onsdag 23 januari 2013

JAG ♥ SEMLORJag fullkomligt älskar semlor. 
Älskar! 

Så fort julen är slut och de börjar synas på diverse ställen så sätter suget in. Och jag kan verkligen drömma om att få äta min första semla. När jag sedan gör det så njuter jag. Grädden, mandelmassan och kardemumma-bullen gifter sig så underbart tillsammans. Och det ska vara mycket av allt. Inget snålande. Då kan man lika gärna äta en morot. Och jag äter lätt TVÅ på raken. Lätt! Utan att må illa. 

När jag var mindre bakade min mormor de mest fantastiska små semlor. Ni vet de där klassiska, där man gröper ur innehållet och blandar med riktig, riven mandel & mjölk och sedan fyller upp bullen med. Och så värmde hon mjölk som bullen fick ligga och gojsa till sig i (hetvägg). Å! Lilla mormor, vad jag saknar dig! Ingen kunde baka och laga mat som du ...  

Tyvärr är det ingen i min familj (eller närmsta vänkrets) som delar min passion för semlor. Va! Jag har fortfarande inte förstått hur det är möjligt ... De är ju så goda! Men om jag hade haft en familj som älskade semlor så hade jag bakat dem så här. Smart!

8 kommentarer:

 1. Du kan mer än gärna få baka ett gäng semlor till mig i så fall! ;)
  Har inte premiärätit någon i år än men imorgon är det nog dags. Mums!!

  SvaraRadera
 2. Jag kan också vara med och mumsa semlor - all in med hetvägg och allt! :)

  SvaraRadera
 3. Skön blogg du har:) jag följer dig nu.

  Om du gillar inredning kan du kolla in min blogg:)

  Ha en kanondag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera
 4. Åh, JAG delar din passion! Dessvärre måste jag ju ta färjan eller bron om jag vill ha äkta konditorversionen, men baka själv duger bra. För jag är som du, semmeltiden är absolut bästa tiden! Jag minns också tidne när jag skulle gå upp 10 kilo inför en operation med glädje, för då åt jag 3-4 semlor om dagen! Mums! Åh, vad jag önskar en fika & semla med dig ! Pöss! /Fröken Danmark

  SvaraRadera
 5. Jag joinar också Semmelklubben! Får svårt habegär vid åsynen av de pösiga små läckerheterna. Att äta en perfekt semla är att komma nära himmelriket :) Det är bara ren självbevarelsedrift som håller mig från att äta minst en varje dag. (Ture Sventon är min favoritdetektiv.. ;)
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 6. Ja men samma här. Älskar semlor - de andra, njae.. inte så mycket. Men jag äter fortfarande gärna med varm mjölk och kanel... mums.

  Den kursen jag gick på fotografiska kan man komma helt grön till. Jag hade under ett års tid lärt mig lite och fotade halvmanuellt. I och med att jag kunde en del innan föll alla poletter ner under kursen och jag fick en aha upplevelse. Fotar sen dess helt manuellt. Jag gick helgworkshoppen men samma kurs fins ju att gå, en dag i veckan. Kan tänka att den är bättre (exakt samma innehål) om man är helt grön, eftersom man då har lång tid mellan tillfällena att öva och förstå. Den jag gick blev ju rätt mycket "korvstoppning" men för min del var det kanon.
  Hur som helt jättenöjd och kan varmt rekommendera.

  Ja men hör gärna av dig när du vet om du har något kvar i kassen? Min lille är ju bara två år.. så jag kan inte tänka att han och din lille är lika stora?
  Och ja - vi får ses så ska jag berätta, olika saker jag funderar och pysslar med. Kanske över ett glas vin nån dag efter jobbet framöver? Skulle vara grymt kul!
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 7. Jag älskar semlor! Men jag är rätt nitisk, det ska ju vara bra bulle, bra vispad grädde och supergod mandelmassa. Måste köpa idag!

  SvaraRadera