans ner till Madonna di Campiglio innan vi fick Nils och älskade det. Två veckor swishade vi ner i de härliga pisterna och åt den ljuvliga maten (kanske den godaste maten jag någonsin ätit). Vi njöt av att vara på semester och samtidigt vara aktiva. Och den vackra naturen, så klart!

Sedan kom barnen. Och vi gjorde ett 'litet uppehåll' i skidåkningen. Så här i efterhand undrar vi varför egentligen? Men så blev det. Men nu har vi bestämt oss : shit vad vi ska låta barnen får lära sig denna underbara aktivitet/sport. Galet härligt att kunna göra detta tillsammans. Liksom allt i ett.

Så i juldagarna kittades barnen med egna pjäxor och skidor. De gjorde sitt primär åk i samma backe som jag lärde mig att åka skidor i; 'soptippsbacken' (idag har den ett tjusigare namn dock). Vi testade i en ishal backe när vi kom hem till Stockholm (snön hade ju smält bort och konstsnö i plus-grader är ingen hit). Denna helgen tog vi en spontanresa upp till Kungsberget. Och wow! Vilken helg! För det första var det så härligt att 'få riktig vinter' igen, för det andra att bara vara vi som familj tillsammans - sweet. Och barnen har nu lärt sig åka knapplift (vilka grejer det finns idag - en knapplifts-karusell att öva i), de har lärt sig att stanna (ploga), svänga och åka ner för barnbacken samt blå backen helt själva. Vilken lycka - både för dem & oss. Nu vi vill bara åka igen. NU!


Vill ni se fler söndagsbilder, titta in i Fabriken idag. Det ska jag göra nu. Slå mig ner i soffan, sådär härligt trött i kroppen efter all frisk luft och släpandet på små barn hängandes i mina stavar (träningsvärk imorgon, jepp!).
  
 

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt! Det är så roligt att göra något ihop som hel familj samt även vara aktiva och ute som du skriver!

  När alla sedan kan åka så är det ju bara att bege sig runt i liftsystemet och sitta och babbla om allt möjligt i liften på väg upp också.

  Vi brukar ibland åka upp till järvsö också, bara en timme till med bilen och där finns fler backar och jättefina stugor.

  V.6 åker vi till Vemdalen, ska bli så mysigt! Alperna låter fantastiskt. KRAM!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det låter! Storebror håller precis på att lära sig, eller han har testat en gång, men vi ska fortsätta!

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt. Nu adderar jag Kungsberget, eller Järvsö, på listan då. Älskar skidåkning, i alla dess former - men få saker slår alperna!!
  Härligt att grabbarna gjorde framsteg. Stolt mama, kan jag tänka! ;))

  SvaraRadera
 4. Du anar inte hur grön jag är av avund jus tnu. Jag ääälskar att åka skidor, men precis som du skriver så har det blivit mindre sedan kidsen kom. Med en 4-månaders blir det verkligen inte mycket åkning, tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Heja er!

  Romme är ett berg jag verkligen kan rekommendera för en dagsutflykt, jättefint och framförallt finns det en jääääättte lång grön/blå backe, super för kids som hålle rpå att lära sig, de får hålla på ett tag för att komma ner.

  Du måste köpa en riktig hjälm, då där kan du INTE åka..Sweet Protection eller POC som sagt.

  Pussgurka!

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt med skidåkning!! Det är verkligen något man kan göra hela familjen oavsett ålder, och allt mys runt det!! Älskar älskar nästan årets bsäta familjesemster. När det gäller Sverige så kan jag rekommenera Åre, funkar jättebra med barn, bra backar för barn och vuxna och roliga restauranger!

  Vad kul ni ska ha! När det gäller armbandet, stå på dig, förstår att du är besviken med all rätt!! Tycker du är superduktig och jag Tänker stödköpa ditt armband, orginalet!! så det så, beställning kommer!!!!

  kram

  SvaraRadera
 7. Visst är de fantastiskt!
  Man mår liksom bra i hela själen. I vår familj blir de mest längdskidor och turåkning men i år ska lillan börja åka utför med pappan. Jag och kommande bebis får nog hålla oss till horisontal åkning den här säsongen..
  Att bo i Jämtland har verkligen sina fördelar, vintersäsongen är den främsta:)
  Må gott och trevlig vecka!
  /A

  SvaraRadera