fredag 10 augusti 2012

EN GAMMAL SLIP


Vi håller till i norra delen av Stockholms skärgård hela sommaren. Vi åker ofta ut för till kobbar & skär som ligger lite längre ut i ytterskärgården. För att naturen är så storslagen. Då packar vi ofta med oss middagen, så att vi kan sitta där på de varma klipphällarna och njuta av att solen går ner. Och sedan åka hem med båten, på en 'sjö' som är spegelblank. Livskvalité som man kan leva länge, länge på. Och som jag dessutom hoppas kommer att bli ett sånt där minne för barnen när de blir stora: "minns ni när vi satt på de där klipporna om kvällarna ..."

Men så ibland är det ganska mysigt att kunna åka ut med båten, lägga till, gå upp till ett ställe och få maten serverad. Vi har ingen sådan där helhärlig ö med toppen-genuin skärgårdskrog på. Inte så där som jag kan föreställa mig att det finns på Västkusten. Åh, med alla skaldjur. Men vi gillar Grinda, men det är en bit dit för oss. Och så är det alltid mycket folk, mest turister.

Men så frågade Moroten med familj om vi inte vill följa med dem till Högmarsö den här helgen. Vi har hört gott om detta ställe och eftersom dagen till ära bjöd på strålande sol hakade vi på. Och vilket coolt ställe! När vi körde in i den gamla hamnen - ett gammalt varv (som fortfarande håller öppet i mindre skala) - trodde vi först att vi kommit fel. Ser fortfarande ut som ett gammalt varv med stora plåtbåtar och lyftkranar med vajrar. Så rustikt, så rufft. Så annorlunda. Sedan kanske maten inte var den bästa. Inte servicen heller. Men vilken härlig dag.  Sedan gjorde vi en spontanare och hakade på Moroten & co ner till deras vik på den södra delen av vår ö. Där hänge vi i solen på deras brygga. Barnen badade, vi drack nespresso & babblade på. En riktigt skön dag!

·
Idag skiner solen från en klarblå himmel och jag och barnen ska bara vara. 
Bada och mysa tillsammans. 
Lite panik över att åka härifrån.


2 kommentarer:

 1. Coolt varit sugen på Högmarsö krog länge så ikväll ska vi dit! Annat tips på restaurang för oss i norra skärgården är Imgmarsökrog. Dit åker vi varje sommar. Även Finnhamn men gillar mer skärgårdsstuket på sommaren. Förstår din panik ska tillbaka till stan imorgon . Njuter nu i solen på vår bygga innan det är dags för restaurang. Allt gott till dig de sista dagarna.

  SvaraRadera
 2. Amelie. Så nyfiken på dig, du utan blogg - och som lever på samma ställen som jag. ;)
  Hur var högmarsö tycker du?

  Vi åker oxå in idag :(
  Kommer sakna mina löparrundor. Mitt hav. Min skog. Min frihet!
  Men vi åker ut snart igen ...

  Kram och du, tack för dina fina ord.

  SvaraRadera