torsdag 9 augusti 2012

9 · FRUKOST
GOD MORGON! GOOD MORNING! GUTEN MORGEN! BON MATIN!  HYVÄÄ HUOMENTA! BUENOS DIAS!

·

Frukost ja. Alla som känner mig vet att jag är inte någon fena på frukosten. Och ändå vet jag att det är dagens viktigaste mål, oh yes, mamma - jag vet! *ler* Men jag har svårt för att äta på morgonen. Jag måste säga att dagens bästa mål är middagen, runt sex/sju-tiden på kvällen. Då jag kan sitta länge och njuta av maten, olika smaker av vitlök, grönsaker, färska kryddor, fisk, kött · och gärna med ett glas gott vin där till. Haha! På min favoritplats. Soff-potatis, moi?!

Men min frukost idag (för jag äter faktiskt frukost varje dag) består av espresso · turkisk yoghurt _ gärna med mina egenplockade vild-hallon & lite muskavado-socker · rostat levainbröd med ett tjockt lager riktigt smör som smälter in i det (även om jag gillar det bättre som vitlöks- & chili-olivstekta crutons).
·
Nu måste jag ut och plocka av de hallon som finns kvar på vår buske. Innan de trillar av, allt för övermogna. Och så ska jag och killarna ta en tur i reservatet. Kanske kan jag få dem till att plocka några blåbär åt mig ... locka med en paj, kanske. Fylla på höstens förråd av vitaminer.
·
Och hönni : vad ni är underbara. Tack för alla fina ord! TACK! Om ni visste vad de värmer & peppar. Grymt pepp! Det kommer snart nyheter i shopen. Ska bara ta en veckas semester först. Vamos a la Espana! 


· följ fotoutaningen här ·

10 kommentarer:

 1. Vilken fin mugg du har till espresson ;-)

  Jag bär Mrs Scull hela tiden, tänker inte ta av det förrän det behöver poleras lite. Kram

  SvaraRadera
 2. hahaha. 'muggen' är mina glasburkar som jag samlar på och använder till ALLT möjigt. nu sist blev de espressomuggar, toppn. Och när jag går ner till stranden sätter jag bara locket på och tar med kaffet ;)
  vad kul att du gillar mrs scull :) she's a rocker!
  stor kram fina du. u.

  SvaraRadera
 3. Oooooh så gott och lyxigt med nyplockade hallon till frukost!!! Lyllos dig, önskar att jag hade en buske ute på balkongen ;-) Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Din frulle!!! Underbar. Delikatessfrulle tycker jag ;)

  SvaraRadera
 5. Mums, vad gott det ser ut! Färska hallon som är så gott.

  Tack detsamma:) Jag kommer inom kort att starta en webbshop. Så håll ögonen öppna;)

  Kram /Linda

  SvaraRadera
 6. Verkar vara en lyxfrukost i mina ögon mums , längtar nästan hem till stan , Vasastan surdegsparadiset:) apropå ditt tidigare inlägg ; du har all rätt att vara stolt över det du gör! Du är kanon! Ta de som härmas som en komplimang , kvalit'e vinner alltid i längden och originalitet vilket du har inte lägga energi på det! Kram

  SvaraRadera
 7. Frukostmänniska eller inte, men det där ser ut att vara en riktigt smarrig frukost! :)

  SvaraRadera
 8. Gud så gott det ser ut! Jag brukar nöja mig med en latte på morgonen. Jag skulle vilja äta mer, men jag är aldrig hungrig under förmiddagen. Det verkar som om min mage först vaknar upp vid 12 och då är jag vrålhungrig!

  SvaraRadera
 9. Härligt att äntligtn kommit in på din blogg! Vilken fin blogg! Du verkar vara en underbar människaa och jag hoppas att jag får möjligheten att lära känna dig. Jag är från Älmhult och du från Ljungby... Näranära. Har typ halva min släkt där. Så spännande med ditt yrke och vilka fina smycken du gör. Måste in o beställa!
  Ha en skön semester, njut fina!

  Kram Jennie LK;)

  SvaraRadera