torsdag 24 januari 2013

ORDNING & REDA


Maj gad! Vilket tema va! Och ni Fabriken-tjejer som tyckte 'Hallen' var en utmaning. Hello, hallen var ju en fis i rymden jämför med detta tema. I alla fall för mig! *hahaha*

Jag skulle ändå kalla mig själv ordningsam. Ja, jag älskar excel-ark (!) och jag älskar att rensa ut och fixa ordning. Men när man bor 4 stycken på en liten yta är det väldans svårt att hela tiden ha det ordningsamt. Om det inte ligger en vinterkänga slängd i hallen, så ligger det med all säkerhet en nytvättad hög med kläder i vardagsrummet. Eller så står en linsburk på handfatet och i barnens rum är alla lästa böckerna placerade i en stökig hög. Som en ren självbevarelsedrift så blundar jag så gott det går för dessa dagliga högar. Och tänker 'sedan' ...

Men ett ställe som kräver sin ordning är little.u 's verkstad. För annars fungerar inte den dagliga verksamheten. Så varje dag börjar med ett städat skrivbord, vilket övergår till ett viss kaos under dagen, för att avslutas med en rensning innan jag går till posten med dagens skörd. Silver förvaras i tättslutande plastpåsar i små plastburkar (viktigt!), pärlor samsas i små askar i en större låda och förpackningsmaterialet står alltid förberett i sina respektive plåtaskar (från Granit). Ordrar plockas ihop i varsin liten ask och färdiga smycken som ska skickas väntar inslagna i en rosett. Redskapen ligger på min skärbräda för att lätt användas.

Jag tror att dagens Fabriks-tema i o f sig är perfekt för mig att surfa runt bland. Smart förvaring kan man aldrig få nog av. Och kolla in den här tjejens ordning (wow!) och den här tjejens vackra askar. Det här känner jag mig mer lika som, hihi ...14 kommentarer:

 1. Gillar din smyckesverkstad. En gång hade jag en dröm om att börja göra smycken. Den gick inget vidare. Men den gör att jag tycker att du är extra cool. Och häftig. Som startat eget liksom och gör så himla fina smycken.
  Och jag känner igen mig i att bo fyra stycken på liten yta och att det fort blir oreda. Jag har blivit den där som går och plockar. Det började lite försiktigt för några år sen när barnen inte längre var bebisar. Och sen gick det överstyr. Jag fluffar kuddar, går runt med disktrasan i högsta hugg och plockar plockar plockar. Och jag har bara mig själv att skylla. Idiotiskt att börja med det. Helknäppt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ler när jag läser det du skriver. Fina du!

   Jag önskar jag var som du som ORKADE fixa hela tiden. Även om jag plockar mycket. Hahaha ...
   Trevlig kväll
   u

   Radera
 2. Klart att det inte an vara ordning jämt och ständigt. Fast en grundordning kan vara bra så man hittar rätt.. Fin ordning i din verkstad. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Jag kör på devisen ett ordnat kaos;)

  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. ordnat kaos är fin fint.
   :)
   trevlig kväll
   u

   Radera
 4. Oh, vad sugen jag blir på att komma till din verkstad när du beskriver det. Ordrar, färdiga smycken (galet fina såklart), packade paket i silkespapper, rosetter... Oh, oh, oh! Kan man på komma som prao nån dag eller två?! ;)
  Och kul att du gillade mina askar, föresten!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder från verkstan! Det där med städat skrivbord när man börjar och slutar arbetsdagen försöker jag också leva efter - känns liksom lite lättare då! :) Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt inlägg, och bilderna! Nya kameran?

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiska bilder! Skriver som Anna, nya kameran?

  Du har ju fantastisk ordning i din hörna! Jag bävar för när temat Egna smycken kommer, då ligger vi i lä ;)

  Kram!
  a

  SvaraRadera
 8. Det första känner jag helt klart igen.. Vi bor fyra i en tvåa. Herregud va fort det blir stökigt när man har småbarn också. Alla högar som bildas överallt...
  Kul att läsa om din arbetsplats. Låter så roligt ock kreativt det du gör. Ha en fin helg!
  //Nanna

  SvaraRadera
 9. Hej igen! Askarna... jag har ju inte gjort hela askarna från scratch. Det är några enfärgade askar jag köpt nån gång för länge sen som jag nu bara klätt in i tapet. Ritat av storlek och form på tapeten, klippt ut och klistrat på tapeten på asken. Ich så ett lager decoupagelack ovanpå så det håller bättre. Easy-peasy!

  SvaraRadera
 10. Vad fint du har det....och din hörna är lovely!

  Dina bilder är härliga härliga härliga!!

  xoxo

  SvaraRadera