onsdag 8 augusti 2012

8 · DIY (do it yourself)· little.u's mrs. scull ·

Att satsa på sig själv, på sin egna lilla business, har många gånger varit tufft. Tufft att tro på sig själv. Tufft att våga tänka "att kanske kommer det att gå". Att tänka: Jag kan. Jag vågar.

Men jag gjorde det. Jag sadlade om - från att ha jobbat många år med marknadsföring/events inom bank/finans - till att tillverka smycken. Jag gör det själv. Alltihop. Jag lär mig varje dag. Nya saker. Jag har lärt mig att driva en business är ingen dans på rosor. Jag har fått det bekräftat som jag misstänkte, att det är inte lätt att tjäna pengar på eget hantverk. MEN som ni redan vet njuter jag av det, jag älskar det jag gör. Och jag är så stolt över mig själv. Mina försäljningssiffror är redan långt över vad jag någonsin kunde drömma om. Och jag är dagligen tacksam för min business. I'm doing it myself ! Ingen annan gör det åt mig. Allt från smyckes-design, material-letande, inköp, förpackningsmaterial, tillverkning, bokföring (jag är ett riktigt företag som betalar moms och hela faderutten), leveranser, fotande, kund-kontakt - allt. Hela smackadanken.

Det ligger mycket hårt arbete bakom mina smycken. Jag läser på. Jag lär mig och ger mig inte förrän jag kan det. Jag letar smyckes-delar av hög kvalité. Och som inte syns överallt annars. För aldrig skulle jag vilja sälja något som inte känns jag; little.u ...
Därför kan det ibland kännas skumt när man ser någon annan som "tillverkar" mina smycken på egen hand. För visst är mina smycket på inget vis komplicerade att ta efter. Det är ju enkelheten som jag gillar med dem. Jag tänker då att jag driver min egen lilla business. Lägger ner hårt arbete på den och försöker klara mig på den. Men så får jag väl tänka så här: "vad smickrande" ...      (och känner mig lite tramsig som ens tänker tanken på det här viset. men ... )

little.u är mitt största DIY jag någonsin gjort ... 
... så in i baljans kul.

Och tack till alla er som köper mina smycken. 
Det är ju ni som får det att gå runt. 
Att bli en business. 
Min business.


ps. se mer av fotoutmaningen här.

16 kommentarer:

 1. Bra skrivit! folk tror att det är så lätt att tjäna pengar på det man gör och man kan bli så trött på folk som tror att man stoppar allt i egen ficka! Bra jobbat och tack för att du är så kreativ!

  SvaraRadera
 2. Självklart är det smickrande att andra tar efter. Men bara fördes behöver det inte vara kul!
  Men originalidén brukar alltid vara bäst när det kommer till resultatet! :)
  Flera smycken ligger på min Pinterest Wish List. Kanske tomten ser den. Eller sambon. Eller.... :)

  SvaraRadera
 3. hej u.
  ja, du. det kan jag förstå. sketatufft har jag märkt trots att jag inte har egen business men fått smak på det några gånger.
  jag antar att du kanske syftade på mig och armbandet jag gjort med döskallen och bubbelkedjan (som du kanske sett på min instagram). det ironiska är att det armbandet, dock i silverpläterad metall (nästan exakt lika fint men det blir det ju aldrig som 925-silver), har jag haft sedan 2004 och är köpt i varberg. men jag gjorde det i äkta silver för en tid sedan för det hade svartnat rejält. så. jag har inte apat efter dig trots allt. trodde dock du hade varit i varberg 2004 :).
  beklagar om du trodde något annat. vi har väldigt lika smak och jag tänker inte tillverka oenkla smycken bara för att du inte skall misstänka att jag härmar efter dig.
  jag ska inte sälja döskallearmbandet om det är det du var rädd för. skulle aldrig falla mig in. jag gör armbanden för min skull, inte för att tjäna pengar. dock har många velat köpa t.ex knut och jag har givit med mig till en viss del.
  nu kanske jag låter lite smått irriterad och det är jag också. pms till största delen.
  du får gärna radera min kommentar om du finner den olämplig. för imorgon lär jag också tycka att den är det.
  när jag inte är fullt så pmsíg och irriterad.
  //jennifer

  SvaraRadera
 4. Du verkar vara en tuff brud:) och det är bara kul att höra att det går bra för dig, trots att vi inte känner varandra:)!

  SvaraRadera
 5. Det är vi som ska tacka som får bära dina fina smycken!!! Och tack för peppen, jag har oxå just startat eget!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Du gör det så jäkla bra som kör eget, all beundran och respekt verkligen!! Krävs en massa mod och styrka för att sadla om ju!

  Keep up:-)
  Kram Lina

  SvaraRadera
 7. Du gör det bara sååå bra. Älskar dina smycken. Kram Sarah (bröllopsörhängesbäraren) ;-)

  SvaraRadera
 8. En till som är mäkta imponerad! Du är grymt duktig och wow att du vågade sadla om. Kram Nilla

  SvaraRadera
 9. Tack för kommentar, vad glad jag blir:). Du har grymma smycken, så fina! Har spanat in ett och annat;)

  SvaraRadera
 10. Du är så himla duktig och inspirerande. Så modigt och så rätt att "sadla om" sådär. Krävs mycket mod...
  Och som du vet så älskar jag ju dina smycken =)
  Kram J

  SvaraRadera
 11. Kan inte annat än instämma och hålla med! Och så det där när man ser kopior, galet galet. Konstig känsla men samtidigt ett bevis på att man gör rätt. Enbart smickrande...

  SvaraRadera
 12. Vilka fina ord! Jag är själv i startgropen med eget företag och håller för fullt på med inköp, planering och annat som kommer till. Och jag älskar det redan, så kul!! Och ännu mer peppad tycker jag man blir när man läser om andra som lyckas:)

  Ha en fin torsdag! /Linda

  SvaraRadera
 13. Starkt av dig att våga ta steget att starta eget! Många vågar säkert inte göra det, men du gjorde det och du är så duktig på det du gör! Keep up the good work! :)

  //Mia

  SvaraRadera
 14. Så fint skrivet - jag känner igen mig själv i vartenda ett av dina ord! You go girl!

  SvaraRadera
 15. Åh så bra skrivet! Du och dina smycken har känts så äkta och "på riktigt" från start så jag förstår att det svider lite (även fast man inte vill bli berörd) när andra försöker härma. Men precis som Lina skriver så får du försöka se det som ett bevis på att du gör rätt. För det gör du! Stor eloge till dig som tar din business på allvar, blir mörkrädd över alla DIY:are som inte har något bolag och därmed inte betalar någon moms. Heja dig och DIN business.
  Snart kommer en beställning från mig :)
  Kram tanten

  SvaraRadera